Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, meir_gi כתב:

מסכים עם הביקורת על הקורולה קרוס. איכות ורמת הגימור הפנימית מבישה עם תחושה של שנות התשעים. אבל, המערכת ההייברידית כולל כל המערכות הנילוות מוגדרת בתעשיה כ bulletproof וזה חשוב להרבה אנשים שמעדיפים טויוטה, בנוסף ליתרון של שמירת הערך והביקוש. 

על שמירת ערך משלמים מחיר. מחיר יקר מאוד. בהגזמה מגוחכת.

בוא ניקח 2 דוגמאות משני קצוות הסקאלה. OK ?

[ אני אנסה להיות אובייקטיבי ככל שניתן, ללא קשר לרכישת ה-C3 ]

טויוטה יאריס קרוס, וסיטרואן C3 MAX אוטו' .

ההפרש בין הרכבים הללו מגרד את ה-50000 שקל. אם מוסיפים את האביזרים נגד הגניבות, אפילו מטפס הרבה מעל...

הראשון נהנה משוק "אש", ואילו לשני יש בעיה רצינית מאוד של סחירות אצלנו.

עכשיו לעובדות בשטח.

באיזה תחום הטויוטה טובה יותר? איבזור? נוחות? אחריות מורחבת ? אולי טיפולים חינם? טרייד אין במחירון ?[סליחה. לא צריך טרייד. שוק "אש" אמרנו כבר], ועל גלגל חלופי אפשר רק לחלום...

אם מורידים את ההטבות במעמד הקנייה, ההפרש רק יגדל אפילו.

ושוב , אני חלילה לא בא לשכנע אף אחד לרכוש C3. רק מראה לרגע 2 רכבים ששיכים לאותה קבוצה, עם הפרשי מחירים מטורפים בינהם. 

כאשר לאחד מהם יתרון מעשי "על הכביש" ובאבזור, ואילו לשני יתרון עתידי על הנייר...

בקיצור, המחיר המופרך על הדגם הנ"ל משלמים ברכישה, ובמכירה מקבלים [במקרה הטוב], מחירון מלא.

שווה לשלם סכומים דימיוניים על סמל ? 

זו כבר החלטה של כל אחד ואחד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 49 דקות, Supertigre כתב:

עדיין? כלומר אטו-מקס היוו את התחרות העיקרית, לא ממש יודע מה קורה כיום לאחר הקריסה שלהם. 

מתוך 22215 טויוטות שעלו על הכביש מאז תחילת למעלה מ-2500 הגיעו בייבוא מקביל.

היבואן המקביל המוביל הוא איילון מוטורס עם 770 יחידות מתחילת השנה, שאר הכמות מתחלקת בין למעלה מ-100(!) יבואנים.

מה שאוטומקס כבר לא מביאים, מביאים יבואנים אחרים - כולם קונים מאותם מקורות בעיקר במרכז אירופה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תמיד מצחיק אותי לקרוא את הבכי והנהי על טויוטה. אנשים שקנו, ועכשיו סובלים. כאילו שמישהו מכריח אותם להחזיק ברכב, ולא למכור אותו ולרכוש וואגית שקטה או מתוצרת סטלנטיס.

יש לי ביקורת על הרכב הזה, אבל כל אחד עושה את החשבון שלו. חייב לציין שגם לי מפריע עניין בידוד הרעשים, ואף כתבתי על זה בזמנו. אבל חוץ מזה - חוויית האחזקה טובה. הרכב מגרד את ה-90k ק״מ. אפס תקלות. מעולם לא נדלקה נורת אזהרה כלשהי. הכל עובד ועומד. הקבינה אולי לא מפנקת, אבל נראית כחדשה אחריי 4 שנים על הכביש.

להגיד שזה סבל לנסוע ברכבים האלה? לדעתי זאת אמירה מופרכת. אבל כל אחד והרגישויות שלו.

למיטב ידיעתי, רכבי טויוטה מתומחרים יחסית גבוה בהרבה מקומות בעולם. לפי נתוני המכירות, כנראה שבעוד מקומות בעולם אנשים מוכנים לשלם את האקסטרה בשביל המוניטין המצויין.

אני לא יודע איך יוניון מתמחרים, והאם התמחור הוא גרידי, אבל אולי לדיסקו יהיה משהו מעניין לומר על זה.

לפני שעה, Supertigre כתב:

אני חושב שדווקא הגעת הסינים היא זו שמאפשרת לטויוטה, קיה ויונדאי, בעיקר, לשמור על תמחור גבוה יחסית כי זו האופציה "המוכרת והאמינה"

ומוסיף - ממה שאני מבין, בסין יש סייקל פיתוח מאוד מואץ של שינויים/שיפורים, ובכלל - בעלות על רכב היא אופרה אחרת לגמרי מאשר בישראל. כלומר, זה לא רק עניין של ״סיני מוקצה״, אלא התנהלות היצרנים הסיניים עצמם היא זאת שמערערת את הקונה השמרן ואת שוק היד2.

אגב - דווקא ביונדאי-קיה יש הנחות והצעות יותר אטרקטיביות מאשר טויוטה. vfm יותר טוב.

• אהבתי 3

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם
לפני 2 דקות, Lt. Dan כתב:

יש לי ביקורת על הרכב הזה, אבל כל אחד עושה את החשבון שלו. חייב לציין שגם לי מפריע עניין בידוד הרעשים, ואף כתבתי על זה בזמנו. אבל חוץ מזה - חוויית האחזקה טובה. הרכב מגרד את ה-90k ק״מ. אפס תקלות. מעולם לא נדלקה נורת אזהרה כלשהי. הכל עובד ועומד. הקבינה אולי לא מפנקת, אבל נראית כחדשה אחריי 4 שנים על הכביש.

להגיד שזה סבל לנסוע ברכבים האלה? לדעתי זאת אמירה מופרכת. אבל כל אחד והרגישויות שלו.

זה כעמו לאכול המבורגר במקדונלדס או כביש 90.

שניהם המבורגר, שניהם ישביעו אותך ובשניהם לא תחטוף הרעלת קיבה אבל באחד תהנה ויהיה לך טעים והשני רק כדי לסתום את הבטן. מכאן כל אחד מחליט מה שווה לו לשלם בשביל מה.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, Night Driver כתב:

באחד תהנה ויהיה לך טעים והשני רק כדי לסתום את הבטן

כל אחד מחליט מה טעים לו. לי ״טעים״ לדעת שזה רכב שאפשר לסמוך עליו בנסיעות ארוכות, לא יהיו איתו קונצים והפתעות (חיישנים, מכטרוניק ושאר ירקות). חיסכון בדלק. פשטות תפעולית. מערכות בטיחות. (ואגב - אפשר לומר שזה לא רכב מפנק, אבל גם רחוק מאוד מלהיות מיושן, כאילו מדובר על מאזדה 323 מהניינטיז. סהכ רכב מודרני עם מערכות מודרניות).

לאדם אחר ״טעים״ שיש בידוק רעשים טוב, או תאוצה טובה, פלסטיק נעים בתא נוסעים וכן הלאה.

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

מה האלטרנטיבה ליאריס?

הג׳אז יקרה יותר לקניה, יקרה יותר לתחזוקה ומכוערת להחריד.
סוויפט נראת כאילו דרכו עליה, בקושי היברידית, בקושי סוחבת ומרעישה יותר מהיאריס.
מאזדה 2 כבר לא נמכרת כחדשה וגם כישנה לא רכב סופר מוצלח.
איגניס לא נמכרת יותר ולא טובה יותר.
הדולפין DMI עדיין לא בארץ וגם כשתגיע כנראה תעלה 130-140.
אייגו לא שווה את הכסף.
פיקנטו לא הייתי מאחל לאוייבים שלי.
MG3 סבירה אבל מערכת ניהול סוללה-מנוע לא בשלה.

לקנות רכב עם גיר רובוטי זה לא אופציה ריאלית למי שרוב הזמן מבלה בפקקים.
חשמלי גם לא אופציה לרוב האוכלוסיה במרכז.

ברור שאפשר לקנות רכב כמו C3 ולקוות לטוב אבל השקט של הידיעה שהרכב יתניע בבוקר ושתוכל למכור את הרכב באותו יום שתרצה במחיר מחירון ומעלה לרוב שווה את זה.

אין רכבים קטנים, אמינים ואיכותיים. צריך לבחור 2 מתוך שלוש במשוואה הזו.
אמינות זה הפרימיום החדש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 57 דקות, axSupreme כתב:

ברור שאפשר לקנות רכב כמו C3 ולקוות לטוב אבל השקט של הידיעה שהרכב יתניע בבוקר ושתוכל למכור את הרכב באותו יום שתרצה במחיר מחירון ומעלה לרוב שווה את זה.

נכון שהסטטיסטיקה שלי היא רק של 8 רכבי סיטרואן ופיז'ו, על פני כ-25 שנים, אבל מעולם לא הוטרדתי בשאלה אם הרכב יניע בבוקר או יגיע ליעד אליו אני נוסע. 

לנושא שמירת/אי שמירת ערך אני לא נכנס. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעה, Lt. Dan כתב:

כל אחד מחליט מה טעים לו. לי ״טעים״ לדעת שזה רכב שאפשר לסמוך עליו בנסיעות ארוכות, לא יהיו איתו קונצים והפתעות (חיישנים, מכטרוניק ושאר ירקות). חיסכון בדלק. פשטות תפעולית. מערכות בטיחות. (ואגב - אפשר לומר שזה לא רכב מפנק, אבל גם רחוק מאוד מלהיות מיושן, כאילו מדובר על מאזדה 323 מהניינטיז. סהכ רכב מודרני עם מערכות מודרניות).

לאדם אחר ״טעים״ שיש בידוק רעשים טוב, או תאוצה טובה, פלסטיק נעים בתא נוסעים וכן הלאה.

זה בדיוק מה שהתכוונתי. כל אחד הוחר את מה שמתאים לו במחיר שמתאים לו. אין נכון ולא נכון.

פורסם

אני קונה רכב ל-8-10 שנים, ולכן שמירת ערך מעניינת אותי כקליפת שום. אם קונים רכב לתקופה ארוכה, ירידת הערך נפרסת על פני שנים רבות יותר אז בשביל מה לסבול ברכב שהוא פחות חזק, פחות נוח, ספרטני וגם לא יפה במיוחד?  

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, אורי מ. כתב:

נכון שהסטטיסטיקה שלי היא רק של 8 רכבי סיטרואן ופיז'ו, על פני כ-25 שנים, אבל מעולם לא הוטרדתי בשאלה אם הרכב יניע בבוקר או יגיע ליעד אליו אני נוסע. 

לנושא שמירת/אי שמירת ערך אני לא נכנס. 

ובזה בדיוק הענין. התמחור המופרז של יאריס, בהנחה לצורך הטיעון שהוא כזה, אינו מגובה באמינות מוחלטת כעובדה, בדיוק כמו שמחיר הנמוך של C3 לצורך הענין אינו מגובה בהעדר אמינות מוחלט כעובדה. המחירים, הגבוה מדי מחד, הנמוך מדי ביחס, מאידך, הם עבור גילום ציפיות שבמרבית המקרים אפילו לא מתממשות. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, Beacon כתב:

אני קונה רכב ל-8-10 שנים, ולכן שמירת ערך מעניינת אותי כקליפת שום. אם קונים רכב לתקופה ארוכה, ירידת הערך נפרסת על פני שנים רבות יותר אז בשביל מה לסבול ברכב שהוא פחות חזק, פחות נוח, ספרטני וגם לא יפה במיוחד?  

מצד שני כשאתה מדבר על 10 שנים אז לשרידות המכאנית והאלקורונית יש משקל.

אישית תמיד הייתי מוכן לשלם את הפרמייה הזו בשביל הנוחות אבל זה אני. מצד שני אשתי לא הרגישה הבדל בנוחות בין סופר לאנסר לרנו 19 אז בשביל מה לשלם את הפרמייה (עזוב שבסוף הסופר לנסר האכילה אותנו מרורים ש 25 שנות רנו לא האכילו אותנו).

פורסם

לפני 4 שעות, Lt. Dan כתב:

אני לא יודע איך יוניון מתמחרים, והאם התמחור הוא גרידי, אבל אולי לדיסקו יהיה משהו מעניין לומר על זה.

לצערי, למרות שביקשתי יפה, ואפילו עמדתי על הרגליים האחוריות וכישכשתי בזנב, אף יבואן לא הזמין אותי להיות צופה בישיבות תמחור כלי רכב, להבין את הרווחיות. 

כל מה שאכתוב כאן הוא השערה שאין לי איך לבסס אותה. עם זאת, מרבית היבואנים רוצים להיות תחרותיים, וזה בדיוק הנושא ב 113 העמודים האחרונים. אנחנו רואים הוזלות במקומות שניתן, ורואים השקות במחירים אגרסיביים כשאפשר. 

אם יוניון מוטורס היו יכולים להוריד 10,000 ש"ח במחיר של הקורולה קרוס, ולמכור כמות כפולה, אני מאמין שהם היו עושים את זה. אם ניתוחי הרגישות שלהם אומר שהורדה של 10,000 ש"ח תביא 'רק' עוד 1,000 לקוחות אז גם אני הייתי ממליץ להם להישאר עם התמחור הנוכחי.

אחרי המון שיחות עם לא מעט יבואנים, אני חושב שחלקם מנתח את השוק לא נכון, מעריך בהערכה עודפת את המוצר שלהם, ומפחית בערך המוצר של המתחרים. זה קורה מהרבה סיבות, שאני מעדיף לא להיכנס אליהן.

דווקא במקרה של מותג טויוטה זה לא המצב.  

הסיפורים האינדיבידואליים מרגשים, באמת. אבל הם לא רלוונטיים לתמונה הגדולה. 

העובדות על שרידות כלי רכב מספרות דברים אחרים, כפי שסייע לי ידיד המערכת @zvit לחפור בנתוני משרד התחבורה ולגלות את אחוזי השרידות של המותגים השונים אחרי עשר שנים ואחרי עשרים שנים.

אחרי עשר שנים

אחרי עשרים שנים

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אחוז השרידות גם נובע מהערך בשוק המשומשות.

סיטרואן C3 מנוע 1.2 פיורטק שנת 2022 עלתה באוגוסט 2022 - 108490 ש"ח צריכת דלק  ריאלית 14 ק"מ לליטר

יאריס קרוס ECO מנוע 1.5 הברידי עלתה באוגוסט 2022 -  140000 ש"ח צריכת דלק ריאלית 21 ק"מ לליטר

בעליה של ה-C3 היה צריך להחליף את רצועת תזמון אם הוא מעוניין לשמור על מנוע המכונית שלו (כ-2000 ש"ח)

הבעלים של היאריס צריך מעבר לשמן ופילטר לדאוג גם לפילטר של מערכת הקירור של הסוללה. (100 ש"ח)

המחירון של הסיטרואן נכון להיום: 64900 ש"ח   - מחיר שוק לרכב עם  65000 ק"מ כ-50000 ש"ח. צריכת דלק 4643 ליטר בעלות של כ-32500 ש"ח

המחירון של היאריס קרוס 103500 ש"ח - מחיר שוק לרכב עם 65000 ק"מ כ-110000 ש"ח צריכת דלק  3095 ליטר בעלות של כ-21700 ש"ח

ומי שצועק על הריבית על הכסף  שיסתכל על ההבדל בעלות הדלק.

זה כל הסיפור.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה תמיד מצחיק אותי כמה הפורום לפעמים בפלנטה משל עצמו. 

אנשים לא מבינים כמה מותג חזק זה טויטה למרות המחירים שלהם. וזה ממש לא רק בארץ, אלא בכול העולם. 

כול הדגמים שלהם מאוד נמכרים ביחס למתחרים שלהם, וכול זה עם המחיר ה"הזוי" שלהם. 

רק בשביל לקבל פרספקטיבה, האייגו X ההיברידית, הצ'יקמוק עם הפלסטיקה בשקל וחצי, מושב אחורי לילד עד גיל 6, ותא מטען של קולנועית ב-125-130 אלף שקל, מכר כמעט אותו מספר רכבים כמו סיטרואן סי 3. בשניהם רוב מוחלט של הקונים הם פרטיים. 

• אהבתי 3
פורסם

אנחנו מבינים, אבל בתור חובבי רכב לחלקנו יש עדיפויות שונות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...