Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
S3.

הבנתי שניתן לעשות מסאג' רציני למחיר עם מיקוח טוב.

יש גם כמה GTI יד 1 עם כמה אלפי ק"מ בודדים בשוק במחירים נמוכים משמעותית מחדש.

בתור מי שעלה דור ב GTI ועבר מידני ל DSG, אני מרגיש שדרוג ושוני מורגש (למרות שדור 6 לכאורה פחות מאובזר)

לא הייתי פוסל זאת.

ה IS250 מכונה מצויינת שבחנתי כמחליפה אפשרית בימים הקשים של חיפוש רכב, אבל למי שרגיל לדחיפה של הטורבו ולהתנהגות כביש מסויימת - היא לא תתאים.

אייל, גם אם ימתחו את המחיר אוודי האס לא תגיע ל250 אלף שזה גם ככה מתיחה רצינית בשבילי.

בנוסף כל עוד הם לא פותרים את הבעיה עם הטורבויים הרכב הזה לא רלוונטי, הספיק לי לקנות את השירוקו שהצרות שם ידועות לכל.

אוראל, דיברתי עם הנציגה מBMW ולא ניתן להביא 120/125d בשום מצב.

Got To love It

פורסם
כי זאת גולף! לשלם 250 אלף שקל על פולקסווגן גולף זה מחיר לא ראלי ולא משנה גם אם זאת היתה הR.

בcla יש איבזור שאין בגולף, הרכב נראה הרבה הרבה יותר טוב, בטוח שאיכות ההרכבה הרבה יותר טובה.

אני עדיין מתלבט אם כוח זה פרמטר שחשוב לי בצורה כזאת מהותית שצריך לפסול בגללו אופציות שהן חלשות יותר מהגולף.

בודק מחר כמה יעלה להזמין דרך יבואן bmw את ה125d.

GTI לא עולה 250 אלף ש"ח בפועל. איזה אבזור יש כבר בCLA שאין בגולף?

אל תהיה כל כך בטוח לגבי איכות ההרכבה והחומרים, ב-A45 שנסעתי עליה לא עף לי הסכך מבחינה זו, והיא עולה מעל 400K.

למה לא ג'ולייטה תלתן החדשה?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בן, אם תרצה - יש אדם נוסף שאוכל לנסות לברר מולו את הנושא / אוכל לבדוק מולו מה ניתן לעשות על 135M ידנית בימינו... לחשו לי שלעיתים יש הטבות לא רעות עליה והמחיר לא גבוה מהותית מזה של GTI חדשה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

למרות שהבימר בלבל שונה לגמרי מה gti , פותח השרשור מחליף את הרכב הנוכחי בגלל שהוא ידני ככה שנראה שהבימר לא רלוונטית. למרות שאם ניתן לקבל עלייה מחיר טוב אני חושב שכדאי להתפשר!

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

לפחות לגבי הגולייטה תלתן, יש מגוון שיפורים מוכרים ובדוקים ברמות שונות. אגב - במחיר עוד יותר שפוי, אפשר גם לקחת ג'ולייטה 170 - שאף היא זריזה וחדה יותר מה- CLA 160, וגם את ה-170 אפשר לחזק משמעותית באמצעים בדוקים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם (נערך)

ערן, יש לנו ג'ולייטה 170TCT במשפחה. אחרי נהיגה בה ולא מעט זמן מאחורי ההגה של 118i, אין ספק בכלל במי הייתי בוחר...

הג'ולייטה נחמדה, נאה, מגניבה ויש לה תיבה רובוטית מפתיעה לטובה. אבל, היא לא טובה מספיק דינמית. GTI טובה יותר ממנה, כך שאני לא רואה איך בן משתדרג לו בו בכל מובן שהוא, מלבד העיצוב (וזה עניין של טעם).

לשכן (שהוא גם חבר) הייתה QV וגם ממנה לא נפלתי - גם לא מרגשת או חדה מספיק. מנגד, לא נהגתי במתוחה והרעננה. מצד שלישי, כל ביקורת מאירופה - לא משבחת אותה במיוחד, לא מול GTI "רגילה" ובטח לא מול ה-GTI עם חבילת האיבזור (שרואים ממנה כמויות מטורפות בגרמניה).

zuzut5, אל דאגה. אני בטוח שבן יעשה "פשרה" ויקח ידנית - אם יהיה דיל טוב על 135M.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מעניין, תוכל לפרט לגבי היתרונות הדינאמיים של ה118 מול ג'ולייטה 170TCT?

לגבי תלתן vs. גולף, אחרי שנהגתי ממש לא מזמן בשני הרכבים, לא נותר לי אלא להגיע למסקנה שהעיתונות האירופאית משומנת היטב ע"י הח'ליפות הגרמנית המוכרת כ-VAG.

לגבי 135, במקרה או שלא, גם אני מתעניין ברכב. 3 דלתות ידנית, אפשר, אולי, לקבל באיזור ה-270,000 ש"ח. גולף GTI ידנית מקבילה תעלה באיזור ה200,000 ש"ח. אם אתה רוצה אוט' אז תוסיף עשירייה לכל אחת. זה קצת?

נ.ב. למה אתה מחליט בשביל בן? הרי מלכתחילה הוא פתח שרשור שאחת מהנחות היסוד בבסיסו מדברת על נוחות וגיר אוט' גם במחיר של איבוד כח (אשר ככל הנראה מהווה פרמטר די חשוב עבור בן).

פורסם
מעניין, תוכל לפרט לגבי היתרונות הדינאמיים של ה118 מול ג'ולייטה 170TCT?

לגבי תלתן vs. גולף, אחרי שנהגתי ממש לא מזמן בשני הרכבים, לא נותר לי אלא להגיע למסקנה שהעיתונות האירופאית משומנת היטב ע"י הח'ליפות הגרמנית המוכרת כ-VAG.

לגבי 135, במקרה או שלא, גם אני מתעניין ברכב. 3 דלתות ידנית, אפשר, אולי, לקבל באיזור ה-270,000 ש"ח. גולף GTI ידנית מקבילה תעלה באיזור ה200,000 ש"ח. אם אתה רוצה אוט' אז תוסיף עשירייה לכל אחת. זה קצת?

נ.ב. למה אתה מחליט בשביל בן? הרי מלכתחילה הוא פתח שרשור שאחת מהנחות היסוד בבסיסו מדברת על נוחות וגיר אוט' גם במחיר של איבוד כח (אשר ככל הנראה מהווה פרמטר די חשוב עבור בן).

1. סדרה 1 (גם ה-116d M שהייתה לי לפני שבוע וחצי) פשוט טובה יותר דינמית - ההיגוי, ההתנהגות, התחושות, הבלמים הנושכים (ועמידים) וכמובן

ההנעה במקום הנכון. זה לא הופך את הג'ולייטה ללא מהנה, אבל בעיני היא פשוט פחות פאן (גם מול הפוקוס 1.6EB, אם יצא לך / למישהו כאן לנהוג בה זמן מה).

צרף לכך את העובדה שהיחידת כוח של הבימר מרשימה יותר (מרגישה אנדררייטד בהספק. בפועל, מרגישה הרבה יותר חזקה מנתוני הנייר. גם ה-116i מרגישה ככה) ומשודכת לתיבה אוטו' מצויינת (ZF) שסוחטת ממנה את המיטב, מבלי לחוות תופעות לוואי שונות של תיבה רובוטית (פחות נוגע ל-TCT, יותר ל-DSG ו-PowerShit).

2. ה-QV (טרום הרענון) לא מלהיבה כמו מגאן / ST ולא הרגישה לי מכונה מחודדת יותר מ-GTI (MK6).

אגב, גם הבריטים טוענים שה-MK6 וה-MK7 עדיפות על פני ה-QV (שוב, טרום רענון. עוד לא קראתי ביקורת מול המתוחת פנים).

נ.ב, לא קובע לבן. מכיר אותו ולא מאתמול. גם שוחחנו טלפונית בנושא - לפני שהועלה כאן.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

1. לא הבנתי, הזכרת היגוי, התנהגות - מה ההבדלים?

בלמים יותר נושכים? אני בספק - לג'ולייטה יש מערכת Prefill. אין הרבה רכבים עם תגובה מהירה יותר.

כיצד ההנעה האחורית של ה118 (וגם ה116 אם כבר הזכרת) באה לידי ביטוי?

לגבי הגיר, אם התלונות שהזכרת נוגעות פחות ל-TCT, מה הנקודה שלך?

2. QV לא מכוונת לפוקוס או מגאן. כיום היא אוט' ובעלת מנוע חזק (עם אחלה סאונד) ועל בסיס הדברים שנכתבו בשרשור היא דווקא מאוד מתאימה.

3. אני לא יודע מה בן ה רוצה, אבל אני יודע שהוא פתח שרשור בו הוא מצהיר שהוא מעוניין ברכב אוט'.

פורסם
1. לא הבנתי, הזכרת היגוי, התנהגות - מה ההבדלים?

בלמים יותר נושכים? אני בספק - לג'ולייטה יש מערכת Prefill. אין הרבה רכבים עם תגובה מהירה יותר.

כיצד ההנעה האחורית של ה118 (וגם ה116 אם כבר הזכרת) באה לידי ביטוי?

לגבי הגיר, אם התלונות שהזכרת נוגעות פחות ל-TCT, מה הנקודה שלך?

2. QV לא מכוונת לפוקוס או מגאן. כיום היא אוט' ובעלת מנוע חזק (עם אחלה סאונד) ועל בסיס הדברים שנכתבו בשרשור היא דווקא מאוד מתאימה.

3. אני לא יודע מה בן ה רוצה, אבל אני יודע שהוא פתח שרשור בו הוא מצהיר שהוא מעוניין ברכב אוט'.

1. הג'ולייטה יותר "פרווה" בעיני. היא לא רעה. עושה הכל טוב, אבל פחות פאן מהבווארית. ל-1 יש אופי הרבה יותר ספורטיבי. היא חדה יותר, מתקשרת יותר, מהנה יותר.

ה-QV עצרה היטב. ה-1 עם הקיט M - עצרה פנטסטי (גם נטולות הקיט עוצרות מצויין).

בעוד שה-QV סובלת מתת היגוי מורגש ודי מהותי, ב-1 הוא מתון בהחלט ומופיע מידי פעם. בנוסף, ל-1 (עם בקרה במצב SPORT+ / מנותקת) זנב שמח לסייע ולהזכיר שהוא שם, גם ב-116i / 116d. לדעתי האישית (ואני בטוח שיש שיסכימו / יחלקו על כך), הנעה אחורית היא פאן אחר - ולאו דווקא בגרסאות הקצה. זאת העובדה שעניינים עובדים ומרגישים אחרת, תחושות אחרות.

ה-TCT טובה מאוד. ה-ZF8 משובחת (אוט' רגילה - מהירה כמו רובוטית, בלי תופעות הלוואי המעצבנות).

נ.ב, אני כרגע עם פוקוס 1.6 PowerShift חדשה (בת 4 חודשים / 9.6K) ואין שום שינוי שהוא לטובה, היא עדיין מעצבנת בהתחלות נסיעה (עם השהייה מעיקה ורעידות קלות). מהרגע שאתה נמצא בתנועה - אין תלונות. העברות זריזות ונעימות (רק ששמתי לב שיש לה חיבה למשוך מעט את ההילוכים, גם במצב הרגיל).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...