Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני שנתחיל לדבר על הרכב, קרסו, קחו דף ועט:

לא חסרים שרשורי צ'מפיון אך אני הופתעתי לטובה מהקלות שבה קיבלתי סיבוב מצ'מפיון על הגולף GTI. אולי זה קשור לימי המכירות האחרונים.

כך או אחרת, נרשמתי לנסיעה אצל הפקידה, חזרו אליי טלפונית כדי לתאם וזהו. פשוט מאוד.

נתחיל בעיצוב (או בהעדרו).

כמצופה מגולף, הרכב מעוצב בצורת מקרר/מכונת כביסה/מדיח מודרניים שמטרת העיצוב הינה להיות נעים לעין, לא להציק או לעצבן אף אחד. לעומת גרסאותיה הרגילות של הגולף, ה-GTI נבדלת בכמה נגיעות פה ושם, כך שרק חובב רכב יוכל להבין שמדובר על גולף בגרסתה המעניינת יותר.

רכב ההדגמה צויד בחבילת קישוט (חישוקי 18'' לא ממש יפים, פס אדום חביב ועוד איזה משהו שבטח שכחתי).

יש לכך יתרונות כמובן, אך גם חסרונות. בשורה התחתונה, האם זה טוב או רע? כל אחד יחליט לעצמו.

בפנים לא נגלה הפתעות מיוחדות. עיצוב פנים חסר מעוף/השראה, אבל עובד. מושבי הפיג'מה/חלוק בית של סבתא/עגלת שוק שוברים קצת את ה"אפור" שיש בפנים. אם כי אישית אני פחות מתרגש מהם.

VW-Golf-VII-GTI-AU-01.jpg

attachment.php?attachmentid=39592&d=1396040354

אבזור ותפעול

להבנתי ה-GTI מגיעה לארץ עם רמת אבזור אחת והיא סבירה בהחלט. בנוסף, יש רשימת תוספות מקוריות שאפשר להוסיף וכל תוספת מתומחרת בנפרד.

גם הפעם לא ביזבזתי זמן על התעסקות מיותרת עם מולטימדיה/תפריטים (תמיד אפשר לעשות את זה באולם) אך מהמעט שכן, שמתי לב שהסה"כ הממשק לא רע, גם אם לעיתים מעט מסורבל. אציין לחיוב גם את המסך בתוך לוח השעונים (נשלט מההגה) בעל גרפיקה טובה.

המושבים תופסים את הנהג טוב והינם בעלי נוחות טובה.

מה פחות אהבתי?

מצאתי שהג'ויסטיק של כיוון המראות אינו נוח לשימוש, הפיקוד הידני של התיבת ההילוכים באמצעות הבורר ּּ+/- עדיין הפוך (הפלוס מקדימה), הדלקת אורות אינה נמצאת על ההגה (אותי זה מעצבן).

מנוע

מדובר על 2 ל' טורבו בעל 35 קג"מ ו-220 כ"ס. זמינות הכח טובה מאוד, פעולתו רהוטה ויחסית למנוע טורבו הוא עולה יפה בסל"ד עד הסוף. הצליל סביר ומלווה בבק פיירים חביבים, בהורדות נקבל גז ביניים מדויק.

גיר

רכב ההדגמה הינו בעל DSG6. רוב הנסיעה בוצעה במצב ידני ומקצתה במצב S (ספורט).

הגיר עובד בצורה מרשימה - בכל מצב הגיר מעביר הילוכים בצורה מהירה וחלקה. יחד עם זאת, גם במצב ידני, המחשב יתערב אם הנהג יוריד את הדוושה עד הסוף. שמתי לב שיותר ויותר יצרנים מכניסים מאפיין זה לתוכנת הגיר שלהם. אז מצד אחד המחשב צודק, מצד שני אני רוצה לתקן את הטעויות שלי בעצמי. מסקנה: ידני.

בלמים

אמנם הגעתי לסוכנות על גבי פיאט מולטיפלה (Don't ask) - לא רכב עם בלמים נקודתיים במיוחד, אך בגולף הדוושה נקודתית למדי.

הבלמים יודעים לספק כח בלימה טוב והתנגדות סבירה לדעיכה. יחד עם זאת, אחרי קטע טכני עמוס גיליתי עשן קל מתמר מארבע הפינות של הרכב. חבילת הביצועים להבנתי מספקת שדרוג לבלמים (אאל"ט במקום בוכנה אחת צפה נקבל 4 בוכנות מקדימה וצלחות בילום גדולות יותר).

התנהגות

הנסיעה החלה מסוכנות VW ליד בת גלים בחיפה. יצאנו מחיפה ועלינו על כביש החוף לכיוון דרום, ירדנו מכביש החוף במחלף עתלית לכיוון בית אורן, עלינו בכביש בית אורן (721), ירדנו את כביש המחצבות (7212), עלינו את העליות של האוניברסיטה/דניה (דרך משה), ירדנו את פרויד וחזרנו לסוכנות. מדובר על תמהיל כבישים יפה שכולל סיבובים הדוקים, קטעים טכניים, עקומות ארוכות, ישורות וקצת כבישים משובשים בהם נבחנת נוחות הרכב.

מה למדתי בכל המסלול הזה? פחות צחוקים, יותר רצינות.

הרכב נכנס יפה לכל סיבוב, לעיתים מלווה בתת היגוי קליל ויוצא מהסיבוב חזק וזריז. האחיזה גבוהה מאוד אך לא נמצא יותר מדי שובבות ברגע שהיא נשברת; רצינות כבר אמרנו?

ההיגוי מדויק למדי ואמור להיות בעל יחס העברה משתנה. אני אישית לא חשבתי על זה כלל במהלך הנסיעה וזה לא הפריע כלל, כלומר זה עובד. זוויות הגלגול סבירות בהחלט השליטה על המרכב טובה אך אין מדובר כאן על קארט. מהצד השני אציין כי נוחות הנסיעה והבידוד טובים ביחס ליכולותיו הדינאמיות של הרכב.

שורה תחתונה

גולף GTI היא מכונית פרקטית למדי, מאובזת לא רע, בעלת יכולות דינאמיות טובות ועיצוב אשר מעלים את הרכב מתחת לרדאר (לטוב ולרע).

עם זאת, אין מדובר על מכונת ריגושים; הגולף מאוד מהירה ומבצעת זו במעין קרירות גרמנית (אופיינית?).

מחיר

בתום הנסיעה חזרתי לסוכנות וישבתי עם אחת העובדות על מנת לקבל פרטים על המחיר.

התעניינתי בדגם ידני, בעל 3 דלתות וכזה אשר מצויד בחבילת הביצועים (זה נותן בלמים מוגדלים, דיפרנציאל מכני נשלט מחשב, עוד 10 כ"ס ואולי עוד קצת מלח, פלפל). בנוסף, ביקשתי לקבל גם פנסי בי קסנון ואלו מגיעים בחבילה עם חישוקי 18''.

עקב בקשתי לקבל את חבילת הביצועים הובהר לי מיד כי הדבר אפשרי אך כרוך בהזמנה מיוחדת - פירוש הדבר המתנה של כ-4 חודשים. לא נורא.

כמה זה עולה? רשמית 240,000 ש"ח. מעשית? פחות. האם זה שווה? אמנם את התווית של עסקת השנה הגולף לא תקבל, אך ביחס למתחרות ומחיריהן, המחיר איננו מופרך.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמרת שהעיצוב נועד לא לעצבן, אבל הפנסים האלה ב-GTI מאוד מעצבנים, זה מאוד מכוער. היא חייבת להימכר בגרסה הבסיסית עם קסנון. גם כך המחיר יקר מאוד.

פורסם

כי זה עולה עוד 60K ש"ח.

פות"ש סקירה יפה, חבל שלא צילמת תמונות של הרכב לשטוף את העיניים :)

יפה שנתנו לך נסיעת מבחן כ"כ ארוכה, זה מקובל ברכבים ספורטיביים? הנציג לידך לא עשה בעיות בסגנון "אל תעבור הילוך שלישי"?

פורסם

אתה אומר את זה כאילו 60K ש"ח זה סכום פעוט שכל אחד יכול להוציא מכיסו בלי לחשוב בכלל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מעניין. חבילת הביצועים זמינה להזמנה.

240k ל 3 דלתות ידנית ממש לא זול.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

סיקור מעולה, אחל׳ה כתיבה. הפנסים שהזמנת (בי קסנון) זה עם הלדים ? סתם מעניין אותי אם הם גונבים על משהו שאמור להגיע לדעתי כסטנדרט. אגב, המחיר סודי ?

אוטו-מאניה :-)

פורסם

תודה על הסיקור. אני אישית התיישבתי (לא נסעתי) בGTI אבל נסעתי נסיעת מבחן על האוקטביה RS. לא התרשמתי מפנים ה-GTI כמו שהתרשמתי מהאוקטביה RS (שזה לדעתי לא רכב מרגש במיוחד עם קצת הנדסת אנוש לקוייה).

ולגבי השירות, בסוכנות במגדלי צ'מפיון ביקשתי נסיעת מבחן... ואני עדיין מחכה :lol: איש המכירות שם היה אנטיפת משהו משהו. לי נאמר שגולף 3 דלתות ידני זה 208 אלף "ואין על מה לדבר לגבי המחיר". האוקטביה RS אגב נמכרת באיזור שהוא קרוב יותר ל200 עבור הגרסה הידנית (5 דלתות מן הסתם, קסנון, משולב עור, וכו').

פורסם
כי זה עולה עוד 60K ש"ח.

יפה שנתנו לך נסיעת מבחן כ"כ ארוכה, זה מקובל ברכבים ספורטיביים? הנציג לידך לא עשה בעיות בסגנון "אל תעבור הילוך שלישי"?

אתה אומר את זה כאילו 60K ש"ח זה סכום פעוט שכל אחד יכול להוציא מכיסו בלי לחשוב בכלל.

אם אתה מוציא סכום כזה על רכב - 240K, שלפי הרבה דעות הוא בינוני לחלוטין, אתה יכול להוסיף 50/60K תלוי ביכולת מיקוח שלך ולקבל משהו טוב יותר

פורסם

בתור בן אדם שעובד בתחום ומוכר רכבים חדשים בכל הטווח שבין 130K ש"ח ועד 1.5 מליון ש"ח, אני יכול להגיד לך ממקור ראשון שגם אנשים שהממון מצוי בכיסם, לא ממהרים להוציא עוד 60K ש"ח כדי לקבל רכב טוב/מאובזר/חזק/מהנה יותר.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)
כי זה עולה עוד 60K ש"ח.

אמנם לא צילמתי תמונות, אבל אתה יכול ללכת רגע למטבח ולהעיף מבט על המקרר או על המדיח, זה בערך אותו עיצוב.

לגבי נסיעת המבחן - זו נמשכה 40-45 דקות ולא ריחמתי על הרכב. למזלי הרכב היה אוט' אז הנציג לא שם לב באיזה הילוך אני :twisted:

מעניין. חבילת הביצועים זמינה להזמנה.

240k ל 3 דלתות ידנית ממש לא זול.

240K (על הכביש - כולל תוספות, אגרה ומיגון) זה המחיר הרשמי, מחיר הסגירה נוח יותר.

בתור רכב שאמור לרגש הוא נכשל,אם ארצה קרוזר חזק ונוח אני יקח מליבו ויחסוך 70000ש"ח.

מה הקשר בין ספינה רופסת לקומפקטית מהודקת?

סיקור מעולה, אחל׳ה כתיבה. הפנסים שהזמנת (בי קסנון) זה עם הלדים ? סתם מעניין אותי אם הם גונבים על משהו שאמור להגיע לדעתי כסטנדרט. אגב, המחיר סודי ?

לפי מה החלטת שפנסי קסנון אמורים להגיע כסטנדרט? בכל אופן, בשלב זה לא הזמנתי עדיין כלום אלא רק ביצעתי נסיעת מבחן והתעניינתי במחיר הרכב + תוספות כפי שאני הייתי מזמין. לגבי המחיר, אני לא יודע כי לא רכשתי את הרכב אבל יש הנחות טובות. לדוגמא, עוד לפני שהוצאתי הגה מהפה הוצעה לי הנחה בגובה 15K.

אם אתה מוציא סכום כזה על רכב - 240K, שלפי הרבה דעות הוא בינוני לחלוטין, אתה יכול להוסיף 50/60K תלוי ביכולת מיקוח שלך ולקבל משהו טוב יותר

אפשר להוסיף גם עוד 100K ולקבל משהו עוד יותר טוב מה"משהו טוב יותר". מה הנקודה שלך?

תודה על הסקירה! אם הגולף GTI קצת פושרת, מה בעיניך לא פושר?

מזראטי קווטרופורטה חיה רעה.

וברצינות, יש לי עוד כמה רכבים שאני מתכנן לנהוג עליהם. אדווח בעתיד.

חוץ מהמחיר, איך היא לדעתך מול המתחרות ומהי "עסקת השנה" בעיניך?

אני צריך לנהוג על עוד כמה רכבים כדי לענות על השאלה הזו. על רגל אחת אומר כי הגולף דומה למדי לג'ולייטה (מבחינת ניהוג, כוח, נוחות).

------------------------------------------------------------------------------

תודה לכולם על הפידבק.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...