Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חשבתי על רעיון נדיר שעוד לא חשבו ולא חשבו עד כמה זה מסוכן לעקוף את הרכב בקו מקווקו אם הרכב בא נגדי זה יכול להיות תאונה ואף מוות !

אז הפתרון שלי מה עם הקו צהוב?! למה אסור לעקוף שם? אין שם מכוניות נגדי !!!

למה החוק מטומטם שאסור לעקוף בקו צהוב? אפילו שיעשו קו צהוב מקווקו מה בעיה!?

הכל חוקים דפוקים וכל העולם לא חשבו על זה ..

לא משנה כמה זהירים אבל זה הכי בטוח לא?!

פורסם

מה זה קו צהוב? שוליים? אתה רוצה לעקוף מהשוליים ?

רק ליאשה מותר לעקוף מהשוליים וגם זה רק עם המיני.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לקח לי 3 דקות להבין מה רשמת

קו צהוב מראה על שוליים, לפעמים הם מספיקים להכיל רכב ולפעמים לא, פתאום אחרי השוליים יש תהום, פתאום אין מעקה בטיחות

ובכל מקרה שוליים מיועד לעצירות חירום בלבד, מרחב תמרון כדי להתחמק מתאונה, ועוד ועוד..

הרעיון הגאוני שלך הרבה יותר מסוכן.

בכל מקרה כל עקיפה צריכה להתבצע תוך שיקול דעת של נהג נבון וזהיר וכל עוד יש ראות טובה וקו מקווקו לא צריך להיות סיכון מיוחד.

פורסם

DA7, מקווה מאוד שלא חשבת על מה שכתבת, וסתם התחשק לך להקליד. אחרת אין לי מושג איך בכלל הגעת למסקנה הזו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לקח לי 3 דקות להבין מה רשמת

קו צהוב מראה על שוליים, לפעמים הם מספיקים להכיל רכב ולפעמים לא, פתאום אחרי השוליים יש תהום, פתאום אין מעקה בטיחות

ובכל מקרה שוליים מיועד לעצירות חירום בלבד, מרחב תמרון כדי להתחמק מתאונה, ועוד ועוד..

הרעיון הגאוני שלך הרבה יותר מסוכן.

בכל מקרה כל עקיפה צריכה להתבצע תוך שיקול דעת של נהג נבון וזהיר וכל עוד יש ראות טובה וקו מקווקו לא צריך להיות סיכון מיוחד.

במידה ויש צורך עקיפה למה לא יעשו בקו צהוב להרחיב/לשפץ כדי להתחמק תאונה?

פורסם

אין דבר כזה "צורך בעקיפה". אף אחד לא צריך לעקוף. רוצים לעקוף, זה משהו אחר.

יש קטעים בהם העקיפה מותרת ויש קטעים שלא. הנהג העוקף נדרש להפעיל שיקול דעת האם לצאת לעקיפה או לא.

אני יכול להעיד על מקרים רבים בהם החוק אפשר לעקוף אבל שדה הראייה באותו קטע לא איפשר לי לדעתי לצאת לעקיפה בטוחה, אז ויתרתי.

שאלה רצינית, בלי שמץ של התנשאות- כמה זמן יש לך רשיון ובן כמה אתה?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מה שרשמת לא ברור.

מה אתה רוצה? לעקוף מהשוליים? בשוליים יש רכבים שעומדים, יש צמיגים ששוכבים או דברים גדולים שהוזזו מהכביש.

לעקוף מהשוליים זה לא רעיון גאוני.

V5

פורסם

אתה רוצה לעקוף מימין. לא לימדו אותך בשיעורי נהיגה שאסור לעקוף מימין ?

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

למה לא להרחיב? כי אם היה אפשר להרחיב לאורך כל הקטע בצורה בטיחותית אז פשוט היה סוללים נתיב נוסף.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
במידה ויש צורך עקיפה למה לא יעשו בקו צהוב להרחיב/לשפץ כדי להתחמק תאונה?

להתחמק מתאונה - הגיוני.

לעשות עקיפה? החוק קובע שעקיפה מתבצעת משמאל, לא מימין. וכמו שאמרו לך, לעיתים השוליים צרים מדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא מרחיבים כי כל סנטימטר הרחבה דורש העתקת תשתיות (חשמל, סלקום, מקורות וכו') הצמודות לכביש וכמובן שיש צורך בסטטוטוריקה.

fiat x1/9

פורסם

אני נמצא הרבה בכרתים וכך הם נוהגים בכביש הראשי .

הרכב העוקף מהבהב לרכב שלפניו , הרכב יורד לשוליים והרכב העוקף ממשיך בנתיב .

אולי שיטה קצת מוזרה ונראית לא הגיונית אבל עובדת .

פורסם
אין דבר כזה "צורך בעקיפה". אף אחד לא צריך לעקוף. רוצים לעקוף, זה משהו אחר.

יש קטעים בהם העקיפה מותרת ויש קטעים שלא. הנהג העוקף נדרש להפעיל שיקול דעת האם לצאת לעקיפה או לא.

אני יכול להעיד על מקרים רבים בהם החוק אפשר לעקוף אבל שדה הראייה באותו קטע לא איפשר לי לדעתי לצאת לעקיפה בטוחה, אז ויתרתי.

שאלה רצינית, בלי שמץ של התנשאות- כמה זמן יש לך רשיון ובן כמה אתה?

אם זה מתוך שיקול דעת לא עדיף למנוע מתאונה? והקו צהוב הוא פנוי לדרך למה לא לנצל את הדרך פנוי בשביל למות?

הרבה אנשים אובדים סבלנות מהחום או מעצבים או כל סיבה כלשהי למה לא לעקוף בדרך בטוחה?

מה שרשמת לא ברור.

מה אתה רוצה? לעקוף מהשוליים? בשוליים יש רכבים שעומדים, יש צמיגים ששוכבים או דברים גדולים שהוזזו מהכביש.

לעקוף מהשוליים זה לא רעיון גאוני.

שמע אם המדינה הייתה משקיעה בזה לא יהיו אנשים הרוגים בגלל שטות .

אתה רוצה לעקוף מימין. לא לימדו אותך בשיעורי נהיגה שאסור לעקוף מימין ?

מה הקשר אני העלאתי את הנושא כדי לדעת חוות דעת על כל משתמש מה דעתו הגיוני או לא אם אתה לא רוצה להגיב אל תגיב ותודה .

למה לא להרחיב? כי אם היה אפשר להרחיב לאורך כל הקטע בצורה בטיחותית אז פשוט היה סוללים נתיב נוסף.

לא מרחיבים כי כל סנטימטר הרחבה דורש העתקת תשתיות (חשמל, סלקום, מקורות וכו') הצמודות לכביש וכמובן שיש צורך בסטטוטוריקה.

אם המדינה הייתה משקיעה כל האלה הייינו מרוויחים מהמוות, חס וחלילה אני לא מאחל לאף אחד לכאן גם אם יקרה אז חבל על סתם כך .

פורסם

נראה לי שנעלבת ממני אז קודם כל אני מתנצל.

רצית לדעת אם זה הגיוני או לא? זה לא. איסור העקיפה מימין נחקק לא בגלל שהמחוקק התעורר על צד שמאל אלא בגלל שעקיפה מימין מסוכנת.

המדינה השקיעה בשנה האחרונה 6.5 מיליארד שקל רק בפרויקטים של נתיבי ישראל והם נעשים בחלק מאוד קטן מכבישי הארץ. להשקעה בהרחבת ואחזקת כבישים יש עלות אסטרונומית שלא יכולה להיכנס בתקציב המדינה.

במקרה חירום (כנראה בגלל אי שמירת מרחק) תוכל לברוח ימינה ושוטר כנראה לא יגיד כלום כי מיד תחזור לנתיב. עקיפה מימין בתור סטנדרט אסורה גם אם אתה מאוד לחוץ, עצבני וחם לך ברכב.

fiat x1/9

פורסם

לשוליים יש מטרה אחת, שמתבטאת בשחם באנגלית : Emergency lane. משמע - נתיב למילוט, לא לנהיגת שגרה. הם לא בנויים למטרה זו, צרים, במקרים רבים הריבוד באיכות פחותה או כלל לא קיים כך שיש בעית אחיזה (והמסוכן ביותר - אחיזה לא שווה משני צידי הרכב), וכמובן - האיסור המוחלט בחוק - שאינו נאכף כראוי - לעקוף מימין.

יש מדינות המתירות שימוש בשוליים במצבים מסויימים. למשל - בגרמניה יש קטעי וטובאהן בהם ניתן לנהוג בשוליים כבנתיב ימני - בשעות בהן תמרור אלקטרוני מתיר זאת, גם אצלנו יש דוגמא דומה - הנת"צ בכייש החוף בין נתניה לת"א, או "נתיבי הזחילה" שהיו קיימים בכביש 866 ובהם היה מותר למשאיות לנסוע על מנת לא לחסום את הציר ההרר (בינתיים הורחבו קטעים כך שבעית העקיפה נפתרה כמעט לגמרי, לפחות בקטע בין צונת חנניה למירון).

אייל צבי - תעשה טובה, אל תשווה בין כרתים לישראל. אמנם חלפו כמה שנים מאז ביקרתי לאחרונה ביוון, אבל גם הכבישים וגם הנהגים אצלנו הם ברמה אוסטרית בהשואה ליוונים. אל תנסה לדרדר את מצבנו עוד יותר עם רעיונות מכרתים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...