רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בימים האחרונים רצה ברדיו פירסומת לשברולט סוואנה. בפירסומת מתוארים בעלי עסקים מצליחים ש"הקימו את העסק בתוך סוואנה" לפני 25 או 30 שנה, והיום יש להם סוואנה חדשה. זהו, שלא הייתה קיימת שברולט סוואנה לפני 25-30 שנה. הדגמים הראשונים הגיעו לארץ בשנים 96-97. לפני כן הייתה וונדורה. לי אישית זה מפריע באוזן.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
השאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 781 צפיות
http://www.topgear.com/uk/car-news/new-volvo-xc90-revealed-2014-08-26 תיבת 8 הילוכים, גרסא היברידית ומנועי 2 ליטר בעיקר. מזכיר את הX5 הנוכחי.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש כאן מישהו שכבר עבר את זה בעבר ? ביום רביעי התקשרו אלי מחברת FEDEX (הטעות הראשונה שלי שלא שמתי לב דרך איזה חברה מתבצע המשלוח) ונאמר לי שאני צריך אישור ממשרד התחבורה. ביום חמישי הגיעה הבחור לבדוק ולא נתן אישור וקיבלתי את המייל הבא: "שלום, המשלוח לא קיבל אישור של משרד התחבורה, מה יש בדיוק במשלוח ואם זה חגורות לאיזה כלי הם משמשים? בברכה" מישהו יכול לעזור לי ולהדריך אותי איך אני משחרר אותם מהמכס?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- 54 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
קצת מאוכזב מהמחיר, הייתי בטוח שיהיה יותר זול לינק
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 7 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום. רציתי לשאול ולהתייעץ לגבי החלפת גיר ידני ביונדאי i20 לגיר אוטומט באותו הרכב. 1. האם האופציה בכלל קיימת? 2. האם כדאי מבחינת תמחור / ביצועים וכו'? 3. האם משפיע על ביצועי הרכב והשווי שלו בהמשך? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 0 תגובות
- 563 צפיות
נגרר של 3 מטר אורך? או לסיכום: כמה אמור לעלות נגרר באורך 3 מטר, ואיזה רכב עליי לשכור עבורו? אני מודה לכם באמת מקרב לב על כל העזרה והתרומה גם בפוסט הקודם.
הודעה אחרונה מאת CTS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום חברים יקרים, בתור מומחים תרשו לי לספר לכם שאני קצת משתגע. אני חייב להשכיר רכב למשך חודש, מסרחי, שלתוך התא מטען שלו יש להעמיס סחורה באורך 3 מטר. - הנהג שלי בן 23 * למה לא פיאט דוקטו? 1. קצת שכירות יקרה. 2. כבר לא כולם מחזיקים אותה. 3. הנהג הוציא רישון אחרי 2007, והבנתי שבמקרה כזה הוא צריך רישיון ג' ואין לו. אז אני שואל, איזה רכב יוכל להכניס לתוכו סחורה באורך 3 מטר לפחות, ולנהוג עליו עם רישיון B? ואיפה ניתן להשכיר כזה דבר לחודש? אני מודה לכם מאוד, ומקווה שזה הפורום המתאים
הודעה אחרונה מאת CTS, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מקרה הזוי שקרה לי בצהרי היום, ממש לפני כמה שעות. בעודי חוזר מעבודה, בנסיע רגוע בכביש חד סיטרי ארוך, כמעט ללא שול ימני וגדר הפרדה משמאל. בקושי יש מקום לשתי מכוניות במקרה ורכב נעצר בצידי הדרך. נצמד אלי מאחורה רכב ומתחיל לזגזג בעצבנות מאחורי. אמרתי סתם לחוץ ויעבור לו. אני לא מעקב אותו כי יש רכבים גם מלפני. בשלב כלשהו זה מתחיל לעצבן ואני מחליט לרדת כמה שאני יכול בכדי שהלחוץ יעבור. הוא עוקף אותי במילמטרים ספורים והיתה לי הרגשה שהוא אפילו נגע בי. כמה מאות מטרים אחרי שעקף אותי הכביש התפצל והוא עקף גם את הרכב מלפני באגרסיביות מימין ושבר שמאלה ממש לפני הרמזור וחתך אותו. חשבתי לאצמי שיש ביניהם איזה עניין לא סגור. ייצאה הגורל ונעצרתי מימינו ברמזור. פתחתי את החלון והבחור ב…
הודעה אחרונה מאת Bersi, -
-
- 1 תגובות
- 622 צפיות
האם מישהו יודע למה כשעושים רישיון לקטנוע אז זה כולל גם נהיגה על אופנוע ידני, וכשעושים רישיון לרכב מסוג אוטומט זה לא תופס גם לגבי רכב ידני? הרי בקטנוע הם מצפים שתלמד לבד הילוכים על אופנוע (רוב המורים לרישיון לקטנוע שאני מכיר לפחות אין להם אופנועים ידניים [רישיון A2] ), למה זה לא ככה גם עם רכב ? תודה.
הודעה אחרונה מאת youval11, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 863 צפיות
שלום לכולם התעורר בי רצון לדעת ולהכיר את הסוגים והשמות של הפניות. בכל מיני סרטונים שיצא לי לראות ובעיקר בטופ גיר או פיפט גיר יש כל מיני שמות לפניות כמו : האמרהאד ( ראש פטיש אם הבנתי נכון את מה ששמעתי ), שיקגו וכל מיני כאלה. אחרי ניסיון כושל בגוגל :\ באתי לשאול אתכם פה.. אז תודה מראש לכולם, ומחילה אם עברתי על חוק כלשהו.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אציג את עצמי בקצרה, שמי אורי, קורא זמן רב בפורום אך זו הודעתי הראשונה. ולמקרה שקרה לי היום: במהלך נסיעת הבוקר השגרתית לעבודה נסעתי על כביש עוקף קריות (22) לכיוון דרום במהירות שיוט של בערך בנתיב השמאלי100 (בכל זאת יש תנועה בבוקרוהכביש מלא רכבים, אי אפשר להאיץ יותר מזה...) במהלך הנסיעה מהגגון של הרכב שלפני נפלה חבילה קטנה, ללא יכולת לבלום או לסטות לנתיב השני (כפי שאמרתי יש תנועה) עליתי על החבילה, כתוצאה מהמקה צמיג קדמי צד נהג התפוצץ במקום והג'אנט התעקם - ג'אנט אחורי צד נהג חטף מכה קלה... הצלחתי להאט בהדרגה ולעבור לנתיב הימני ולאחר מכן נכנסתי לכביש ההשתלבות של הרכבים היורדים ממחלף קריות לכיוון דרום נעצרתי בשול הכביש 4 וינקרים משולש אזהרה אפוד זוהר ויצ…
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- 8 תגובות
- 851 צפיות
לא ידעתי איך לנסח את הכותרת, אבל קראתי היום כתבה הYnet, ועניין אותי משהו מסוים. מה זה הדבר הזה שיוצא מהכנף מעל הפנס השמאלי ? http://images1.ynet.co.il/PicServer4/2014/08/25/5545316/55452901981191640360no.jpg
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום , רציתי לדעת האם בהנעה קדמית גם הבלמים האחוריים פועלים בבלימה ובהנעה אחורית הקדמיים ? או שהבלמים פועלים רק כאשר מורדם בלם היד ? תודה
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום בימים האחרונים נתקלתי בבעיה שאני לא יודע איך לצאת ממנה. לפני כמה ימים עשיתי טיפול 90K לרכב ישן, החלפת רצועות תיזמון ואגן שמן שדלף+הדברים הרגילים של טיפול במוסך מורשה. כמה שעות אחרי הטיפול נשמע רעש מוזר מאזור המנוע. כשחזרתי למוסך אחרי התייעצות של כמה עובדי המוסך הם טענו שהרעש נובע ממשאבת המים ומכיוון שאין להם יד בדבר הם לא לוקחים אחריות. נטען בפני משכיוון שהוחלפו הרצועות, המנוע עובד יותר טוב מה שיכול ל"עייף" את המשאבה. מאוחר יותר הטיעון הוחלף לכך שהחלפת רצועות חדשות יכולה לפגום בפעילות המשאבה הישנה. האם זה נכון? הם טוענים שהרצועות אינן מרעישות והן מתוחות כמו שצריך ושהרעש מגיע ממשאבת המים. האם יש קשר בין החלפת הרצועות למשאבת המים? האם ז…
הודעה אחרונה מאת avizvi, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, האם יש מישהו כזה שיכול בבקשה לבוא לפרטי , יש לי 2 - 3 שאלות ....
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
דייט ראשון עם Audi S1 1 2 3
מאת Caveman-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בסופ״ש האחרון הוצגה בפני הזדמנות לבדוק את ה Audi S1 מקרוב בכבישים הנכונים. כמובן שהסכמתי, ושרדתי כדי לספר. מראש אומר שאינני בעל מקצוע מנוסה בתחום או כתב רכב מקצועי בשום צורה, זו דעתי האישית בלבד, קחו אותה בערבון מוגבל. אתחיל בלהודות לצ׳מפיון על ההזדמנות והחוויה, ולקובי הנציג המגניב שהצטרף אלי לכל אורך הנסיעה. אני מעריך מאוד את המחווה הזאת. תודה גם לקבוצת ״טילים קטנים״ על ההזמנה. התייצבתי בשישי אחר הצהרים לאסוף את הרכב, בצבע צהוב לא אופייני לרכבי המותג. גוון נהדר לדעתי ובחירה מצויינת לרכב נסיעות מבחן. נתחיל מהדברים היבשים, הרכב נאה מאוד מבחוץ, חבילת הקואטרו החיצונית שכוללת חישוקי 18״, קאליפרים אדומים, כנף אחורית כפולה, מספר חלקי פלסטיק כסופים בפגו…
הודעה אחרונה מאת alexander8824, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אתמול התקיים מפגש רכבים והיה מוי כיף. חשבתי שיהיה נחמד לשתף קרדיט לערן הצלם. מסדנה, מאוד מיוחדת... עוד תמונות בגלריה: https://www.facebook.com/eranbenami86/media_set?set=a.10203648615352744.1073741832.1137439882&type=1 שבת שלום
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
קודם כל שלום, אני חדשה כאן! לא מבינטורית במיוחד אבל כן מתעניינת בעולם המוטוריקה וקוראת הרבה כאן, כבר תקופה ארוכה למדי. ועכשיו לעניין: איפה אני יכולה למצוא סטטיסטיקות ורשימות של רכבים גניבים במיוחד? כל מה שמצאתי עד עכשיו הם נתונים יבשושיים ובלתי-מספקים בעליל, שלא לומר ישנים (שנת 2012-2013), דו"חות משטרה וכו'. אני מחפשת משהו יותר עדכני ומרתק, כמו דו"חות של חברות הביטוח וכו'. אשמח לקבל קישורים/הפניות לדו"חות כאלו. תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
skully AR-1 , הקסדה נמצאת כרגע בשלב הבדיקות של האבטיפוס (beta) וצפויה להימכר החל ממאי 2015. כל הפרוייקט התבצע "במימון הקהל" כאשר החברה המתפחת מציבה סכום יעד שממנו היא יכולה לרוץ ולפתח מוצר וכאשר הקונים שמזמינים מבעוד מועד את הקסדה בתקווה שתצא לעולם ותגיע לידיהם ראשונה. הקסדה מצויידת בתצוגה המשתקפת על מגן השמש המספקת ממשק מגוון, תצוגה חיה ממצלמה אחורית ב 180 מעלות הניתנת לכיוונון, ניווט GPS, מערכת שמע למוזיקה ושיחה, bluetooth. כרגע אלו הן הפונקציות כאשר היצרן מבטיח שהתוכנה של הקסדה תהיה בקוד פתוח ועם הזמן יתווספו עוד ועוד פיצ'רים. כאמור הקסדה מסתנכרנת עם אפליקציה הנמצאת במכשיר סוללארי. אורך חיי הסוללה כ 9 שעות. חסינה בפני מים. https://www…
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רואה הרבה את הפרסומות של כרטר, מחברת כלמוביל. האתר נראה טוב, ורשימת התקלות ש"לא תמצא אצלינו" נראת טובה במבט מהיר. אך האם מישהו קנה מהם רכב? יש אמת לפרסום? או האם זה עוד סתם סוחר רכב כמו כל השאר? בגדול, זה נראה לי ממש מעניין. אני לא הולך לקנות מהם רכב, אבל יש אנשים שלהם אני בהחלט אמליץ לבדוק את החברה הזאת אם אני אשמע עלייה דברים טובים.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
עד עכשיו היו שמועות, היו ספקנים, כן אישרו במכשירי תנועה, לא אישרו במכשירי תנועה, בלה בלה בלה. אבל עכשיו זה רשמי, היצרן היפני הוציא אתמול הודעה לעיתונות: (אתר סוזוקי יפן) (תורגם בעזרת גוגל טרנזלייט) גבירותיי ורבותיי, ג'ימני ESP :inlove:
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 888 צפיות
השאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 17.4 אלף צפיות
היי לאחרונה רכשתי daihatsu terios שנת 2000 ואני לא מצליח לקפל את המושב האחורי. הבעיה היא במושב האחורי עליו יושבים, אני לא מצליח למצוא איפה לוחצים על מנת לקפל את המושב (החלק עליו יושבים) ואז להוריד את המשענות על מנת ליצור משטח ישר. בבקשה עזרתכם
הודעה אחרונה מאת mooshead, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש לאחי מאזדה 3 שנת 2005 מנוע 2.0 ליטר, הוא עבר תאונה, השמאי של הביטוח קבע שהרכב טוטאלוטס, רציתי לדעת אם הוא מותר לי לקחת את כל הגלגלים שלו ולהחליף עם שלי, הרכב שלי זה מאזדה 3 שנת 2006 מנוע 1.6 , 5 דלת', המידות של הצמיג שלו זה: 205/50R17 ושלי זה: 205/55R16 אני לא יודע אם הביטוח יעשה לו בעיות בגלל שאני שם אצלו צמיגים ששונים ממה שכתוב ברישיון, איך אפשר לבדוק את זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
אהלן וסהלן, הכל התחיל בחמישי שעבר בשעת לילה, עמדתי ברמזור ונדלקה לי נורת טעינה. מפה לשם - הלך פולי מנוע. הרכב נגרר למוסך גבע (לא של קרסו, אבל מתמחה בצרפתיות), גבע בדקו עם קרסו כמה עולה פולי חדש - 1600 ש"ח לפני מע"מ...ואין בארץ. מפה לשם - חיפשתי בכל העולם את החלק, ובינתיים כתבתי תלונה על דף הפייסבוק של רנו ישראל. בינתיים השגתי חלק חלופי שמצאתי עם הרבה מזל ובמחיר הוגן אצל משה מגינתון (תודה משה) והחלק הותקן. בדרכי למוסך לאסוף את הרכב מתקשרת אלי נוגה, הנציגה של רנו - שאומרת שהיא בדקה(!) את העניין, והחלק באנגליה עולה 1500 ש"ח ולא כמו שטענתי שהוא עולה - 120 פאונד (שהם כ700 ש"ח). אז נתתי לה להינות מהספק, למרות שהרגשתי שהיא מחרטטת אותי, אני לא אחד שצועק ומתלהם מבלי ש…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 0 תגובות
- 832 צפיות
שלום לכולם, בעלי מכר שלשום (יום שישי) את הרכב שלו לפירוק, ברוך ה' לפני שהסוחר הגיע הוא הספיק להוריד את הלוחיות עם המספר ולהחביא את כל הניירת עם הרשיון, לסוחר הוא אמר שהרכב עמד הרבה זמן ללא תזוזה ולכן הערייה שמה פתק על החלון שאומר להוציא את הרכב תוך 30 יום ואז הם לקחו את הלוחיות. את הרשיון הוא אמר שהוא שכח בבית (רחוק מאזור המכירה). הסוחר לא אהב את זה שאין שום לוחית זיהוי ולא טפסים גם, לכן בסוף הם הסכימו שבעלי יכתוב על דף שהוא מכר את הרכב וביום ראשון לאחר שיעשה את ההשבתה שישלח לו בפקס את האישור או את הרשיון (הדף הכחול) הסוחר אמר שהוא צריך את זה מ-2 סיבות: 1. שלא יגידו לו שהוא גנב את הרכב. 2. בשביל למכור את המנוע. עכשיו חיפשתי באינטרנט תשובה אם אנ…
הודעה אחרונה מאת נסטיה מאטאיב, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום יש לי רכב פולסווגן פולו 2002 אני רוצה לקנות כיסוי חדש לשלט, חיפשתי במלא מקומות ולא מצאתי בבקשה אם מישהו יודע על מקום עדיף לאזור ירושלים/ מרכז... תודה מראש זה השלט:
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם ברשותי רכב מאזדה 3 2005 אשר נכשל בטסט עקב פנס ימין עכור, עקב מחירו הגבוה (כ 700 ש"ח לתחליפי חדש או מקורי במחיר לא הגיוני) החלטתי לנסות לחדש את הפנס( כמו שפרסמו פה בפורום) אך זה עזר רק במעט, כנראה שהיה חור או סדק וזה חילחל פנימה . בדקתי בחברה - מעל 1000 ש"ח אז החלטתי לנסות את מזלי בגוגל ונתקלתי באתר אשר דורש עבור הפנס 296 ש"ח בלבד ( גילוי נאות כבר קניתי מהאתר הזה בעבר ריחנים ומצלמה אך לא ידעתי שהוא כבר גם לחלקי חילוף) ניסתי את מזלי והזמנתי וקיבלתי יחסית את הפנס מהר, לציין כי הפנס היה חדש (אומנם תחליפי אך נוצץ ) עם מעט מאוד ידע טכני שצריך ,החלפתי לבד לבד!! ניגשתי לטסט ועבר כמו גדול. רכשתי מהאתר גם את הצד השני כדי שיהיה מאוזן. וקיבלתי מחיר עגול (:לדעתי שוו…
הודעה אחרונה מאת yaari30, -