Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייט ראשון עם Audi S1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופ״ש האחרון הוצגה בפני הזדמנות לבדוק את ה Audi S1 מקרוב בכבישים הנכונים. כמובן שהסכמתי, ושרדתי כדי לספר.

מראש אומר שאינני בעל מקצוע מנוסה בתחום או כתב רכב מקצועי בשום צורה, זו דעתי האישית בלבד, קחו אותה בערבון מוגבל.

אתחיל בלהודות לצ׳מפיון על ההזדמנות והחוויה, ולקובי הנציג המגניב שהצטרף אלי לכל אורך הנסיעה. אני מעריך מאוד את המחווה הזאת.

תודה גם לקבוצת ״טילים קטנים״ על ההזמנה.

התייצבתי בשישי אחר הצהרים לאסוף את הרכב, בצבע צהוב לא אופייני לרכבי המותג. גוון נהדר לדעתי ובחירה מצויינת לרכב נסיעות מבחן.

נתחיל מהדברים היבשים,

הרכב נאה מאוד מבחוץ, חבילת הקואטרו החיצונית שכוללת חישוקי 18״, קאליפרים אדומים, כנף אחורית כפולה, מספר חלקי פלסטיק כסופים בפגוש הקדמי, ופסים אדומים בפנסים הקדמיים בהחלט מוסיפה.

ההבדלים מגרסת ה A1 קטנים, אבל ביחד הם בהחלט עושים את ההבדל.

מבפנים תא הנוסעים דומה מאוד ל A1. המושבים כמובן שונים, ולמרות שהם לא נראים הכי קרביים שיש, הם נוחים מאוד, ואוחזים נהדר בסיבובים. ידית ההילוכים נמוכה וקצרה, ועל ההגה ובלוח השעונים ישנם סמלי S1.

יאללה נוסעים,

מתיישב, מכוון עניינים, ומניע. המנוע דיי שקט, ותוך כדי שאני מתחיל את הנסיעה במצב ה״חסכון״ של הרכב (כי לדעתי התפקוד שלו בנסיעה רגועה חשוב לא פחות, ותכלס, נשמור את מצב ה״דיינמיק לאחר כך), מובטח לי מנציג המותג שהעניין משתפר פלאים.

הרכב דיי נוקשה, אבל לדעתי שום דבר שצריך להדאיג. אני מאמין שזה קשור לעבודה שאני דיי רגיל מהרכב שלי, שנוקשה מעט יותר אפילו. המתלים האדפטיביים בכל אופן עושים עבודה טובה מאוד. על חישוקי 17״ אני מאמין שנוחות הנסיעה תהיה בדיוק מה שצריך.

עולים על הכביש המהיר, אני מעביר ל״דיינמיק״ ואוי כמה שהחוויה משתנה. תגובות הדוושה מתחדדת, הרכב מקשיח את עצמו, והמנוע המשוגע הזה מתעורר לחיים. הצליל נהדר לדעתי, והמנוע חיי מאוד גם בסל״דים הגבוהים, כל הדרך אל הקו האדום. ה37 וקצת קג״מ שהוא מפיק מזיזים אותו לא רע בכלל, בלשון המעטה.

הכבישים מתחילים להיות מאתגרים, והאמת אני דיי בשוק. אין לי ניסיון רב בנהיגה ברכבים עם הנעה כפולה, מעט בהנעה אחורית, וכמובן שהרבה בהנעה קדמית. הטרן אין טוב מאוד, והבלמים טובים מאוד גם כן. זוויות הגלגול קיימות, אבל הן דיי נמוכות, וממש לא מפריעות להנות מהחוויה. הטריק כאן כפי שאני מבין דיי מהר הוא פשוט. מגיעים לפניה, מפנים את ההגה, מכוונים את הרכב לאן שרוצים- וזה קורה בלי כל מאמץ מיוחד, גז, והוא פשוט משגר אותנו החוצה ממנה. יש שיגידו שזה קל מידי, פשוט מידי, מנותק מידי, בלי רגש, אבל להם אומר שזה פשוט לא. זו פשוט נהיגה שונה. הקצבים שהרכב הזה מסוגל לפתח הם מאוד מהירים. ותחושת הביטחון עבורי הייתה גבוהה, מה שאיפשר לי להנות ולנצל את מה שיש לרכב להציע. בסופו של דבר זה ממכר מאוד, וכיף מאוד.

אז איך אני אסכם את הרכב הזה? המון, המון ביצועים, נשמע מצויין, התנהגות כביש טובה מאוד לדעתי. גלגל ההגה עדיין מרגיש לי מעט גדול מידי בקוטרו, ואני בהחלט חושב שעם חישוקי 17״ הרכב יהיה עדיף מבחינת נוחות הנסיעה.

בתור אחד שמעוניין להחליף את הרכב שלו בקרוב, ההתלבטות שלי היא בין הקופר אס, לבין ה Audi.

איך הן עומדות אחת מול השניה? לדעתי תא הנוסעים של המיני עדיף משמעותית, מערכת המולטימדיה גם כן, בAudi מרגישה קצת בסיסית יותר. למיני יש יותר לוק-מגניב, פחות ביצועים, למרות שגם היא נוסעת טוב מאוד.

מה אומר לכם, ההתלבטות בהחלט קשה.

96966f07233fd4544b9afa4971fd3f14.jpg

!AWDSOME

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני לקחתי חלק באירוע, והזדמן לי לבצע נהיגה באאודי, בחסותו של קובי מצ'מפיון, שארגן את האירוע. וכמובן שגם אני חייב להתחיל בדברי תודה לקובי ולצ'מפיון בכלל, שהעמידו את הרכב לאירוע הזה ואפשרו לנו לנהוג בו, ללא מגבלות של "עד הילוך שלישי" :).

אז מה היה שם? אנחנו מגיעים לנקודת המפגש באיחור קל, וחבריי במקום כבר עסוקים בלעשות לאאודי הקטנה בוק משלה. הצבע הצהוב של רכב ההדגמה דווקא עושה עמה חסד, וה-s1 נראית טוב למדי, משמעותית טוב יותר ממה שהיא נראתה לי בתמונות שראיתי עד שפגשתי אותה במציאות. גם בפנים הרכב מתקבלת תחושה של מוצר פרימיום איכותי, הן מהקונסולה והן מההגה והמושבים. אבל כל מה שמסביב לנהיגה לא באמת מעניין אותי. אולי זה ישמע מוזר, אך אף פעם לא היה איכפת לי כ"כ מהאבזור של הרכב וגימיקים שונים, בהם אני לא עושה שימוש לרוב גם ככה. אפילו ברכב הפרטי שלי, פתחתי את כניסת הusb לראשונה לפני בערך חודשיים. זה נכון גם לגבי מצבי המתלים או ההיגוי השונים שהרכב מאפשר, בהם לא עשיתי שימוש מעבר לקביעתם במצב ספורט. וסביר להניח שאם הייתי הבעלים של האאודי - הייתי משאיר את הרכב במצב dynamic ובחיים לא נוגע באף אחד משני המצבים האחרים.

אני מתיישב, מכוון את המראות, את ההגה ואת גובה המושב, ואנחנו מוכנים לצאת לדרך. כבר בשניות הראשונות אני מגלה שאני צריך להתרגל מעט למיקום של ידית ההילוכים, אבל לא באשמתה - היא ממוקמת משמעותית נמוך יותר מהמקבילה שלה ב-500 שלי, שהיא דווקא החורגת בתחום. תפעול ההילוכים, בכל מקרה, נח למדי, ההעברות חלקות, ומעבר לכך, אני גם מגלה די מהר שהמנוע גמיש מספיק כדי לאפשר לי לעשות כמעט את כל הנסיעה בהילוך אחד בודד, בלי דרמות מיותרות.

אנחנו פונים ימינה לכיוון ירושלים. אני סוחט את דוושת הגז עד הסוף והרכב מגיב, כן הוא בהחלט מגיב. למרות שמבחינה אבסולוטית, בנתוני ההאצה מ-0 ל-100, מדובר בהפרש של כ-3 שניות בינה לבין ה-500 שלי, האאודי מרגישה זריזה משמעותית יותר, וסביר שתרגיש גם זריזה עוד יותר כשתעבור עוד כמה מאות קילומטרים. הצליל הבאסי והמגרגר של המנוע עושה חשק לא להפרות מהדוושה, ואנחנו עוברים את קטע הכביש הראשון בקצב מרשים, שגורם לחיוך דבילי למדי להימרח על הפרצוף שלי.

הקטע הישר יחסית נשאר מאחורינו, ואנחנו מתקרבים לרצף של היירפינים ופניות הדוקות. אני בולם בצורה קצת יותר אגרסיבית לפני כל פניה, ומגלה שזה לא כ"כ מזיז לאודי. היא נשארת יציבה כמו שהייתה, ללא משחקי הזנב בבלימה אליהם התרגלתי ב-500. כך גם אני, נשאר יציב למדי במושב המעולה שעוטף אותי ולא נותן לי לזוז מילימטר לא ימינה ולא שמאלה, לא משנה מה אני עושה. ההגה עצמו מדויק למדי והרכב פונה בדיוק לנקודה אליה אני מכוון אותו, אבל התחושה הכללית היא של העדר פידבקים - גם בהיגוי, גם בבלימה וגם באופן כללי קשה מאוד להרגיש ב-s1 כמה מהר אתה באמת נוסע.

כמה נהגים בדרך קולטים אותנו במראה האחורית, ומפנים לנו את הדרך, בג'סטה שאנחנו לא רגילים אליה בכבישי ישראל - אולי זה הצבע הייחודי של האוטו? אין לי מושג, אבל אני מנצל את הכביש הפנוי וממשיך לתקוף פניות ולהגביר את הקצב, והאאודי רק מחכה לזה; דורשת ממני להיות יותר ויותר מהיר. אבל הנה, אנחנו מגיעים לנקודה בה אפשר להסתובב, וצריכים לחזור בחזרה אל נקודת העצירה. אנחנו מסתובבים ונתקעים בפקק של יום שישי אחר הצהריים. האם אפשר ליהנות עם האאודי גם בפקק, או בקצב איטי יותר? האאודי היא רכב של מהירויות גבוהות יותר, ואני לא בטוח שהיא הייתה יכולה להעלות אצלי חיוך גם במהירויות נמוכות מדי, כפי שקורה לי עם ה-500. מנגד, בפן הנוחות, כמי שמורגל לנסיעות יומיומיות ברכב מוקשח ולא נח למדי, האאודי לא מרגישה לי מוקשחת או קיצונית מדי בהקשר זה ואני בטוח שהייתי יכול לשרוד איתה את פקקי ורחובות תל אביב ואזור השרון בקלות.

בשורה התחתונה, בנסיעה הקצרה יחסית, לא "התגרזנתי" ולא אתגרתי את הרכב באמת. ועם זאת הקצבים היו גבוהים יחסית, ואני יכול לקבוע חד משמעית שהרכב הזה יכול לאפשר לכל אחד כמעט לנהוג מהר, מאוד מהר. האם הקלות הזו היא בהכרח דבר רע? אני מאמין שרבים מחובבי ההגה לא יתחברו לקלות הזו, ואולי יחפשו רכב מאתגר יותר לנהיגה. ועם זאת, משהו בתוכי אומר לי שאם היה לי את האומץ או את המקום להביא את האאודי לקצבים גבוהים עוד יותר - התחושה שהייתה מתקבלת הייתה שונה לחלוטין. האם הייתי קונה אחת? אם נתעלם לרגע מהמחיר, בהחלט לא הייתי פוסל את האאודי. היא יכולה להחמיא לנהג, והיא מאפשרת לך לנהוג מהר מבלי לדרוש ממך להיות נהג על. עבור נהגים חובבנים כמוני זו אופציה לא רעה בכלל. עבור נהגים מיומנים יותר, כנראה שהיא תדרוש גם קצב גבוהה הרבה יותר, שאני לא יודע אם יש לו מקום בארצנו הקטנטונת.

ושוב, תודה לקובי ולשאר החברים שלקחו חלק באירוע. בתור מי שהגיב בלא מעט שרשורי צ'מפיון בעבר, אני שמח לראות שהם יודעים להתנהל גם אחרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יצא לי להצטרף ליום הנהדר הזה (שוב, תודה לקובי), ולאחר נהיגה קצרה, המנוע הוא ללא ספק השחקן הראשי בהצגה.

עם ה S1 אפשר להתקדם בקצב מהיר בקטעים טכניים, כשלחיצה על הגז תוך כדי פניה נותנת דחיפה מאחור ועוזרת לך לצאת מהר ממנו.

מאוד נהנתי מהנהיגה עליה, אבל היה לי חסר משהו שקצת קשה לי להגדיר (בכל זאת אנסה), תחושה שהפיאסטה נותנת ושהיתה חסרה ב S1. שילוב של פידבק, שהיה חסר בקטעים פחות טכניים, של צליל מנוע שלטעמי פשוט מצוין בפיאסטה, של הכיסאות, שאמנם היו מצוינים, אבל לא ברמה של הרקארו אצלי.

ה S1 מרגישה מאוד מגובשת, איכותית, בשלה, כיפית ומהירה ובהחלט מרגישה "פרימיום".

לא אכביד במילים, אבל כן אפנק בתמונות.

IMG_0008.jpg

IMG_0009.jpg

IMG_0010.jpg

IMG_0018.jpg

IMG_0021.jpg

IMG_0035.jpg

IMG_0037.jpg

IMG_0041.jpg

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם

בוקר טוב לכולם,

גם בחלקי שפר מזלי והתמזל לי לנהוג על הS1 במהלך הסופ"ש האחרון, ביקורתי הינה דעתי האישית ולא חוות דעת מקצועית אתם מוזמנים לקחת את זה לאיזה כיוון שיראה לכם לנכון.

האמת? באתי עם מעט מאוד ציפיות, אמרתי לעצמי בתחילה "בוא ניתן לזה ניסיון מה יש להפסיד?" בתור מישהו שלא חובב המותג במיוחד.

כך היה כאשר ישבתי לי בנחת בתחנת פז והמתנתי הגיח חברי גל ולאחר דקה דקותיים הגיחה לה לצליל ניצוח אגזוזים של חברי הטוב איש המערות.

ברגע שנעצרה, העלתה בי חיוך משהו בייחודיות שלה מהA1 פשוט נאה לעין יחד עם שילוב הצהוב העשיר הזה.

מדהים מה שחבילת הקווטרו החיצונית עושה לה (בנינו? הייתי מסתפק בספויילר בלבד).

נכנס פנימה יושב ומכוון, מערכת שליטה בקונסולה סמוך לידית ההילוכים שמזכירה במעט את מערכת הI DRIVE של BMW, רק במיקום וגודל שונה במעט,

הצג נשלף ידנית, שזה לא משהו שמפריע יותר מידי ועל מערכת הסאונד לא אכביר כי לא טרחתי לבדוק אותה כי לא לשם זה אנחנו פה ;) .

בתחושה כללית כשאתה יושב בפנים יש את התחושה של משהו יוקרתי, גימורי העור, פתחי המזגן, רמת התפירה של ההגה, אפילו הפידבק של הכפתורים מרגיש כיפי גם הוא.

הדבר היחידי שהפריע לי בעין זה הגיר, טיפה פשוט למראה, אך- עושה מלאכתו יותר מנאמנה, לא מכניס את ההילוך בכוח בלי מאבקים- בקיצור, מכונה משומנת למדי.

בסרק המצערת עושה קצת אבל לאגזוז, אך אל לכם לתת לה לשטות בכם לכאשר תתחילו בנסיעה. 8):evil:

התחלתי בנסיעה, התריאו לי מראש שיש לרכב הרבה כוח יותר ממה שאני רגיל ברכבי שלי. לא תיארתי לעצמי כמה כוח וכמה שהוא זמין בכמעט כל זמן נתון, עיקר רצות הכוח מגיעה ב2750 סל"ד ועד סוף הסקאלה, אתם יכולים לשער בעצמכם כמה מהר היא מגיע ל2750 הללו. :)

הרכב עצמו נוקשה קצת עם חישוקי 18 גם אני מניסיוני חושב שעם 17 תיפתר ה"בעיה" הזו, לי אישית אין בעיה עם נוקשות מסוג זה.

מתחילים לעלות-

חבריי מסמנים לי לעוט קדימה, אני מדביק לאיטי את הדוושה והS1 מטפסת לה במהירות אני מצאתי עצמי לוקח פניות מהר יותר ובקלות יותר, הביטחון העצמי שהרכב משרה בך מאוד גבוה יחסית, מאוד כיף וקל לנהוג בה. אישית, לא חשתי בתחושת ניתוק מסויימת. אך כן הרגשתי, שהודות לרוחב הצמיגים שלה ולמערכת הקוואטרו שלה (מע' ההנעה כפולה של אאודי), יכולתי והייתי צריך לקחת פניות מסויימת מהר יותר משחשבתי אפילו.

הזנב אומנם יוצא או "מקשקש" פחות מאצלי (APE) אבל זה לא משהו שגורע לדעתי מההתנהגות של הרכב. מתעורר בך רצון עז מילי' אלפית השנייה אחרי האפקס לפתוח את המצערת עד הסוף, וזה קורה והיא פשוט נעלמת לה מהפנייה ברחשי אגזוזים נעימים.

ובכמה מילים לסיום:

רכב מיני פרמיום ספורטיבי שרק רוצה שתתדחוף אותו לקצה גבול היכולת וצמא אח"כ לעוד.

תודה רבה, לצ'מפיון, ולקובי נציגם. תודה רבה לחבריי יבגני גל וגדעון.

*תמונות בקרוב.

עומרי.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

תודה על הסקירה. אשמח לשמוע על השוואות מעמיקות יותר אל מול המתחרים (למי שיש ניסיון, כמובן).

אגב, ישנם צילומי פנים?

פורסם

ביגמיק, נהגתי רבות בקופראס החדשה, ואהבתי מאוד.

העניין שבאאודי אתה מקבל כל כך הרבה יותר ביצועים, שפשוט קשה להתעלם ממנה.

המנוע הזה פשוט מעיף את הקוקיות :)

!AWDSOME

• תוכן חדש...