Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטטיסטיקת רכבים גניבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה שהטרידה אותי השבוע,

האם זה ראוי "לנרמל" (לחלק) את נתוני הגניבות של כל רכב בסה"כ מצאי הרכבים בארץ מאותו סוג.

אם הנתונים מנורמלים אפשר להגיד שלמשל לאוקטביה יש סיכוי של 1/100 להיגנב, ולמאזדה 3 יש סיכוי נמוך יותר, למרות שאולי נגנבו יותר מאזדות מספרית (פשוט יש יותר כאלה על הכביש).

אם להסתכל על הגנבים כביקוש, אז אין משמעות לכמות הרכבים מסוג מסוים, יש ביקוש לאוקטביה - גונבים אוקטביה, אין צורך לנרמל נתונים.

למעשה כשבודקים אם רכב גניב צריך להסתכל על הנתון המנורמל ולא על כמה נגנבו.

אם בטבלה מופיע שנגנבו 100 רכבי קליאו, זה לא אומר שמסוכן לקנות כזה רכב אם יש הרבה כאלה בארץ: הסיכוי שיגנבו את שלך נמוך יותר.

אם בשנה גנבו 10 טוארגים "בלבד" מתוך נגיד 20 שמסתובבים בארץ, לא כדאי לקנות טוארג.

עריכה אחרונה על ידי wwave

si vis pacem, para bellum

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בדיוק לנקודה הזו אני מנסה לחתור.

נניח שאני גנב. מסתובבת לי בשכונה ומחפשת מציאות. יש 3 קורולות, 8 מאזדות מסוגים שונים, 5 יונדאי, הונדות, ואפילו צרפתיות.

למה, בשם מריה הקדושה, לגנוב דווקא את האופטרה היחידה בסביבה?

*פרס לפותר התעלומה

מתוקף היותך נקבה, אם כבר היית גנבת (או גנבה, אם יש לך קשר כלשהו למירי רגב :-D , למרות שמירי רגב לא גנבה...)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

למה לעזאזל שמישהו ירצה לגנוב רכב כזה?! באמת שניסיתי למצוא הסבר הגיוני, אבל אין לי.

זה מטומטם.

נניח שאני גנב. מסתובבת לי בשכונה ומחפשת מציאות. יש 3 קורולות, 8 מאזדות מסוגים שונים, 5 יונדאי, הונדות, ואפילו צרפתיות.

*פרס לפותר התעלומה

אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר בכלל.

וכנראה שאתה לא מסתובב באזורי השומרון.

בשטחי הרשות הפלסטינית נוסעים עשרות רכבים מסוג שברולט אופטרה בעלי לוחית רישוי פלסטינית.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם (נערך)

אם זה באמת נכון, אז למה חברות הביטוח דופקות אותנו עם הביטוחים של הפאביה והאיביזה, הן בכלל לא בעשיריה הפותחת !!

אני רואה דווקא היפניות הן מי שמככבות בטבלה הזו (בנוסף לאוקטביה האגדית)

321.jpg

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

סיאט איביזה נחשב "לרכב גניב" מבחינת הביטוח שכולל התקנות כספות וכו למה אני לא רואה את זה בסטטיסטיקה?!

מקס.

פורסם

האיביזה אכן נחשבת לגניב,אוקטביה דיזל גם מככבת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

VAG עדיין נחשבים הכי גניבים לדעתי, עוד מתקופת השירות הסדיר שלי במשטרת ישראל. במשמרת מתוך 3-4 רכבים גנובים 2 היו בטוח VAG ולפעמים יותר מ2 רכבים, סקודה אוקטביה, פאביה, גולף, פולו, ואיביזה והשאר כבר מתחילות להיות היפאניות כמו מאזדה, טויוטה, פורד, יונדאי, מיצובישי ואחרות.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

כניראה הווגיות החדשות מתוחכמות מידי לתשתית הטיפול בשטחים אז עברו לדברים אחרים. השאלה שצריכה להשאל היא האים יש איזשהו תקן/מדד להגדרת רכב גניב ופיקוח על זה, לחברות הביטוח יש אינטרס ברור להגדיר כמעט את כל הרכבים כגניבים, בעיקר רכבים פופולריים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
כניראה הווגיות החדשות מתוחכמות מידי לתשתית הטיפול בשטחים אז עברו לדברים אחרים. השאלה שצריכה להשאל היא האים יש איזשהו תקן/מדד להגדרת רכב גניב ופיקוח על זה, לחברות הביטוח יש אינטרס ברור להגדיר כמעט את כל הרכבים כגניבים, בעיקר רכבים פופולריים.

ממש לא מתוחכמות ודווקא קלות מאוד לגניבה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אותי מעניין רק דבר אחד: האם הפאביה עדיין נחשבת לרכב גניב ועדיין נגנבת, למרות שאני לא רואה אינדיקציה כלשהי לכך בשום מקום? כי אני צריך לחדש את הביטוח בחודש הבא ומעוניין להכין את עצמי נפשית למלחמה עם חברת הביטוח.

פורסם
אותי מעניין רק דבר אחד: האם הפאביה עדיין נחשבת לרכב גניב ועדיין נגנבת, למרות שאני לא רואה אינדיקציה כלשהי לכך בשום מקום? כי אני צריך לחדש את הביטוח בחודש הבא ומעוניין להכין את עצמי נפשית למלחמה עם חברת הביטוח.

ניסיתי לעשות את זה בביטוח שחידשתי השנה,

נכנסתי למצגת הוצאתי נתונים ושאלתי מספר חברות ביטוח איך הן מתמודדות עם הנתונים.

כמובן שאף אחד מהנציגים/סוכנים לא ידע לתת תשובה ולא נתן לעובדות להפריע לו להשחיל לי את כל האלמנט + מיגון שביקשו שאני אוסיף.

גם השאלה "למה לעזעזל צריך איתורן על רכב שעולה פחות מ 50K" לא זכתה לתשובה משכנעת.

בינתיים אני בביטוח שלא דורש מיגון ומשלם כשלוש מאות שקל יותר מההצעה הכי נמוכה שקיבלתי (לא רוצה להתקין כספת), כנראה שאני דוחה את הקץ.

פורסם

VAG = 4 יצרניות

אתם לא יכולים להשוות VAG למאזדה, מהסיבה הפשוטה, שסביר להניח שיש יותר רכבי VAG במצטבר מאשר מאזדה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

למה לעזאזל שמישהו ירצה לגנוב רכב כזה?! באמת שניסיתי למצוא הסבר הגיוני, אבל אין לי.

זה מטומטם.

*פרס לפותר התעלומה

בגלל שאף אחד לא יחפש אותה. הבעלים יגיד ברוך שפטרנו ויבקש את הכסף מהביטוח.

אבל עם קצת יותר רצינות, מכוניות בדרך כלל נגנבות על פי הזמנה. בפרק הראשון של "עבודה ערבית" עשו את זה הכי מצחיק שאפשר. הבעיה שככה בדיוק זה עובד. בעלים של אופטרה צריך נגיד דלת חדשה או פגוש בגלל תאונה. במוסך מורשה נראה לו שזה יקר מדי ואז יש את השכן (בדרך כלל נהג מונית) שאומר לו שיסע למשולש וימצא את זה בחצי מחיר. הוא מגיע לשם, הם אומרים שאין בעיה, וייקח כמה ימם עד שהחלקים יגיעו ומעבירים הזמנה לסוחר שהוא קונה מכנופיות של גנבי מכוניות. שאומר להם שהוא צריך מכונית כזו וכזו, וזה כל הסיפור. כשאנשים יפסיקו להתפתות למחיר נמוך ותהיה אכיפה נגד מוסכים שעובדים עם חלקים גנובים יפסיקו גניבות בארץ. אבל זה לא יקרה כי למדינה יש אינטרס מובהק בנושא. במקום כל מכונית שנגנבת, קונים מכונית חדשה שזה עוד מיסים שנכנסים לקופת המדינה, אז למה שיעצרו את זה?!

פורסם

לפי מה שאני יודע כיום המותגים הגניבים ביותר הינם סקודה ופיקנטו

אבל יש שני פלחי שוק נוספים שהגניבות בהם מפחידות הרבה יותר ומדאיגות עוד יותר ואלו הם רכבי אספנות ומותג מאוד ספציפי BMW

כל תקופה מסויימת אני רואה מודעה על עוד רכב אספנות שנגנב או עוד בווארית שנגנבה אבל למה הגניבות שלהן מפחידות יותר?

כי בגניבות שלהם ברוב המקרים הרכבים נגנבים ע"י פריצות לבתים של בעלי הרכב בכדי להגיע למפתחות שלהם!

וזה כבר הופך את בעל הרכב למטרה לכל דבר ודבר.

ברוב המקרים גם שמעתי על שימוש בגז הרדמה כזה או אחר.

פשוט מפחיד!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...