רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 682 צפיות
שלום לכולם, בקרוב אני טס לאירופה, וראיתי שבדרך כלל מחירי החלקים שם יותר זולים מפה. ובנוסף אני כבר כמה שבועות שוקל לקנות קפיצים לרכב. אז רציתי לדעת מה דעתכם, האם ניתן/כדאי לקנות סט קפיצים מחו"ל ולהביא אותו איתי לארץ? או שכנראה יעשו לי בעיות על זה בשדה התעופה בדרך חזרה? תודה
הודעה אחרונה מאת LowNSlow, -
- 15 תגובות
- 20.7 אלף צפיות
שלום בקשה קצת מוזרה, מישהו מכיר את המקביל האמריקאי לאתר יד2 שלנו? תמיד עניין אותי מחירי המשומשות שם. תודה!
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה קורה במקרה של איבוד רשיון נהיגה ביחד עם ת"ז? האם אפשר ללכת למשרד הרישוי עם דרכון או שחייבים ת"ז?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 0 תגובות
- 755 צפיות
נידפק לי המח מיזה, היה לי אתר שבו היה לי את כל החלקים של הרכב שלי { ביואיק רנדוו} היה לי את המקטים המקוריים של החברה { GM} אני מחפש אותו בנרות כבר 3 ימיים ופשוט לא מוצא. למישהו יש אתר שיש לו את המקטים המקוריים של GM? תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
נושא שני שלי בנוגע לנסיעה שלי ושל אשתי לגרמניה וצרפת. הנושא העיקרי יפורסם בהרחבה לאחר סופ"ש בלווית תמונות. פתחתי את הנושא לאחר שערכתי מחקר מקדים לפני הנסיעה והיה חסר לי חומר בנוגע לאופי וחוקי הנהיגה בכבישי גרמניה, במיוחד בעברית. המכונית שנהגנו בה - מרצדס SLK200, הנעה אחורית, מנוע 1.8 טורבו 180 כ"ס, גיר אוטומטי, תאורת קסנון. מרחק הנסיעה - 2000 ק"מ. המסלול - מינכן - דרום באווריה וטירול - מפלי הריין - אלזס - טיולים בשוורצוולד - חזרה דרך שטוטגראט. תנאי נהיגה - מחמסין ועד מבול, יום ולילה. האמור מטה מבוסס בעיקר על חומר שאספתי ברשת וקצת על הניסיון הדל שצברתי. כמובן שטל"ח והאחריות מוטלת על הנהג ללמוד את החוקים ולנהוג בזהירות. תוואי עירוני כניסה לשטח עירוני מס…
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
נהיגה באוטומט
מאת ec276- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. חיפשתי, ולא מצאתי דיון בנושא. השאלות שלי הן לגבי גיר אוטומטי. אתחיל מזה שאני נהג חדש, למדתי נהיגה על ידני כמובן, עד עכשיו נהגתי 90 אחוז מהזמן על ידני, ועד כמה שזה נשמע אבסורד נראה לי שבגיר ידני הנהיגה פשוטה יותר. בכל מקרה הרכב שלי אמא שלי אוטומט ועכשיו אני בלימודים אז לוקח אותו הרבה. כמה שאלות : 1. האם טוב יותר לשים ניוטרל ברמזורים ? מבחינת צריכת דלק ברור לי כי אין הבדל (או שלא ? ). האם בעת שאני בD ואני מחזיק את הברקס לחוץ, האם יש לחץ שמן בגיר שהוא למעשה מיותר ? האם יש לחץ יתר בגיר מאשר בניוטרל ? האם ההעברות התכופות יחסית יותר גרועות מאשר לעמוד בD ? 2. מהו למעשה הילוך P ? האם ברמזורים לחילופין לשים P במקום ניוטרל + בלם יד ? מה ההבדל בין P לניוטרל ? בניוט…
הודעה אחרונה מאת ec276, -
בקצרה, מדובר על שוב מתיחת פנים לגרנדה פונטו המקורית שהוצגה בשנת 2005. ע"פ הכתבה יוצעו מנועי 1.25, מנוע דיזל 1.3, ומנוע טורבו 0.9 ליטר. הפעם הרכב קיבל פרונט חדש כולל פנסים ופגושים, וכן ושיפוצים קלים מסביב. מה דעתכם? מקור: http://www.themotorreport.com.au/59307/2015-fiat-punto-facelift-revealed-in-new-spy-shots?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheMotorReport+(The+Motor+Report) עוד קישור: http://www.allaguida.it/articolo/nuova-fiat-punto-2015-foto-spia-restyling-in-vista-foto/75421/
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
הנעה בדחיפה 1 2
מאת ec276-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום לכולם. עד עכשיו לא יצא לי אף פעם להניע בדחיפה, אבל רציתי לשאול: בעקרון שמים הילוך 2, פותחים סוויץ + קוד, נותנים לרכב לצבור מהירות וזורקים את הקלאץ. עד לפה יפה. נשאלת השאלה, למה דווקא הילוך 2 ? לא מצאתי תשובה באינטרנט. אם הרעיון הוא להביא את המנוע לכמה שיותר סיבובים בפחות זווית או כוח של הדוחף צריך יחס יותר נמוך משמע ראשון. וחוץ מזה , אם הרכב חונה בירידה אפשר לעשות אותו דבר ברוורס ? (רחוב מבודד יחסית, או ביציאה מהחניה של הבית). ודבר נוסף, למה אי אפשר לעשות דבר דומה ברכב בעל תיבה אוטומטית ? כלומר, ניוטרל בדרדור ואז מעבר לD ? ואיזה עוד דבר יכול לעזור חוץ מכבלים ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כשנה רכשנו במשפחה פולקסווגן פולו חדשה מהסוכנות ובמשך כל השנה קרו איתה מגוון בעיות שלא אמורות להתרחש ברכב חדש. לדוגמא כבר לאחר שבוע-שבועיים היו בעיות בהתנעה, הרכב היה מניע רק אחרי מספר נסיונות ולאחר כשבועיים של בדיקות והתייעצויות עם היצרן מצאו את החלק הבעייתי והחליפו אותו. לאחרונה נדלקה לרגע נורה שאומרת שיש תקלה בתיבת ההילוכים (DSG). זה היה בדיוק הזמן לטיפול השנתי הראשון שלה אז נסעתי כדי לטפל בשני הדברים יחד. מכאן נחלק את הבעיות שנוצרו לשתיים: 1. לגבי הבעיה עם תיבת ההילוכים, התברר שיש בעיה במעבר ההילוך השני. הפתרון שהוצע הוא להשאיר את הרכב לשבועיים (!) על מנת לפרק את התיבה, לצלם אותה, לשלוח את התיעוד ליצרן בחו"ל ולבקש ממנו החלפה. בזמן הזה הוצע לנו לקבל רכב ח…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
הי חברים. מתנצל על שאלה די מטופשת אבל בכל זאת יש לי פורד פוקוס 2007 עם אפשרות טיפטרוניק. לאחרונה התחלתי לנסוע עם טיפטרוניק בעיר כי זה עוזר לי קצת לשמור על חסכון דלק כי יש לי גיר קצת עצל ומעביר הילוך בסלד יחסית גבוהה ללא צורך וגם אני מעדיף לבלום את האוטו עם מנוע כדי לשמור על שחיקה נמוכה של הבלמים. שאלה שלי האם מותר לי לשלב מטיפטרוניק לדרייב וההפך בזמן נסיעה?ואם זה לא גורם לנזק או בלאי נוסף לגיר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 994 צפיות
שלום לחברי הפורום ברשותי פוקוס 2008 הייתה בעיה עם המצבר לאחר כמה נסיונות מוצלחים של הנעה עם כבלים האוטו נותן לי 2 התראות כבר בסוויץ אפילו לא נותן לנסות להניע ההודעות הם: Transmission Malfunction - Engine Malfunction היום החלפתי למצבר חדש אך עדיין התראות אלו קיימות מה זה יכול להיות??
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, עוד שבועיים אני טס ללוס אנג'לס על מנת לנהוג על Route 66 מלוס אנג'לס לשיקאגו. שכרתי רכב מקבוצת קבריולט דרך חברת ההשכרה Alamo. על פי הנתונים היבשים מדובר בקרייזלר 200 או דומה - דומה הם כותבים פורד מוסטאנג. האם יש כאן מישהו ששכר דרכם ויודע לומר את ההסתברות לקבל את המוסטאנג ולא את הקרייזלר? מה היחס מבחינת הצי שהם מחזיקים בשדה בין המוסטאנג לקרייזלר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת 500Abarth, -
סגרתי 200 אלף! 1 2
מאת thebaron-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הגעתי לאחרונה לרגע מיוחד - נקודת ציון שכל צרכן ישראלי (שאינו מבין ברכב) חושש ממנה: המכונית שלי עברה 200 אלף ק"מ. כן, זה לא מעט, ועלול כמובן להוריד את סיכויי המכירה המהירים במידה ואזדקק להם בעתיד - אך במידה והרכב מטופל, ייתכן וזה רק אמצע חיי המנוע. מסתבר, כי יש מגזרים שלא ממש מעניין אותם הקילומטראז' - כבר מכרתי לפני מספר שנים מאזדה לנטיס עם 250 אלף ק"מ, שנחטפה על סמך תמונה באתר יד2, וללא בדיקה בכלל.
הודעה אחרונה מאת Sh&Y, -
-
- 1 תגובות
- 692 צפיות
האם המחיר של הסיאט ליאון ירד עקב המבצע שיש כרגע על הסיאט? ואם כן לאיזה סכום נראה לכם? אני מדבר עם חדש מהיבואן וגם ביד2 האם יהיה ירידה? לדוגמה על ה FR?
הודעה אחרונה מאת kost, -
טוב - לעידוד האווירה הלאומית השפופה ושיפור המוראל - הנה שרשור נוסטלגי שיאפשר לבטא כל מיני פנטזיות (או סטיות) מוטוריות. כידוע לכל חובב רכב - בבעלות חברות הרכב היום יש מאות מותגים שפעם נישאו בגאווה על חרטומיהן של מכוניות מוצלחות יותר או פחות. חלק מאותם מותגים חזרו לתחיה (בוגאטי), חלק עברו החיאה לא מוצלחת ושבו לתהומות הנשיה (מייבאך) ורבים אחרים ממתינים לתורם. המותג הראשון שקופץ לי לראש ושראוי להחיאה הוא - דוזנברג - החברה נוסדה על ידי האחים דוזנברג, נרכשה בהשמך על ידי קורד ואחראית לכמה מכוניות שנחשבות לטובות ביותר של תור הזהב הקלאסי (שנות ה-20 וה-30). יש כאלו שאומרים שה-SJ (וה-SSJ החזקה יותר) הייתה המכונית הפאר הטובה והחזקה ביותר בעולם בשעתה. היא בהחלט הייתה חזקה ומ…
הודעה אחרונה מאת E.L, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 748 צפיות
והיא גם מזכירה אותה בגודל והיא מן קולט מחודשת לפי העין למעט המנוע , הם היו יכולים להצליח כפליים עם שם חזק מהעבר לא?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ב-YNET מדווחים היום שבדרום תל אביב למעשה פועל משרד רישוי אלטרנטיבי לפליטים ועובדים זרים. בתי ספר לנהיגה ומורי נהיגה לא מוסמכים מעבירים לימודי נהיגה ברחובות התחנה המרכזית ומעניקים רישיונות מזויפים. כרגיל במחוזותינו, המשטרה לא מסוגלת להתמודד עם התופעה ובתי המשפט מקילים בעונשים בטענה שאין להם עבר תעבורתי. ואיך דיוק יהיה להם עבר אם אין להם ניירות? חלם זה פה.
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
על פי הידיעה הזאת http://www.csmonitor.com/Business/In-Gear/2014/0806/Subaru-adds-5-000-cars-to-Takata-airbag-recall-list שבכלל קשורה לריקול של סובארו יש תוספת של מכוניות של סאב שכאמור סובארו ייצרה עבורם מישהו יודע להרחיב בענין אם זה רק שנה אחרת או כמה שנים וכמה דגמים ? על פניו זה נשמע ראיון מצויין לתת לחברה שידוע ביכולת ייצור אמינה לייצר רכב נוספים יש עוד כאלה הסכמים (למעט אלפא רומיאו החדשה עם מאזדה) ?
הודעה אחרונה מאת nirk, -
- 2 תגובות
- 805 צפיות
יש לי רנו קליאו חדשה שמונעת בכפתור יש אפשרות להוסיף לזה הנעה מרחוק? תודה
הודעה אחרונה מאת zoyaniv, -
נסעיה ליפן עם GPS 1 2
מאת א.ר-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב למישהו יצא לנסוע ליפן ולנווט עם GPS השמח לדעת עם איזו תוכנה וכיצד זה עבד. האם היה קשה לנווט ביפן עצמאי. בברכה א.ר
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
מברלין להולנד והחזרה בהולנד. ניסיתי לברר, ולא הצלחתי לדלות שום מידע
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
עצירה בהילוך נמוך 1 2
מאת נהג חדש?-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רציתי לעשות סוג של סקר: האם אתם מקפידים להגיע למצב עצירה כשאתם בהילוך נמוך, למשל אתם רואים רמזור אדום ואתם על הילוך שלישי- רביעי, אתם תתחילו להוריד הילוכים לקראת עצירה או שתאטו ותעצרו בהילוך הגבוה, ואז תעבירו להילוך ראשון? ואיך אתם מרגישים את ההבדל בין עצירה בהילוך גבוה לנמוך, כמובן כשהרכב בכל מקרה בהאטה?
הודעה אחרונה מאת ec276, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
[מפורסם כאן משום שמניח שבעלי טויוטה קורולה ליסינג לא קוראים בפורום אודיו - עם אלה שכן קוראים, הסליחה ] על כל פנים, האם יש לכם מושג כיצד לכוון עוד FM? [מערכת MM שם לא משהו מבחינת תפעול, לא מצאתי בספר הרכב פתרון. גם ההגה חמאה מידי; מנוע וגיר מפתיעים מאוד לחיוב]
הודעה אחרונה מאת Uriya nagar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האמת שלא חשבתי לשתף כי לא היה משהו יוצא דופן בנהיגה בראשון האחרון אבל אני בכל זאת מעלה כמה תמונות בעיקר כדי לשתף במכונית שאחד החברים הגיע איתה. החבר שלי, דומיניק שמו, אוהב מוטוריקה ומכוניות מיוחדות מכל הסוגים, יש לו אוסף רכבים שנע מאלפות ישנות ועד סקודריה ואסטון מרטין וואנטג' V12, ממש הכל מהכל. הפעם, לאחר הרבה זמן שלא ראינו אותה הוא סוף סוף הוציא את הפרארי טסטה רוסה מהחניה. מעבר לזה שהטסטה רוסה היא סוג של קלאסיקה מה שמיוחד ברכב של דומיניק זה שהמכונית כנראה במצב יותר טוב מאשר ביום בו יצאה משערי המפעל- היא פשוט חדשה לחלוטין ולמרות שבקרב חברי יש מכוניות מהטופ של הטופ מודה שבמשך איזה רבע שעה הסתובבתי סביב הקלאסיקה הזאת והזלתי ריר. בשביל להבי…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
איזה אופציות יש?
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יצא לי לשמוע את המונחים "הגה מתקשר" ו"שלדה מתקשרת" בעבר. בעוד ש"הגה מתקשר" זה מושג הרבה יותר ברור שחוויתי (פוקוס מול לאון), "שלדה מתקשרת" זה מושג שלא הצלחתי להבין בדיוק מהו, ואם חוויתי הבדלים בנהיגה על רכבים שונים עם שלדות כאלו ואחרות לא הצלחתי לשים את האצבע על ההבדל. איך הייתם מתארים את ההבדל בין רכב עם שלדה מתקשרת לכזה בלי? במה זה בא לידי ביטוי? ולמה זה קורה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
בפייסוש מפורסמת יוזמה של חברת קל-אוטו המבקשת נהגים מתנדבים (כנראה מעל גיל 24 ומעל שנתיים רישיון) להסיע חיילים הביתה לחופשות קצרות. מגיעים למגרש של קל-אוטו בנתיבות, לוקחים רכב, ומחזירים אחרי הסיבוב. ליוזמה התוודעתי דרך דף הפייס של המועדון הישראלי של בעלי אלפא רומאו (IAROC). אחלה יוזמה לדעתי. מוזמנים להצטרף. http://www.cal-auto.co.il/hitnadvut/form.asp
הודעה אחרונה מאת iceco, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 47 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מפתיע? http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3637519,00.html
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא יודע אם אני קטנוני או סתם חסר סבלנות אבל עדיין , אני רכשתי רכב חדש מסוכנות סיאט בהרצליה . הסוכן מכירות במפורש אמר לי (וגם רשום בחוזה ) שעד 15 יום עסקים הרכב מגיע . כרגע זה היום ה- 15 (כמובן בלי שישי ובלי שבת ) ואין שום חדש , ולא קיבלתי שיחה אחת מסיאט לגבי מצב הרכב רק אני שלחתי הודעות וכל פעם הוא אמר לי תאריך אחר . עוד פעם אם אני קטנוני/חסר סבלנות תגידו . השאלה שלי מה אפשר לעשות / לבקש , אם לבקש פיצוי זה יותר מדי או פשוט לחכות תודה רבה אלון .
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
- 6 תגובות
- 823 צפיות
שלום חברים , ברשותי פולקסווגן גולף 2012 עם חיישני רוורס מהחברה , עד לפני כמה ימים הם עבדו מעולה ופתאום שלשום גיליתי שהם הפסיקו לעבוד לאחר שנכנסתי עם הרכב בשלט . החלטתי שאני רוצה לקנות חיישני רוורס יותר מתקדמים אולי אפילו עם מצלמה ולכן אני פה כדי לשאול אתכם ולהתייעץ , מה לדעתכם כדאי לקנות שיהיה הכי אמין ופרקטי ומה העלויות בערך . תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת liberfarb,