רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
למרות שאני כבר לא לקוח שלהם מעל לחצי שנה, השבוע קיבלתי טלפון משליח וקיבלתי הפתעה יפה מאוד מאינפיניטי. כל הכבוד. מתנה כזאת עולה סכום לא מבוטל
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
מה שמגיע מגיע בפעם השניה שיש לי תקלה בסקודוש: הלך מזגן/ מעבה, ייתכן מאבן שעפה מהכביש? לשרשור אחר הקילומטרים הם כ 60 אלף, יום חמישי אחרון של יולי כ 12 בצהריים כמו שנאמר בעברית צחה "שכונייה דל-מות". מתקשר לאלדן, מסביר את הבעיה, מסביר שאני צריך רכב חלופי רחב ל 3 מושבי ילדים. אני שייך לסניף צריפין וגר באיזור חדרה. אומרים לי שאין במלאי המיידי בהשכרה, שיבדקו ויחזרו אלי. ישר התעצבנתי - בטח יתקשרו למחרת ויגידו שלא הבינו מה הייתה השאלה ושכתוב להם להתקשר אלי . לא. הנציגה החביבה (מעצבן, לא?) חזרה אלי בפחות מ 10 דקות ושאלה אם רנו פלואנס זה מספיק רחב? אמרתי מספיק גם מספיק. בפחות משעה וחצי מרגע הקריאה הגיע אליי נציג מסניף נתניה עם פלואנס דיי חדשה עם 16K . ואז ממש התעצבנתי ה…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה יש לי 205 שאני מעוניין למכור לפירוק , התקשרתי לבחור נחמד ששם לי מדבקה , הוא הסביר לי שהוא בא רואה את הרכב אם מתאים לו ולי הוא נותן לי בין 700 -1000 שקל תלוי במצבה עושים הסכם מכירה שבו רשום שאני מוכר לו את הרכב לפירוק (או משהו בסגנון) ואז אני הולך למשרד רישוי ומוריד מהכביש ? האם זה תקין ? כי אני לא רוצה ליפול שאחרי זה יעלו אותו על הכביש או שהוא יסע לא חוקית או משהו כזה כי הרכב עדיין נשאר רשום על שמי. תודה !
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 6 אלף צפיות
אשמח לטבלה עם הנתונים המתאימים ביחוד לגבי הדגמים הקטנים : יונדאי I 20 , מאזדה 2 וכד'. תודה תודה מראש רונית
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לקח קצת זמן אבל בסופו של דבר רציתי לשתף כאן את חבריי הפורום בחוויה מאוד ארוכה וטובה שהיתה לי, הלו היא נסיעה לפינלנד ל-3 שבועות בהם כיסינו 4015 ק"מ מהדרום ב-TURKU עד למעבר לגבול לנורווגיה וחזרה בסוף ל-HELSINKI. בסה"כ מתוך ה-3 שבועות היו שבועיים ת'כלס של נהיגה (בהם אימא שלי נהגה, כי לא טרחתי להביא רישיון מאחר ולא ידעתי שמותר לי לנהוג שם...). מאחר והחזרנו את המכונית (תכף כל הנתונים) 3 ימים לפני שחזרנו ארצה ולפני זה הייתי בפעם הראשונה בחיים שלי ב- NESTE OIL RALLY FINLAND ושם גם לא השתמשנו במכונית. בכל אופן קצת פרטים שיעניינו אותכם: מסלול הטיול-(ארוך מאוד, אנסה לשחזר כמה שיותר-בכל זאת 3 שבועות). כפי שכבר ציינתי בהתחלה העיר הראשונה ששהינו בה היתה TURKU, עיר יפה מאוד שיש …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מצאתי את הסרטון הזה המתאר תאונה חזיתית במהירות יחסית של 194 קמ"ש או 97 קמ"ש לכל רכב זה מול זה. המבחן בוצע גם בגלל שהרכבים מסוגלים להגיע היום למהירויות תלת ספרתיות בשניות, וגם בגלל שרוב המכוניות בכבישים הבין-עירוניים נוסעות במהירויות דומות ביומ-יום. סעו בזהירות. תראו את התוצאה:
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 83 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אלפא חוזרת לארה"ב. אני חושב שניתן יהיה להגיד באופן סופי שאלפא חזרה להמכר באמריקה כאשר תוצג הג'וליה, אך בינתיים נסתפק ב4C בגרסתה האמריקאית. נוצר הרושם שמהנדסי אלפא העבירו את הרכב מקצה שיפורים קל וההבדלים בין הגרסה האירופית לזו האמריקאית אינם מסתכמים בתוספות אבזור סטנדרטי בלבד. אגב, שימו לב לפנסים אשר הופיעו לראשונה בגרסת התצוגה הפתוחה בתערוכת ג'נבה האחרונה וכעת זמינים גם בקופה. Road & Track The Alfa Romeo 4C loses nothing in the transition to U.S. trim. Sex on wheels and a pure sports car, for better or worse. והנה עוד שני סרטונים חביבים: Alfa Giulia GT Am vs Alfa 4C - Davide Cironi drive experience Al…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הבימר נמכרה שבוע שעבר, ויש מחליפה על כוונת,מטופלת בתלתן, השאלה היא היכן עדיף לבדוק אותה ובכלל לטפל,אצל איציק מ(רחובות בימינו?)או מיכאל? או בכלל אוטו איטלה? קדימה אלפיסטים תרביצו!
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אמא שלי עשתה תאונה עם יונדאי i35 ליסינג שלה וקיבלה ג'וק כרכב חלופי. הג'וק עלה לכביש במרץ 2013, עשה 42000 ק"מ. נהגתי לא מעט בג'וק בשבועיים האחרונים ונתקלתי במשהו מוזר. כרכב הוא מאוד בינוני ומטה, לא הצלחתי למצוא בו שום נקודה חזקה: הוא צפוף הוא מאוד חלש לא מגיב להגה בקושי בולם לא מאובזר ומרגיש זול מתלים חורקים מישהו יודע אם המצב חוזר בכל הג'וקים או ששלנו היה מרוסס? דבר נוסף, מאוד מפתיע הוא שמשום מה ממש אהבתי אותו. אני לא מצליח להבין למה. אין לו שום יתרון ושום תכונה בולטת אבל כשהוא היה בבית תמיד רציתי לקחת אותו. רעיונות מה הקסם שלו?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מה עושה עשיר שרוצה למבורגיני אבל רוצה שתראה טוב? פונה לזגאטו שתבנה לו אחת. אני לא חובב גדול של השיטה של פולקסווגן לעשות מתיחות פנים של מכוניות 30 שנה בלי ממש לשנות משהו בעיצוב. כנראה גם הוא חשב ככה ונתן לזגאטו לעשות את עבודת העיצוב. המכונית מבוססת על ה Gallardo LP570-4 http://www.carscoops.com/2014/05/new-one-off-lamborghini-5-95-by-zagato.html
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 932 צפיות
ערב טוב, ברשותי קליאו III שנת ייצור 2011. אני מחפש ספר רכב מפורט ברמת מוסך ומצאתי את המוצר הבא: http://www.ebay.com/itm/RENAULT-CLIO-WORKSHOP-SERVICE-REPAIR-MANUAL-2008-ON-CD-/251606546611?pt=UK_CarParts_Vehicles_Manuals_Litterature_ET&hash=item3a94eb38b3 רשום שהדיסק מתאים לקליאו III אבל שנת ייצור 2008. האם יכול להיות שקליאו III יוצרה עד 2008 ולארץ הביאו עד שנת 2011? תודה, אביגדור
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
מישהו מכיר שם חנויות טובות שאפשר לקנות ציוד לרכב ? מחירים? או פרוקיות באזור? בטוח לנסוע לשם "להסתובב"? אשמח לקבל כול מידע בנושא תודה
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
הזמנתי קסנון ונורות ערפל דרך האתר הנ"ל. שילמתי תוספת תשלום עבור משלוח מהיר שלפי האתר צריך לקחת בין 2-5 ימים. לאחר עשרה ימים אין שום זכר למוצרים שרכשתי. שלחתי מספר מיילים באתר והודעות בפייסבוק שלהם, אבל אין תגובה. אף אחד לא עונה לא חוזר אלי. רציתי לדעת אם מישהו הזמין דרך האתר הנ"ל והיה לו איזשהו מקרה דומה ויכול לעזור. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vagit, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה ההבדל בין TFSI ל TSI ? מה ההבדל בין FSI ל SDI ? (מלבד שאחד מנוע בנזין והשני דיזל). במה שונה מנוע דיזל רגיל מ SDI ?
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
שלום, אני קורא את הכתבה הזאת וקצת מבולבול: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4277990,00.html האם הרכב הגיע ארצה בכלל? כי בחיים לא ראיתי אותו. במידה ולא , יש מישהו מושג מתי אמור להגיע?
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 870 צפיות
- - - -
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
שלום רכב שנת 2000, עבר טסט לפני חודש, מניע אך כעת עם תקלה בקלאץ(לא עוברים הילוכים), אין ברצוני לשלם יותר על תיקונים לרכב ישן, ברצוני למכור או להוריד מהכביש+מכירה. מה המסלול המומלץ לרכב כזה ? האם משרד הרישוי מחזיר אגרה בזמן סביר או לא ? 1. מכירה לפירוק, כלומר העברת בעלות 2. הורדה מהכביש וקבלת החזר ממשרד הרישוי +מכירה לפירוק תודה
הודעה אחרונה מאת נהגוס10, -
- 2 תגובות
- 894 צפיות
שלום לכולם חדש פה וגם בנושא ייבוא מחו"ל ולכן יש לי כמה שאלות 1 אם אני לייבא רכב בוא נגיד בסכום של 100 אלף ₪ כמה יעלה לי בערך ואני מדגיש בערך...כל המיסים עליו? אם אני עושה את כל התהליך אצל חברה שמתמחה בזה... תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ani rak sheala, -
יש לי 5 שנים רשיון ורק עכשיו זאת האוטומטית הראשונה שלי , אוטומט ללא ספק גורם להתעסק עם שטויות לאנשים שיש להם קצת קשב וריכוז :roll: כמו לבדוק הודעות ווצאפ , להתעסק עם המערכת , או כל מיני שטויות וגאדג'טים באוטו , אילו ידני גרם לי רק לנהוג ועם קלאץ לחוץ וראשון בפנים ברמזור אדום , האם זה באמת נכון ? איך זה אצלכם ?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 36.2 אלף צפיות
שלחו לי הזמנה לרענון נהיגה "השתלמות בנהיגה - רענון" רשום על זה תאריך הדפסה 17.7.2014 כמה זמן יש לי לעשות את הרענון הזה עד שיפעילו נגדי סנקציות...?
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
משום מה נסיתי לפרסם מודעה ביד 2 אבל זה לא מפרסם לי זה מראה לי את מספר המודעה אבל אין לי מה לעשות עם זה גם בעדכון פרטים והמודעות שלי אני לא רואה אותם, ניסיתי לפתוח עם שלושה מיילים ולא הלך. מצורפת תמונה.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לפני מספר ימים קיבלתי רכב ליסינג חדש קיה סיד סטיישן. הרכב מפנק ומכיל הרבה שכלולים, אבל בעיה מאוד כואבת, היא שהכסא לא נוח. בכל זוית שניסיתי להטות את המושב עדיין יש כרית באמצע הגב שבולטת מדי, וכל נסיעה של חצי שעה נגמרת בגב כואב. ראיתי במפרט שרק הדגם המפואר כולל תמיכה לגב תחתון במושבי נהג ונוסע מישהו יודע אם יש פיתרון לעיניין? תודה
הודעה אחרונה מאת nitz123, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
אהלן חבר שלי שכר רכב וגרם לו לשריטה קטנה מתחת לטמבון האחורי, והוא ממש בלחץ אם יחייבו אותו ואם כן על כמה. תודה...
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
סופר מיני, 125 כ"ס. לא נשמע מבטיח, סה"כ רק 5 כ"ס יותר מהגירסאות הבכירות של קליאו, פיאסטה ו208. מצד אחד חבל כי יכלו להשקיע קצת יותר, מצד שני לא באמת יקנו אותה מחוץ לרוסיה. העיצוב אגרסיבי מידי בשביל הביצועים הפושרים לפי דעתי. הפרונט מזכיר לי זיווג בין i10 לB3, לעוד מישהו? מוואלה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2774093
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האמת,הכי כאב לי על הנהגים... תומר
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם מרפרוף מדיונים שונים כאן בפורום, אני שם לב שיש לחברים פה דיעה שלילית לעיתים על צורת הנהיגה שנלמדת בשיעורי נהיגה (כמו למשל צורת הנסיעה לאחור ועוד). מכיון שכשאתה לומד אתה חייב לבצע כמו שהמורה מלמד אותך- כי הוא מלמד קודם כל איך לעבור טסט, ורק אח"כ איך לנהוג, כך למשל אם תסע לאחור בטסט ללא סיבוב כל הגוף אחורה אני חושב שתהיה בבעיה, וכאן החבר'ה לא ממליצים על זה, בקיצור כשיוצאים לנהוג באמת ישנם כל מיני שיפורים שצריך ליישם, ואולי הגיע הזמן לפתוח שרשור בענין, וכל אחד ירשום בו את התובנות שלו.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.wallashops.co.il/GroupDeal/gdp.aspx?ai=2609424&cfm=BFF3FD7267D9 למרות שברור שאף כלי אוניברסלי לא יחליף כלי יעודי טוב, הרעיון נשמע נחמד (למרות שזה קצת יקר בשביל טיפה מתכת וכמה קפיצים). מישהו יודע אם זה באמת עובד (במסגרת המגבלות של "כלי אוניברסלי"), או שזה סתם צעצוע שיתפרק אחרי שבוע?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נכשלתי בטסט בגלל שמשה אחורית שחומה האם אני יכול לנסות במקום אחר הו שחייב באותו מכון???ומוזר שלא לקחו ממני כסף או שלא הייתי צריך לשלם????
הודעה אחרונה מאת thebalckwolf, -
אני מזמן אומר שצריך להגדיר מהירות מינימלית מותרת ולקנוס את מי שנוסע לאט מדי, במיוחד בשמאלי.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה המצב חברים, לאחרונה יצא לי לברר כמה כסף יעלו לי ג'אנטים לרכב שלי וחשבתי לעצמי שאולי עדיף להזמין באותו הסכום ג'אנטים מחו"ל, גם של חברה טובה יותר וגם יפים ומיוחדים יותר. האם למישהו יש מושג איך כל התהליך הזה עובד? כמה מכס משלמים? האם ישנם בעיות מסויימות שאני עלול להיתקל בהם? אשמח לתגובות.
הודעה אחרונה מאת hagaii, -