Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אף פעם לא מסמס או נוגע בטלפון כשהוא לא על המעמד שלו בנהיגה (וגם במעמד זה רק לענות לשיחה או GPS), מי שמשחק בטלפון או אוכל בזמן נהיגה גם באוטומט זה בהחלט מעשה גרוע, אנחנו לא ילדים וגם שמשעמם לא צריך לחפש עיסוקים אחרים, כשהתכוונתי למשחק דיברתי יותר על משחק עם הגיר ועם הדוושות, שגם אלו לא דברים נכונים אבל זה קורה לי.

בנהיגה נכונה באוטומט אתה עושה אותו דבר, רק עם הרגל בלבד (ולעתים נדירות עם היד באוטומטי רגיל, קצת יותר עם טיפטרוניק)

בידני אתה צריך לחשוב על הרבה גורמים, שאני מאמין שמי שנוהג הרבה על ידני מבין אותי, אני לא שם את היד על הידית אלא רק לשם העברת הילוך, זה הורס איזה חלק/קפיץ ששכחתי את שמו.

מעניין אותי יותר מה אחוז המעורבים בתאונות דרכים בגיר רגיל מול אוטומט, כמובן תוך כדי התחשבות ביחס של רכבים אוטומטיים מול ידניים.

קצת עייתי כיון שצריך להתחשב בהרבה מאד גורמים - כלומר סוגי רכב, נסועה, סוגי כביש, גורמי הסטת תשומת לב אחרים ותק בנהיגה וכו'. לא שאי אפשר להכניס תיקונים סטיטסטיים, אבל גם להם יש מגבלות.

אני לחלוטין מבין למה אתה חושב ככה, אבל במגרש הדרכה יוכלו להעמיד בפניך כמה תרגילים שישכנעו אותך שזה לא נכון. זה אולי נכון 99% מהזמן, אבל אני אישית חושב ש99% זה לא מספיק. בארץ אתה לא נוהג בד"כ בכביש ריק וישר מאופק עד אופק. הפתעות צצות, מנהגים מפגרים שסוטים מנתיב פתאום, דרך מפגעי מע"צ ועד המסומם התורן שקופץ משום מקום כדי לחצות את הכביש המהיר. שתי ידיים ואתה מוכן ב100%.

מן הסתם כוונתך למסמס תורן, כפי שפות"ש מתאר את עצמו

.....

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שלא מתעסק בנהיגה נטו כשהוא על ההגה, וזה ממש לא משנה איזו תיבה יש לו, מסכן את עצמו ואת כל מי שבקרבתו בכביש וברכב.

לצערי ראיתי דוגמא חיה לנהג שנוהג על ידני וגם מסמס ועושה עוד הרבה דברים במקביל, כך שזה לא תלוי בתיבה אלא בנהג עצמו.

מן הסתם שעם הבחור הזה אני לא מסכים להיות ברכב שוב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני כבר מזמן טוען שאם לכולם היה ידני, היו פחות תאונות.

זאת רק מסיבה אחת, יש לתכנן מה אתה עושה הלאה.

בעוד שבאוטומט הנסיעה היא בינארית,

בידני אתה מתכנן את העברת ההילוך, הבלימה שלך, מתכונן לגלוש, אפילו בפקק או רמזור אתה מחשב כך שתמשיך הכי נמוך בשני ועוד.

*ממליץ על ידני*.

(היה לי פעם רכב אוטומט, 4 חודשים הספיקו לי להבין שזה לא זה ולהחליף).

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל תלוי בנהג.

הרכב הקודם שלי היה אוטומטי, אחרי חצי שנה נמאס לי ממנו כי שיעמם אותי. אני אוהב את הידני ולא רואה את עצמי חוזר לאוטומט.

יש כאלה שזה לא משנה להם וכשמתרגלים זה הופך להיות אותו הדבר, לטוב ולרע.

יש כאלה שיעדיפו את האוטומט כי מה שחשוב להם בנהיגה זה הנוחות ולא תחושת השליטה ברכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני כבר מזמן טוען שאם לכולם היה ידני, היו פחות תאונות.

פעם לכולם היו רק ידניות (חוץ מלעשיר ההוא שגר בווילה בסוף הרחוב, ההוא שהביא מאמריקה שברולט יבוא אישי עם טורבו-הידראמאטיק ואפילו מזגן).

ולא תאמין - עשו הרבה יותר תאונות מאשר היום.

פורסם

בתור אחד שנהג על הרכב של אבא (אסקורט ידנית) באמת הייתי מתעסק בהרבה פחות שטויות בנהיגה.

עכשיו שני הרכבים שלנו אוטומט , באלרו שלי יש דאבל דין שהוא טאצ', אין דבר בעולם שמסיח את הדעת יותר מזה, בדיוק כמו לסמס בנהיגה.

בסובארו שהייתה לי הייתה מערכת רגילה, וכדי להעביר שיר לא הייתי מסתכל אפילו לכיוון המערכת, באלרו אני חייב להסתכל וזה מוריד את העיניים מהכביש ליותר מידי זמן, העברת שיר גוררת איתה תכנון מראש של המסלול כולל לשים לב שאני בכביש ישר , לא מתקרב לסיבובים ומתעסק בשטויות :D

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

יש פה כמה טענות תמוהות בעיני.

"מתעסקים יותר בשטויות באוטומט מאשר בידני"? מוזר, כי הזמן שבדרך כלל מתחילים להתעסק בשטויות זה בניסעה בין עירונית משעממת וישרה, ובמצב כזה אין באמת שוני בין אוטומט לידני בצורת הנהיגה.

"בידני אתה מתכנן את העברת ההילוך, הבלימה שלך, מתכונן לגלוש, אפילו בפקק או רמזור אתה מחשב כך שתמשיך הכי נמוך בשני ועוד"-

כבר ראיתי אנשים שנוסעים בידני ואין להם שמץ של מושג איך התמסורת הזאת עובדת, ובטח שלא מתכננים כלום.

פורסם
משעמם מאוד.

כשעברתי מסקודה אוקטביה ידנית של המורה לשברולט אופטרה אוטומטית זה היה פשוט שעמום מטורף ולא הייתה לי בעיה להיות בפקק בעלייה עם הידני (בטבריה לא חסר פקקים בעליה)

בתור אחד שמגיע מידי פעם לטבריה (משפחה) בעיקר בימי שישי, הפקקים בעליה לכיוון טבריה עלית פשוט מתסכלים.

זה פשוט סיוט השילוב של החום ,מזגן ,גיר ידני ומומנט נמוך.

חוץ מזה ביום יום אני לפעמים שוכח שאני נוהג על ידני :)

פורסם
בתור אחד שנהג על הרכב של אבא (אסקורט ידנית) באמת הייתי מתעסק בהרבה פחות שטויות בנהיגה.

עכשיו שני הרכבים שלנו אוטומט , באלרו שלי יש דאבל דין שהוא טאצ', אין דבר בעולם שמסיח את הדעת יותר מזה, בדיוק כמו לסמס בנהיגה.

בסובארו שהייתה לי הייתה מערכת רגילה, וכדי להעביר שיר לא הייתי מסתכל אפילו לכיוון המערכת, באלרו אני חייב להסתכל וזה מוריד את העיניים מהכביש ליותר מידי זמן, העברת שיר גוררת איתה תכנון מראש של המסלול כולל לשים לב שאני בכביש ישר , לא מתקרב לסיבובים ומתעסק בשטויות :D

ומה המסקנה מכל העניין הזה?

הנה סיפור משלי - פעם הייתה לי פורד פיאסטה עם ארבעה הילוכים ידניים, סינכרון קצת דפוק וקלאץ' מחליק, באמת הייתי מתעסק פחות בשטויות בנהיגה כי הייתי עסוק לדאוג לשלב הילוכים כמו שצריך.

מסקנה? תקנה פיאסטה 84 דפוקה ותהיה מרוכז בנהיגה! בונוס - הרדיו לא עבד ולא היה מזגן - פחות דברים להתעסק איתם!

פורסם

לא מסכים.

כאחד שמתנייד עם רכבים ידניים מיום הוצאת הרשיון שלי(עוד מעט סוגר 10 שנים) העברת ההילוכים לא דורשת ממני אפילו קמצוץ של מאמץ/ריכוז.

אם הייתי רוצה לסמס/לדבר בטלפון/כל פעילות שלא קשורה לנהיגה, הייתי יכול לבצע אותה באותה קלות כמו ברכב אוטומטי.

בשלב מסוים הפעולות שלך בנהיגה על גיר ידני הם כל כך טבעיות ואוטומטיות שאתה אפילו לא מרגיש אותן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

[/color][/right]כבר ראיתי אנשים שנוסעים בידני ואין להם שמץ של מושג איך התמסורת הזאת עובדת, ובטח שלא מתכננים כלום.

אולי זה רק אני. אבל אותי למדו להשתמש כמה שפחות בבלמים.

משכנתא זה קל

פורסם

התמכרתי לטיפטרוניק :-) רוב הזמן אני משחק איתו. נותן תחושה של ידני, אבל עם האופציה להחזיר לאוטומט בפקק הראשון. :wink:

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אני חושב שאחד היתרונות של ידני על אוטומט זה שמירת המרחק. בידני תמיד תהיה נטיה לשמור מרחק כי יש רצון לשחרר את הקלאץ' מהר. זה כולל גם בפקקים בנסיעה איטית, שמונע מהיצמדות לתחת של רכב אחר וכל שניה לעצור ולשנות הילוכים. גם הבלימה והאצה הן יותר מתונות. בבלימה יש רצון שהרמזור יתחלף ולהישאר על הילוך שני, ובהאצה (כשלא מתפרעים כמובן), לדעתי זה קצת יותר מתון מלהוריד את הרגל על הגז.

לגבי שיעמום וכאלה, אני חושב שזה נכון במידה מסויימת, אבל בדרך כלל אנשים נרדמים/מתעסקים בדברים אחרים כשנוסעים בכביש מהיר ללא הפרעות. במצב הזה גם בידני זה לא קריטי כי פשוט תוקעים הילוך 5\6 ונוסעים, אז אין יותר מדי התעסקויות. בעיר זה סיפור אחר :) אין ספק שזה דורש יותר ריכוז מאוטומט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמירת מרחק? בעיר? ספר את זה לנהגי המוניות שעד לא מזמן רובם היו נוסעים באוקטביות ידניות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...