Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במקרה הזה, ללא נסיעה בין עירונית.

פג'ו 208 מנוע EP6C עבר כ 50K ק"מ בסה"כ 13 שנה, ב9 שנים ראשונות בעיקר ישב בחניון מקורה.

כמו שרובכם מכירים, מתמודד עם נזילה כלשהי של נוזל קירור - פנימית או חיצונית, רוצה להאמין שזה משאבת מים או משהו כזה (בעיקר מאבד בבינעירוני, עכשיו ראיתי איבוד קל גם בתוך העיר)

נסיעה אחת אחרי כ 5 ק"מ בתוך העיר, נסיעה אחרת אחרי כ 8 ק"מ.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

בהקלטה הראשונה, ב 0:08

זה פח מתקרר? סוג של?

המנוע כבוי אולי 30 שניות..

תודה

לא הקשבתי עדיין. וחשבתי על זה שיש חלקים שמתקררים ולכן יש כל מיני רעשים. שזאת סיבה שיכולים להיות רעשים גם כשהמנוע כבוי. 

זוכר את זה כשהייתי נהג חדש ולא הבנתי מה היו כל מיני רעשי קליקים אחרי שהאוטו חונה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אצלי בפיקאסו היו באופן קבוע רעשים כאלו, כשפתחתי מכסה מנוע זה היה נראה מאיזור הטורבו, אז הגיוני מאד שזה קשור לשינוי טמפרטורה בחלקי פח במעטפת של הטורבו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

התקתוקים נובעים מכיווץ מתכות.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה, בקיצור לא ניתן לקשר זאת באופן מובהק , לנזילה לפנים מנוע או משהו כזה. עדיין אין טחינה ומקווה שלא יהיה, ואיבוד הנוזל ייתכן שקשור למשאבת מים איכשהו או צינור אחר. או טרמוסטט. תודה.

@chezikלי אין טורבו, אבל כנראה שמנוע חם כן יש לי. אחרי הכל, אם ה OBD-II לא מזייף, טמפ' נוזל הקירור אצלי מגיעה עד 105 מעלות בנסיעה מאומצת בתוך העיר.

אני מבין שלך היה THP ולי יש VTi ללא טורבו.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, IsraCar כתב:

חומר מרתק.

שומע בוודאות ציוץ ציפורים.

לא מצליח להבין מה הרעש, אבל יכול לומר לך שהציוץ זה דרור. זה גם נחשב סוג של פתרון, לא? (; 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)

בהקלטה הראשונה, 0:07, אתה בוודאות שומע תקתוק. אם לא, תגביר את הסאונד. אני מול מחשב כרגע והגברתי ושומעים טוב.

אותו קליק נשמע בהמשך לפחות פעמיים, בפעם אחרת מה ששומעים זה את הטלפון שלי נותן מכה קטנה למתכת שם, ולכן זה נשמע אחרת (להתעלם.. :) )

ואם יש דרור זה טוב, זה אומר שהמיינה לא השתלטה על כל העיר.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, IsraCar כתב:

אולי קצת קנאקים של פח מתקרר, מאיזור האגזוז?

שמעתי אותך מושך אוויר מהאף פעמיים, מישהו מדבר שם, רכב לא משהו מאיץ, וכמה קנאקים שנשמעים לי כמו שisracar אמר, מהאגזוז. יכול להיות של הכיסוי עצמו שמעל הסעפת. לא שומע משהו מטריד.

לא רק מיינות, יש מכה רצינית של דררות וקוואקרים גם.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הטלפון יושב על המנוע ככה שלא מהאגזוז, אבל זה מאד קרוב לממיר הקטליטי (בוקי תודה על ההסבר בזמנו)

ואולי זה באמת מההפרש טמפ' שהמנוע כבה, בערב, כשקריר יחסית לטמפ' בממיר?

האגזוז רחוק משם. הרי אני לא מחדש לך שזה מנוע > ממיר קטליטי > דוד > אגזוז, והטלפון יושב על הפלסטיק שעל המנוע..

פורסם
לפני 14 דקות, גולדן191 כתב:

מנוע > ממיר קטליטי > דוד > אגזוז, והטלפון יושב על הפלסטיק שעל המנוע..

לא חזק בפיז'ו, אבל זה מנוע אטמוספרי ממה שיודע. וכפי שכתבתי יש סעפת פליטה שבאה לפני הממיר הקטליטי בצמוד למנוע. ממיר קטליטי לא מתחבר ישירות למנוע. שמים שם כיסוי מפח שבא מעל הסעפת, ויש להם נטיה בחום קור להשמיע רעשים.

פורסם (נערך)

בוקי לימד אותי שמתחת למתכת שסימנתי נמצא הממיר. לא ידעתי. חשבתי הוא נמצא קרוב לדוד, שנמצא מתחת למושבים. יותר נכון, חשבתי שהדוד הוא הממיר :) 

הטלפון ישב על הפלסטיקה, קרוב לפקק מילוי שמן הזה.

image.png.8023a81204c30b443c00e44a46ec79e0.png

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, גולדן191 כתב:

בוקי לימד אותי שמתחת למתכת שסימנתי נמצא הממיר. לא ידעתי. חשבתי הוא נמצא קרוב לדוד, שנמצא מתחת למושבים. יותר נכון, חשבתי שהדוד הוא הממיר :) 

image.png.8023a81204c30b443c00e44a46ec79e0.png

לא מכיר כזה דבר, מצד שני זה רכב צרפתי, הכל אפשרי, וסומך על בוקי. אבדוק שוב אולי אלמד דבר חדש. אני עוד לא נתקלתי בזה. מצד שני אני לא מכונאי כללי, יש הרבה מכוניות שפחות מכיר דברים בסגנון. בכללי מכיר מבנה רכב על בוריו, מה כל יצרן בחר לעשות בתכנון ספציפי סביב המנוע פחות. בכל מקרה הפח העליון יש לו נטיה בחום קור להשמיע רעשים. אם רוצה לוודא שזה ממנו כמה ברגים והוא בחוץ. יכול לעשות נסיעה ולבדוק. אבדוק אם מתחת אכן הממיר, ולמה שמו אותו שם, מבנה שפחות מכיר ורוצה להבין את ההגיון. הרי צריך מתאם שמעביר 3 צילינדרים ליציאה אחת. למה שיתכננו ממיר שזו הכניסה שלו? 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הממיר נמצא שם בשביל להיות קרוב יותר למנוע, ישר ביציאה מסעפת הפליטה  ולהגיע לטמפרטורת עבודה מהר יותר. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...