רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 995 צפיות
שלום לכולם רכשתי לפני מספר ימים רנו פלואנס דיזל. הדגם הסטנדרטי. קראתי את ספר הנהג אבל לא היצלחתי להבין איך לתפעל את מחשב הדרך. בעיקר אני רוצה לדעת איפה אני רואה את הק"מ שהרכב עבר ואת חישוב צריכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת electro78, -
- 0 תגובות
- 534 צפיות
NEVS (National Electric Vehicle Sweden), הבעלים של סאאב מכוניות הציג היום את המכונית החשמלית הראשונה שלו. המכונית היא סאאב 9-3 Aero סאלון בו הסוללות ממוקמות מתחת לרצפה, תוך שמירה על חלל הפנימי המלא וכמו גם תא המטען ללא שינוי. כך, הסאאב 9-3EV הוא פרקטי כמו סאאב 9-3 Aero עם מנוע בנזין. חוויית הנהיגה המפורסמת של הסאאב 9-3 מתקיימת כמובן במכונית החשמלית, הנהנית ממרכז כובד נמוך וחלוקת משקל 50/50. "אנו שמחים להציג את התוצאה של הנדסת Nevs למוצר סאאב חשמלי אמיתי. הביצועים והבטיחות הידועים של מכוניות סאאב נשמרות ואנו צופים למוצר טוב מאוד לשוק. כאשר פיתחנו את הסאאב 9-3 Aero סאלון לשנת ייצור 14, התמקדנו בשיפור חוויית נהיגה, הבטיחות והאיכות. נקודת המוצא לפיתוח פרויקט …
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- 1 תגובות
- 681 צפיות
שלום רב, אבא שלי מתלבט האם כדאי להחליף את הרכב הנוכחי שלו בטנדר כבד בו ניתן לקזז מע"מ, להכיר בהוצאות וכד'. כיום הוא נוסע על מאזדה CX5 מנוע 2000 סמ"ק. נוסע בשנה מעל ל-30,000 ק"מ משלם בערך 2000 ש"ח בחודש דלק. כמובן שמשלם ביטוח, טסט טיפולים והכול ומזדכה על סכומים יחסית נמוכים (שליש מהמע"מ). האם הדבר אכן משתלם? האם הצריכת דלק של המפלצות האלה מספיק טובה כדי להצדיק את המעבר? מאיזה ק"מ באמת כדאי לעשות את זה? האם הטיפולים של טנדר לדוגמא סילברדו יקרים משמעותית או שזה מתקזז בסופו של דבר? איזה טנדר עדיף? סילברדו? פורד? דודג'? חשוב לציין שהוא לא מעמיס ציוד, הוא לא קבלן והכי חשוב לו זה הנוחות. עד כמה הנוחות רעה מהמאזדה? אילו מחלות ידועות בדגמים האלה? האם ז…
הודעה אחרונה מאת tomerm, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
גם הסופ"ש הזה הצלחתי לשלב בין שני תחביבים - דריפטים וצילום. והפעם, במסלול ליד הבית התארח סבב ה-drift allstars, אחת מליגות הדריפטים המרכזיות באירופה. הם אפילו הצליחו להביא אורח מיוחד מחו"ל - ריאן טורק, אחד מנהגי הפורמולה דריפט האמריקאים הטובים ביותר, שיש לו גם תוכנית משלו (Tuerck'd). הגעתי למתחם ומיד הופניתי לחניית ה-VIP החינמית והקרובה (לעומת החנייה הרגילה, הרחוקה יותר, שגם עולה כסף). לא בגלל העיניים היפות שלי, אלא בגלל האוטו היפה... ידעתי שהייתה סיבה לקנות אותו למי שתוהה מה יש שם ברקע, הנה מבט מקרוב יותר: בכניסה, תצוגה צבעונית של מכוניות מהאזור (לאדות ושות'): הגעתי לאמצע האימון של הטופ 32 ומיד היו ברורים הבדלי הרמה בין הליגה האסט…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
שלום יש לי לאנטיס 2004 עם בעיית נורת שמן שדולקת בהתנעה. השמח להמלצה למוסך אמין המתמחה במאזדות
הודעה אחרונה מאת itzikevo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מקווה שזה שאלה מקובלת פה. אני בעלים של פורד מונדאו שנת 2002, מרוצה עד הגג, ומחפש כרגע עוד רכב. באופן טבעי, זה היה המונדאו. בכל מקום ביקום הזה, מלבד הפורום הזה, אין אוטו יותר גרוע מהצונדאו. אוטו זוועה, אין אחיזה, לא בטיחותי, יאוכל לך 1-7 מחוץ לעיר, עוד 10 אלף תגיד שלום לגיר ומנוע. מי אמר לי את זה? חברים, מוסכניקים, אנשי מכירות במגרשים( מגרשים שמוכרים את המונדאו, אמרו לי אל תתקרב), כל פורום אחר שהוא לא קארס פורום. מה עוד אמרו לי? "לך על מאזדה 6, בחיים לא יתקלקל לך" . תסבירו לי את ההיגיון, אם הגיר והמנוע משותפים? מחדש 2007, בעלים של 2002. כלומר האשכול מדבר רק על דור 3. תקלות ביינתיים אין( חוץ מגיר מת, אבל אני מניח שזה הסיבה שמכרו לי …
הודעה אחרונה מאת nimi13, -
-
קידוד שלט לרכב
מאת ec276-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם. שוטטתי באיביי וראיתי שלטים לרכב במחירי פח. רציתי לדעת אם אני מזמין מהאיביי, איך מתבצע הקידוד של השלט (בהנחה שהוא מתאים) ? והאם זה דורש ממני להחליף את השלט הנוכחי.
הודעה אחרונה מאת zoyaniv, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הפכתי את האינטרנט ולא מצאתי תשובה. מה ההבדל בין הגירסאות?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני רציתי לברר אם מישהו אי פעם הזמין צמיגים מחו"ל וידוע לו על עלויות מכס וכאלה, יש לי סוזוקי סוויפט 2009 ואני מעוניין לשים לה ג'נט 17 וברישוי הצמיג היחידי שמאושר הוא 195\45 R17 שזה צמיג של סוזוקי ספורט, שלא קיים בארץ. אני מודע לסיכון שאני לוקח בזה שאני אזמין צמיגים ואז יהיה לי פנצ'ר ו\או בעיה אחרת שיכולה לקרות, אבל אם מישהו יודע משהו בעניין אני אשמח לעזרה, ואני מקווה שאני מפרסם בפורום הנכון.
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
היתיי רוצה לשמוע תגובות על הרכב. 1) כמה זמן הוא אצלכם ? 2) כמה ק"מ כבר עשיתם ? 3) ובכללי בעד ונגד, איכות הרכב, המהירות שאפשר לשייט בה, צריכת דלק וכו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
- 3 תגובות
- 665 צפיות
לבעלי אייפד , רק היום ,גליון ספטמבר של מגזין הרכב הבריטי - whatcar? חינם. תהנו !
הודעה אחרונה מאת 1barakt, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חושב לרכוש סיאט לאון 1.2tsi. על פי נתוני החברה, צריכת הדלק המשולבת הינה 20.8 קמ לליטר לעומת זאת באיביזה עם מנוע וגיר זהים הם מדברים על כ15קמ לליטר. מישהו יודע את הסיבה להפרש הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת banseras12, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
למה הכוונה בד"כ? שהמנוע והמכלולים במצב טוב אבל שאר הרכב סביר להניח שלא כל כך?
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
אני מחפש כעת רכב חדש לעצמי ואחד הפרמטרים החשובים לי זה מרווח טיפולים. אני נוסע 40-45K ק"מ ואין לי חשק להכנס למוסך בתדירות גבוהה. כשבדקתי את אחד מ SUV היוקרה- אאודי/מרצדס/ביאמוו/ג'יפ התברר לי שמרווחי הטיפול נעים בין כל 10 אלף ק"מ ל 15 אלף ק"מ. ואני שואל - WTF?? רכב חדש, מנוע שרק משבחים אותו אז מה הקטע כאן? כל יונדאי פשוטה נותנת טיפול אחת ל 30 אלף (או שנה) האם זה כמו שאני חושב- עוד דרך לעשות כסף? הרי כל טיפול הוא לא זול וכשנכנסים בתדירות גבוהה- היבואן שמח כל הדרך אל הבנק.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 3 תגובות
- 745 צפיות
חבר'ה, יש לכם המלצה לSMARTPHONE HOLDER טוב לרכב? הזמנתי כבר 2 שונים מאיביי, שניהם נשברו תוך שבועיים בערך. במה אתם משתמשים?
הודעה אחרונה מאת sh33p, -
מעברי חציה
מאת Bovert- 2 תגובות
- 670 צפיות
יש לי "דילמה" בכל פעם שאני נוהג ומגיע למצב הבא: אם אני נוסע ואני רואה שיש הולך רגל שהולך קדימה עם הגב אליי (כלומר אין ביננו קשר עין) ויש מלפני מעבר חצייה, זה ברור שאני צריך להאט, אך האם אני צריך לעצור לגמרי מהחשש שהולך הרגל יחצה את הכביש ולא יסתכל אם משמאלו בא רכב? או שלהאט היא פעולה מספיקה במצב הזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 4 אלף צפיות
בשבוע שעבר קיבלתי טלפון מנציג של Car2Go - "זוכר שנרשמת אצלנו לניסוי של הרכב החשמלי? אז יש לי יומיים פנויים בשבוע הבא, מתאים לך?" פתחתי את היומן, וואלה מתאים. "אני צריך לנסוע לאור יהודה ביום שני, תשמור לי את הרכב" הסיבוב שלי ליום שני (כלומר להיום) היה די רגיל - איסוף של הרכב בתל אביב, נסיעה לכפר שמריהו, משם לאור יהודה ואז חזרה לתל אביב. לא משהו שיטריד רכב בנזין רגיל, אפילו לא מכונית מיני הכי מעאפנה שיש בשוק. מקסימום יהיה צורך לתדלק, לא ביג דיל. אבל עם מיצובישי iMiev זה דורש תכנון מראש. לפי הפרוספקט של Car2Go שקיבלתי במייל טווח הנסיעה של הרכב הוא "בין 50 ל-70 קילומטרים". ערב קודם אני פותח Google Maps ומתכנן את המסלול למחר - בין 53 ל-58 קילומטרים. זה הולך להיות …
הודעה אחרונה מאת ec276, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
-נא למחוק-אפנה קודם לעזרה של הנציג בפורום.
הודעה אחרונה מאת vpvi, -
- 3 עוקבים
- 37 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הרכב שייך לקרוב משפחה של אשתי. לאחר שראיתי את זה, התחלתי לבדוק ולהסתכל על פלואנסים אחרים. ומה גיליתי? שכמעט כל רכב שני מן הסוג הזה שראיתי סובל מהתופעה המרגיזה הזו. היבואן מצידו מגבה את זה במסגרת האחריות. לרכב הזה כבר הוחלף הפנל בעבר. לאחר 3 שנים "זה עולה כסף", נמסר לי בקרסו. מה אתם חושבים? איך מתמודדים עם התופעה, לאחר גמר האחריות? ריקול? רצון טוב? הארכת האחריות על החלק? או פשוט, "עולה כסף!"
הודעה אחרונה מאת matansab, -
הנחות באוטו דיפו 1 2
מאת oveRev-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. רציתי רק לפרסם שכרגע ישנם מבצעים בחנות אוטו דיפו. יש כל מיני מבצעים על צמיגים, מצברים, מוצר שלישי בשקל ועוד יחסית הרבה מבצעים שאני כבר לא זוכר. מה שכן, לא כתןב בפלייר שקיבלתי אם זה רק בסניף בעיר נצרת עילית, או בכלל הערים. אני בכל זאת ממליץ לקפוץ לחנות אם יהיה לכם זמן, כי כל יום ישנו מבצע אחר. אשמח אם מישהו יוכל לעדכן לגבי אם המבצעים רלוונטים גם לסניפים אחרים.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת eli z, -
האם מישהו מבצע את זה? מה יותר נכון? אני מבצע את זה באופנוע אבל תוך כדי קריאה של הנושא קראתי שיש כאלה שמבצעים את זה גם במכוניות, למרות שלא ראיתי מישהו שעושה את זה במציאות.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
לפני שנתיים דודה שלי החליטה להיפרד מרכבה האהוב ששירת אותה נאמנה מעל לעשור. מכיוון שמדובר ברכב שנסע רק 73K ק"מ וכל עברו ידוע לנו לכן החלטנו לשמור אותו במשפחה, בדומה לקורולה של סבא שלי שגם עלייה פתחתי שרשור עלויות אחזקה. הרכב טופל רוב חייו במוסך מורשה פליקס כאשר בשנתיים האחרונות הוא עבר למוסך כללי בראשון לציון ובשנתיים שהרכב היה בבעלותנו הרכב טופל אצל רון. טיפול ראשון (מיד כאשר רכשנו את הרכב) כלל החלפת שמן מנוע + פילטר, פלאגים ופילטר אוויר ומזגן + החלפת קולר גיר לדגם משופר בהמלצת רון. סה"כ עלות 2800 ש"ח. במהלך השנה הראשונה הייתה תקלה נוספת, הרכב נכבה באמצע נסיעה וסירב להניע. לאחר דיאגנוסטיקה קצרה בשטח התגלה שהאלטרנטור לא מטעין. רון כרגיל שיחק אותה ולמזלנו זה הסתיים ב…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם שיחקו בקילומטרז' עוד בזמנו שהיו יכולים ? או שזה פשוט אפשרי שרכב שנת 2001 יד 8 עם 130,000 ק"מ ?
הודעה אחרונה מאת iceco, -
-
אז אחרי שבדקתי כל רכב אפשרי בסופו של דבר הוחלט להחליף את הפיקנטו הידנית שהזדקנה בכבוד מאוד ב-3 שנים ו-90,000 ק"מ... הכלה החדשה היא הקליאו 0.9 טורבו ידנית הדגם "המפואר" התרשמות קלה מאוד של קרוב ל-100 ק"מ הבדל שמים וארץ מהקיה התוספת כוח מורגשת מאוד אפילו שהרכב עדיין בהרצה. נוחות,מרווח ואין מה לדבר על התוספת באיבזור. הנסיעה נעימה מאוד , לגביי התלונות על הרעשי רוח באמת שאין לי מושג על מה מדברים זה לא מרצדס ולי זה נשמע נורמלי , בנוסף עם מוזיקה בווליום סביר לאוזן של מבוגר לא שומעים כלום. קרוז קונטרול מעולה ונוח מאוד במיוחד לנסיעות שלי. מערכת מולטימדיה ברורה וקלה מאוד לתפעול כולל ניווט וחיבור בלוטוס (דיבורית ומדיה). hill hold עובד נפלא אפילו בזוויות מצחיקות (לא שא…
הודעה אחרונה מאת luckies, -
מי פה נהג חדש וצעיר ועושה ביטוח במחיר שפוי_ואיפה? אני חייב את העזרה שלכם או שאני מבטל אני הקנייה של האוטו (הזמנתי איביזה ואני לא יכול עכשיו לשלם 10,000 ביטוח בשנה). פרטים: נהג ראשי - אחד ההורים ואני (צעיר) נהג משני. אני צריך שהביטוח יהיה גג 7000.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכל החברים. בקצרה עלי. אני פעיל בפורום כמה שנים וכמו רובנו פה מאוד אוהב רכבים וכל הקשור לעולם הרכב והנהיגה. בשנים הראשונות שלי עם הרישיון נהיגה התחלתי להשתלב לתחום המוטורי על ידי כך שהייתי פעיל ב"מועדון מירוצי ישראל" כמרשל ובהמשך עשיתי קורס נווטים וכמה הכשרות ספציפיים. (אותה תקופה שכשמסתכלים על העבר מבינים שאלו היו השנים בין הטובות בענף הספורט המוטורי בישראל אזב זה לא קשור לנושא הנ"ל). החברים וכל מי שהכיר אותי היו מודעים ליכולות נהיגה שלי ולידע שהוא קצת מעל הממוצע ולכן רובם ביקשו שאני היה סוג של "מורה דרך" שלהם לאחר קבלת רישיון ונהיגה בעולם האמיתי. עזרתי לחברים ולמשפחה וגם יצא לי לעזור לכמה אנשים שלא הכרתי לפני ופנו לעזרה שאחד מהם כאן בפורום. אומנם לא הקדש…
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 670 צפיות
האם יש למשהו מידע כלשהו לגבי זה או שפשוט נצטרך לחכות ולראות?
הודעה אחרונה מאת Eliboy, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 638 צפיות
"ואילו מכונית המיוצרת ביפן, כמו מאזדה 3 וטויוטה קורולה, היתה מוזלת לכאורה בלא פחות מ-43 אלף שקל, והיתה צריכה היתה לעלות רק 86,700 שקל" מעצבן.. http://www.themarker.com/dynamo/1.2408523
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
באחד השירושורים כאן הוזכר המונח TCO, אז עלה רעיון במוחי הקודח - למה שלא יהיה חוק שמחייב את יבואני רכב, בנוסף למחיר הקניה, לפרסם עלויות אחזקה משוערות בתקופת האחריות של הרכב - ביטוח לנהג ממוצע, עלויות טיפולים במוסכי יבואן, עלות דלק בנסועה ממוצעת? זה יכול לעזור להרבה אנשים.
הודעה אחרונה מאת avizvi,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 216 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itamar_by
- hans
- sperial
- FROGIE
- blackpolo
- גולדן191
- שביט
- ModChiP
- ArikC
- אהרן ג
- gadik6
- פאר האורה