Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
+1.

אולי תפסיקו להתייחס לישראל כאילו אנחנו אמצע מדבר סהרה? התנאים לרכבים בישראל הרבה יותר קרובים ל"אידאלי" מאשר ל"קיצון". אומנם אנחנו במזרח התיכון אבל יש לנו אקלים מצויין.

דיסקסנו וטחנו את זה מליון פעמים, ובכדי לקצר אפשר לסכם זאת כך: רכב מודרני נכנס למוסך פעם בשנה או לאחר 15,000 ק"מ, לפי הקודם מבין השניים.

עדיין לא המציאו את שמן המנוע ופילטר השמן שמחזיקים מעמד 30,000 ק"מ, זה פשוט לא קיים. כמו שכתבו כאן, הרבה פעמים מרווח הטיפולים שמפורסם על ידי היצרן או היבואן מונע משיקולים אחרים שהם לאו דווקא טובת הרכב, בעיקר לטווח הארוך.

איתמר

חברת הליסינג של הI30 שלי (באדג'ט) מתעקשת לטפל רק כל 30K למרות שעל השמשה יש מדבקה "הטיפול הקרוב ב15K" + במחשב הרכב רשום שאני במינוס קילומטרים לטיפול, התרעתי על זה לפחות 3 פעמים והם אומרים שרק כל 30 עושים טיפול.

גם אם חשבתי לרכוש את הרכב לאחר תקופת הליסינג זה כנראה כבר לא יקרה, רכב שטופל כל 30K מבחינתי זה מתכון לתקלות.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

yaari בבקשה תדייק ותגיב לעניין.

רכב שטופל כל 30K שהיצרן קובע שצריך כל 15K זה מתכון לתקלות.

רכב שטופל כל 30K שהיצרן קבע טיפול כל 30K זה מתכון לשמועות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
הסנטה פה של אישתך זה דיזל ?

כי יונדאי מגדירים עבור סנטה פה שיגרת טיפולים:

לדיזל כל 30K או שנה , המוקדם מביניהם .

לבנזין כל 15K או שנה המוקדם מביניהם.

שים לב שבספר הרכב גם לדיזל מומלץ כל 15K או שנה המוקדם מביניהם. בתנאים קשים .

זה דיזל

אני מסכים לגמרי שלרכב עדיף אפילו כל 5000 ק"מ להחליף שמנים , להזיק זה בטח לא.

אבל לא ממש מעניין אותי מה כתוב בספר אלא מה ממליץ המכונאי הראשי שהחברה הסמיכה אותו לתת המלצות שכאלה.

פורסם
אני מסכים לגמרי שלרכב עדיף אפילו כל 5000 ק"מ להחליף שמנים , להזיק זה בטח לא.

בתנאי שאתה בטוח שהמוסכניק לא יעשה לך נזקים כל פעם שהוא מחליף שמן. ד"א - השמנים האלו מאוד מזהמים ואם לא שולחים אותם באופן מסודר למיחזור, אז החלפת שמן בכזאת תדירות בהחלט מזיקה לאיכות הסביבה.

אבל לא ממש מעניין אותי מה כתוב בספר אלא מה ממליץ המכונאי הראשי שהחברה הסמיכה אותו לתת המלצות שכאלה.

אין ספק שאם המהנדסים באיטליה שכתבו את הספר המליצו על שמן סינטטי מאוד מסוים והמכונאי במוסך היבואן פוסק שיש לשים שמן "פז", אז המכונאי מבין יותר.

פורסם

אין ספק שאם המהנדסים באיטליה שכתבו את הספר המליצו על שמן סינטטי מאוד מסוים והמכונאי במוסך היבואן פוסק שיש לשים שמן "פז", אז המכונאי מבין יותר.

מהנדסים באיטליה לא המליצו על שמן מאוד מסויים. הם המליצו להשתמש בשמן בצמיגות X שעונה לתקן Y, לפעמים בנוסף לתקנים הכללים (API, ACEA) יש דרישות נוספות של היצרן ושמנים מסויימים שעונים לדרישות הנ"ל מקבלים אישור של היצרן.

מכונאי במוסך יבאון לא מחליט באיזה שמן להשתמש. מי שמחליט זו המחלקה הטכנית של היבואן בכפוף לדרישות היצרן, ואם שמן של פז עונה על הדרישות אין שום בעיה להשתמש בו.

פורסם (נערך)

ברכב שלנו ממליצים באופן ספיציפי על SELENIA שלא ניתן להשיג בארץ.

לא התעצלתי, בדקתי וראיתי שברכבי אלפא עם מנוע פחות או יותר דומה ממליצים על AGIP.

לא יכלתי לגשת למוסך בטיפול האחרון, אשתי הלכה לשם עם הנחיות ספציפיות שלי שהעתקתי מהספר (הטכני!) של אחזקת הרכב והמוסכניק כמובן צחק עליה. שם "פז" שאמנם היה עם הדירוג הנכון (אני לא דואג מבחינת נזק - אבל התרגזתי שלקחו על השמן no-name הזה כפול ממה שעולה ה-AGIP)

לקינוח המוסכניק גם שם תוסף דלק (שגם עלה כמו סינגל-מאלט 20 שנה). זה ברכב מודל 2009.

לא מצאתי בספר הטכני שום התייחסות לתוסף דלק וביקשתי "טיפול לפי הספר".

מה שכן היה כתוב בספר זה שצריך לבדוק או להחליף שמני גיר וקלאץ' - המוסכניק צחק על זה ואמר "שלא נוגעים בשמנים האלו". וואלה?

לכן פעם הבאה, עם כל הכבוד "למחלקה הטכנית של היבואן", אני לוקח את הרכב למוסך מומחה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם (נערך)

גם אם נניח לרגע שהאנשים פה שטוענים שצריך להחליף שמן כל X ק"מ במקום Y שהיצרן קבע צודקים את מי זה בדיוק משרת?

נניח כי קניתי רכב חדש, ואני נוסע 20K בשנה(קצת יותר מהממוצע), יקח לי 10 שנים להגיע ל200K ק"מ שדיברו עליהם פה.

בזמן הזה הרכב כמעט בוודאות לא יהיה אצלי, וכנראה שגם לא אצל היד השניה.

נניח שהחמרתי והלכתי לפי התורה שהציגו פה והחלפתי שמן כל X ק"מ במקום Y. למה נראה לכם שמי שיקנה את האוטו ימשיך באותו שגעון? בעצם זרקתם כסף סתם לפח, ואני לא מדבר בכלל על העובדה שהרכב לא בבעלותכם אז שוב זרקתם כסף לפח.

נניח שקניתי רכב משומש ואני מנהיג את שיטת הטיפולים שהציעו. מי הבטיח לי שהבעלים לפני הנהיג את אותה שיטת טיפולים? אולי "הנזק" שדיברתם עליו כבר נעשה?

ככה או ככה מדובר בשגעון חסר כל תועלת כלכלית בוודאות, ומכאנית בסיכוי גבוה.

יש לכם רכב ספורט/שטח/מעניין/חשוב לכם אין בעיה תנו לו טיפול מעבר למקובל נכנסים פה כבר עוד שיקולים.

על רכב רגיל אין שום סיבה להשתגע מעבר למה שהיצרן קבע.

לגבי פיאט.

הזכרתי פונטו עם 130K שטופלה בקסטרול מגנטק והמנוע יצא מצוין בבדיקה.

בבעלות הורי זוג פונטו איבו אחרות שגם מטופלות באותו שמן, כשהם יצברו ק"מ(כרגע עומדות על 47K ו33K) אני אוכל לתת שוב רשמים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
קשה לי להאמין.

אז מה שאתה אומר למעשה שהיצרן בוחר ברכבים חדשים בלבד והוא למעשה אומר לכל מי שקונה רכב מיד שנייה 4 שנים על הכביש "אל תתקרב זה חרא של רכב עם אמינות בתחתונים ויראה לך מוסך כל שבועיים".

דווקא היום כשיצרנים רוצים להראות לך וגם מבטיחים שהרכבים שלהם מחזיקים מעמד לשנים ארוכות?

א) למעשה כן. היצרן רוצה להראות לך שעדיף לקנות חדש, ולא לסחוב 10 שנים עם אותו הרכב, כי ככה הוא מרוויח עליך פחות.

ב) איזה יצרן רוצה להראות לך שהרכבים שלו מחזיקים מעמד לשנים ארוכות? רוב היצרנים הבינו, שלייצר מכוניות (ולא רק מכוניות, זה התחיל מנורות חשמליות, גגל phoebus cartel) שמחזיקות מעמד לטווח ארוך פשוט לא משתלם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ברכב שלנו ממליצים באופן ספיציפי על SELENIA שלא ניתן להשיג בארץ.

גם בפיאט טיפו שהייתה לי לפני 20 שנה המליצו להשתמש בשמנים של סלניה, כי זו כנראה חברת בת של פיאט וההמלצה היא מטעמים שיווקיים.

אין שום בעיה להשתמש בשמנים של יצרנים אחרים שעונים למפרט הנדרש. בדיוק בשביל זה לצד המלצה על יצרן שמנים מסויים הם גם מפרטים את התקנים הנדרשים.

פורסם
כבעלים של סיוויק מודל 2000, דרישת היצרן לטיפול כל 10,000 ק"מ. אני מבצע 30,000 ק"מ בשנה.

האם באמת יש הבדל משמעותי בין הרכב שלי לבין כל כך הרבה רכבים אחרים שם הדרישה לטיפול היא כל 15,000 ק"מ ?

מה יקרה אם אעשה טיפול כל 15,000 ק"מ ?

בהמשך לנושא השרשור, יש למשהו תשובה בשבילי ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

spring יש הבדל וודאי. היצרן שלך קבע כל 10K ויצרנים אחרים קבעו כל 15/20/30.

לא מבין איזה תשובה אתה רוצה לקבל? אתה רוצה אישור ממשתמש בפורום להגדיל את מרווח הטיפולים שלך מ10K ל15K ואז אתה מתכנן להסתמך על חוות הדעת של אותו משתמש פורום בניגוד להמלצת היצרן?

סלח לי אתה טיפש?(מבלי להעליב).

פורסם

Doc Slow,

ההמלצה לרכבי אלפא רומאו גם היא לשמנים של סלניה. אנוכי אכן מקפיד להשתמש בשמן זה Selenia Sport Power 5w40.

גם בפיאט טיפו שהייתה לי לפני 20 שנה המליצו להשתמש בשמנים של סלניה, כי זו כנראה חברת בת של פיאט וההמלצה היא מטעמים שיווקיים.

אין שום בעיה להשתמש בשמנים של יצרנים אחרים שעונים למפרט הנדרש. בדיוק בשביל זה לצד המלצה על יצרן שמנים מסויים הם גם מפרטים את התקנים הנדרשים.

כיום סלניה הינה בבעלות פטרונז המלזית (זו גם הסיבה שאין ייבוא רשמי ארצה).

אמנם שמן מסויים יכול לעמוד בכל התקנים הנדרשים, אך עדיין אם תעיין במפרטים של שלושה ארבעה שמנים אשר עומדים בתקן, תגלה הבדלים לטובת שמן זה או אחר. ספציפית במקרה שלי השמן של סלניה אכן בעל נתונים מעולים וגם אם ההשפעה של הבדלים אלו לעומת שמנים אחרים אשר עומדים בתקן מזערית, אני הולך על בטוח.

לדוגמא מסיבה כזו: Oil for the 1750TBi

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בהמשך לנושא השרשור, יש למשהו תשובה בשבילי ?

לא יודע אם כך זה בדגם שלך, אבל בדור הבא שיצא ב 2001 ויש לו מנוע דומה מאוד לשלך היצרן ממליץ על מרווח של 20.000 ק"מ למכוניות בשוק האירופאי.

למדינות מחוץ לאירופה או לתנאי שימוש קשים היצרן ממליץ על 10.000 ק"מ.

כל המידע מספר שרות מקורי של הונדה לסיוויק 2001-2005, אם תרצה אשלח לך לינק לספר.

פורסם (נערך)
Doc Slow,

ההמלצה לרכבי אלפא רומאו גם היא לשמנים של סלניה. אנוכי אכן מקפיד להשתמש בשמן זה Selenia Sport Power 5w40.

כיום סלניה הינה בבעלות פטרונז המלזית (זו גם הסיבה שאין ייבוא רשמי ארצה).

אמנם שמן מסויים יכול לעמוד בכל התקנים הנדרשים, אך עדיין אם תעיין במפרטים של שלושה ארבעה שמנים אשר עומדים בתקן, תגלה הבדלים לטובת שמן זה או אחר. ספציפית במקרה שלי השמן של סלניה אכן בעל נתונים מעולים וגם אם ההשפעה של הבדלים אלו לעומת שמנים אחרים אשר עומדים בתקן מזערית, אני הולך על בטוח.

לדוגמא מסיבה כזו: Oil for the 1750TBi

מאיפה קנית ואיך שלחת? מדובר הרי בנוזל.. זה נשלח בדואר\חברת שילוח רגילה?

ראיתי ש-AGIP שייכת לענק שמנים ודלקים איטלקי. הוא נחשב לשמן מוצלח לפיאט? משתמשים בו הרבה באיטליה כתחליף לסלניה?

אגב, מה שיש לי כרגע זה השמן המקורי מהמפעל - זה אומר שמדובר בסלניה?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:

• תוכן חדש...