Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כעת רכב חדש לעצמי ואחד הפרמטרים החשובים לי זה מרווח טיפולים.

אני נוסע 40-45K ק"מ ואין לי חשק להכנס למוסך בתדירות גבוהה.

כשבדקתי את אחד מ SUV היוקרה- אאודי/מרצדס/ביאמוו/ג'יפ

התברר לי שמרווחי הטיפול נעים בין כל 10 אלף ק"מ ל 15 אלף ק"מ.

ואני שואל - WTF??

רכב חדש, מנוע שרק משבחים אותו אז מה הקטע כאן? כל יונדאי פשוטה נותנת טיפול אחת ל 30 אלף (או שנה)

האם זה כמו שאני חושב- עוד דרך לעשות כסף? הרי כל טיפול הוא לא זול וכשנכנסים בתדירות גבוהה- היבואן שמח כל הדרך אל הבנק.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שזה רלוונטי לעשות כל 10 - 15 אלף ק"מ , כמובן שיש אנשים אשר עושים ב-20 - 25 אלף ק"מ , אבל בכל אופן , תראה את זה ככה , זה נכון שהרכב יסע גם אם לא תעשה את הטיפול כיון שהוא חדש , אבל כל 10 - 15 אלף ק"מ , הרכב מתחיל עובר במנוע הרבה וכדי לעשות את הטיפול בשביל ה-Safe Side , כי בוא נגיד ככה , רכב שלא יעבור טיפול כל 20 - 25 אלף ק"מ ואתה יודע מה ? אני אהיה איתך לרז' , אם הוא לא יעבור כל 35 אלף ק"מ בסופו של דבר שתעשה טיפול הנזק יהיה משמעותי.

קח לדוגמה ליסינגים יש ליסינגים שעושים טיפול כל 20 אלף ק"מ ויש כל 10 אלף ק"מ , זה בכדי שהרכב יהיה תמיד ב-Safe Side ולא יקרה משהו בעתיד שיגרור עלות גבוה.

פורסם

על הsafe side?על מה אתה מדבר? יצרני הרכב מפרסמים שגרת טיפולים שנועדה לשמר את המכלולים ברכב בצורה המיטבית ביותר. מרווחי הטיפולים נקבעים בין השאר לפי פרמטרים של נסועה, אקלים במדינת השימוש, אופי השימוש, הספקים ועוד פרמטרים שונים.

רכב שמטופל כמו שצריך יהנה מאמינות גבוה ובלאי נמוך.

רכב שהוזנח לא ישרוד גם את ה100,000 ק"מ (ואוליי אפילו פחות מזה).

פורסם
על הsafe side?על מה אתה מדבר? יצרני הרכב מפרסמים שגרת טיפולים שנועדה לשמר את המכלולים ברכב בצורה המיטבית ביותר. מרווחי הטיפולים נקבעים בין השאר לפי פרמטרים של נסועה, אקלים במדינת השימוש, אופי השימוש, הספקים ועוד פרמטרים שונים.

רכב שמטופל כמו שצריך יהנה מאמינות גבוה ובלאי נמוך.

רכב שהוזנח לא ישרוד גם את ה100,000 ק"מ (ואוליי אפילו פחות מזה).

אתה צודק בהחלט ! לא חשבתי על הנקודה הזו.

אבל אני בכל זאת אומר שזה Safe Side מהסיבה הפשוטה , כמו שאמרת , שהרכב יהנה מאמינות גבוה , כי אם לא תעשה את הטיפול הרכב אכן יפגע בשלב מסויים ואז המחיר הכלכלי יהיה גבוה משמעותית מאשר לעשות לרכב טיפול בכל 10 אלף ק"מ וכו'.

פורסם

ברכב שנוסע 45.000 ק"מ בשנה וצריך להכנס לטיפול כל 10.000, המשמעות היא טיפול כל חודשיים וחצי.

וזה דבר שאי אפשר להתעלם ממנו, אולי אפילו deal breaker עבור חלק מהאנשים.

האם זה כמו שאני חושב- עוד דרך לעשות כסף? הרי כל טיפול הוא לא זול וכשנכנסים בתדירות גבוהה- היבואן שמח כל הדרך אל הבנק.

ברוב המקרים אלה הוראות של יצרני הרכב לאיזור גיאוגרפי שלנו. יבואנים לא משנים (בדרך כלל) את תוכנית הטיפולים על דעת עצמם.

פורסם

מציע לך להשוות את טבלת הטיפולים בספר הרכב שקיבלת מהיבואן הישראלי לבין הספר שהורדת מאתר היצרן\יבואן במדינה אחרת, נניח אנגליה. תגלה שהטבלה זהה לחלוטין, חוץ מאשר, אולי, התאמה הנובעת מעיגול מיילים\קילומטרים (כלומה 10,000 מייל במקום 15,000 ק"מ).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תשכחו שישראל נכנסת תחת הגדרת 'אקלים קשה', מה שמקטין את מרווח הטיפולים ברוב הרכבים.

אישית אני לא מאמין בשגרת טיפולים של 30,000/שנתיים, גם אם היצרן מאשר כזאת.

אולי אם היו מטפלים ברכבים שלנו עם כפפות משי, שמנים של mobil1 ונוזלי קירור מקוריים של היצרנים, אולי הייתי מסכים.

אבל אצלנו לא יודעים להחזיר בורג למקום ממנו הגיע (ובכלל בורג קודח זה הכי, אחי), משתמשים בשמנים של פז/דלק (ששומרים על תכונות מיטביות במשך שנתיים? זיבי) ושמים לך מים מהברז (או במקרה הטוב מה שיצא מהמזגן) ברדיאטור.

בכלל במותגי היוקרה יש שירות של איסוף והחזרת הרכב הביתה, אז אני לא מבין מה הבעיה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מציע לך להשוות את טבלת הטיפולים בספר הרכב שקיבלת מהיבואן הישראלי לבין הספר שהורדת מאתר היצרן\יבואן במדינה אחרת, נניח אנגליה. תגלה שהטבלה זהה לחלוטין, חוץ מאשר, אולי, התאמה הנובעת מעיגול מיילים\קילומטרים (כלומה 10,000 מייל במקום 15,000 ק"מ).

ממש לא. מרווח טיפולים תלוי בראש ובראשונה באיכות הדלק. לכן במהלךהשנים המרווחים בארץ עלו מ7.5K שהיו בשנות ה80 ל30 של היום.

מצחיק שדווקא בארה"ב הדלק גרוע והמרווחים לאותו הרכב שם הרבה יותר נמוכים. SX4 אמריקאית עושה טיפול כל 3.5K מיילים.

באשר לרכבי היוקרה, יש שם מלא חיישנים שבודקים את איכות השמנים, רמת חימצון ושאר השמונצעס ולפי זה מחליטה האם יש צורך בטיפול ומתי.

אצלי בבימר זה יוצא פעם ב10-12 אלף. תלוי באופי השימוש ברכב. גם שגרת טיפולים אין. מחליפים מה שהמחשב אומר. אתה אף פעם לא יודע איזה סטירה תקבל.

פורסם
מעניין לשמוע באילו דגמים מרווח הטיפולים עומד על 10,000 ק"מ, תוכל לשתף?

פורד אדג' בנזין החדשה - כל 10

X5 החדשה דיזל - כל 12

פורסם
ברכב שנוסע 45.000 ק"מ בשנה וצריך להכנס לטיפול כל 10.000, המשמעות היא טיפול כל חודשיים וחצי.

וזה דבר שאי אפשר להתעלם ממנו, אולי אפילו deal breaker עבור חלק מהאנשים.

.

ובזה אתה ממש צודק.

בשני מקרים שכבר נכנסתי לסוכנות עם מקדמה להזמנת הרכב - הדבר היחיד ששבר את העסקה היה מרווח הטיפולים.

עם כל הכבוד לרכב , אני לא מתכוון לבלות אחת לרבעון במוסך , שלא נדבר על עלויות הטיפולים.

ברכב חדש אני לא צריך להשתעבד למוסך.

פורסם
אל תשכחו שישראל נכנסת תחת הגדרת 'אקלים קשה', מה שמקטין את מרווח הטיפולים ברוב הרכבים.

אישית אני לא מאמין בשגרת טיפולים של 30,000/שנתיים, גם אם היצרן מאשר כזאת.

בכלל במותגי היוקרה יש שירות של איסוף והחזרת הרכב הביתה, אז אני לא מבין מה הבעיה.

אני לא מקבל את זה.

יונדאי נותנת אחריות לרכב בתנאי שתעשה אחת ל 30K טיפול.

ובי אמ וו שמתהדרת במנועים שלה שהם הכי טובים (מבחינתה) ושזוכים כל שנה בכל הפרסים רוצה כל 12. אז למה?

הרי הרכב נוסע על אותם כבישים , ובאותו אקלים.

אז למה באותם תנאים יונדאי כן לוקחת אחריות על הרכב שלה וביאמוו לא ?

וזה לא רק השירות של הלקיחה-החזרה. איפה כל הכסף לטיפולים האלה והיום הזה שאתה בלי רכב , והמוסך תמיד ימצאו לך עוד משהו קטן מעבר לטיפול וכו' וכו'

אגב- הסנטה פה של אשתי חדשה מהיצרן עשתה כל 30 והיום היא על 150K ק"מ - והכל מתקתק כמו שעון.

אז אני לא קונה את זה, בטח לא במנוע חדש לחלוטין.

פורסם
כשבדקתי את אחד מ SUV היוקרה- אאודי/מרצדס/ביאמוו/ג'יפ

התברר לי שמרווחי הטיפול נעים בין כל 10 אלף ק"מ ל 15 אלף ק"מ.

ואני שואל - WTF??

רכב חדש, מנוע שרק משבחים אותו אז מה הקטע כאן? כל יונדאי פשוטה נותנת טיפול אחת ל 30 אלף (או שנה)

פשוט - מרווח טיפולים מומלץ אצל יונדאי הוא גם 15K, וככה גם כמעט בכל רכב שיוצר ב10 שנים האחרונות.

אבל כדי שהיצרן ירוויח, הוא מעוניין שתחליף את הרכב בתדירות גבוהה יותר, לכן הוא מראש מגדיר מרווח טיפולים מטעה, שמראה לך כאילו הרכב אמין יותר (צריך לטפל רק פעם בשנתיים! WOW!), אבל בפועל, אחרי 30K הרכב מגיע למוסך עם ח#א במנוע, מה שגורם לשחיקה מוגברת.

ככה שהקונה המאושר, לקראת סוף האחריות יהיה כבר לא כל כך מאושר, כי הרכב יתחיל לעשות בעיות, והוא יעדיף להיפתר ממנו לקראת סוף האחריות, לטובת רכב חדש, ויעדיף להעביר את הצרות לקונה יד שניה, כאשר הצרות האלה מקורם בהזנחה, שבתורה נגרמה ע"י מרווח טיפולים מטעה.

And that's the way the cookie crumbles

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ישראל אקלים קשה?

אקלים קשה זה (לדוגמא) ברלין ועוד כמה ערים אירופאיות גדולות - קפוא בחורף ו-35 מעלות בקיץ. זה קשה. מלח על הכביש זה קשה. קרח, שלג ובוץ שנתקעים לך מתחת למנוע ולתיבת הילוכים זה קשה. נסיעה על שרשראות זה קשה. כבישים סדוקים משינויי אקלים זה קשה.

ישראל מדינה עם אקלים בונבון למכוניות. לא סתם בארה"ב מכוניות מפלורידה או קליפורניה נחשבות לכאלו שנשחקות פחות.

פורסם
כל יונדאי פשוטה נותנת טיפול אחת ל 30 אלף (או שנה)

יונדאי נותנת אחריות לרכב בתנאי שתעשה אחת ל 30K טיפול.

ברור לך שזה הכל "חרטא"? הנהג הממוצע נוסע קרוב ל-15K ק"מ בשנה, כך שהוא נכנס בכל מקרה פעם בשנה.

• תוכן חדש...