Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-טיפול בהתאם לנסועה בלבד מניח מצבי קיצון, אין דין רכב שמבלה את רוב הזמן בשיוט רגוע בנסיעה בין עירונית לבין רכב שנטחן בעיר. ב C240 שלי אני מטפל כל 15 (ומשתמש בשמן סינטטי מלא ואיכותי) ובגלל שרוב הנסועה שלי בין עירונית השמן המשומש נראה מאוד נקי בהשוואה.

-ברכבים מודרניים ישנה מערכת בקרה/מדידה לזמן הטיפול והרכב מודיע אם יש צורך להקדים החלפת שמן ופילטר בהתאם לנתונים (סל"ד ממוצע, שעות מנוע וכו')

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פתחתי את השרשור כדי להבין למה

ויכול להיות שהכל נכון

ויכול להיות שלא.

חבל לי מאד שדווקא בגלל הסיבה הזו הרכב יכול ליפול.

אחרי הכל מדובר ברכבים מרשימים ביותר וממש לטעמי.

אגב, דיברתי עם בי אמ וו רק כדי להסביר שעל דבר כזה אני לא אזמין והאם אפשר לכופף את החוקים ספציפית אליי , נניח במקום כל 12 להגיע כל 20 ועדיין לקבל את האחריות ואני אפילו מוכן לחתום להם על התחייבות. (זה לא כזה הבדל)

אבל איפה...

אז אני אמשיך להתלבט לי ומי יודע אולי בסוף אני כן אקח למרות המרווח טיפולים הקצרצר כי אחרי הכל יש פלוסים ויש מינוסים והכל יעלה על כף המאזנים.

תודה לכולם על הנסיון לעזור.

האם רק SUV יוקרתי זה מה שאמה מחפש או אולי אתה יכול להפשר על רככ קצת יותר עממי ואז אולי יהיה בנמצא רכב עם טיפולים כל 30 אלף?

פורסם

לא מחפש כל 30 אלף. גם 20 יהיה בסדר. אבל לא 10-12 זה הגזמה.

עוד שאלה קשורה שעלתה אצלי - האם יכול להיות שכל 10 יהיה רק החלפת שמנים ואילו פילטרים וכו יהיה כל 30, או שהם עושים טיפול מלא ? אולי רק החלפת שמנים יכול לא להיות כלכך גרוע.

פורסם
לא מחפש כל 30 אלף. גם 20 יהיה בסדר. אבל לא 10-12 זה הגזמה.

עוד שאלה קשורה שעלתה אצלי - האם יכול להיות שכל 10 יהיה רק החלפת שמנים ואילו פילטרים וכו יהיה כל 30,

או שהם עושים טיפול מלא ? אולי רק החלפת שמנים יכול לא להיות כלכך גרוע.

בד"כ הוראות טיפול משתנות עקב אקלים או שימוש כבד ברכב .

בישראל / אוסטרליה ( הוראות מרצדס ו ב.מ.וו ) כנראה הם גילו כי עקב האקלים השמן מתחמם ומתלכלך מאוד - ויצירת בוצה ושימון בחסר .

לכן מבקשים החלפות תכופות יותר .

לגבי פילטרים .

פילטר אויר - בד"כ בטיפול הראשון מנקים קלות - ובשני או השלישי מחליפים .

פילטר שמן - פעם באמריקה היו מחליפים רק שמן מנוע כל כ 5.000 ק"מ , ושמן + פילטר כל 10.000 ק"מ .

היום יש שני סוגי פילטר שמן - הקטנים ממתכת אשר בד"כ מחליפים כל החלפת שמן .

והגדולים - פילטר גדול ללא בית ( רק המילוי ) הנכנס לבית קבוע במנוע .

את הפילטרים הללו אפשר להחליף כל כ 30.000 ק"מ - אבל חובה לבדוק בחברה אם זה אפשרי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש עוד אספקט שלא העליתם כאן והוא התיישנות הרכב. אתם מאמינים באמת ובתמים שנניח מגאן מקרטעת בת 15 שנים תקבל טיפול אחת ל 30,000 והכל יהיה בסדר, כי ככה היצרן קבע ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מנוע תקין, אבל מטבע הדברים מלא בפיח, החלקים קצת חלודים, הצינורות כבר יבשים, הקומפרסיה ירדה קצת וכו....

אני אתן דוגמא מהרכב שלי, החלפת גיר בסיויק מודל 2000 נדרשת כל 60,000 ק"מ, מכונאים ממליצים להחליף גג כל 30,000 כי הרכב כבר ישן.

במידה ואתה עושה טיפול אחת לשנה יצא שתחליף שמן גיר רק אחרי 6 שנים, הטענה היא שתקופה זו תהיה הרסנית לגיר כאשר הרכב ישן, למרות הוראות היצרן.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

פילטר שמן עולה נכון להיום בין 30-80 ש"ח לדגמי רכב סטנדרטים. מיותר לציין שזה אחד הפרטים היותר חשובים לפעולה תקינה של המנוע.

באמת יפריע לכם אם יחליפו אותו כל שנה?

אגב, ידיעה שהתקבלה ממש לאחרונה:

מדינת ישראל תעניק פרס על אומץ לב ותעוזה לכל בעלים של פיאט שמטפל ברכבו כל 30,000 ק"מ., או שנתיים.

ממש יודעים שמור על השם שלהם שם באיטליה...

פורסם

לא מסכים אתך .

ברשותי מאזדה 626 מודל 99 יד 1.

אני עושה טיפולים לפי הוראות היצרן במוסך מורשה מאזדה .

החלפת שמן גיר במאזדה מתבצע כל 90k"m או 6 שנים .

המחיר לא זול כ 1000 ש"ח להחלפת שמן.

אבל אם תקפיד לבצע החלפת שמן גיר לפי הוראות היצרן דהיינו עם משאבה במוסך מורשה מטעם היבואן (כנראה שרק להם יש את המכשיר)שמוציא ומכניס שמן לגיר לא תיהיה לך שום בעייה עם הגיר.

פורסם

אגב, ידיעה שהתקבלה ממש לאחרונה:

מדינת ישראל תעניק פרס על אומץ לב ותעוזה לכל בעלים של פיאט שמטפל ברכבו כל 30,000 ק"מ., או שנתיים.

ממש יודעים שמור על השם שלהם שם באיטליה...

מצוין, אני ממתין לפרס. חשבתי שכבעלים של רנו, דווקא אתה לא תגלה כזו סטראוטיפיות. אם כבר, תוצרת פיאט אמינה לא פחות - אם לא יותר - מזו של רנו.
:idea:
פורסם
מצוין, אני ממתין לפרס. חשבתי שכבעלים של רנו, דווקא אתה לא תגלה כזו סטראוטיפיות. אם כבר, תוצרת פיאט אמינה לא פחות - אם לא יותר - מזו של רנו.

בעלים של רנו לשעבר :wink:

ידידי, שים לב, לא אמרתי שתוצרת פיאט לא טובה - אמרתי שאם מטפלים ברכב עם כאלו מרווחי טיפולים (גם לאחר הטיפול הראשון והשני), זה לא מתכון לחיים בריאים. שים לב שדווקא יצרנים יפנים וקוריאניים דורשים מרווחי טיפולים של 15K ק"מ/שנה, והם ידועים באמינותם שלא לחינם. למה לפיאט לקחת כזה סיכון?

אני לא כימאי, אבל אני יודע מספיק בשביל להבין ששמן שעובר חיים קשים של שינויי טמפ' קיצוניים, אבק, שבבי ברזל והתיישנות, עובר תהליך התחמצנות ומאבד מטיבו גם אם צבע השמן יוצא בהיר, ממש כמו חדש.

זכור לי במיוחד פרסום של פיאט על מרווח טיפולים בדגם הפיורינו. דובר על 35,000 ק"מ או שנתיים. זה מרווח פסיכי לגמרי לרכב עבודה עירוני, שאמור לסחוב משקלים ולעבוד שעות ארוכות ברציפות.

פורסם

[

QUOTE=spring;4452728]רונן, עד היום לא היו לך בעיות בגיר ?

כמו שאמרתי הרכב יד 1 עבר k"m 240 משנת היצור 99 .

אני מטפל במוסך מורשה של יבואן מבצע טיפולים בזמן לפי הספר.

כולל החלפת שמן גיר כל 6 שנים או 90k"m ללא החלפת פילטר שמן של הגיר (לא מחליפים לפי הספר).

בינתיים עוד לא היו לי תקלות בגיר מקווה שימשך כך.

• תוכן חדש...