Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מחפש כל 30 אלף. גם 20 יהיה בסדר. אבל לא 10-12 זה הגזמה.

עוד שאלה קשורה שעלתה אצלי - האם יכול להיות שכל 10 יהיה רק החלפת שמנים ואילו פילטרים וכו יהיה כל 30, או שהם עושים טיפול מלא ? אולי רק החלפת שמנים יכול לא להיות כלכך גרוע.

החלפת שמן בבימר עולה 2000 שקל. בקטנה.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי אוטו מודל 86'. דגם עממי פשוט, עם קרבורטור, בזמנו נסע כמובן על בנזין 96 עם עופרת.

הוראות יצרן - החלפת שמן כל 15.000.

ומדובר בשמן 20-50 או 15-40 מינרלי. ולא היו בעיות עם זה.

אתם לא חושבים שברכב מודרני שפועל על תערובת הרבה יותר מדוייקת, עם כל התהליכים מבוקרים מחשב, דיוק ייצור חלקי מנוע הרבה יותר גבוה, דלק נקי יותר וללא עופרת ושמנים סינטטים מודרניים - לא אמורים להגדיל את מרווח הטיפולים?

עם כל הטכנולוגיה צריך להישאר אותו מרווח שהיה לפני 30 שנה?

פורסם

לכל הספקנים לגבי מרווח טיפולים וק״מ הנה שלוש דומאות פרטיות שלי כולם עם מרווחי יצרן ומרחקי נסועה הרבה מעל הנהוג בארץ.

סיטרואן zx 1.8 שנת 96 עד היום עוברת טיפול במוסכי החברה כל 15k . הרכב גמע 400k! על המנוע והגיר שיצאו משערי המפעל.

סיטרואן c4 שנת 2008 עם נסועה של 50k בשנה עברה טיפולים כל 30k לפי הוראות יצרן אצלי ללא בעיות ובדיקה שהוציאה את המנוע תקין לגמרי גם עם 150k .

דוגמא מהימים האלו מחרתיים אני מכניס את הבראבו שלי מודל 2010 לטיפול 180k! הרכב עובר טיפולים כל 30k לפי הוראות יצרן הכל עובד פיקס המנוע עובד עגול וחזק ועד עכשיו צריכת השמן שלו היא בתחום הזניח. זה רכב שלא פעם ננהג בצורה אגרסיבית ושוב מטופל אך ורק לפי הוראות יצרן ובלי קיצורי דרך. אגב המוסך שאני מטפל בו שם נוזל קירור לפי הספר ושמן מנוע ממותג ידוע.

חאלס עם ההפחדות , רכב שיטופל לפי הספר לא אמור לסבול מאמינות פחותה , מי שרוצה לנסוע עם רכב 10 שנים ובשביל זה לקצר את שגרת הטיפולים כדי לא להתקע בשנה העשירית שיהנה .כמה אנשים אתם מכירים שיכולים להרשות לעצמם רכב חדש ומחליפים אותו פעם בעשור?

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
כבר ביקשתי סימוכין מאלו הטוענים ששמן מנוע לא מסוגל להחזיק שנתיים\30 אלף ק"מ ולא קיבלתי. אני מטפל לפי מה שהיצרן אומר - מה שרשום בספר הרכב בעברית זהה למה שכתוב בחו"ל. ברור שאתעקש על שמן איכותי במוסך. הם עובדים עם AGIP - זה מספיק טוב?

פיאט ממליצה על Selenia אבל לא נראה לי שיש כזה בארץ בכלל..

אה, ולזה שבא עם שמן ELF למוסך רנו שלא ידע לזהות אותו - ממליץ לך להחליף מוסך לגמרי.. הפישר הכי קטן בעולם הרכב יודע ש-ELF ורנו זה ירח דבש בן עשרות שנים.

יש סלניה, במוסכי היבואן.

פותח השרשור,

המקרה שלך הינו מקרה קיצון בגלל הקילומטרז' הגבוה שאתה נוסע בשנה ולכן עבורך הבדל בין שגרת טיפולים כל 15K או כל 30K מקבל משנה תוקף.

לעניין הסיבה לשגרת הטיפולים הצפופה בגרמניות שציינת (לא יודע לגבי אאודי, מתייחס בעיקר לב.מ.וו ומרצדס) יש לי כמה השערות:

1.רכבים עתירי טכנולוגיה ואלקטרוניקה- יש בהם הרבה מערכות והרבה חיישנים ויכול להיות שאיבחון מהיר של תקלה בהתהוות וטיפול בה בזמן ימנע ממנה להחריף ואולי לפגוע בעוד מערכות\מכלולים (למשל חיישנים שקשורים לפעילות המנוע).

2.טמפ' עבודה גבוהה- בניגוד לרכבים בעלי נפח מנוע קטן בהם טמפ' העבודה של המנוע יציבה וללא סטיות (או כאלה קלות), המנועים הגדולים של היצרניות המדוברות לעיתים מתאפיינים בשינויי טמפ' גבוהים במהלך העבודה, זה תקין אך אולי יש לזה משמעויות כאלה או אחרות שמצריכות טיפולים תדירים יותר.

אצלי ברכב אפשר לראות בנסיעה אחת תנודות טמפ' בין 80 ל-110 מעלות וזה תקין.

3.רגישות לאיכות השמן- ב.מ.וו ומרצדס ידועות ברגישותן לאיכות שמן המנוע.

שוב, יכול להיות שכל אלה לא קשורים בכלל לעניין שגרת הטיפולים הצפופה, אלה סתם השערות שאני זורק לאויר.

מה שכן, יש אלמנט שיווקי לא קטן בהצהרה על שגרת טיפולים בתדירות נמוכה (כל 30K), יכול להיות שיש רכבים ששגרת טיפולים שכזו עובדת טוב ויש אחרים שאולי זה עובד עליהם פחות טוב.

כרגיל קלעת בול לדעתי.

יש כאן הרבה אלמנט שווקי, לראיה שיקוליו של פותח השרשור.

למיטב ידיעתי מנועה ההזרקה הישירה של השנים האחרונות מפתחים טמפרטורות גבוהות יותר מהדורות הקודמים ולכן אורך חיי השמנים הסינטטיים ירד. הבעיה שכבר התרגלנו למרווחי טיפולים ארוכים והיצרנים לא יודעים איך "לרדת מהעץ".

בנוסף, בהחלט יש התייחסות לאופי השימוש במנוע. באופן כללי מומלץ לקצר מרווח טיפולים בשימוש אינטנסיבי (נסיעות ספורטיביות מחד אך גם נסיעות עירוניות קצרות נחשבות שימוש אינטנסיבי). יש גם התייחסות פרטנית לפי השימוש הצפוי ברכב, למשל במקרה שלי. באבארט' שלי יש מנוע זהה לזה שיש בג'ולייטה למשל. אצלי מרווחי הטיפול המומלצים הם כל 10000 עם המלצה לשמן ספציפי לאבארט' (של סלניה) ובג'ולייטה מרווח הטיפולים המומלץ עומד על 30000. כי מן הסתם צפוי שאצלי המנוע יעבוד יותר קשה.

בקיצור כמו בכל דבר, צריך להפעיל שיקול דעת ולא ללכת כמו עוור.

• תוכן חדש...