Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייחסתי לסלניה (אשר שייכים לפטרונז). אג'יפ אכן שייכים לתאגיד איטלקי והשמנים שלהם מוכרים כאיכותיים.

בכל אופן, אמנם אין ייבוא רשמי של שמני סלניה לארץ, כן תוכל למצוא אותם במוסכים מורשים של סמל"ת. המחיר גבוה (במקרה שלי מדובר על 380 ש"ח לפני מע"מ עבור מיכל של 5 ליטרים) אך גם אם תזמין מחו"ל, לא תחסוך הרבה, אם בכלל.

ברכבי פיאט/אלפא/לנצ'יה ההמלצה, as far as I know, היא לשמנים של סלניה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
spring יש הבדל וודאי. היצרן שלך קבע כל 10K ויצרנים אחרים קבעו כל 15/20/30.

לא מבין איזה תשובה אתה רוצה לקבל? אתה רוצה אישור ממשתמש בפורום להגדיל את מרווח הטיפולים שלך מ10K ל15K ואז אתה מתכנן להסתמך על חוות הדעת של אותו משתמש פורום בניגוד להמלצת היצרן?

סלח לי אתה טיפש?(מבלי להעליב).

מבלי להיעלב אני כל פעם מופתע מחדש מהצורך של הישראלי הממוצע לנבל את הפה, אז אולי אני אסביר לך את שלא הבנת ולסיום אקנח בזה שאתה מטומטם ?

מיותר....לא בשבילי, מדהים כמה שמשפט אחד אומר על הבן אדם.

ולבוקי תודה על התשובה, השכלתי. אגב, גם לדגם שיצא ב 2001 מרווח טיפולים כל 10,000 ק"מ, לפחות בארץ זה כך. לגבי שאלתי, האם בגלל שאני נוסע הרבה, אני יכול להגדיל את המרווח כי ממילא אני מבצע את הטיפול במרווחי זמן קצרים ?

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

אני שואל אותך ברצינות. אם היה מגיע משתמש פורום עם 10000 הודעות ואומר לך שזה בסדר לעבור משגרת טיפולים של כל 10K שהיצרן ממליץ עליה ל15K, ועל הדרך נותן לך הסבר שנשמע הגיוני היית עושה את זה?

כי לדעתי אדם שפועל לפי דעה של משתמש פורום בניגוד להמלצות היצרן הוא טיפש.

זו הייתה כוונתי, ואם נעלבת מצטער זו דעתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תגיד אתה סובל מתסמונת טורט ? ציפיתי לתשובות מהסגנון שבוקי השיב, דווקא כאן בפורום רכב יש מקום ללמוד מניסיונם של אחרים.

יתכן ויש שיגידו כי לדעתם היצרן מחמיר והם דווקא מטפלים כל 15000 והכל בסדר או לחליפין שמשהו יגיד שהוא לא פעל לפי הוראות היצרן והוא הצטער על כך.

זה הרעיון של הפורום להחליף דעות ולשמוע דעות שונות משלך.

בנוסף אם היית קורא את שאלתי (לא ארוכה מידי ) ביקשתי לדעת מה הנזקים האפשריים מהגדלת המרווח, תשובתך לא תרמה לדיון.

חבל שעוד לפני שניהלנו דיון, קבעת מה הדעה שלי ? והנחת שהיא שונה משלך לכן אני "טיפש".

לא כועס עליך, אבל חבל לי שזו תרבות הדיבור של הישראלי המצוי.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

Spring,

כנס לאתר pdftown.com ותוריד משם ספר שרות של סיוויק 2001-2005.

תראה שם שלאותו מנוע בדיוק יש המלצות טיפול שנעות בין 5000 ל 20.000 ק"מ, בהתאם לאיזור גיאוגרפי ואופי השימוש. מפורט גם מה נחשב תנאי שימוש קשים.

אני חושב שאחרי שתעבור על זה תוכל להחליט האם אתה יכול להגדלי את מרווח הטיפולים ל 15.000.

פורסם
...

יונדאי נותנת אחריות לרכב בתנאי שתעשה אחת ל 30K טיפול.

ובי אמ וו שמתהדרת במנועים שלה שהם הכי טובים (מבחינתה) ושזוכים כל שנה בכל הפרסים רוצה כל 12. אז למה?

הרי הרכב נוסע על אותם כבישים , ובאותו אקלים.

אז למה באותם תנאים יונדאי כן לוקחת אחריות על הרכב שלה וביאמוו לא ?

..

כי ביונדאי אתה נוסע כמו סבתא ומקסימום תגיע ל 80קמ"ש (לא מזיק לרכב) וב BMW, אתה מגורה ולוחץ קיק-דאונים ועושה לרכב חיים קשים, אז הם לוקחים את זה בחשבון והמרווחים מותאמים בהתאם.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בפיאט 600 שאבא שלי קנה ב-1964 המליצו בפשטות על Olio Fiat. אני אפילו זוכר את האיורים בספר ההוראות.

אני רוצה להבין משהו: על סמך מה כל המומחים בפורום קוןבעים ששמן מנוע מסויים, נניח מתצרת איטליה, הוא איכותי במיוחד ושאיכותו של שמן אחר, נניח מתוצרת ישראל, ירודה. מי מכם מהנדס מכונות שמבין בסיכה ויכול להסביר מה ההבדלים - כאשר כל השמנים עומדים בתקנים הנדרשים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תגיד אתה סובל מתסמונת טורט ? ציפיתי לתשובות מהסגנון שבוקי השיב, דווקא כאן בפורום רכב יש מקום ללמוד מניסיונם של אחרים.

יתכן ויש שיגידו כי לדעתם היצרן מחמיר והם דווקא מטפלים כל 15000 והכל בסדר או לחליפין שמשהו יגיד שהוא לא פעל לפי הוראות היצרן והוא הצטער על כך.

זה הרעיון של הפורום להחליף דעות ולשמוע דעות שונות משלך.

בנוסף אם היית קורא את שאלתי (לא ארוכה מידי ) ביקשתי לדעת מה הנזקים האפשריים מהגדלת המרווח, תשובתך לא תרמה לדיון.

חבל שעוד לפני שניהלנו דיון, קבעת מה הדעה שלי ? והנחת שהיא שונה משלך לכן אני "טיפש".

לא כועס עליך, אבל חבל לי שזו תרבות הדיבור של הישראלי המצוי.

אומנם יש בפורום הרבה אנשים מלומדים אבל אף אחד מהם הוא לא מהנדס של הונדה או קיבל הסמכה מהונדה.

לפעול על פי נסיונם של אחרים במקרה הזה בניגוד להנחיות היצרן היא טעות שגובלת בטפשות.

זה לא משנה אם כל משתמשי הפורום יגידו שהם מטפלים כל 15k והכל בסדר עדיין מדובר בדעה לא מקצועית שאף אחד לא יקח עליה אחריות ובמספרים זעומים.

מבחינתי הדברים שלי כן תורמים לדיון אני מזהיר משתמשים מדעות לא מבוססות שיש בהן פוטנציאל של נזק כלכלי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לבוקי, אני לא מצליח להוריד את המנואל, יש חסימה במחשב שלי, הדגם שלי הוא סייויק 1996 עד 2000 תוכל לראות מה הסיבות שהיצרן קובע מרווח בין 5000 ל 20000 ולשתף ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
מי מכם מהנדס מכונות שמבין בסיכה ויכול להסביר מה ההבדלים - כאשר כל השמנים עומדים בתקנים הנדרשים?

אם כבר, מהנדס חומרים\כימאי.

אתה צודק, אבל אם לקחת מקדם ביטחון, לא הייתי סומך על שמן מנועים שיוצר במדינה שבה אין בכלל תעשייה ממוכנת ראויה לשמה, כשמנגד עומד לו שמן אירופאי שיוצר ביבשת שבה קמה והתפתחה התעשייה הממוכנת (למשל, אג'יפ) ובמקרה הטוב יותר הוא מגיע מחברה שעובדת בשיתוף פעולה צמוד והדוק עם יצרן המנועים (פיאט\סלניה).

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם
אני רוצה להבין משהו: על סמך מה כל המומחים בפורום קוןבעים ששמן מנוע מסויים, נניח מתצרת איטליה, הוא איכותי במיוחד ושאיכותו של שמן אחר, נניח מתוצרת ישראל, ירודה. מי מכם מהנדס מכונות שמבין בסיכה ויכול להסביר מה ההבדלים - כאשר כל השמנים עומדים בתקנים הנדרשים?

זה כמעט נשמע שאתה מרמז שכל השמנים העומדים בתקן X זהים מכל בחינה באשר היא, בין אם הגיעו מאפגניסטאן או גרמניה.

לא חסר ביקורות ובדיקות של שמנים שונים תחת מצבים שונים באינטרנט, יש גוגל בשביל זה, אבל הנה בדיקה אחת של פרמטר ספציפי ב44 שמנים http://speedtalk.com/forum/viewtopic.php?t=30483 , אין לי סבלנות לתרגם את זה, מי שירצה - יקרא.

בתחתית הרשימה אפשר למצוא שמנים זולים של RP ו Valvoline, תדמיין לבד איפה בטבלה כזאת יכול להימצא שמן של פז ודלק. (וכבודם במקומם מונח)

קם פה ויכוח מיותר בין שני מחנות וכל אחד מנסה להוכיח שהוא משתין יותר רחוק - בשביל מה? הרי מי שמטפל לפי הספר ימשיך לעשות את זה, מי שמטפל יותר תכוף דעתו לא תשתנה, סתם ויכוח עקר, תנצלו את האנרגיות לדברים קצת יותר חיוביים..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גם אני לא התעמקתי במאמר, ומבחינתי הוא גם לא מספק את המידע שבו עוסק השרשור: נבדק שמן טרי, לא נבדק איך שמן "מזדקן". והוא גם מדווח על פרמטר אחד בשיטת בדיקה אחת, אני מניח שיש לשמנים יותר מתכונה אחת המצריכה מדידה והשוואה. אבל, כאמור, איני בעל מקצוע בתחום המכונות.

לגבי תוצרת הארץ - כבר מזמן עברנו את הימים שבהם היה מדובר בתוצרת ירודה. כמובן שאין לי שום מושג מה איכות השמנים הישראליים, אבל לפסול אותם רק בגלל המדבקה על הבקבוק נראה לי לא מוצדק. צריך נתונים יותר מבוססים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פרקש, חבל שאתה לא מקשיב. אני שאלתי שאלה פשוטה ואפילו עדיין לא היבעתי דיעה.

ותתפלא אני דווקא די מסכים אתך, ומבצע טיפולים בזמן.

עדיין היית תורם לדיון אם היית מציין מה הנזקים אפשריים לדעתך של הגדלת המרווח או שהיית מסביר מדוע יצרן מסוים קובע מרווח אחד והשני קובע מרווח אחר. לא בחרת לא בזה ולא בזה ולכן לא תרמת לדיון.

אני יכול לתת לך דוגמאות שלעיתים הוראות היצרן שנויות במחלוקת. היצרן ממליץ לרכב שלי שמן סינטטי מלא אבל בעלי ניסיון ומכונאים רבים טוענים שמניסיונם כשהרכב מתיישן מומלץ לעבור לחצי סינטטי. היצרן ממליץ על החלפת שמן גיר כל 60,000 ק"מ אבל במודל סיוויק 2001-2006 היו המון בעיות בגירים ומכונאים ממליצים לבצע את ההחלפהכל 30,000 ואפילו פחות ויש עוד דוגמאות.

אם לא שמת לב גם תחילת השרשור עוסקת בהוראת יצרן מסוים להחלפת שמן כל 30,000 ק"מ וישנם כאן הגורסים שהיצרן טועה, זו דעתם, "טיפשים"?

שוב, הרעיון של פורום, זה או כל פורום אחר זה החלפת דעות, אם כולנו היינו חכמים כמוך אז הפורום היה מיותר, נכון ?

אני מציע בשביל הנאת הדיון, בלי טיפש ובלי מטומטם ואני מציע שנתקדם.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

sperial עד שיקום יבואן או גוף כלשהו שיעמיד שני רכבים זהים שיעברו במהלך שלוש שנים מרחק זהה תחת תנאים זהים, האחד ישתמש בנוזלים הכי יוקרתיים והשני בתחליפים תוצרת ישראל - כל הדיון הזה בגדר ספקולציות וחוות דעת לא מבוססות על כלום.

אני אישית מאמין ששמן של Pennzoil ישמור על מנוע יותר בריא לאורך זמן מאשר שמן ישראלי כלשהו.

למה? כי יש לי הרגשה שהם השקיעו קצת יותר במחקר ופיתוח מאשר כל החברות הישראליות ביחד, אבל זה כאמור עוד ניחוש לאוסף.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...