Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי ביונדאי אתה נוסע כמו סבתא ומקסימום תגיע ל 80קמ"ש (לא מזיק לרכב) וב BMW, אתה מגורה ולוחץ קיק-דאונים ועושה לרכב חיים קשים, אז הם לוקחים את זה בחשבון והמרווחים מותאמים בהתאם.

לא, אתה לא אמיתי

אתה סגור עכשיו שכתבת כאלה שטויות?

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שיש גם נרכיב של רכישת ידע.מי שלא מפתח בעצמו צריך להשיג את הידע תמורת כסף.

יש עניין של בקרת איכות, סביר שתלוי בתרבות הארגונית בכל חברה ואפילו קו ייצור, בלי מידע פנימי לא יהיה לך מושג מה מתרחש.

ויש משהו שמסקרן אותי מאד: יש בארץ גוף גדול שמפעיל אלפי מנועים בתנאים קשים. קוראים לו צה"ל. למרות שמדובר במנועים שונים בתכלית ממנועי הרכב שעומד בחניה שלנו, מעניין באיזה שמנים הוא משתמש ועד כמה הם מזיקים (או לא) למנועים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בטח מתייחס למנועי המרכבה? מדובר במנועים גרמניים, אז מן הסתם השמן בו נעשה שימוש הוא בהוראת יצרן המנועים. או לפחות כך אני מקווה.. :shock:

:idea:
פורסם
+1.

אולי תפסיקו להתייחס לישראל כאילו אנחנו אמצע מדבר סהרה? התנאים לרכבים בישראל הרבה יותר קרובים ל"אידאלי" מאשר ל"קיצון". אומנם אנחנו במזרח התיכון אבל יש לנו אקלים מצויין.

דיסקסנו וטחנו את זה מליון פעמים, ובכדי לקצר אפשר לסכם זאת כך: רכב מודרני נכנס למוסך פעם בשנה או לאחר 15,000 ק"מ, לפי הקודם מבין השניים.

עדיין לא המציאו את שמן המנוע ופילטר השמן שמחזיקים מעמד 30,000 ק"מ, זה פשוט לא קיים. כמו שכתבו כאן, הרבה פעמים מרווח הטיפולים שמפורסם על ידי היצרן או היבואן מונע משיקולים אחרים שהם לאו דווקא טובת הרכב, בעיקר לטווח הארוך.

איתמר

נאה שאתה לוקח איזו אמירה חסרת סימוכין על אורך חיים מקסימלי לשמן והופך אותה לעובדה. לגוף הטיעון האחר שלך, באמת הענין הזה נטחן כבר המון, הפעם האחרונה לא ממש מזמן, שם גם אני התייחסתי לענין, לא רואה טעם לחזור על הדברים, אפילו אם קצת מקוממת המסקנה הזו הזו שלך על מועדי טיפולים, כאילו מדובר באיזה קונצנזוס שאין עליו מחלוקת.

פורסם
אל תשכחו שישראל נכנסת תחת הגדרת 'אקלים קשה', מה שמקטין את מרווח הטיפולים ברוב הרכבים.

אישית אני לא מאמין בשגרת טיפולים של 30,000/שנתיים, גם אם היצרן מאשר כזאת.

אולי אם היו מטפלים ברכבים שלנו עם כפפות משי, שמנים של mobil1 ונוזלי קירור מקוריים של היצרנים, אולי הייתי מסכים.

אבל אצלנו לא יודעים להחזיר בורג למקום ממנו הגיע (ובכלל בורג קודח זה הכי, אחי), משתמשים בשמנים של פז/דלק (ששומרים על תכונות מיטביות במשך שנתיים? זיבי) ושמים לך מים מהברז (או במקרה הטוב מה שיצא מהמזגן) ברדיאטור.

בכלל במותגי היוקרה יש שירות של איסוף והחזרת הרכב הביתה, אז אני לא מבין מה הבעיה.

נו אז אם המכונאים כאן לא יודעים להחזיר בורג למקום, לשם מה לתת להם להתעסק עם האוטו כל 10 או 15 אלפי קילומטרים כשליצרן מספיק פעם ב 30.

פורסם
נו אז אם המכונאים כאן לא יודעים להחזיר בורג למקום, לשם מה לתת להם להתעסק עם האוטו כל 10 או 15 אלפי קילומטרים כשליצרן מספיק פעם ב 30.

צודק, איך לא חשבתי על זה קודם :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
אתה בטח מתייחס למנועי המרכבה? מדובר במנועים גרמניים, אז מן הסתם השמן בו נעשה שימוש הוא בהוראת יצרן המנועים. או לפחות כך אני מקווה.. :shock:

לאו דווקא. יש מספיק רכבי בנזין ודיזל קטנים, וכולם - קטנים כגדולים - עובדים בתנאים קשים וזקוקים לשמנים. יש לך מושג מי היצרנים? האם הם לא מקבלים את השמני ממפעלים שראליים?

בוא נלך לאחות הקטנה - משטרת ישראל - עם אוקטביות וקורולות ומאזדה 3 שעושות חצי מיליון ק"מ. אתה חושב שהן משתמשות בשמן מתוצרת חוץ? קשה לי להאמין שאנחנו מממנים שמן כזה. אני משוכנע (אם כי לא מדובר בידיעה) שהן משתמשות בשמנים תוצרת הארץ. ובכל זאת מחזיקות מעמד בידיים של שוטרים לא הכי עדינים שנדרשים לנהיגה מבצעית. אז יש סיבה להיות אופטימי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Sperial אני לא מחווה דעה לכאן או לכאן כי אני מודה אני בור ואני מסתמך על המלצות היצרן.

הטענה שלי היא שהאנשים כאן כולל המלומדים יותר הם גם בורים בנושא הזה. אף אחד מהם לא מהנדס רכב של אחת מהיצרניות המדוברת, לכן לפעול על פי דעתם ששונה מדעת היצרן הנה טעות.

זו השקפת עולמי בנושא הספציפי הזה וכול אחד מוזמן לעשות מה שהוא רוצה.

תסיק מזה מה ההמלצה שלי למקרה שלך.

מצטער על המילים הגסות הם לא היו מכוונות אליך ישירות כפי שהסברתי קודם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה בסדר, אני לא מהנעלבים.

אין לי שום יומרות להחשב למומחה לשמני רכב או לטיפול ברכב. אבל מצד שני יש לי תחושה שיש כאן לא מעט אנשים שזורקים לא מעט כסף על חומרים שלא הוכח שהם באמד עדיפים על חומרים הרבה יותר זולים. אני הרבה יותר מוטרד מכך שכנראה שיש מוסכים שגובים מחיר לא סביר תמורת השמנים (וכנראה שגם אני משלם מחיר מוגזם - כלקוח שבוי של מוסכים).

מה שאני רוצה לומר הוא שאף אחד כאן לא מתבסס על ידע אלא על שמועות, ועל מוניטין שנבנה לעתים על ידי איכות ולעתים קרובות על ידי שיווק מוצלח.

מכל מקום - במהלך 28 השנים שבהן אני מחזיק מכוניות (ומרבית השנים שתיים) אני משתמש בשמן הסטנדרטי שהמוסך מכניס למנוע, ומחליף בתדירות המומלצת בספר הרכב - בדרך כלל פז או דלקול - ומעולם לא חוויתי שום בעיה כתוצאה מכך, כולל ברכבים עד גיל 12 שנים.

פורסם
yaari בבקשה תדייק ותגיב לעניין.

רכב שטופל כל 30K שהיצרן קובע שצריך כל 15K זה מתכון לתקלות.

רכב שטופל כל 30K שהיצרן קבע טיפול כל 30K זה מתכון לשמועות.

מסכים מילה עם מילה במה שכתבת מצטער על האי דיוק.

וכן כוונתי היא שיונדאי ממליצה כל 15K לעומת ה30K שקורה בפועל.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

פותח השרשור,

המקרה שלך הינו מקרה קיצון בגלל הקילומטרז' הגבוה שאתה נוסע בשנה ולכן עבורך הבדל בין שגרת טיפולים כל 15K או כל 30K מקבל משנה תוקף.

לעניין הסיבה לשגרת הטיפולים הצפופה בגרמניות שציינת (לא יודע לגבי אאודי, מתייחס בעיקר לב.מ.וו ומרצדס) יש לי כמה השערות:

1.רכבים עתירי טכנולוגיה ואלקטרוניקה- יש בהם הרבה מערכות והרבה חיישנים ויכול להיות שאיבחון מהיר של תקלה בהתהוות וטיפול בה בזמן ימנע ממנה להחריף ואולי לפגוע בעוד מערכות\מכלולים (למשל חיישנים שקשורים לפעילות המנוע).

2.טמפ' עבודה גבוהה- בניגוד לרכבים בעלי נפח מנוע קטן בהם טמפ' העבודה של המנוע יציבה וללא סטיות (או כאלה קלות), המנועים הגדולים של היצרניות המדוברות לעיתים מתאפיינים בשינויי טמפ' גבוהים במהלך העבודה, זה תקין אך אולי יש לזה משמעויות כאלה או אחרות שמצריכות טיפולים תדירים יותר.

אצלי ברכב אפשר לראות בנסיעה אחת תנודות טמפ' בין 80 ל-110 מעלות וזה תקין.

3.רגישות לאיכות השמן- ב.מ.וו ומרצדס ידועות ברגישותן לאיכות שמן המנוע.

שוב, יכול להיות שכל אלה לא קשורים בכלל לעניין שגרת הטיפולים הצפופה, אלה סתם השערות שאני זורק לאויר.

מה שכן, יש אלמנט שיווקי לא קטן בהצהרה על שגרת טיפולים בתדירות נמוכה (כל 30K), יכול להיות שיש רכבים ששגרת טיפולים שכזו עובדת טוב ויש אחרים שאולי זה עובד עליהם פחות טוב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
פותח השרשור,

המקרה שלך הינו מקרה קיצון בגלל הקילומטרז' הגבוה שאתה נוסע בשנה ולכן עבורך הבדל בין שגרת טיפולים כל 15K או כל 30K מקבל משנה תוקף.

לעניין הסיבה לשגרת הטיפולים הצפופה בגרמניות שציינת (לא יודע לגבי אאודי, מתייחס בעיקר לב.מ.וו ומרצדס) יש לי כמה השערות:

1.רכבים עתירי טכנולוגיה ואלקטרוניקה- יש בהם הרבה מערכות והרבה חיישנים ויכול להיות שאיבחון מהיר של תקלה בהתהוות וטיפול בה בזמן ימנע ממנה להחריף ואולי לפגוע בעוד מערכות\מכלולים (למשל חיישנים שקשורים לפעילות המנוע).

2.טמפ' עבודה גבוהה- בניגוד לרכבים בעלי נפח מנוע קטן בהם טמפ' העבודה של המנוע יציבה וללא סטיות (או כאלה קלות), המנועים הגדולים של היצרניות המדוברות לעיתים מתאפיינים בשינויי טמפ' גבוהים במהלך העבודה, זה תקין אך אולי יש לזה משמעויות כאלה או אחרות שמצריכות טיפולים תדירים יותר.

3.רגישות לאיכות השמן- ב.מ.וו ומרצדס ידועות ברגישותן לאיכות שמן המנוע.

שוב, יכול להיות שכל אלה לא קשורים בכלל לעניין שגרת הטיפולים הצפופה, אלה סתם השערות שאני זורק לאויר.

מה שכן, יש אלמנט שיווקי לא קטן בהצהרה על שגרת טיפולים בתדירות נמוכה (כל 30K), יכול להיות שיש רכבים ששגרת טיפולים שכזו עובדת טוב ויש אחרים שאולי זה עובד עליהם פחות טוב.

פתחתי את השרשור כדי להבין למה

ויכול להיות שהכל נכון

ויכול להיות שלא.

חבל לי מאד שדווקא בגלל הסיבה הזו הרכב יכול ליפול.

אחרי הכל מדובר ברכבים מרשימים ביותר וממש לטעמי.

אגב, דיברתי עם בי אמ וו רק כדי להסביר שעל דבר כזה אני לא אזמין והאם אפשר לכופף את החוקים ספציפית אליי , נניח במקום כל 12 להגיע כל 20 ועדיין לקבל את האחריות ואני אפילו מוכן לחתום להם על התחייבות. (זה לא כזה הבדל)

אבל איפה...

אז אני אמשיך להתלבט לי ומי יודע אולי בסוף אני כן אקח למרות המרווח טיפולים הקצרצר כי אחרי הכל יש פלוסים ויש מינוסים והכל יעלה על כף המאזנים.

תודה לכולם על הנסיון לעזור.

פורסם
גם שגרת טיפולים אין. מחליפים מה שהמחשב אומר. אתה אף פעם לא יודע איזה סטירה תקבל.

אני לגמרי לא בטוח שאתה צודק, גם בבימר שהיתה לי וגם בבנץ צויינה בספר הרכב שגרת הטיפולים המסודרת, מה מחליפים ומה בודקים (ומחליפים במידת הצורך) בכל טיפול וטיפול.

סריקת המחשב בסה"כ מראה לאיש הדיאגנוזה אם במהלך פרק הזמן שעבר מהטיפול הקודם ועד הנוכחי עלו קודים של תקלות, במידה ואכן עלו כאלה הוא בודק אותם ובמידת הצורך מודיע לבעל הרכב שיש צורך להחליף רכיב מסויים.

לא כל קוד תקלה שעולה במחשב מדליק לך נורת תקלה בלוח השעונים, ישנם קודים שנרשמים במחשב במטרה שבסריקת המחשב הבאה יטפלו בהם, אלה ה"סתירות" עליהם אתם מדבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

טמפ' עבודה גבוהה- בניגוד לרכבים בעלי נפח מנוע קטן בהם טמפ' העבודה של המנוע יציבה וללא סטיות (או כאלה קלות), המנועים הגדולים של היצרניות המדוברות לעיתים מתאפיינים בשינויי טמפ' גבוהים במהלך העבודה, זה תקין אך אולי יש לזה משמעויות כאלה או אחרות שמצריכות טיפולים תדירים יותר.

שום מנוע לא פועל בטמפרטורה יציבה.

בכל מנוע, לא משנה מה הנפח שלו יש שינוי טמפ' עבודה בערך בתחום שרשמת. זה תלוי בעומס על המנע, מהירות נסיעה והפעלה/אי הפעלה של מזגן.

התחום הזה נקבע על ידי טרמוסטט ומאוורר מנוע.

נקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט היא נניח 85 מעלות באיזשהו רכב X, פתיחה מלאה נניח ב 95 מעלות, הפעלת מאוורר במהירות גבוהה נניח ב 105 מעלות. מה שאומר שטמפ' עבודה יכולה לנוע בין 85 ל 105, וזה קיים בכל רכב.

פורסם
אני לגמרי לא בטוח שאתה צודק, גם בבימר שהיתה לי וגם בבנץ צויינה בספר הרכב שגרת הטיפולים המסודרת, מה מחליפים ומה בודקים (ומחליפים במידת הצורך) בכל טיפול וטיפול.

סריקת המחשב בסה"כ מראה לאיש הדיאגנוזה אם במהלך פרק הזמן שעבר מהטיפול הקודם ועד הנוכחי עלו קודים של תקלות, במידה ואכן עלו כאלה הוא בודק אותם ובמידת הצורך מודיע לבעל הרכב שיש צורך להחליף רכיב מסויים.

לא כל קוד תקלה שעולה במחשב מדליק לך נורת תקלה בלוח השעונים, ישנם קודים שנרשמים במחשב במטרה שבסריקת המחשב הבאה יטפלו בהם, אלה ה"סתירות" עליהם אתם מדבר.

כשאני מגיע למוסך אני מוסר מפתח וממנו מוציאים את כל המידע. אין שגרת טיפולים. מחליפים מה שצריך. כרגע המחשב אומר שעוד 2000 קילומטר צריך להחליף שמן. וזה מה שיעשו בטיפול. בדוק.

• תוכן חדש...