Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שמדובר במחלה של הרכב, כי גם לי יצא להתקל בזה בפלואנס כמה פעמים (בחומרה פחות משמעותית מהתמונה שצילמת). בדרך כלל זה מופיע במתגי הרדיו והמזגן (כמו אצלך) וגם בהגה וידית ההילוכים. אמנם זו לא תקלה משביתה, אבל לא נעים להתקל בזה. בטח שלא ברכב מודרני יחסית.

במבחן ארוך טווח שמגזין "אוטו" ביצע לפלואנס דיווחו הבוחנים על קילופים מההגה וקילוף הציפוי השחור מהקורה של הדלת

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-27530-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A-%D7%98%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A1-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95.aspx - ציפוי הדלת.

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-26215-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A-%D7%98%D7%95%D7%95%D7%97-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A1-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95.aspx - ציפוי ההגה.

לפי מה שהבנתי היבואן בדרך כלל לא מתחמק הבעיה (כשהרכב באחריות) והוא יתקן זאת ללא תשלום מצד הלקוח. אם הרכב אינו באחריות, אין לי מושג איך היבואן יפעל. אם הוא יתקן אז יופי, אבל אם לא והבעיה הזו נפוצה אפשר להתאגד מספר בעלי פלואנס, ללכת ליבואן ולדרוש החלפה ללא תשלום ו"לאיים" עליהם שאם לא יתקנו, אתם תגישו תביעה. רוב הסיכויים שיטפלו ברכבים שלכם באותו רגע. יש אחד בפורום שניסה לעשות זאת עם המאזדה 6 שלו שלא הייתה באחריות (בעיית הדשבורד הנמס המוכרת של ה-6), אך אם אני לא טועה שבסוף תקנו לו את זה במקום בלי כל הבלאגן בתמורה לתשלום על עבודה בלבד. לאחד אחר בדיוק עם אותה בעייה (מאזדה 6, דשבורד נמס...), גם הוא מהפורום תיקנו ללא עלות בכלל. כנראה ששווה לבדוק בכמה מוסכי יבואן.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קרה גם קרה וממשיך להתקלף.

פלואנס 2013 1.5 DCI ליסינג.

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

יצא לי לשכור 2 פלואנסים, האחד בנזין והשני דיזל ובשניהם ללא יוצא מהכלל קרתה התופעה הנ"ל.

לשכן יש פלואנס מהליסינג שגם בה זה קרה.

יכול להיות שמדובר בציפוי עדין שמגיב ככה לחומרי ניקוי ירודים? (טונות של ספריי סקאיי מעפן כמו שבהשכרות אוהבים לשים למשל)

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

אכן,גם לידידה עם רכב חברה היה בידיוק את אותה תופעה (אבל קצת פחות חמורה מאצלך).

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

יש יצרנים שלא לומדים מטעויות,גם במגאנים היו בעיות של קילופים של כל מיני פלסטיקים,ואפילו פחות מהפלואנס!

ובדיוק היום הייתי בQ7 שגם נראתה פח זבל מבפנים.

ורק בשרייד 97 שהייתה לי,רכב בן 16 שנה מבפנים נראה ללא רבב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אצלי אחרי כמעט 3 שנים ו 70K ק"מ אין שום קילוף אבל אצל ספק שלי עם הגרסה הבסיסית מודל 2010 היו קילופים אחרי חצי שנה ומאז שהפאנל הוחלף באחריות התופעה לא חזרה (הוא נוסע המון והרכב עדיין אצלו עם חיותר מ 150K ק"מ).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלי פלואנס פרטית ולא מראה סימנים של הקילוף הזה.

אני גם לא נוגע בכפתורים בגלל השלט.

יש מצב שברכבי הליסינג אנשים בכלל לא מודעים לשלט אז משתמשים באופן מאסיבי בכפתורים . אולי באמת החומרים של הליסינג הורסים..לך תדע.

פורסם

לא אמור לקרות בצורה המונית , ברכבי פלואנס דברים כאלה , לא מכיר חומרים שאוכלים צבע בצורה ככ מסיבית . רק התארגנות רצינית של בעלי פלואנס , תביא לישועה .

נניח ויחליפו לך עכשיו את הכפתורים , ואז אחרי חצי שנה נגמרת האחריות , ומה ? תתחיל להתרתר ?! לא נעים .

פורסם

צריך לתלות על עץ גבוה את האידיוט שהחליט שספרי סיליקון (או "סקאי" כמו שנוהגים לקרוא לו) זה אחלה חומר "ניקוי" לפלסטיקה של הרכב!!

מעטים הפולימרים אשר עמידים כימית בפני שמן סיליקון.

פעם, כאשר תכנון פנים הרכב היה פשוט מאוד, השתמשו בחומרים מאוד עמידים (אך גם מאוד לא נעימים ביד ובעלי אסתטיקה עלובה), לכן השרייד או הסובארו בנות ה-20 עדיין נראות טוב יחסית.

כיום כולם רוצים חומרים רכים עם מגע של משי, מה שאומר שימוש בחומרים שונים וציפויים.

חומרים אלו אינם עמידים בפני שמן סיליקון וזאת התוצאה האומללה.

מעניין אותי עם באירופה גם נוהגים להשתמש ב"ספרי סקאי" כמו שנהוג בארץ?

ולכול מי שמשתמש בשטות הזו, תפסיקו!

אגב, גם עצי ריח גורמים לאותן התופעות אם הם באים במגע עם הפלסטיקה.

פורסם
יש המון רכבים שמשתמשים בסקאי ולא קורה להם שום דבר.

יש המון אנשים שמעשנים ולא מתים מסרטן ריאות.

וברצינות, לא לכל היצרנים יש את אותו הסטנדרט.

לדוגמה, בטויוטה זה לא קורה.

מצד שני בטויוטה אין כפתורים עם מגע "משי".

אני מניח שהסיבה לכך היא לא חיסכון כספי או חוסר ידע טכנולוגי, אלא הרצון שהרכב יראה טוב גם לאחר שימוש ולא רק בתצוגה.

אבל אתה מוזמן להמשיך להשתמש בספרי "סקאי" אם זה עושה לך את זה.

אני אישית, כעוסק בתחום הפלסטיקה, ממליץ לך בחום שלא לעשות בו שימוש.

פורסם

פלואנס חליפית בת שנתיים פלוס שעברה התעללות בחסרי ישע:

20140729_163240.jpg

אצלי אחרי תקופה דומה וקילומטראז מכובד, נזק קל לכפתור של הסחרור אויר.

ׁ(לא ברור לי למה נוגעים בכפתורים של הרדיו בכלל, השליטה מההגה מצוינת)

• תוכן חדש...