רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
זיהוי פרארי
מאת נדב50- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי יוכל לזהות בבקשה את הדגם המדויק?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 693 צפיות
איפה אפשר למצוא מידע? אירועים כמו מירוצים, מפגשי מכוניות וכדו' אני טס לחודש למערב ארה"ב ומחפש משהו מעניין תודה
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יודע איפה ניתן למצוא בקו של שדה תעופה-ירושלים?
הודעה אחרונה מאת bassboost, -
-
לא חשבתי שזה יקרה ברכב חדש יחסית. מצברים שקניתי בעבר כלא מקוריים, החזיקו יותר זמן מזה. האחראיות למצבר מסתיימת לאחר שנתיים. אחרי קצת 'ויכוחים' עשו לי במוסך המרכזי הנחה במחיר למצבר חדש. יצאתי עם 750 שח'. בניגוד למקומות אחרים בהם אתה מחליף מצבר, אצלם מחיר המצבר לא כולל עבודה, עליה הם גובים תשלום נוסף....
הודעה אחרונה מאת spring, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכל העוזרים והמייעצים למינהם.... הזמנתי מצלמת DVR לרכב שלי (טויוטה קורולה רנקס 2005) (זה הדגם של המצלמה Mini Car Dvrs Full HD 1080P Car Video D37 AIT ). אני רוצה לחבר את המצלמה ישירות למצבר שתעבוד 24/7 אני יכול לקחת את זה מתקין שיקח 150 שקל ולגמור את הסיפור אבל אני מעוניין ללמוד ולהבין איך לעשות זאת לבד חיפשתי פה בפורום וביו טיוב כמה שעות טובות אבל לא מצאתי יותר מדי מידע. קודם כל הבנתי איפה למקם את המצלמה ולהעביר את הכבל לא בעיה וניסתי לפרק את הפלסיטיקה והצלחתי לעשות זאת בזכות הפורום ותגובות של אנשים תודה! עכשיו מה שאני לא מבין איך לחבר את הכבל.... אשמח לטיפים/עצות תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 9 אלף צפיות
אני צריך לקנות כיסויי מושב לרכב, יש משהו מומלץ (סוג מסוים) או שכבר האוניברסליים מייד אין צ'יינה זה מה שהולך היום? כמה בכלל עולה ערכה כזאת (לכל המושבים)?
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
-
התקנת אזעקה 1 2
מאת david1711- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה להתקין ברכב שלי אזעקה ולחבר אותה לנעילה המרכזית של האוטו . האם זה מסובך .ודורש פירוק רב של חלקי ? ואני יכול להתקין את זה לבד או שעדיף ללכת לבעל מקצוע ?
הודעה אחרונה מאת david1711, -
אהלן, לפני כחצי שנה + - מכרתי את הקליאו האהובה שלי לאחר כשלוש שנים יחדיו. ידענו הרבה עלויות ומורדות בקשר שלנו, קיבלתי בזכותה חוויות זכרונות וחברים לכל החיים. לאחר המכירה, התעניינתי במעבר לרכב חדש. עקב היותי סטודנט תפרן, חיפשתי פתרונות יצירתיים שיאפשרו לי לרכוש רכב חדש בעלות מינימלית. באותה התקופה, בדיוק החלו הפרסומים על עלייתה של הקליאו החדשה (הרגילה) ארצה - שהתאימה לי כמו כפפה ליד, מה שנראה לי כמו "סימן מלמעלה" לכך שהנה, זאת המחליפה. במקביל, החלו לפרסם כאן בפורום את מבצע הליסינג הפרטי של אוויס. ההצעה הייתה עבור מזדה2, שממש לא הייתה הכיוון שלי (שכרתי אחת שכזאת בגרסת ACTIVE-סדאן והזדעזתי). התעניינתי בעבור רכבים נוספים במבצע, בטווח מחיר דומה, אך לצע…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
ראשית סליחה על הסיפור הארוך לא יודע אם מותר לי להגיד את שם החברה. אז בינתיים אקרא לה "החברה". החברה מפרסמת שהיא עושה טרייד אין לרכב הישן במחיר מחירון. התקשרתי להתעניין. המוקדנית קבעה לי פגישה באחד מהסניפים אחרי שקיבלתי תשובה מוחלטת שהרכב שלי הוא בקטגוריה הנכונה. היא אפילו נתנה לי קוד הטבה שאני אמסור בפגישה ויצ'פרו אותי...לא האמנתי ואמרתי לה- לוקחים את הרכב שלי (מאליבו שנת 2009) מחירון וגם נותנים הטבה???!!! "לא ייתכן משהו לא נראה לי- זה כל כך טוב..." אלה המלים שאמרתי לה. היא צחקה וענתה שהכל בסדר ואיחלה לי בהצלחה. שמח וטוב לי נסעתי עם אשתי וילדיי והגענו בדיוק לשעה שנקבעה (ביקשו לדייק ואני גם ככה דייקן). איש המכירות עיכב אותנו חצי שעה! לאחר מכן התחיל השואו: אחרי שבחרנו…
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לקחנו את גרסת ה-1.6 ליטר הידנית של סובארו XV לנסיעת מבחן וגילינו רכב שקצת קשה להגדיר. מצד אחד, מדובר בג'יפון עם הילוך כוח - מה שאמור להכניס אותו לקטגוריית הג'יפים הגדולים והקשוחים. מצד שני, יש לו יכולת שטח נאה למדי אבל הוא לא תחליף לרכב שטח "אמיתי". מצד אחד, הוא עולה קצת יותר ממכונית משפחתית "רגילה" ומציע עיצוב נאה יותר עם יכולות שלמשפחתית רגילה אין וגם לא יהיו. אבל מהצד השני, הוא פחות מאובזר ממכונית משפחתית "רגילה" וגם הביצועים שלו לא יסכנו את רישיון הנהיגה שלכם. ועדיין, ב-135 אלף ש"ח (או 130 אלף ש"ח לדגם הידני שבמבחן) הוא אלטרנטיבה מעניינת מאוד לסתם עוד מכונית משפחתית משעממת. סובארו XV ידני 1.6 ליטר - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 711 צפיות
בעקבות כמה אשכולות שנפתחו בפורום בעניין השכרת-רכב, חשבתי לשתף בכמה טיפים. על פניו זה תהליך פשוט מתקשרים מזמינים לוקחים מחזירים, יש לי כמה טיפים בין השלבים נהע תהליך הזמנה: מכל סיבה שהיא צריך לשכור רכב, לפני שאני מתקשר ומזמין אני עושה שני דברים על מנת לחסוך והם: מחשב מספר נפשות, מרחק ולמה אני שוכר את הרכב (ברור בשביל להגיע ממקום למקום אבל אני מכניס כמה פרמטרים) לדוגמא: לפני כמה חודשים נסעתי עם משפחתי לדרום, חשבתי לעצמי הנסיעה לא קצרה (ירושלים-מכתש-רמון והסביבה)+ ניהיה ארבע נפשות. אז חישבתי מאזדה 3 תתאים, אבל אמרתי אם כבר אני אגיע למכתש אני ארצה להיכנס אליו ולעוד כמה מקומות בסביבה אז אמרתי אני אקח ניסאן …
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 0 תגובות
- 711 צפיות
הנושא נדחף לשרשור הקניה באופ טופיק
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי גלאי צ'יטה ברכב. אחת לתקופה הוא מתחרפן עובר למיילים כשהשעון מתאפס. אצל עוד שני חברים מהעבודה זה קורה. נראה שללא חוקיות מסויימת. תופעה מוכרת? יש מה לעשות כדי למנוע את התופעה? כל המכשירים נרכשו מחו"ל. תודה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום חברים, מדובר ברכב אשר רכשתי כחדש מסוכנות ניסאן נתניה בדיוק לפני כשנה, קרי ביולי 2013. רכב נרכש ברמת גימור ויזיה, זאת אומרת ברמה בסיסית. אבזור: רמת גימור ויזיה כוללת: 4 ח"ח, מחשב דרך, שליטה מגלגל ההגה על מערכת שמע ודבורית בלוטוט' מקורית, מערכת מגיע עם 4 רמקולים בדלתות, מזגן מכאני וזהו בעיקרון. קשקאי החליף את סוזוקי אלטו ידנית דגם 2010 שהייתה ברשותי. הייתי מאוד מרוצה מרמת החיסכון של האלטו (הרכב עשה בממוצע כ-18 קילומטר לליטר) אבל שבר לי את הגב. בשל נסיעות רבות חיפשתי רכב נוח ומרווח יותר. תמיד אהבתי את הקשקאי וכשהגיע דגם ידני במחיר אטקטיבי, אז לא חשבתי פעמיים. הרכב נרכש במבצע של "חבר", ועלה על הכביש (כולל אגרת רישוי+ קודן + ג'אנים מגנזיום 16" + דלק) כ…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם, אני אליעד בן 14 אני רוצה ללמוד על רכבים אני רוצה לדעת מאיפה להתחיל? איך לשפץ רכב וכד' יש בידי מוסטנג 69' אחי לומד לרישיון ( ניגש עוד כמה שבועות לטסט ראשון) אני לא בונה שיצליח אבל בע''ה אני רוצה לשפץ את המכונית להביא חלקים לא בעיה אצלי לעשות אותה יותר נוחה לנהיגה אני לא בונה על זה שבחודש חודשיים אני ילמד כל דבר שקשור לשיפוץ מכוניות או איך לעסוק בזה אבל תמיד זה עניין אותי ואני מוכן לשבת 24/7 על זה הכל התחיל שראיתי איך " טופ גיר " הרכיבו מכונית ומשם זה עניין אותי (שהייתי בן 12) אבל אף פעם לא עשיתי עם זה משהו היום אני לא יוותר לעצמי אני דבק במטרה אני חייב עזרה , מי שיכול לעזור לי ללמוד ולהגיד לי מאיפה מתחילים שלבים והכל שיכתוב כאן הודעה
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
- 4 תגובות
- 849 צפיות
אם עלה לי רעיון בקשר לחברת מכוניות והייתי רוצה שנציג של חברת מכוניות כמו פיאט או רנו ישמעו על הרעיון, לדעתכם זה אפשרי לדבר עם מישהו מהם או שהרעיון ישאר בגדר מחשבה בלבד?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה לספר לכם סיפור שקרה לי לפני חצי שנה בערך. קודם כל, אני אוהב את הקהילה ומאוד מכבד את האנשים שכאן, יש פה חבר'ה בעלי רמה גבוהה בכל מה שקשור למוטוריקה ורכב, ואני כל כך אוהב את העובדה שזה אחד הנושאים היותר מעניינים, אותי לפחות. אחרי מה שאני אכתוב פה, אני מבקש - לא להטיף לי. אני הייתי מודע\אני מודע עכשיו\ואני אהיה מודע בעתיד על הטעות המטומטמת הזאת שעשיתי, אז בבקשה - תחסכו את ההטפות. היה לי מספיק זמן לחשוב על זה ולהבין איזה אידיוט יצאתי. אני רק רוצה להגיד לכם למה אי אפשר לסמוך על מכונות אלקטרוניות, כי כמו שהן יכולות לבוא לטובתך - ההפך גם יכול לקרות. אני לוחם בצה"ל, כמו שאתם יודעים - יציאות לא הכי הכי בעולם. במקרה, יש לי חבר שגם הוא בקרבי ושנינו יצאנו ל…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
מישהו יכול להסביר לי כמה נקודות בליסינג פרטי, אני רוצה לדעת אם מה שהבנתי לגבי זה הוא נכון... מה שהבנתי: דוגמא- משלמים מקדמה של 10 אלף + תשלום חודשי למשך (נגיד) 3 שנים של 400 שקל כל חודש ובסוף תקופה או קונים רכב את הרכב (מחיר מחירון - מה ששילמתי) או "מאתחלים" את העסקה. מה שלא הבנתי: 1. אפשרי במקום לקנות את הרכב/להחליף פשוט להגיד להם ביי ולפרוש? 2. מי משלם על הביטוח של הרכב? 3. מי משלם על הטיפולים השוטפים/תקלות? תודה רבה למי שיעזור לי
הודעה אחרונה מאת Paprika-Metuka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בין שאר הדברים הטובים שהממשלה מרעיפה על אזרחיה בחסות המלחמה. "בשעה טובה - מס על נהיגה מתברר שמשרד התחבורה מכין תכנית לגביית אגרה על כבישים מהירים או על נהיגה מהירה, שזה בעצם סוג של מס. המסר של משרד התחבורה הובהר: "נהיגה בכביש מהיר לא תיחשב עוד לשירות מובן מאליו, אלא למצרך החייב עקרונית בתשלום. המצרך יינתן חינם לכל נהג שמהירות נסיעתו הממוצעת בפרק זמן קצר ונתון סבירה לפי קריטריון אופטימיזציה". "
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחרי שנים של הבטחות צולם היום הmule של מה שכנראה יהיה בסוף אלפא רומיאו ג'וליה. המכונית אמורה להיות מבוססת על שלדת מזראטי גיבלי מקוצרת. http://www.quattroruote.it/news/foto_spia/2014/08/28/alfa_romeo_giulia_sotto_le_forme_della_maserati_ghibli_spunta_la_nuova_berlina_italiana.html
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים, לפני כשבועיים הזמנתי מאיביי גריל קדמי לרכב. עלות הגריל בארץ מגיעה לאזור ה 2200 ש"ח לתחליפי. עלות הגריל באיביי יצאה לי 710 ש"ח + 150 ש"ח משלוח. היה נראה לי כמו עסקה משתלמת, כמובן שבדקתי באתר המכס לפני האם יש איזשהו קנס לגבי המוצר, לא ראיתי שכתוב במפורש בשום מקום משהו שיכול להזכיר גריל לרכב, אז הנחתי שזה משתייך ל "חלקי חילוף לרכב". שם כתוב שעד לסכום של 325 דולר, אין מכס על מוצרים, אבל יש סיכוי למס קניה בסך של 0-50%, לפי סוג המוצר. (שמזה מס קניה בעצם? זאת סך הכל מילה יפה יותר למכס, על מי הם מנסים לעבוד??) יום ראשון האחרון הגיע הגריל לארץ וכמובן שעוכב במכס עד שיגיע בוחן משרד התחבורה (אלה עובדים רק בימי שני ורביעי ועד השעה 13:00), יום שני הגיע בוחן של …
הודעה אחרונה מאת idan10, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש ומחפש, הסתכלתי בלא מעט אתרים ולא הצלחתי למצוא את הכתבה הנ"ל. מה שיש בכתבה: מצאו שיש מגרשים ענקיים אם אני לא טועה בגרמניה. רכבים שלא נמכרו ולא יימכרו עומדים ללא תחזוקה וללא שינוי בשטחים בגודל של ערים. ללא מקטינים את הייצור כדי לא לפגוע בכלכלה העולמית ולא מורידים מחירים כדי לא לפוגע במותג. משהו כזה, לא מצליח להזכר כל כך, אשמח לעזתרכם!
הודעה אחרונה מאת iceco, -
- 14 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום. לפני כשלוש שנים, כשלמדתי נהיגה, למדתי על רכב ידני, וכשהגעתי לשיעור 35 בערך עברתי טסט פנימי, אבל עדיין לא הרגשתי בטוח באלף אחוז עם הגיר הידני, ויצא לי מדי כמה שיעורים לכבות מנוע בעליה וכו'. מפאת זמינות הטסטים שהייתה נמוכה ועוד כמה פקטורים שהלחיצו אותי לסיים את זה כמה שיותר מוקדם, עשיתי בסוף טסט על רכב אוטומט. בדומה לכל מי שאני מכיר שכן הוציא רשיון ידני, לא הייתה לי ההזדמנות לנהוג על רכב ידני מאז שקיבלתי את הרשיון גם אם הייתי רוצה (בין אם זה הרכב שלי, של ההורים, או מהשכרה בארץ או בארה"ב) כך שזה לא הציק לי יותר מדי. כרגע אני גר באירופה, והקונספט די שונה - אני יכול לנהוג על רכב ידני אפילו שברשיון הישראלי יש לי את ההגבלה לאוטומט, כי זה פשוט לא משנה להם (לר…
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
לה"ו בעקבות שרשור על מכוניות נוסטלגיות יוקרתיות שדורשים עליהן סכום לא מבוטל ראיתי היום את הכתבה הזו , אין לי קשר לכתב ולרמת האמינות של הדברים שנאמרו שם http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4561149,00.html
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 720 צפיות
הגרוטאה שלי כבר פסע מעולם שכולו טוב. היום כשהגעתי הביתה יצאתי מהרכב וראיתי שיוצא מעין "קיטור" מתחת למכסה המנוע מאיזור מערכת הקירור ונוזל כלשהו בחזית הרכב באיזור הרדיאטור. כנראה שהמערכת נפרצה. הרכב עצמו לא הספיק להתחמם במהלך הנסיעה. זה פחות או יותר גוזר את גורלו של הרכב שממילא אמור להיות מוחלף בימים אלה ולא ציפיתי שיימכר. העניין הוא מה לעשות איתו כעת ? איך אתם ממליצים להיפטר ממנו ? עדיין יש לו צד ג' עם ביטוח גרירה אז יש לי הזדמנות לגרור אותו פעם אחרונה לפני שאני אבטל את הביטוח עם קניית הרכב הבא. תודה מראש לכל המייעצים.
הודעה אחרונה מאת iceco, -
שלט, פיאט פונטו
מאת ec276- 2 תגובות
- 747 צפיות
שלום לכולם בשיטוט באיביי מצאתי את השלט הבא, http://www.ebay.com/itm/Folding-Remote-Key-Case-for-FIAT-Punto-Ducato-Stilo-Panda-Flip-Fob-Blue-3-BTN-/170842860909?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27c7072d6d&vxp=mtr המחיר גרושים. השאלה איך אני מקודד אותו והאם זה בא על חשבון השלט שיש לי עכשיו ? הרכב זה פונטו אבו 2011.
הודעה אחרונה מאת ec276, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אם זה לא הפורום המתאים- אשמח אם ההודעה תעבבור לפורום המתאים. אין לי משהו אישי נגד מפרסם המודעה חלילה, אבל במהלך חיפוש רכב בשביל חבר נתקלתי במודעה הבאה: ואני שואל את עצמי ואתכם- האם לא עברנו במקרה את שנות ה 80'? מה האינטרס של רוכש יד 2 לקנות אוטו כזה שצריך לעשות לו טסט פעמיים בשנה, רכב לא בטיחותי בעליל בלי כריות אויר, ABS (שלא נדבר על מבחן ריסוק) ועוד חסרונות? מה אני מפספס פה? ובכלל, אני לא מצליח להבין אנשים כמו מפרסם המודעה. אם כבר קנית רכב, למה לשמור אותו כמעט 30 שנה מבלי לנסוע? הרי זה סך הכל סובארו DL משפחתית, לא איזה ספורטיבית נדירה. בכל מקרה, הנתונים של הרכב יפים על הנייר, אבל אני לא חושב שהייתי רוצה רכב כזה, גם לא בסכום …
הודעה אחרונה מאת ts1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום . כרגע הצטרפתי אליכם : לצערי רכשתי פורד פוקוס ובמהלך השנתיים שאני מחזיק ברכב הוא בילה כבר 5 פעמים במוסך 3 ימים כל פעם בכל תהליך כזה הוחלפו המצמדים עקב בעיות רעידה בנסיעה איטית(זחילה) וכל פעם שלוחצים על דוושת הדלק הרכב רועד , כמובן לאחר כל החלפה הרכב מפסיק לרעוד וחזר לעצמו לאחר כ 5000ק"מ .כל פעם במוסך(המרכזי בניר צבי) טוענים שכעת הכל בסדר ואין לי כוח להכניס את הרכב למוסך פעם נוספת. האם למישהו יש עצה מה עושים
הודעה אחרונה מאת רונן שחפ, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו מכיר פירוקיות באזור הוד השרון-רעננה-כפר סבא-פתח תקווה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת FlicK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, שבוע הבא אני טס לפראג, והייתי רוצה לדעת אם קיימת איזה אפליקצייה חינמית לטלפון שאפשר להוריד ולהשתמש בחו"ל לצורך ניווט? ללא חבילת אינטנרט כמובן. תודה.
הודעה אחרונה מאת zivco80, -