Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
באחד השרשורים פה בפורום מישהו כתב פעם למישהו אחר "אם אתה לא יכול להרשות לעצמך S חדשה אתה לא יכול להרשות לעצמך גם S ישנה"

זה גם לא מדויק. אני מכיר במקום עבודתי כמה אנשים בעלי משכורת לא מאוד גבוהה שמחזיקים מכוניות יוקרה ישנות. רובם לציין הם תושבי כפרים בצפון ועם קשרים במוסכים רלוונטיים.

במקרה של דרג הביניים של רכבי יוקרה (סדרות 3 ו-5, מרצדס C ו-E) ניתן למצוא, בכפוף לחיפוש ארוך וקפדני, אקזמפלרים במצב לא רע שלא יקרעו לחלוטין את הכיס של שכיר ממוצע+. האחזקה מתבססת הרבה מאוד על יבוא אישי של חלקים או חלקים מפירוק/שיפוץ וכמובן על הכרות אישית עם המוסכניק. העלות השוטפת כמובן גבוהה יותר משל רכב "ממוצע", אבל נמוכה יותר משל רכב יוקרה חדש (במיוחד אם מתייחסים למרכיב ירידת הערך - שהוא מחריד ברכבי יוקרה בשלושת השנים הראשונות שלהם על הכביש).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Doc slow +1

היה בחור בפורום שסיפר שרכש סאאב 9-5 (רמת רישוי 7) וההחזקה הכללית שלה לא הייתה נוראית בכלל , אמר שיש מוסך בצפון שמטפל ברכב במחירים שפויים כולל תקלות טורבו וכו וכו.

כנראה חלק ממחירי ההחזקה תלויים גם בקשרים שלך למוסכים כאלו ואחרים.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

קבוצת רישוי 7 ? מה עלות אגרת הטסט על רכב כזה ?? אני נוטה להיות בדעה של דוק סלואו , רכב יוקרה ברמה מאוד מאוד גבוהה , קשה עד בלתי אפשרי יהיה להחזיק , את דרג הביניים של רכבי היוקרה עם קצת מאמץ תהיה אפשרות אבל כל זה בכפוף לנק' ההתחלה שלך עם האקזמפלר שתמצא.

פורסם

iceco, למיטב הבנתי ככל שהרכב מתיישן כך אגרת הרישוי יורדת גם במחירה ואת זה הסקתי על פי הבדיקה הבאה:

אני מחזיק בשברולט אלרו שהיא רמת רישוי 5 שנת 2000 , אגרת הטסט האחרונה ששולמה הייתה בעלות 1100 ש"ח

חבר טוב מחזיק סיאט לאון 1.8 TSI רמת רישוי 4 שנת 2012, אגרת הטסט האחרונה ששולמה הייתה בעלות 2100 ש"ח

החבר עם הסיאט שילם 1000 ש"ח יותר למרות שהרכב שלי מוגדר ברמת רישוי גבוהה משלו , אך הרכב שלו חדש ב 12 שנים.

יכול להיות שאני טועה אבל זה מה שהבנתי לפי בדיקת 2 הרכבים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתחת ל 1000 ש"ח זה לא יורד. הרכב שלי רמה 2, עושה 2 טסטים בשנה וכל אגרת טסט עולה בסביבות 500.

אגרת הרישוי זה כנראה לא מה שיהרוג אותך מלהחזיק רכב יוקרתי ישן מלפני 2004.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן גם האסקורט 95 של אבי משלמת טסט 1065 ש"ח והיא בת 19.

חוץ מזה עם אגרת רישוי פעם בשנה אפשר להתמודד, אם אתה לא יכול להתמודד עם האגרת רישוי שזה הדבר הראשון אתה בחרת ברכב הלא נכון.

פורסם

אני קראתי שעלות החלפת משאבת הגה כוח+ כל מה שנלווה למערכת (ובדר"כ הולך הכל יחד) עולה בS CLASS כ 25K ש"ח!

תחשבו כמה עולה מדחס של מזגן או כמה עולה טיפול של טיימינג. תפרנים לא יכולים להרשות לעצמם מכוניות פאר אלה אם הם פנומנים ויודעים לסדר את הרכב לבד לגמרי (ובמקרה כזה גם צריך קשרים באיזה מוסך).

פורסם

קודם כל באתר של משרד הרישוי יש טבלה מסודרת שמסבירה את עלות הרישוי השנתי לעומת מחיר עלות הרכב כחדש ולעומת השנתון שלו.

רכבי יוקרה גם כן מגיעים בכמה רמות, לא כל מרצדס עולה אותו הדבר לתחזוקה.

אני בטוח שC200 או E200 שהן מוניות בתפוצת נאטו הן רכבים שיש להן היצע מוסכים מומחים והיצע חלפים הרבה יותר גדול וזול מאשר C 63 AMG

לא כל רכב יוקרה אמריקאי זה קאדילאק - יש גם ביואיק, מהצד השני יש גם רכבים כמו לינקולן.

ועוד דבר שלא נלקח כאן בחשבון הוא הזמן והקילומטרים אותם רכבי יקורה מתוכננים לעבור - זה נכון שאתה יכול ליפול על תקלה בעשרות אלפי שקלים ברכב יוקרה מסוג "רמת תחת" של מרצדס (ASS CLASS למי שלא הבין) או סדרה 7 של BMW או סדרה 8 של אאודי למשל או יגאוור כלשהיא וכך הלאה וכך הלאה ומצד שני הסיכוי שתיפלו על תקלה כזו הוא מלחתכילה נמוך יותר ברכב שהחלקים שלו תוכננו לאורך חיים גדול יותר.

זה הימור - אם אתם רוצים להפחית את מידת הסכנה לפחות תחפשו אקזמלפר שיש לו היצע נרחב - שוק ליסינג למשל, שוק מוניות או פשוט דגם שרואים הרבה על הכביש.

תפרן הוא תפרן והכתבה הזו מטעה מאוד בשימוש במונחים שלה - זה רכבים טובים למי שאין לו כסף לעלות רכישה של רכב חדש ברמה זו אבל יש לו כסף לתחזוקה או מסוגל לתחזק חלק ניכר מהתקלות\טיפולים בעצמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שהיום יש כזה דבר רכב שהחלקים שלו תוכננו לאורך חיים גדול יותר. מה שלא מתקלקל לא מכניס לייצרן כסף.

פורסם
אני לא חושב שהיום יש כזה דבר רכב שהחלקים שלו תוכננו לאורך חיים גדול יותר. מה שלא מתקלקל לא מכניס לייצרן כסף.

זה נכון , אבל את זה נוכל להגיד על כל רכב ולאו דווקא על רכב יוקרה ישן/חדש.

פורסם

"אני לא חושב שהיום יש רכב שהחלקים שלו תוכננו לאורך חיים גדול יותר"

היום אולי לא , אבל אנחנו מדברים כרגע על רכבים יוקרתיים מ "פעם" ;)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

2004 זה לא כזה "פעם". יש אינספור סיפורי סבתא על האמינות המוחלטת של מרצדסים ישנות, מהתקופה שעד לפני 20 שנה. לפי מה ששומעים היום מנהגי מוניות, הדגמים החדשים יותר לא ממשיכים את המסורת. לך תדע כמה זה מדוייק, ידוע שאנשים נוטים לחבב את העבר על ההווה.

אבל בהחלט המגמה כיום היא לייצר מכוניות מתקלקלות. זה פשוט יותר כלכלי.

פורסם (נערך)

למרצדס "של פעם" היו לא מעט יתרונות תחזוקתיים על אלו של היום.

א. הן באמת היו אמינות יותר. ע"ע W123 המיתולוגית.

ב. מנועים יחסית פשוטים עם יחס הספק/נפח צנוע ברוב הדגמים. מנועים ישנים של מרצדס אפשר לפתוח ולשפץ גם במוסך ביתי.

ג. רוב הדגמים היו מאובזרים די בקמצנות. פחות דברים שיתקלקלו. פחות אלמנטים ממוחשבים שלא ניתן לתקן וצריך להחליף (בהרבה כסף).

אבל בהחלט המגמה כיום היא לייצר מכוניות מתקלקלות. זה פשוט יותר כלכלי.

לאף יצרן אין אינטרס ליצר מכונית מתקלקלת בכוונה. זה רע למוניטין, זה עלול להיות פתח לתביעות (גם פליליות) ואם התקלות מופיעות בתקופת האחריות - זה עולה המון כסף.

לדוגמא - אני בטוח ש-VAG לא באו למהנדסים שבנו את ה-DSG7 ואמרו להם "תדאגו שהגיר יתקלקל". הם כן אמרו להם לבנות אותו הרבה יותר זול וקטן מה-DSG6 והתקלות נבעו כנראה משילוב של אילוצים (במשולש - ביצועים-מחיר-אמינות) ותקלה תכנונית כזאת או אחרת.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow

• תוכן חדש...