Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אופציה אחרת למכונית חלום ב 50000 ש״ח:

חפשו ביד 2 רכב מ5000 ועד 30000, נפח מ 2001 (לצורך הסינון) ומעלה עד שנת 95, נניח.

רעיונות מעניינים עם אפשרות לשים 20000 בצד בידיעה שייגמרו מתי שהוא.

לדוג׳: אלפא 164, לנצ׳יה תמא, ומהעבר השני פונטיאק בונוביל, מרצדסים ישנים. רכבים ישנים במחיר גבוה הם בדרך כלל במצב שמור ומושקע בידי בעלים אוהבים.

כמובן שזה לא כלכלי ביחס למכונית חדשה ונורמטיבית יותר, אבל זו הרפתקה מושכלת יותר. (ובלי קשר, לדעתי תמיד עדיף לשלם על רכב משומש 80% מהמחיר שתכננת ולשמור בצד את השאר).

עריכה: החיסרון באפשרות הזו הוא הבטיחות. פחות כריות ומערכות. אולי על זה אמר מי שאמר שעדיף לחיות עד גיל 50 מאשר לסחוב את החיים עד גיל 80...

זה בערך מה שאני עשיתי, רק לא עם רכב יוקרתי ונדיר במיוחד.

צריך לצאת להרפתקאה כזאת מתוך הבנה שעלות הרכישה היא שולית לעומת האחזקה (אפשר לקרוא לזה גם השיפוץ) ובאמת ניתן לחיות עם הרכב ביום-יום באמינות. (יחסית, כן?)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא בטוח שאתה צודק. מרצדס s class משנת 2000 היא זולה יחסית בגלל שכבר איבדה את כל ערכה הסגולי. מצבה המכני לא יהיה טוב יותר מרכב אחר בגילה ובהכללה אני מניח שהבעלים האופייני הגשים חלום של מרצדס עם עור ועץ, מהר מאוד הבין שזה יקר בשבילו ומעוניין להתפטר. רכבים מהרשימה שהזכרתי מקבלים ערך מסוג שונה ובדרך כלל נופלים אצל בעלים אוהבים ומביני עניין, כאלה שכיף לקנות מהם רכב.

כל קניית רכב היא סוג של הימור, רק שלדעתי זה הימור מחושב יותר למי שכבר מחפש רכב מיוחד.

אני כותב מניסיון של 7 רכבי יוקרה/מיוחדים בני 15+. רכבי יוקרה ישנים מלאים בגדג'טים: כל מיני מערכות הידראוליות מסובכות, מערכות ואקום, אין ספור משאבות, מנועים שהיו פנינה הנדסית של אותם שנים מסובכים באופן היסטרי (גם להם יש מיליון חיישנים, צינורות, מחשב הצתה, מחשב הזרקה, מחשב בקרה, מחשב דיאגנוסטיקה ועוד). כמה שרכב ישן יותר מענין, ככה מנוע שלו יותר גדול ומסובך (מנועי V גדולים למשל שאין גישה לשום דבר, מלא צינורות גומי שהתיבשו, אטמים שנסדקו, משיכות אויר מכל מקום אפשרי, מערכת קירור עייפה עם רדיאטור חצי סתום, ראש מלא אבנית וקורוזיה). תוסיף לזה שלפני שהיה OBD היה צריך מחשב מקורי יקר מאוד לדיאגנוסטיקה יש רחוק ולא בכל מוסך. מנוע גדול עתיר מומנט שמתחמם כי מערכות עייפות, גיר כבר לא מתפקד כמו שהיה (מנועים גדולים אוכלים גירים לארוחת צהריים אצל בעלים שרוצים להרגיש כוח).

להמשיך?

כמה שלא תתחזק רכב ישן ומיוחד, קשה להשיג חלפים, תקלות משביתות צריך להמתין חודש ויותר עד שמגיע החלק. רכב כזה לא יכול לשמש לנסיעות לעבודה, בפקקים הרכב הזה יסבול והנהג יסבול ממזגן שלא עובד (או לא יפעיל את המזגן כדי לא להעמיס על המנוע עם מערכת קירור לא מושלמת). החגיגה לא תמשךך הרבה זמן אם הרכב תקין לחלוטין, הבלאי שלו גבוה ומהר מאוד תגיע לתסריט שאני מתאר. והרכב לא יהיה תקין לחלוטין. מה הכיף כאשר חצי גדג'טים כבר לא עובדים, עור מזמן נסדק ונקרע, הלקה ירדה מדיפוני עץ, בגלל זליגות חשמל המצבר לא מחזיק אפילו שבוע, בעיות חשמל שונות ומשונות, מתגים שונים לא עובדים?

רכבים האלה מתאימים לא לכל אחד. הרכב מתאים לנהג מתחשב ברכבו שלא קורע לו את הצורה, יודע מה המחלות שלו ויודע מתי להוריד את הרגל מהגז במעבר הילוך, אילו מערכות כדאי לא להפעיל, כיצד לא להעמיס על הרכב. זה רכבים לאספנים שיש להם את הפרוטה בכיס לתחזק את הרכבים האלו ולא להשתמש בהם כרכב יומיומי.

נניח תסריט דימיוני שהרכב תקין לחלוטין ועבר רענון של הכל. מנוע 5~6 ליטר שותה דלק במשולב 1-6, עם פקקיםם בעיר 1-3.

רכב עממי ישן ומתוחזק הרבה יותר ריאלי להחזיק בתור רכב יומיומי לאדם רגיל שאין לו מספר רכבים וממון. החלקים עם הזמן לא נעשים זולים יותר. בשביל הספורט תבדוק כמה עולה משאבת ואקום של נעילה מרכזית חדשה למרצדס. בשביל רכב יוקרה ישן צריך לפחות 20K בשנה לאחזקה כאשר השימוש הוא לא יומיומי, לא כולל דלק, ביטוחים, טסט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אתה רק מחזק את מה שכתבתי.

ברור לשנינו ולשאר שלושת הקוראים שהרבה יותר זול ופשוט לקנות טויוטה קורולה 2010 ואם מעוניינים ברכב אחר ומיוחד צריך לשלם. אבל אם כבר, עדיף רכב קצת יותר ישן אבל מטופח ושמור (וגם אז להניח כסף בצד) מאשר הדוגמאות בכתבה.

אגב, אני זוכר חלק מהרכבים שהיו לך (e class, יוקון. אני עוקב...) ואם אני זוכר מה שפרסמת בזמנו קנית אותם ממגרשים (בהכללה: רכבים מהאפיון הראשון שהזכרתי קודם לשלילה) ולא במצב טוב במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
פורסם
: גם לקבוצה 1 עד 11' וגם לקבוצה 2 עד 08' עלות הרישיון נמוכה מ-1,000 ש"ח.

בולשיטיזם.

קבלתי חידוש רישיון לרכב קבוצה 2 מודל 2007 שלי על סך 1180 ש"ח

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלעד, טכנית זה נכון. כל עוד אתה לא חירש ויש לך רדיו (שזה בערך 95 אחוז מהנהגים) אתה תשלם יותר מ1000 ש"ח על קבוצה 2 על אפך וחמתך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הדוגמא לדה שבו באה להראות לך עד כמה זה לא נכון העובדה שאנשנים מחליפים רכבים כי הם מתקלקלים - זה בולשיט.

ברוב המקרים זול יותר לתקן את הרכב מאשר להחליפו באחר.

אנשים מחליפים רכב כי נמאס להם מהנוכחי, הם רוצים חדש יותר, חזק יותר או לפעמים חזק פחות - בעיקר בגלל שאנשים פשוט רוצים שינוי כל תקופה מסויימת.

חלק מהאנשים מחליפים רכבים בגלל סטיגמות או חשש לגל לתקלות אבל לא לוקחים בחשבון שלתקן אותן כנראה כמעט תמיד יהיה זול יותר מאפשר פשוט להחליף את הרכב.

לא בהכרח נכון. בדיוק מהסיבה הזאת (ריבוי תקלות) החלפתי קסנטיה בלנסר, ודייהו נובירה (אם לא החוסר אמינות, מדובר ברכב יחסית סביר) בפורד פוקוס.

כל מקרה לגופו. לדעתי צריך להחליף את הרכב כשעלויות האחזקה שלו עוברות רף מסויים (לא תקף לגבי רכבים מיוחדים למיניהם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הכל נכון הכל אמת אבל לאמר שאנשים מחליפים רכב בגלל שהוא מתקלקל היא גם נכונה חלקית בלבד - תביט היום במגרשים למכירת רכבים ואתה תראה שם אצטדיונים של רכבים תקינים לחלוטין במצב נסיעה קרוב למושלם.

רוב האנשים היום מחליפים רכב בגלל שהם רוצים להחליף רכב, זה דבר תקופתי, זה מעשה של אופנה לא פחות מאשר פחד מתחזוקה ותקלות או אובדן אחריות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
ואם אני זוכר מה שפרסמת בזמנו קנית אותם ממגרשים (בהכללה: רכבים מהאפיון הראשון שהזכרתי קודם לשלילה) ולא במצב טוב במיוחד.

דווקא יוקונים שקניתי במגרש, אמינות שלהם הייתה מוחלטת. אבל מנוע גדול וצמא עדיין היה להם. היו לי שני E קלאס, האחד שנת 1996 היה אמין למדי למרות שהרבה דברים לא עבדו בו, גם גיר אוטומי בלי אוברדרייב לא תרם לחיסכון בדלק. היה לי גם E קלאס מונית לשעבר שנת 2007 - הרכב האמין ביותר והזול ביותר לאחזקה מאלו שהיו בו. זה גם היה רכב יחיד שהייתי נוסע יומיום לעבודה למרחקים של 100ק"מ לכיוון. כל אלה נקנו באותו מגרש.

היה לי גם במוו סדרה 7 ישנה במצב תצוגה, הרכב הזה נקנה לא ממגרש ואחזקה שלו הייתה בור ללא תחתית, כל שבוע הייתי מבקר במוסך, כל פעם משהו היה מתקלקל.

מרצדס E קלאס ישנות ודגמים שמיועדים למונית זה מקרה יוצא דופן מבחינת אמינות. לאומת נגיד S קלאס ישנה, האחזקה שלה תיהיה יקרה למדי, במיוחד בגירסאות עם מנועים גדולים (אני כותב את זה לא סתם כי נדמה לי, להבדיל מאותה כתבה).

ככלל, ככל שהדגם יקר יותר במקור, כך אחזקה שלו תיהיה יקרה יותר. מעבר לזה במרצדס ישנות יש המון בעיות עם מזגן.

כך שזה לא יעבוד עם לקחת רכב יוקרה ישן ומטופח ולשים סכום בצד. זה היה יישור קו שלא נגמר. כל פעם יילך משהו אחר והכל יקר וקשה להשגה. יוקון לאומת זאת, זה לא רכב יוקרה, הוא בנוי על מכלולים עמידים מאוד של רכב עבודה (טנדר) ושורד יפה תנאים קשים. דגמי הדיזל, המנוע וגיר מותקנים גם בהאמר צבאי (בגירסא ללא טורבו).

אבל עדיין נשארת שאלה פתוחה של דלק. טויוטה תעשה בממוצע 1-10, יוקון 1-3 (מניסיון). יוקון דיזל אולי יגיע ל1-7 אם תנהג כמוני (העברת הילוכים על 1500סל"ד האצות איטיות כאשר כל משאית ואוטובוס עוקפים, לא להגיע למהירות מעל 90).

לכן, אם הכוונה להשתמש ברכב כיומיומי, ההמלצה שלי היא לקנות רכב כמה שיותר חדש ולא מסדרות היוקריות ביותר. E קלאס דיזל W211 היא אופטימלית מבחינת נוחות ויוקרה, חיסכון ואמינות. רק צריך לחיות עם זה שהיא הייתה מונית - את זה יכול לא כל אחד.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לכן, אם הכוונה להשתמש ברכב כיומיומי, ההמלצה שלי היא לקנות רכב כמה שיותר חדש ולא מסדרות היוקריות ביותר. E קלאס דיזל W211 היא אופטימלית מבחינת נוחות ויוקרה, חיסכון ואמינות. רק צריך לחיות עם זה שהיא הייתה מונית - את זה יכול לא כל אחד.

מהי כוונתך כמה שיותר חדש 2007-8 זה חדש ?

יש כאן כמה פוסטים יפים מאוד של חברה שרכשו מרצ׳ מונית לשעבר ומאוד מרוצים , גם צריכת דלק , גם אמינות , גם חלקים בשפע , וכמובן ... מרצדס .

רוב המוחלט של העולם מקבל סלידה מרכב שעשה מעל 200k קילומטר , אולי באמת צריך להתחיל לשנות את הפאזה שלנו לגבי זה .

פורסם

הכוונה הכי חדש שאפשר לקנות, 2007+ זה שנתון סביר.

E קלאס שלי הייתה עם מעל חצי מיליון קילומטר. קילומטרז' של דיזל זה לא כמו בנזין. במיוחד כאשר מדובר במרצדס. מרצדס זו עדיין מרצדס אפילו שהיא כבר לא כמו המרצדס של פעם. דגם W211 מאוד מוצלח במיוחד אחרי 2004. דגמים של מונית עשוים להיות עמידים במיוחד עם רכיבים HEAVY DUTY.

פורסם
אחרי שקראתי את מה שכתבת נדהמתי לראות עוד יותר כמה הסיפור הזה של יוקרה ישנה במחיר סביר , בכלל לא זול ואפילו טירוף ! למשוגעים לדבר בלבד עם כיסים עמוקים .

נכון, בהחלט לא רכב לתפרנים.

אגב, חדשות ״טובות״, התקלה האלקטרונית שהיתה לי בגיר כנראה גרמה לו לנזק, אני הולך לבנות את הגיר מחדש.

בכל מקרה זה הולך לעלות קצת מעל 15k שקל (במחירי חו״ל), כרגע מנסה להחליט אם אני בונה את הגיר עם חלפים מקוריים או משקיע קצת יותר והולך על מחוזק ומשופר.

כך או כך, יהיה מעניין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נכון, בהחלט לא רכב לתפרנים.

אגב, חדשות ״טובות״, התקלה האלקטרונית שהיתה לי בגיר כנראה גרמה לו לנזק, אני הולך לבנות את הגיר מחדש.

בכל מקרה זה הולך לעלות קצת מעל 15k שקל (במחירי חו״ל), כרגע מנסה להחליט אם אני בונה את הגיר עם חלפים מקוריים או משקיע קצת יותר והולך על מחוזק ומשופר.

כך או כך, יהיה מעניין.

תזכיר לי איזה רכב יש לך ?

• תוכן חדש...