Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא החיסרון שהוא חלש,מדובר על סך הכול כה75 כס ובעליות הרכב חלש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מסכים עם כל מה ש slowride כתב ומחזק ! , רכב כזה קונים כי אוהבים , אם יש לך תקציב קטן ואתה חובב רכבים ישנים אלה הרכבים בשבילך וגם אם אתה לא תטפל בה לבד הטיפולים במוסך זולים .

אוסיף רק כי באותו סכום כסף או אם אפילו תוסיף כמה אלפים תמצא יפניות עם מנועים מוחלפים , גירים מוחלפים וכו', כמובן שלא בהכרח אבל יש כמה . כך שאולי האמינות של הרכב הזה תהיה גדולה מרכבים של סוף שנות התשעים .

עריכה : הרגע ראיתי את תגובתך האחרונה ואענה לך , אולי בעל הרכב לא היה צריך לנסוע יותר ? . אולי זה רכב שני במשפחה ? . יש כמה סיבות .

עריכה אחרונה על ידי ts1

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

גם סיויק 98' יכולה להפגין אמינות טובה לא פחות מאותה סובארו, כנ"ל פולו קלאסיק ידנית (לא סתם נהגי מוניות אוהבים אותה) ולפחות בהן אתה מקבל ABS וכריות אויר (לפולו 3 כוכבי בטיחות באותן שנים שזה בטוח יותר טוב מהסובארו).

פורסם (נערך)

לא מבין את העניין למה לקנות רכב ולנסוע רק 120 אלף, נמכרו המון(!) רכבים מהדגם הזה טבעי שיהיו מספר מכוניות עם נסועה נמוכה.

יש המון אנשים, מבוגרים בעיקר, שרוצים נוחיות של רכב ונוסעים מעט.

אמי נוסעת רק לעבודה הלוך חזור זה יוצא 5-7 אלף קילומטרים בשנה, אין הגיון להכפיל את הזמן פי 18 ולנסוע בתח"צ, בנוסף עניין הנוחות.

לגביי הביצועים, אין לי הרבה מה לומר חוץ מלהציע לך לנסוע על רכב כזה שמור, תאוצות הבייניים שלו מפתיעות, יש עצלנות מסיומת בהילוך 1 ובור קטן, לאחר מכן הרכב סוחב, לפי דעתי טוב יותר מחלק מרכבי המיני החדשים לדוגמא, שנמכרים כמו לחמניות.

אגב אין בבעלותי כרגע רכב כזה, למרות שזה נראה ככה, אני פשוט מנסה להעביר מספר דברים אחרי ניסיון של 3 עשורים איתו במשפחה.

עריכה:יש לחבר טוב פולו שמורה, לאחותי היה סיויק, הסיווק באמת אמינה, אבל אתן מספר דוגמאות לדברים שלא היו קורים בסובארו: משאבת מים, החלפת אטם ראש, טיימינג, חיישן מעצבן שלא זוכר את שמו שלקח מספר ביקורים במוסך למצוא,זה אגב אחד היתרונות בסובארו אין אלקטרוניקה.

פולו קלאסיק, מצטער, האוטו לא מזדקן בכבוד בכלל.

בטוח שהרכב לא מתאים לכל אחד, וכפי שרשמת מי שיהיה חשוב לו ביצועים, בטיחות, וכו' אין לו מה להעיף מבט על הלאונה.

פשוט יש לה מספר יתרונות, שאי אפשר להתווכח איתם, וכבודה במקומה מונח.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

רכב אמין, פשוט שניתן לתחזק בעצמך אם יש לך קצת ידע.

מניסיון (לפני שנים רבות) המנוע די חלש, אבל מספיק לשיוט ב-90 קמ"ש. שלוחצים עליו, יש לו צליל מיוחד (אבל ביצועים - יוק!)

חוץ מזה, יש כאלו שמסמנים את הרכב הזה כקלאסיקה עתידית (ה-FF כבר נחשבת לקלאסיקה).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
גם סיויק 98' יכולה להפגין אמינות טובה לא פחות מאותה סובארו, כנ"ל פולו קלאסיק ידנית (לא סתם נהגי מוניות אוהבים אותה) ולפחות בהן אתה מקבל ABS וכריות אויר (לפולו 3 כוכבי בטיחות באותן שנים שזה בטוח יותר טוב מהסובארו).

בגלל הערך הנוסטלגי לחלק מהאנשים ומהחוויה בנסיעה ותחזוקה של רכב ישן, כאילו אספנות. לסיביק 98 ופולו קלאסיק אין את זה.

הבטיחות זה לא ערך עליון אצל כולם, כל אחד עושה את השיקולים שלו. למה אנשים נוסעים באופנועים? זה הרבה פחות בטוח מהסובארו הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מחזק את SLOWRIDE

לפי דעתי קניה של רכב כזה היא נטו אהבה לרכב הזה, מה גם שכנראה הוא ממש שמור.

מה גם שמחפש את הדגם הזה כנראה זה ממש מציאה

פורסם

אם הוא ידני הוא די זריז. נוחות נסיעה לא רעה. ובחלקם יש 'היל-הולדר' שזה מה זה נחמד..

לי אישית גם יש חיבה מסוימת ל-DL. יצא לי לתפור כמה אלפי ק"מ על DL כזו, בין שאר הגרוטאות שהיו לי..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
זה מה שאני בכלל לא מבין, קנית רכב, למה לשמור אותו בחנייה ולא ליהנות ממנו?.

כמה ק"מ בשנה,לדעתך, צריך לעשות בן אדם כדי להנות מהאוטו?

לא לכולם יש צורך בנסועה של 20 אלף בשנה. אני אתן לך את אבא שלי בתור דוגמא-ממוצע 10k ק"מ בשנה (לאורך 14 שנים) וזה כשהוא גר בירושלים ויש משפחה גם מחוץ לעיר (מודיעין, חיפה, אשקלון). היו שנים שהייתה לו הסעה לעבודה ככה שהאוטו היה נוסע רק לסידורים ובסופי שבוע לטיולים/ביקורים, זה לא נקרא להנות מהאוטו? אולי הבן אדם מקבל הסעות ממקום העבודה הרבה שנים/רכב ליסינג והסובארו שמשה כרכב שני בבית? אולי היה שייך לבן אדם מבוגר שנסע "לסופר ובחזרה"? אתה לא יכול לקבוע התנהלות של אנשים רק לפי הקילומטראז' של הרכב שלהם.

לגבי חלופות במחיר זהה-סלואורייד כבר הסביר את הסיבות לקניה של רכב כזה. לא כולם מחפשים את הפרקטי ומתקדם יותר, לא עבור כולם new is always better אלא ההפך.

ממש לא מזמן התנהל שרשור בנושא כמעט זהה שדיבר על רכישה של רכבי פאר ישנים במחירים כפולים מהמחירון ומה החלופות השונות בתחום הרכב באותם סכומים, כמובן שהדעות לא היו אחידות כי לכל אחד סדר עדיפויות שונה (שם לא דובר על סכומים בני 4 ספרות שמאפשרים תוספת של abs ושתי כריות אוויר לכל היותר, אלא על סדר גודל של 60-80 אלף ש"ח שתמורתם אתה יכול גם לקרוע את הניילונים מרכבים מסויימים).

מדובר בפורום של חובבי רכב, נראה לי הגיוני שיהיו כאן אנשים שיעשו שיקולים בבחירת רכב מעבר ל"הדרך הכי פרקטית להתנייד מא' לב'".

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

איך אף אחד לא התייחס למנעול רב בריח לידית הילוכים? :shock: הרי רק בגלל זה שווה לקנות...

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
ביצועים שלא נופלים בהרבה ממכוניות מודרניות.

לגביי הביצועים, תאוצות הבייניים שלו מפתיעות, יש עצלנות מסיומת בהילוך 1 ובור קטן, לאחר מכן הרכב סוחב, לפי דעתי טוב יותר מחלק מרכבי המיני החדשים לדוגמא, שנמכרים כמו לחמניות.

אתה רציני?

על איזה ביצועים ותאוצות ביניים אתה מדבר?

זה רכב שיכול לשייט על 100 קמ"ש בלי בעיה אבל כדי להגיע לשם צריך לוח שנה, אם אני זוכר נכון הנתונים של הגיר האוטומטי מדברים על איזור ה-17 שניות ל-100 (כשהיה חדש...) וגם הגיר הידני לא רחוק מכך.

משפחתית מודרנית ממוצעת עושה את זה סביב 11 שניות וזה עוד לפני שמכניסים לדיון את מנועי הטורבו הקטנים שיורדים גם מתחת ל-10 שניות.

כלומר לפי מה שאתה אומר הביצועים של משפחתית מודרנית לא נופלים בהרבה מהביצועים של הרכב שלי, אני עושה 0-100 ב-4 שניות והן בערך 10-11 שניות, זה אותו פער בין הסובארו DL לבין המשפחתית הממוצעת.

אגב, לא כותב דברים באויר, גם לנו היתה אחת במשפחה ומהבציר הכי "מוצלח" (שנת 88 כמובן), היא היתה אמינה, זולה לטיפול ועברה תחת ידינו כ-400K קילומטר על פני כ- 9 שנות בעלות (זו היתה תקופה שהיינו עושים את קו ת"א-אילת סביב 5-6 פעמים בשנה, תמיד איתה).

היתה סוס עבודה, נוחה ברמה סבירה, מרווחת ברמה סבירה ביחס לתקופה, היתה זולה לתחזוקה.

מצד שני היא ממש לא היתה זריזה, הבטיחות לא היתה קיימת כי באותה תקופה זה לא היה מקדם מכירות (העובדה שהגיעה מיפן סיפקה את הלקוחות).

לא ברור לי גם על איזו עבירות שטח אתה מדבר, יש את גרסת ה-4X4 שלה אכן יש עבירות שטח אבל בגרסאות 2X4 הרגילות?

אתה כנראה מתבלבל ידידי, כן, הן אהודות על ידי בני דודנו ויש לא מעט כאלה בפזורות הבדואים בדרום הארץ אבל זה לא שהם חוצים איתם דיונות או עולים איתם טרסות, הם בסה"כ יורדים איתם מהכביש הראשי אל דרך עפר כבושה שמובילה לביתם, לא משהו שיהווה אתגר לכל רכב 2X4 אחר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא מבין את ההמלצות (בשרשור הזה לפחות) על סיביקים 98' או אימפרזות למיניהן.

הרי ברור שהן תהיינה יותר בטוחות (ולא בטוח בכלל שיותר אמינות) מהרכב שפורסם במודעת המכירה שהוצגה כאן.

אבל ! זה ממש לא קשור ולא רלוונטי לכאן.

מי שמחפש רכב כזה - אילו ממש לא השיקולים שלו (את חלק מהשיקולים / קהל היעד - אתם הצגתם פה).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...