Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מה שאני בכלל לא מבין, קנית רכב, למה לשמור אותו בחנייה ולא ליהנות ממנו?.

יש אנשים שפשוט לא נוסעים הרבה, אבל חייבים רכב (גרים במקום בלי תחבורה ציבורית, או תחבורה ציבורית יקרה ולא נוחה).

למשל, פורד פוקוס של אמא שלי סגרה השנה קילומטראז' מטורף של 6 אלף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הסיויק אני קצת חולק עלייך כי מבחני ריסוק מוכיחים שהיא אמנם לא הכי בטיחותית אבל מספקת הגנה סבירה:

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/1998

http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_1998/35.aspx

בסובארו אין כריות אויר, ABS ואזורים סופגי אנרגיה.

אין ספק שנתוני הרכב יפים, ואין ספק שרכבים כאלו הציגו אמינות טובה אבל מה שאני בא להגיד זה שלא משנה איזה רכב, ברגע שהוא מתיישן חלקים מחלידים וגומיות מתייבשות (מתכון לנזילות למשל).

מסכים איתך שקהל היעד שמחפש רכב בסכום של 6-7 אלף לא יתפנק על בטיחות אבל אנשים היום הרבה יותר מודעים ואם תסתכל בפורום "יעוץ ברכישת רכב" הרבה מהשואלים מתעניינים גם בנושא של בטיחות (רק לפני כמה ימים היה שם שרשור בו דובר על בטיחות של סוזוקי בלאנו וסוויפט ישנות).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

רכב שעומד בחניה סגורה וסלולה (לא על אדמה) יכול לא לפתח חלודה כמעט. זה גם תלוי בסוג הרכב. בשימוש שוטף ובתחזוקה נכונה גומיות יבשות מוחלפות - אלה דברים שמעירים עליהם בטסט. למה אתה יוצא מנק' הנחה שזה רכב מוזנח שסתם עמד?

מבחינת בטיחות זה לא עניין של פינוק. יש אנשים שזה לא הכי חשוב בסדר העדיפויות שלהם. אני לא חושב שכל אחד חייב לנהוג במכונית הכי בטיחותית שהוא יכול להרשות לעצמו. כמו שכבר אמרתי, תגיד את זה לאופנוענים. לפי התפיסה שלך אין שום סיבה להסתכל לכיוון רכישת אופנוע בגלל שבאותו מחיר יש מכוניות הרבה יותר בטיחותיות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אתה רציני?

על איזה ביצועים ותאוצות ביניים אתה מדבר?

זה רכב שיכול לשייט על 100 קמ"ש בלי בעיה אבל כדי להגיע לשם צריך לוח שנה, אם אני זוכר נכון הנתונים של הגיר האוטומטי מדברים על איזור ה-17 שניות ל-100 (כשהיה חדש...) וגם הגיר הידני לא רחוק מכך.

משפחתית מודרנית ממוצעת עושה את זה סביב 11 שניות וזה עוד לפני שמכניסים לדיון את מנועי הטורבו הקטנים שיורדים גם מתחת ל-10 שניות.

כלומר לפי מה שאתה אומר הביצועים של משפחתית מודרנית לא נופלים בהרבה מהביצועים של הרכב שלי, אני עושה 0-100 ב-4 שניות והן בערך 10-11 שניות, זה אותו פער בין הסובארו DL לבין המשפחתית הממוצעת.

אגב, לא כותב דברים באויר, גם לנו היתה אחת במשפחה ומהבציר הכי "מוצלח" (שנת 88 כמובן), היא היתה אמינה, זולה לטיפול ועברה תחת ידינו כ-400K קילומטר על פני כ- 9 שנות בעלות (זו היתה תקופה שהיינו עושים את קו ת"א-אילת סביב 5-6 פעמים בשנה, תמיד איתה).

היתה סוס עבודה, נוחה ברמה סבירה, מרווחת ברמה סבירה ביחס לתקופה, היתה זולה לתחזוקה.

מצד שני היא ממש לא היתה זריזה, הבטיחות לא היתה קיימת כי באותה תקופה זה לא היה מקדם מכירות (העובדה שהגיעה מיפן סיפקה את הלקוחות).

לא ברור לי גם על איזו עבירות שטח אתה מדבר, יש את גרסת ה-4X4 שלה אכן יש עבירות שטח אבל בגרסאות 2X4 הרגילות?

אתה כנראה מתבלבל ידידי, כן, הן אהודות על ידי בני דודנו ויש לא מעט כאלה בפזורות הבדואים בדרום הארץ אבל זה לא שהם חוצים איתם דיונות או עולים איתם טרסות, הם בסה"כ יורדים איתם מהכביש הראשי אל דרך עפר כבושה שמובילה לביתם, לא משהו שיהווה אתגר לכל רכב 2X4 אחר.

עידן, משפחתית אוטומטית מודרנית זה בדרך כלל סביב ה12-13 שניות.

לא השוויתי אותה למשפחתיות מודרניות אלא למכוניות מודרניות.

שים לב שרשמת בגירסא הידנית.

בדקת לאחרונה כמה אלטו ידנית/אוטומטית עושות את המיאוץ הקלאסי?

רכבי מיני אחרים?

הסובארו בגירסא הידנית במודולים המאוחרים עושה 15 ו17 לידני ואוטומט בהתאמה.

נסעתי על מאזדה 3 דור קודם, b3, ורכבים הרבה יותר חזקים.

הסובארו מפתיעה מאוד בהשוואה לרכב שתןכנן לפני 3.5 עשורים.

לגבי יכולות שטח, בלי שום קשר לגירסת 4×4, לרכב יש בהשוואה לרכבי הנאה קדמית אחרים יכולות שטח מעולות.

הרכב מגיע עם מרווח גחון נאה(גדול יותר מחלק מהגיפונים האחרים), בלי חלקים בולטים מתחת למרכב, עלות הגבהה זניחה.

ועובדתית, משמש עדיין חקלאים, מושבנקים, בני דודים למינהם שצריכים יכולות שבילים סבירה והעמסה בעיקר בגירסת הסטיישן.

אתה מוזמן לעשות סיבוב קטן בצפון, ולהיות נוכח לכך לבד.

בנוסף חפש טיולי שטח של מועדון סובארו.

עריכה:הכוונה שאפשר לעשות איתה את כל משימות התחבורה היומיומיים, לשייט ב110, עקיפות, האצות סבירות(להוציא עליות), בלי שום קשר לזה שהיא לא בטוחה.

ברור שכמכלול זה ממש לא מתאים לכל אחד, גם לא לי.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

itamarg , כולם מסכימים איתך . מי שרכב ישן , או הספציפי הזה , לא מדבר אליו לא יקנה את הרכב .

וכתבת שיש אופציה מקבילה סיוויק , לא ראיתי סיוויק 98 בפחות מ 11 אלף ואלה עוד במצב סביר .

מי שמחפש רכב כמה שיותר מתקדם באותו סכום (6.5-7K) ילך על שרייד , סיריון , ואפילו אם יוסיף כמה אלפים ימצא ב 11 אלף גטס .

העינין של הבטיחות , אלה שאוהבים רכב ישן , יוותרו על הבדלי הבטיחות בין הרכבים .

אל תשכח גם שיש כאלה שאוהבים רכב מסויים .

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

• תוכן חדש...