Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"המרת" רשיון אוטומטי לידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני כשלוש שנים, כשלמדתי נהיגה, למדתי על רכב ידני, וכשהגעתי לשיעור 35 בערך עברתי טסט פנימי, אבל עדיין לא הרגשתי בטוח באלף אחוז עם הגיר הידני, ויצא לי מדי כמה שיעורים לכבות מנוע בעליה וכו'. מפאת זמינות הטסטים שהייתה נמוכה ועוד כמה פקטורים שהלחיצו אותי לסיים את זה כמה שיותר מוקדם, עשיתי בסוף טסט על רכב אוטומט.

בדומה לכל מי שאני מכיר שכן הוציא רשיון ידני, לא הייתה לי ההזדמנות לנהוג על רכב ידני מאז שקיבלתי את הרשיון גם אם הייתי רוצה (בין אם זה הרכב שלי, של ההורים, או מהשכרה בארץ או בארה"ב) כך שזה לא הציק לי יותר מדי.

כרגע אני גר באירופה, והקונספט די שונה - אני יכול לנהוג על רכב ידני אפילו שברשיון הישראלי יש לי את ההגבלה לאוטומט, כי זה פשוט לא משנה להם (לרשויות, למשטרה, לחברות הביטוח) על איזה רכב הוצאתי רשיון, כל עוד הוצאתי רשיון שמעיד שאני יכול לנהוג ברכב.

אבל, אין כך הדבר כשאני רוצה לשכור רכב, וחברות ההשכרה לא מוכנות להשכיר לי רכב ידני, ומאחר ורוב הרכבים בהשכרה במרכז ומערב אירופה הם ידניים (יש אוטומט, אבל עולה יותר מכפול בדר"כ), זה די מגביל אותי.

יצא לי לנהוג על רכבים ידניים בשנה וחצי מאז שעברתי לשם. נהגתי על רכבים של חברים, בשליחויות של העבודה ושל האוניברסיטה שבה אני לומד, כך שלנהוג על ידני אני יודע, אני פשוט לא יכול להוכיח את זה לחברת ההשכרה עד שאני מוריד את ההגבלה מהרשיון רשמית.

אני נמצא כרגע בארץ, לעוד כשבועיים בערך, ואני רוצה "להמיר" את הרשיון כך שאוכל גם לנהוג על ידני.

חיפשתי בגוגל, הרבה, אבל בכל מקום נכתב משהו אחר - חלק מהאנשים אומרים שאין צורך בשום דבר, פשוט לגשת למורה כלשהו ולבקש שיגיש אותי לטסט, אחרים אומרים שיש לי רק פטור מתיאוריה ושיעורים אבל אני עדיין צריך להוציא טופס ירוק, ואחרים אומרים שאני צריך גם להוציא טופס ירוק וגם לעשות מספר שיעורים בודדים בשביל "להוכיח" למורה שמגיש אותי שאני יודע לנהוג.

מישהו יודע מה התהליך באמת?

תודה

פורסם

מכיר חבר שעשה את זה,

אתה פטור מתיאוריה ומכמות שיעורים, תמצא לעצמך מורה טוב, תוציא טופס ירוק (תוסיף אישור לפטור מתיאוריה) ובהצלחה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מכיר חבר שעשה את זה,

אתה פטור מתיאוריה ומכמות שיעורים, תמצא לעצמך מורה טוב, תוציא טופס ירוק (תוסיף אישור לפטור מתיאוריה) ובהצלחה.

אני רק רוצה לחדד ולהוסיף: אתה חייב חתימה של רופא עיניים ורופא משפחה על טופס, אחרת לא יחתמו לך במשרד הרישוי על הפטור מתיאוריה.

השבוע, לצערי, סתם שרפתי שעה בהמתנה במשרד רישוי בגלל זה :|

פורסם

עשיתי את האותו התהליך בדיוק, פשוט הוצאתי טופס ירוק ופניתי למורה שלי, עשיתי משהו כמו 5 שיעורים וניגשתי לטסט וכמובן עברתי כי זה הכי קל בעולם שאתה כבר יודע לנהוג.

ועכשיו יש לי רישיון על ידני.

פורסם
עשיתי את האותו התהליך בדיוק, פשוט הוצאתי טופס ירוק ופניתי למורה שלי, עשיתי משהו כמו 5 שיעורים וניגשתי לטסט וכמובן עברתי כי זה הכי קל בעולם שאתה כבר יודע לנהוג.

היי, עד כדי כך פשוט , פטור מתאוריה ? מלווה ? וכו' ?

פורסם
מכיר חבר שעשה את זה,

אני רק רוצה לחדד ולהוסיף: אתה חייב חתימה של רופא עיניים ורופא משפחה על טופס, אחרת לא יחתמו לך במשרד הרישוי על הפטור מתיאוריה.

השבוע, לצערי, סתם שרפתי שעה בהמתנה במשרד רישוי בגלל זה :|

תודה!

האם היית חייב לעשות את השיעורים הנ"ל או שזה היה רק בגדר המלצה של המורה\רצון שלך? כמה זמן חיכית לטסט? והאם יש לך מלווה כלשהו או הגבלות כמו נהג חדש וכו'? תודה!

פורסם
תודה!

האם היית חייב לעשות את השיעורים הנ"ל או שזה היה רק בגדר המלצה של המורה\רצון שלך? כמה זמן חיכית לטסט? והאם יש לך מלווה כלשהו או הגבלות כמו נהג חדש וכו'? תודה!

אל תשכח דבר אחד הכי חשוב, אתה חייב לרענן את חוקי הנהיגה , מה שהתרגלת בנהיגה שלך ביום יום לרוב הם נגד חוקי התנועה היבש, כמו איתות בעת מעבר מסלול , שתי ידיים על ההגה , הסתכלות במראה בעת הכל בערך.. בהצלחה !

פורסם
אל תשכח דבר אחד הכי חשוב, אתה חייב לרענן את חוקי הנהיגה , מה שהתרגלת בנהיגה שלך ביום יום לרוב הם נגד חוקי התנועה היבש, כמו איתות בעת מעבר מסלול , שתי ידיים על ההגה , הסתכלות במראה בעת הכל בערך.. בהצלחה !

אוי... אני מאותת במעבר נתיב לרוב, אני כמובן אדע לנהוג במהירות המותרת (זה 50 עדיין, נכון?... :wink:) ואני אסתכל במראות והכל, הבעיה היחידה היא הידיים על ההגה - אני רגיל לנהוג עם יד אחד. זה לא בגלל איזה פוזה או התרגלות או מה לא, זה פשוט שמהיום הראשון שקיבלתי רשיון הבנתי ששימוש בשתי הידיים על ההגה בנהיגה נורא מגביל אותי, ויש לי הרבה יותר חופש ומרחב תמרון ושליטה על כל הרכב כאשר אני שולט בהגה ביד אחת... זה קריטי?

פורסם
בוודאי קריטי למבחן הנהיגה.

אך צריך להקפיד על זה גם בנהיגה סדירה.

יצא לי לנהוג עם סבא שלי כמה פעמים, הוא אומר לי את אותו הדבר, אני אומר לו סבבה ומתחיל לנהוג עם 2 ידיים - ישר הוא רואה איך הנהיגה שלי משתנה ומודה בזה שזה פשוט לא עובד לי. הסיכוי שלי לעשות תאונה כששתי הידיים שלי על ההגה גבוה בהרבה מאשר נהיגה עם יד אחת. נשמע אבסורד, נשמע מטומטם, נשמע לא הגיוני, אבל זה פשוט ככה.

אם יהיה לי משהו שאולי יפיל אותי ושאצטרך להתכונן אליו לטסט, זה זה.

פורסם

בלי קשר לטסט הקרב ובא שלך , כמובן שתיכשל בו אם תחליט לנהוג עם יד אחת על ההגה , הטסטר יעיר לך אבל אז שוב תשכח , עשה לעצמך ש״ב מעכשיו שתי ידיים על ההגה לפחות עד אחרי הטסט , זה פשוט הרבה יותר בטוח והיציבות עולה לאין ערוך , תוסיף לזה את העובדה שתמיד יש מהמורות בכביש שלא שמת לב אליהם ולכן שליטה על ההגה עם שתי ידיים עדיפה , אם תשאל אותי , גם אני נוהג עם יד אחת על ההגה לצערי מכורח ההרגל .

פורסם
בלי קשר לטסט הקרב ובא שלך , כמובן שתיכשל בו אם תחליט לנהוג עם יד אחת על ההגה , הטסטר יעיר לך אבל אז שוב תשכח , עשה לעצמך ש״ב מעכשיו שתי ידיים על ההגה לפחות עד אחרי הטסט , זה פשוט הרבה יותר בטוח והיציבות עולה לאין ערוך , תוסיף לזה את העובדה שתמיד יש מהמורות בכביש שלא שמת לב אליהם ולכן שליטה על ההגה עם שתי ידיים עדיפה , אם תשאל אותי , גם אני נוהג עם יד אחת על ההגה לצערי מכורח ההרגל .

צודק אני אתחיל להתאמן על זה לקראת הטסט. כמה זמן היית צריך לחכות עד שקיבלת תאריך?

פורסם

בטסט, נהג כמו ילד טוב ירושלים. שתיי ידיים על ההגה, ב3 ו9. אם הבוחן מיושן ומעיר לך, 2 ו10.

אחרי זה? תחזור לנהוג איך שאתה רגיל. המנהג שלי הוא יד אחת בשיוט, שתיי ידיים בנהיגה מרוכזת.

• תוכן חדש...