Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

המלטשת שלי כבר לא מחזיקה את הדסקיות ליטוש שלה טוב. הם "בורחים" מהמקום. הגיע הזמן להחליף. 

מקורי, עלות סביב 100 ש"ח, באיזה חור לא נגיש ולא נוח. 

חליפי מעלי, עלות 20 ש"ח בערך (קצת פחות). 

אני מנחש שהחלופי מעלי יחזיק לי רק שנה, ולא שנים, אבל במחיר הזה? אני יכול לרכוש 2, וכל החלפה להזמין עוד 2 :lol:

אני תוהה מה לעשות. 

כמובן שאני מעדיף מקורי, הכי פחות "עיזים" אפשריות. אבל פי 5 במחיר?!

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

כן. 

הזמנתי לי איזו שלישיה במכה.

עדיין משתמש בראשון.

שים לב למרחקי (ומספר) הברגים. כמו בג'אנטים באוטו, יש כמה גרסאות.

אל תשאל איך אני יודע...

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה, נראה לי שזה מה שאעשה. 

לפחות אם זה באמת יהיה זבל מוחלט, יש לי מקורי נגיש יחסית שאוכל לקנות "זריז". 

וקוריוז. 

המחיר באמאזון למקורי הוא סביב 30 שקלים (כרגע, בתוספת של 54 ש"ח דמי משלוח). עדיין יותר זול מבארץ עם המשלוח. ☹️

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בשעה טובה הפדים החדשים הגיעו אתמול, אחד הורכב על המלטשת. 

עוד אין לי אפשרות לעדכן אחרי שימוש מספק- הייתי צריך אותה רק לכמה דקות אתמול, אבל זה נתן לי כמה תובנות. 

שורה תחתונה, אכן, פתר לי את הבעייה וניירות הליטוש יושבים מצויין על החדשה.

הפד המקורי של בוש, זה שהגיע עם המלטשת, הוא בקשיות בינונית (M). הייתי מודע לזה כשרכשתי אותה, ואפילו הייתי מבסוט על זה. זו הייתה נקודה מעניינת, התחשבות בעבודה של הכלי. תכנון בריא וטוב. [קיים גם רך, S, למטלות ספציפיות אגב. אין לי צורך בו]

החלופיות מגיעות רק בדרגת קושי H (קשיח). לא חשבתי שארגיש הבדל משמעותי. 

ובכן, מרגישים. 

כמו שאמרתי, עוד לא צברתי די ניסיון עם הפד החדש כדי לתת פה תשובות רציניות מניסיון. מבחינת תחושה, אני חושב שמרגישים את הרטט יותר מאשר עם הפד הקודם. עד כמה זה בעייה, אדע רק אחרי שימוש משמעותי יותר. כנ"ל לגבי מהירות העבודה ואיכות התוצאה הסופית. יש לי ניחושים בלבד בשלב הזה, לא מידע.

ההחלפה מאד פשוטה: פותחים 4 ברגים, במקרה שלי זה היה טורקס (כוכב), מוציאים את הפד הישן, מנקים היטב את כל האיזור מהליכלוך שהצטבר שם עם השנים, מוציאים את הפקק שמגן על הבורג המרכזי מהשקית של השואב אבק :lol: ומחזירים אותו למקום, מניחים את הפד החדש על הזיזים היעודיים ("שגם". לא ניתן להניח את הפד בצורה שהברגים לא יהיו מותאמים היטב לחורים), וסוגרים חזרה את הברגים. השתמשתי ב"מד מומנט" המובנה שלי, סגירה עם האצבעות על קנה המברג בעדינות עד ל"זה יושב ונוגע בתחתית ומתחיל להתהדק", ועוד רבע סיבוב קל. הדוק, אבל לא מאד. השתדלתי להיות פה עדין ומדוייק יחסית, כדי לא לגרום לעיוות או לחוסר איזון לחלק המסתובב.

רכשתי בעלי, 3 במכה, מתוך הנחה שאם המקורי החזיק 5 שנים כל אחד מאלו יחזיק סביב שנה אחת בלבד ולא אצטרך להתחיל לרדוף אחריהן שוב, כי יש ספיירים. 

חיפשתי את הכריות שמתאימות לדגם המלטשת שלי, היו כמה אפשרויות כאלו. מחירים בין 17-21 ש"ח (בהתאם לשער הדולר שהוא כרגע די נמוך). ליתר ביטחון קניתי מ-2 ספקים שונים, למקרה של באג פוטנציאלי ואי התאמה של אחת הכריות. נראה שלפחות פה, הכל תקין- כשאומרים בעלי שזה מותאם לדגם, זה מותאם לדגם.

פורסם

תוספת קטנה, אחרי עוד קצת שימוש. 

החומר מתחמם מאד באופן יחסי לכרית הקודמת. 

אין לי בעייה עקרונית עם זה; זה רק אומר שהבלאי של הצמדן יהיה מואץ, כנראה משמעותית, וההנחה שלי של יחזיק שנה אולי אפילו אופטימית. 

כשתהיה לי עבודה משמעותית (משהו גדול, זמן ארוך יחסית) עם הכלי, אדע יותר. 

• תוכן חדש...