רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום יש לי רכב פולסווגן פולו 2002 אני רוצה לקנות כיסוי חדש לשלט, חיפשתי במלא מקומות ולא מצאתי בבקשה אם מישהו יודע על מקום עדיף לאזור ירושלים/ מרכז... תודה מראש זה השלט:
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם ברשותי רכב מאזדה 3 2005 אשר נכשל בטסט עקב פנס ימין עכור, עקב מחירו הגבוה (כ 700 ש"ח לתחליפי חדש או מקורי במחיר לא הגיוני) החלטתי לנסות לחדש את הפנס( כמו שפרסמו פה בפורום) אך זה עזר רק במעט, כנראה שהיה חור או סדק וזה חילחל פנימה . בדקתי בחברה - מעל 1000 ש"ח אז החלטתי לנסות את מזלי בגוגל ונתקלתי באתר אשר דורש עבור הפנס 296 ש"ח בלבד ( גילוי נאות כבר קניתי מהאתר הזה בעבר ריחנים ומצלמה אך לא ידעתי שהוא כבר גם לחלקי חילוף) ניסתי את מזלי והזמנתי וקיבלתי יחסית את הפנס מהר, לציין כי הפנס היה חדש (אומנם תחליפי אך נוצץ ) עם מעט מאוד ידע טכני שצריך ,החלפתי לבד לבד!! ניגשתי לטסט ועבר כמו גדול. רכשתי מהאתר גם את הצד השני כדי שיהיה מאוזן. וקיבלתי מחיר עגול (:לדעתי שוו…
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאישתי יש יונדאי I20 שנת 2009 מנוע 1.4 אוטומטית. בסוף החודש הביטוח ניגמר וצריך לחדש אותו. בפעם הקודמת היא שילמה 4500 לביטוח חובה+מקיף, לכל נהג מגיל 24. קיבלנו מספר הצעות (ממקום העבודה שלה 4381, מהסוכן של אבא שלי 4300) ודרך WOBI הכי זול יצא אצל "הפניקס". השאלה היא איזה דברים חשוב לבדוק בפוליסה כדי לא ליפול בפח? (הבנתי שלא כל ביטוחי הגרר מכסים אם נתקעת בכביש 6 וכו') והאם למישהו יש ניסיון עם רכישת ביטוח דרך WOBI? אם כן, אשמח לקבל חוות דעת
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
כבר הרבה זמן אני מחכה להופעה מחודשת של הג'ימני או תחילת ייבוא של הדאסטר, במקביל אני עם האצבע על הדופק בלוחות יד2 ומחפש ג'ימני משומש במצב בתול, ומדי פעם צצים רכבים שכדאי להתקשר ולשאול מי נגד מי. (לרוב הרכבים שם אפילו לא מגיע שיחת טלפון) מהשבועיים האחרונים: מקרה ראשון: בחור מעלה מודעה בשישי בבוקר. אני מתקשר - אין מענה. אחרי כשעה הוא מעדכן את המודעה "נא להתקשר אחרי 19:00", סחבק מתקשר. מחליטים להיפגש, "תתקשר אלי ביום ראשון בבוקר", הוא לא עונה, אני מחליט להתקשר בערב. בערב הוא ממלמל תירוצים שהיה עסוק, אומר להתקשר מחר בבוקר. שוב לא עונה, שוב אני מתקשר בערב, "מצטער חבר של המשפחה נפגע בעזה ביקרנו בבית החולים, תתקשר מחר", חשבתי לעצמי שמדובר בתירוץ די טוב, ניסיתי להתקשר…
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
היי, שיתוף ראשון בפורום הסטורייה מוטורית כשנתיים אחרי השחרור רכשתי את הרכב הראשון שלי, זה היה גולף VR6 שנת 97 אוטומטית (יד שנייה כמובן, הרכב היה בן בערך 4-5). הרכב בזמנו היה תמורה מצוינת למי שחיפש רכב מאובזר, מיוחד וחזק. מנוע ה-V6 היה גמיש וסיפק ביצועים טובים. הרכב לא היה ספורטיבי ותיבת ה-4 הילוכים האוטומטית.... רכב נוסף שרכשתי לאחר מספר שנים היה סאאב 95 2.3T שאותו החזקתי זמן קצר עקב עלויות האחזקה הגבוהות. בין לבין היו לי רכבי ליסינג מהעבודה ותמיד הייתי מבואס מהן. הרכב האחרון היה אברת' 500 לוסו ידני 2010 - זה בהחלט היה הדבר האמיתי ואיפשר לי להבין באמת מהו רכב ספורטיבי אמיתי עם הצליל הנכון (מונזה), מנוע גמיש וחזק (ביחס למשקל) והתנהגות מהנה בנסיעה המיועדת לכך. א…
הודעה אחרונה מאת roymor, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום , רציתי לשאול האם מישו יודע אלו צמיגים מקוריים באים עם הרכב פיגו 206 איזה דגם/חברה? והאם יש כאן בישראל
הודעה אחרונה מאת TIRE CLUB, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי , השאלה היא בקשר לרכב מסויים שאני רוצה לרכוש . נכנסתי ללוח וחיפשתי פתחתי מודעה אחת והרכב יד 3 אך רשום שבעלות נוכחית ״חברה״ האם זה יכול להיות ? ואיך זה בדיוק מופיע ברישיון ? הייתי מתקשר לשאול אבל כרגע שבת ואני מעדיף להתקשר ביום ראשון אך מסקרן אותי אם יכול להיות כזה דבר תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 0 תגובות
- 810 צפיות
מגזין EVO לקח צמד מכוניות, מהמהירות ביותר בעולם, ועימת אותן ראש בראש על מסלול. התוצאות לפניכם: Ferrari 458 Speciale on track at Anglesey We've had our first taste of the mighty Ferrari 458 Speciale on the road; now here's the full track test and video of the supercar at the Anglesey circuit t=271
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
כמו שהבטחתי, הפעם קצת הקתמצנתי בתמונות אבל יש כמה סרטונים, תהנו. הבנטלי המהממת הזאת שייכת לאותו חבר שבבעלותו האסטון מרטין זגאטו הירוקה (אנשי קרסו שימו לב- הוא נועל נעלי ספורט של NIKE, מכנסי ברמודה וחולצת טישרט ועונד G SHOCK......ורוד!!!. אל תמכרו לו RS). (הבחור הימני, זה עם הברמודה ונעלי ספורט, גם לו אל תמכרו מכונית. יש לו 360. ועוד 911). יציאה מהבית שלי לכיוון המפגש עם החברים, בדרך מיניבוס משבית שמחות ולאחריו גם משטרה משביתת שמחות.... המשטרה פנתה שמאלה, אני פניתי ימינה, PARTY TIME (מתנצל, משום מה יוטיוב לא נותן HD בסרטון הזה). היציאה לנהיגה עם יתר החברים, בגל…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש את הSTI של שנת 2004-2003, הגרסא שבאה אחרי הפנסים של הזבוב. בימינו יש הרבה "הסבות" של WRX לSTI, איך ניתן לאמת שהיא אסטי מקורית?לוודא שקיים DCCD? איך שהבנתי בארץ 2.5 ליטר הגיעו רק בשנתונים מאוחרים יותר, או שאני טועה? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
אתמול התעורר בי שוב ייצר "הרסני". קטנוע שמחלק עיתונים נוסע לכל אורך המדרכה ואני צריך לפנות לו את המדרכה כדי שיוכל לעבור בה, לא רק אני גם אנשים אחרים. היום החלטתי לעשות מעשה ופניתי בפייסבוק לאותה חברה עם הסבר למה זה אסור ומה אני אעשה פעם הבאה שאני אראה את זה. מקווה שייטפלו בזה וירעננו להם את החוקים. תמיד שאני עומד עם הרכב ברמזור ואני רואה קטנוע עומד במעבר חצייה אני מדמיין לעצמי מה הייתי עושה לו אם הייתי הולך רגל. אתמול יצא לי להיות במקרה דומה אבל החלטתי להבליג ולהשאיר לאותה החברה הודעה בפייסבוק (הייתה לי הזדמנות ופספסתי אותה). מה אתם עושים במקרים כאלה? מבליגים או עושים מעשה? הזהרתי את החברה שפעם הבאה אני חוסם את הקטנוע (כמובן כאשר הוא במדרכה) ומעכב …
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
מועד עליה לכביש מאי 2006 שנת יצור ברשיון 2007 ! האם זה הגיוני או טעות?
הודעה אחרונה מאת frik, -
אני הכי עירני וטוב שככה , אין ספור פעמים ניצלתי מתאונה וזזתי נתיב בדקה תשעים , עושה את כביש 40 כל יום ופשוט לא רואה איתותים... חולפים על פניים מצדדי וכלום ואני כמובן צופר ומתעצבן ומהבהב לכל אחד כזה , רק אני חושב שרק אני מאותת ? גם בחניה ? וגם ברוורס? איך אפשר לעלות לכביש בידיעה שאתה עובר נתיבים בלי לאותת ? אני מדבר על המסוכנים האלו כן , ועוד שנפגשים ברמזור הם אלו שמסתכלים עליך ולא אתה עליהם! יש סוף לתופעה? פיתרון ? או עצבים לכל החיים?
הודעה אחרונה מאת dmkz1111, -
- 2 תגובות
- 857 צפיות
שלום, אני מעוניין לדעת איך אפשר להנות עם הנעה קדמית, כללים, מה כדאי, שיטות וכו'.. האם "דריפט" ברכב עם הנעה קדמית, שונה מרכב עם הנעה אחורית? (לא יצא לי להתנסות בזה), בכללי איך זה מתבצע? את הבלם-יד צריך להרים עד הסוף? אני אשמח לשמוע הכל, באמת כי זה מעניין אותי ואני מעוניין ללמוד הכל (אם זה היה אפשרי ) בנושא. כמובן שמדובר ברכב ידני, אשר אני ארכוש בעתיד (לא חדש מהחברה) ועד אז אני מעוניין ללמוד בצורה תאורטית, ולאחר מכן אני אתרגל. תודה לכולם, אני אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
מראת רכב נוזלת מטה 1 2
מאת tonic838-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם רוצה לעלות נוסע בקשר למראה ברכב האים שמים מראה פנורמית באמצע האם המאה המקורית של האוטו המורה ליפול או לינול כלפי מטה תודה
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
לבעלי אייפד, רק היום, גליון ספטמבר של טופ גיר חינם ! תהנו !
הודעה אחרונה מאת shaulch, -
ההבדל במחיר בין ה-יבוא המקביל ל-אלבר - עשרת אלפים שקל , הפריוס נמכרת באותו מחיר כמו היבואן , מה הקטע ?! לא אמור להיות כאן שבירת שוק כלשהי מצידם ??? קישור לכתבה - http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3638663,00.html
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אוף. הרכב שלי נראה מדהים, אבל לא היה לו מזל והוא שנת 93. ומישהו שם, גבוה גבוה במשרד התחבורה התעורר בוקר אחד והחליט: רכבים מתחת לשנת 95 חייבים מדבקות מחזירות אור. אבל היי, רכב כמו שלי שנת 95 שזהה חיצונית אחד לאחד לרכב שלי לא חייב, אבל שלי, כי לא שפר מזלו ונולד שנתיים לפני, כן חייב. למה?!
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם, לפני מסר ימים נחשפתי לאתר חדש בשם wobi אשר אמור לבצע השוואה בין המחירים של חברות הביטוח. בפעם הראשונה שאני מוצא מחיר אטרקטיבי יותר מסוכנויות הביטוח הישירות, מה שהעלה את החשדות לגבי אמיתות המחיר. חיפשתי בכל רחבי האינטרנט ואתר חוות דעת על השירות ולא מצאתי. אפילו תביעות לא נתגלו,כנגד החברה. אשמח באם תוכלו לכתוב את דעתכם, האם התנסיתם בשירות. תודה
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 16.4 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל חוות דעת על חברת הליסינג קאפיטל מוטור אני מעוניין לרכוש דרכם רכב.. תודה רבה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אני אמור לטוס לחול ל 3 שבועות. האם יש חשש שיקרה משהו למצבר אם האוטו לא יונע במשך 3 השבועות האלה?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- 5 תגובות
- 636 צפיות
מישהו מכיר, שמע, ניסה, ממליץ על מכון בדיקה טוב לרכבי דיזל בטבריה?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין להזמין ספוילר אחורי לרכב שעלותו 122$ כולל משלוח. הבנתי שמכס לא צריך לשלם ונשאר רק מע"מ ומס קניה. השאלה שלי היא לגבי קבלת המוצר ותשלום המיסים. ראשית, מה תעריף מס הקניה על סכום כזה וכיצד אני משלם אותו? כיצד אני משלם את המע"מ? האם המוצר יגיע לסניף הדואר הקרוב אלי ואז אצטרך לשלם את המיסים האלו, או שאקבל הודעה להגיע למקום אחר ולשלם שם? אשמח לקבל הסבר כיצד בדיוק זה מתרחש לפני ההזמנה. תודה
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים , ברצוני לבטל את הביטוח של רכבי מפני שהוא יקר מאוד ולהחליף לביטוח אחר (זול יותר ) . השאלה שלי היא האם מותר לי לבטל פוליסה קיימת ללא קנסות ? ואם זה כרוך בקנס אפשר לדעת מה החוק אומר בשביל להיות מוכן ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 126 תגובות
- 17 אלף צפיות
מדי פעם אני חושק ברכב מעניין וייחודי. חשבתי אולי ללכת על רכב סאלון/פאר וותיק , הכוונה לרכב בן עשור ויותר. הבחירה המתבקשת הינה לרכב ממותג גרמני - מרצדס, ב.מ.וו או אודי . אין צורך לפרט את יתרונות הכיוון הזה. מצד שני לבחירה כזו יש חסרונות תדמיתיים ועלותיים. עלה בדעתי לשקול אלטרנטיבה של רכב פרימיום אירופאי ישן שאינו גרמני. היתרונות : עלות רכישה נמוכה יותר לאותו שנתון וייחודיות יחסית. חלק ניכר מהמצאי המצומצם של מועמדות פסול מראש עקב מצב מוזנח מכאני ו/או קוסמטי. ואז אני נתקל במצב בו אם מוצא למכירה אקזמפלר מעניין ושמור אזי הבעלים מבקש מחיר אסטרונומי של פי 3 +/- מהמחירון ! לדוגמא - חבר נכבד בפורום מוכר אלפא 166 ידנית 2001 . אכן אקזמפלר יפהיפה ושמור במי…
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בסקר שנערך בבריטניה ע"י איגוד הצרכנים WHICH ,נמצא כי מבין המכוניות החדשות ועד גיל 3 שנים, המכוניות הכי אמינות היו: Most reliable new cars in each class Superminis: Citroën C1 (petrol, 2005-2014) 99.3% Medium cars: Toyota Auris (2012-) 98.8% Large cars: Skoda Octavia (2013-) 98.7% Estate cars: BMW 3 Series Touring (2012-) 96.6% MPVs: Toyota Verso (2009-) 98.5% 4x4s/SUVs: Honda CR-V (petrol, 2012-) 98.5% Sports cars: BMW 3 Series Coupé (2006-2013) 96.6% Least reliable new cars in each class Superminis: Volkswagen Polo (diesel, 2009-) 82.2% Medium cars: BMW 1 Series hatchback (2004-2011) 79.0% Large cars: Vauxhall…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
אהלן, לפני כחודש וחצי קיבלתי סוף סוף לאחר המתנה ארוכה את מצלמת הרכב הבאה: http://www.dx.com/p/2-0-tft-5-0mp-cmos-wide-angle-front-rear-view-car-dvr-camcorder-w-8-led-remote-controller-150199#.U_WMnvmSxKI המחיר אמנם היה קצת גבוה אבל חשבתי שאקבל מצלמה עם איכות תמונה טובה וגם המצלמה האחורית מצאה חן בעיני. בפועל, התאכזבתי מאוד מאיכות התמונה, כמו כן הוידאו לא רציף, אלא נתקע כל 3-4 שניות כשרק הסאוד נמשך כרגיל. פניתי לDX והם הציעו לי לשלוח חזרה את המצלמה תמורת החלפה או זיכוי. לפני שאני עושה את זה (תהליך שיקח סד"ג של חודש +-) רציתי להתייעץ ולשאול אם מנסיונכם יכולה להיות איזה סיבה אחרת לתופעות שאני נתקל בהם (הגדרה כלהיא, כרטיס זכרון לא מתאים - אני משתמש בכר…
הודעה אחרונה מאת meirotstein, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמעט כל חברה מוציא גרסת ECO, שהיא חסכונית יותר. מה הסיבה שהגרסאות האלה לא מגיעות לארץ ? הרי הם מזהמות פחות את האוויר אז המיסוי צריך להיות נמוך יותר, וכן יש את הקטע עם הדלק שהמדינה רוצה שנבזבז אבל עדיין, אני רואה פה רכבי היבריד אז למה לא ECO למינהן ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
שלום, בתאריך 16.08.2014 בלילה בין יום שבת ליום ראשון , אנשים "טובים" ביצעו נזק רב לרכב שלי שכלל ניקוב 4 צמיגים ושריטת צלב על מכסה מנוע. רכב חנה ברחוב הנוטע במרכז נתניה. האם מישהו שמע על איזה כנופיה משועממת באזור מרכז נתניה שמבצעת נזק דומה לעוד רכבים ? ובכלל האם לשריטת צלב על מכסה מנוע יש משמעות כלשהי ? אזהרה או משהו ? חשוב להדגיש שאנו משפחה רגילה , בלי עסקים , בלי חובות , לא מסוכסכים עם אף אחד , רכב חונה בחניה ציבורית ולא תופס חניה של מישהו. אישתי וילדי מפוחדים ואנו רוצים להאמין שזה מיקרי וחד פעמי , איזה ואנדליזם חולף. אודה לתשובתכם
הודעה אחרונה מאת morcen, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה זה הדבר המוזר הזה?! מה קורה לרכב שעבר טוטאל-לוסט, איך ניתן להחזיר לכביש את הרכב עם אותה לוחית רישוי? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת אייל,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 189 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- malcishua
- mikk
- BoazB11
- SlowRide
- Tom78
- דובצע
- eladts
- גולדן191
- MRCOHENN
- Opel Astra GSI
- הכהן הגדול