רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
ממש מתחת לאף יש תכנית רכב ישראלית שהגעתי אליה בחיפוש בגוגל, מסתבר שהיא גם משודרת בערוץ "אגו" הלא רלוונטי לאחר שהוט חסמה אליו את הגישה. כל פרק מכיל עד 20 דקות וכבר צפיתי בכמה פרקים, על פניו נראה טוב וכבר עשו 58 פרקים שאין לי מושג איפה אפשר למצוא את כולם. זה הפרק האחרון: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000963155#FromSearchPage וניסיתי לחפש את כל הפרקים: http://www.globes.co.il/news/search.aspx?searchType=all&searchQuery=%u05D7%u05D3%u05E9%u05D5%u05EA%20%u05E8%u05DB%u05D1&id=1&cx=partner-pub-3457903570625953:1632854301&cof=FORID:10&ie=UTF-8&q=%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA%20%D7%A8%D7%9B%D7%91&sa=Search מה דע…
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
תחילת נסיעה במישור 1 2
מאת נהג חדש?- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם הנושא הוא לכאורה בנאלי, אבל אשמח לקבל תגובות לא בנאליות איך מתחילים נסיעה במישור ברכב בנזין ידני? אני יודע על 2 שיטות עיקריות שגם נלמדות אצל המורי נהיגה השונים, כשכל אחד בוחר דרך אחרת. דרך 1. רגל על בלם וקלאצ', להעביר את הרגל מהבלם לדלק, לתת קצת דלק (על ריק כאילו), להרים את הקלאץ' לאט לנקודה, להוסיף דלק, ושוב להרים עד הסוף ולהגביר מהירות . דרך 2. להשאיר את הרגל על הבלם, להרים את הקלאץ' לנקודת החיכוך, להוסיף אז קצת דלק, להרים עוד את הקלאץ' עד למעלה, ולהגביר מהירות. ממה שאני מבין העדיפות בדרך הראשונה היא שנתינת הגז לפני הגעת הקלאץ' לנקודת החיכוך היא עוזרת שהחיכוך יהיה יותר קל, מה שתורם להתחלת נסיעה מהירה יותר, ולסיכוי נמוך שהרכב ייכבה. העדיפות בדרך …
הודעה אחרונה מאת נהג חדש?, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 559 צפיות
שלום, חבר שלי היה מעורב בתאונת דרכים היום. הוא נכנס לכיכר כאשר הייתה ריקה ולפתע מישהי במהירות גבוהה נכנסה לכיכר ופגעה בו בדלת של הנהג ובדלת של הנהג שמאחוריו(הלכו הדלתות לגמרי), חלון הנהג גם כן התנפץ וגם הכנף למטה קיבל מכה חזקה. לנהגת שנכנסה בו לא קרה משהו רציני אבל הגיעה משטרה ובוחן, והיא ביקשה להתפנות באמבולנס למיון. יש לו ביטוח ומקיף ולנהגת שנכנסה בו ספק אם יש צד ג'. מה ניתן לעשות במצב זה? תודה!
הודעה אחרונה מאת yuda_hay, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתקלתי במודעה הזו ממש בטעות, פיאט 500 אוטומטית בגירסת MY STAR ב 89,900 ש"ח. מה זאת רמת הגימור הזו?
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
מבצע הנחות לחברי מועדון "חבר". רכב ה - 4X4 האוטומטי הזול ביותר בארץ. סוזוקי קרוסאובר אוטומטית 4X4 ב- 132,990 שקל. 4X4 אוט' - 7,000 שקל הנחה. מחיר מבצע: 132,990 שקל. 2X4 אוט' - 6,000 שקל הנחה. מחיר מבצע: 113,990 שקל. איל
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
מדובר על דגם ספורטיבי לאוודי הקטנה, תציע מנוע 2.0 טורבו עם 231 כ"ס, הנעה כפולה לכל הגלגלים, גיר ידני 6 הילוכים ומד שעון חום מנוע נורמלי בלוח השעונים. המנוע מסוגל להפיק 37.7 קג"מ כבר ב- 1600 סל"ד, ויזניק את הרכב עד 100 קמ"ש תוך 5.8 שניות בלבד. כתבה בויינט: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4557841,00.html לגלרייה המלאה: http://www.netcarshow.com/audi/2015-s1/
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
כמו שכתוב בכותרת מה הדרך הכי מהירה אבל גם בטוחה להגיעה מירושלים לבאר שבע וחזרה ? נסעתי בבוקר המאוד מוקדם בכביש 60 היה ממש מהיר כביש מעולה שדה ראיה מצויין ללא כמעט פניות חדות ועליות מתונות בהחלט ולמזלי כל המחבלים לא התעוררו עדין לזריקה היומית שלהם של אבנים על המכוניות. חזרתי דרך 6 אחרי זה צומת שמשון ואז דרך צובה ויציא בעין כרם , בסה"כ חביב לקח לי 1.45 אבל המון עליות מאוד תלולות ופניות חדות והרכב פשוט טחן דלק ועבד באמת קשה אומנם הדלק מוחזר אבל חבל לי על האוטו . כביש 1 ? פקוק כרגיל . האם אני מפספס נתיב אחר כל שהוא ? ואיך 60 האם באמת מסוכן שם ביום?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאור כמה מחירים לא הגיוניים שראיתי ביד 2 , כמו רכבים ללימוד נהיגה לשעבר שדורשים מחיר "שוק" , או סיטרואנים ושאר רכבים לא סחירים במחירים שלא רחוקים ממאזדה 3 אשמח לשמוע מניסיונכם מה הפער בין המחיר שמפרמים באתרים לבין מחירי הסגירה?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- 0 תגובות
- 790 צפיות
מבקש את עזרת החברים במידע על גודל תא המטען של המכוניות התאומות הנ"ל - אני עומד לשכור (בסבירות מאד גבוהה) גלקסי, וחייב לדעת מראש מידה חשובה אחת: מה עומק תא המטען כאשר כל 7 המושבים פתוחים, כלומר גם השורה השלישית עם נוסעים : ספציפית - יש לי צ'ימידן קשיח-חלקית שרוחבו 42 ס"מ, והייתי מבקש לדעת האם ניתן להניחו מאחורי השורה השלישית, כך שיהיו לפחות 42 ס"מ בינה לדלת תא המטען כשהיא סגורה. גובה החלק הקשיח בצ'ימידן - 22 ס"מ. תודה רבה מראש לבעל אחד מהנ"ל (VW שאראן גם הולך) שיוכל למדוד ולענות.
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 938 צפיות
אני מחפש נתון לגבי מכירת ידניים ב 2014 לפי דגמים. האם מישהו יל לעזור? תודה.
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 46 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
נתקלתי במוצר הבא: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/opal-006C000000nPIqaIAG/35348649 זה אביזר שמתלבש בין מסנן האוויר למנוע ולמעשה אמור לערבל את האוויר ובכך להשיג תצרוכת דלק טובה יותר. זה לפחות מה שהם טוענים.. אני לא ממש מבין את הקשר בין אוויר "מעורבל" לבין שיפור בבעירת המנוע (שמביא לשיפור בצריכת הדלק), אבל היה שם סרטון עם אנשים "מהרחוב" שאמרו שהמוצר עובד וחוסך להם דלק. מישהו מכיר המוצר? או יכול להסביר איך אוויר "מעורבל" משפר (או שלא) את צריכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
- 5 תגובות
- 746 צפיות
שלום לכולם חיפשתי באינטרנט אך לא מצאתי. תוכלו לתת לי בבקשה את כול הצורות והדגמים שיש למאזדה לאנטיס ? ממה שהצלחתי להבין זה שבשנת 2002 עשו מתיחת פנים לאוטו. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 533 צפיות
ליתר דיוק, אם הוצאתי רישיון על סמי טריילר בקנדה, אוכל להמירו לישראלי? זאת אומרת, להוסיף את דרגת הרישיון לרישיון הישראלי?
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
בעל רכב 80-605-06 אנא פנה את הרכב ממקום החנייה,מתעללים לך בו,וגם העירייה תיקח לך אותו 1 2
מאת eladns-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אם מישהו יכול לעזור לאתר הבעלים ולמסור לו זאת, יקיים מצווה ולא תעמוד על דם רכבייך. {אפשר להעביר לי גם פרטים של בעל הרב בהודעה פרטית ואחפש אותו בביניינים ליד}
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 652 צפיות
טוב, אז אני משתדל לעדכן את המבצעים לרווחת הכלל. החודש מועדון הצרכנות חבר עושה שיתוף פעולה עם מכשירי תנועה ומציע הנחות על הדגמים. את הרוב פה בטח יעניינו הקרוסאובר והסוויפט שבמבצע, אותי יותר מעניין אם מישהו יכול לשפוך אור על דגם הקומפס החדש של גיפ׳, לא זכור לי דגם שלהם עם מחיר נמוך באופן יחסי וזה נראה מבצע טוב למותג פרימיום. הקרוסאובר המובקש מוצע ב6000-7000 שקל הנחה, ללא הטבות נוספות, כנראה שהמכירות שלו מוכיחות את עצמם ולכן הוא יחסית בהנחות זעירות, מה שאותי מפתיע היא העובדה שהדגם הידני בכלל לא מוצע בהנחה. מה שכן הדגם האוטומטי ב113,900 ש״ח נראה כמו עסקה לא רעה בשוק המשפחתיות. האלטו הידני מוצעת ב49,990, אני לא רוצה להיות נחרץ אבל זה נראה לי העסקה הראשונה על רכב …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 757 צפיות
שלום לכולם ותודה לעוזרים, עשיתי חיפוש לא מצאתי מידע בנושא. אני מסתכל ביד 2 על מודעות מסויימות של רכבים, שמתי לב שיש רכבים שרשומים כבעלות קודמת "ליסינג" בעלות נוכחית "פרטי". השאלה שלי במידה ואני רוכש את הרכב וכשאני יעשה שיקלול מחיר האם אני יהיה רשום כבעלות קודמת "פרטי" בעלות נוכחית "פרטי"? מה קורה לעניין הליסינג האם הוא נעלם מהשקלול ולא מוזכר במכירה של הרכב? מקס.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום, הודעה ראשונה בפורום, אבל כבר שנים מביט מהצד. אז התחדשתי באינפיניטי G37 קופה שנת 2010. ראיתי שיש כאן אנשים שמעניין אותם איך זה לרכוש רכב "יוקרה" שכבר כמה שנים על הכביש, טיפולים, ביטוח, דלק, וכו'. ההוצאות מאז הרכישה: ביטוח- 5500 חובה+מקיף צמיגים חדשים: 5000 תיקון איתוראן- 1300 טיפול 65 אלף- 2300 במוסך אינפיניטי דלק- משהו כמו 500 למיכל והרכב צמא! טסט קבוצה 7- 3200 עוד 5000 ק"מ צריך להחליף צלחות ורפידות מאחורה, משהו כמו 2500 נוספים. חוץ ממה שרשום לעיל, הרכב מדהים, חזק, מפנק, תענוג לנהוג ביום יום. הנה תמונה- לילה טוב!
הודעה אחרונה מאת RandomlyRandom, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לדעת האם המצלמה פעילה ? ואם כן האם בלילה מצלמת עם פלאש או ללא ? אודה לתשובתכם המהירה
הודעה אחרונה מאת haidahan, -
http://www.cartube.co.il/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%92-%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%AA%D7%9C%D7%AA%D7%9F-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-2014-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C ****אין לפתוח שרשורים עם פוסט ובו לינק ללא תוכן. השרשור לא נמחק כי אנשים השקיעו והגיבו (וכי המנהל התעורר מאוחר מדי).****
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 632 צפיות
בעוד כחודש המשפחה שלי תתרחב (ילד ראשון), כלב כבר יש... אני מחפש לנו רכב טוב (נוח ובטיחותי), אמין וחסכוני. אנחנו אוהבים לטייל. ים, מדבר והרים כך שרצוי שהרכב יהיה סטיישן. מגבלות התקציב הן 50,000 ש"ח, אז מין הסתם מדובר על רכב יד שנייה.
הודעה אחרונה מאת LionKing23, -
-
- 1 תגובות
- 520 צפיות
שלום חברים. אני שוקל לשכור את הרכב הנ"ל (Mercedes benz b 180) לטיול בלטביה ואסטוניה. אם למישהו כאן יצא להכיר קצת את הרכב, אשמח לשמוע חוות דעתו. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
את הכביש העולה לבונבוניירה האלפינית טיפסתי וירדתי בשבועיים האחרונים כ 15 פעם. נותרו 8 ק"מ של עליה מפותלת, כביש משובח ויבש, נתיב אחד לכל כיוון. קטעים של עשרות מטרים עם קו מרוסק ועוד אחד בהמשך, טיפה ארוך יותר. בפעם הבאה שאסע כאן זה יהיה כי החופשה הסתיימה. עכשיו התוכנית להגיע בכדי לקנות קצת מזכרות, יש מספיק זמן לזה. המקומיים נוהגים נהדר. והנה...אני מתקרב לטיגואן שמזדחל על 40 קמ"ש. מחכה שיעצור בצד או יתחיל לסוע בקצב. אבל נראה שהוא בשלו. לא יודע מה הבעיה שלו, אבל זה ממש לאט. חולפות שניות ארוכות ומבט במראה מלמד שמאחורי כבר 2 מכוניות ועוד אחת מתקרבת. בקרוב מישהו במכונית ישים לב שדקות יקרות עומדות להתנדף יחד עם המזכרות. אני רוצה למנוע לחץ ומתחיל לתכנן מהלך. האיזורים המותרים…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 884 צפיות
היי, אני מתעניין בהשכרה של BMW Z4 2014 קבריולט עם גג קשיח בחול והשאלה היא: האם תא המטען מספיק גדול עבור 2 מזוודות טרולי ממוצעות? תודה לעונים, ערן.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
קומפרסור לרכב
מאת magen22- 4 תגובות
- 830 צפיות
שלום האם קומפרסור לרכב יעיל בעת פנצ'ר? שיתן זמן להגיע לפנצ'ריה?
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 736 צפיות
שלום לכולם היום עשיתי העברת בעלות מתי אני קבל את הרישיון רכב כשהשם שלי מופיע בתור בעל הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת assaf974, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב. היום נגשתי להעביר את רכבי לטטסט. בטופס רשום לי על הפנס הימני "פנס חזית מעבר עוצמה- LUX 0 -לקוי", "פנסי חזית כיוון/שרוף-שרוף". הבוחן אמר לי לקנות מנורה.הפנסים הם מקסנון והם כן דולקים, אבל הבקלית של הפנס כבר מלוכלכת. יש לי 3 שאלות. 1- הנורה דולקת אז איך בטסט צוין שרוף? 2- האם פוליש ושיוף של הבקלית יסדר את הבעיה? 3- כמה עולה להחליף נורה של קסנון? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yair_r, -
-
- 34 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2014/08/13/2015-dodge-charger-srt-hellcat-revealed/ כתבתי הכול בכותרת. אם אתם רוצים לעשות נסיעה עם המשפחה במכונית עם 4 דלתות אבל חייבים את המכונית המשפחתית הכי חזקה שיש אז זה בשבילכם.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מה המצב האופטימלי בכיוונון המראות לשדה ראייה מקסימלי? (כמובן שקודם כל מתאמים את המושב וההגה) האם אני אמור לראות גם חלק קטן מאוד מצידי הרכב? מבחינת גובה - צריך לכוון קצת יותר למטה כדי לראות את החלק האחורי התחתון של הרכב (בחנייה ברוורס)?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 671 צפיות
שלום חברים. כמה אחוזים מערכו רכב מאבד אחרי השנה הראשונה, כמה אחרי השניה וכך הלאה?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
איתוראן ברכב אבטחה 1 2
מאת bennyavi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן חברים, אני נוסע מידי יום על רכב ביטחון עם חיישני התראה על מהירות, מנוע מונע בעמידה ובטח עוד מעקבים שאני לא מודע אליהם. בהנעה אני צריך בנוסף לקוד, להצמיד צ׳יפ (ככה קוראים לזה פה) לאיזה סורק על הדשבורד. 1. האם האיתוראן יודע את מהירות הנסיעה לפי לווין או שהוא מחובר ישירות למחשב רכב? 2. איך האיתוראן יודע מתי המנוע מונע?? אם יש לכם עוד פרטים מעניינים על איתוראנים אז זה המקום לספר לי על זה תודה
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 413 אורחים (הצג רשימה מלאה)