Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אם רוצים שהמנוע יהיה עתיר הספק וגם אמין מאוד, אין באמת תחליף לנפח.

ושלא לדבר על אופי הפעולה ההרבה יותר נעים וצליל מחרמן..

אני לא לגמרי מסכים, בארץ אנחנו מחזיקים מכונית טורבו בלחץ נמוך (1.4 טורבו 120 כ"ס) ובטיול האחרון שכרנו מכונית עם מנוע בטכנולוגיה דומה (1.8 טורבו 180 כ"ס).

הטורבו מתחיל לפעול מאוד מוקדם ויש המון דחיפה כבר מ-2000 סל"ד. זה אומר שבנהיגה נינוחה יש לך הרבה דחף בלי להוריד הילוך ובלי להתחרע על המצערת. זה אומר לטפס עליות בהילוך גבוה בלי שהמנוע מתאמץ.

טורבו לאג? לא מורגש ברוב המוחלט של המצבים. צליל מחרמן? לא מעניין את רוב הנהגים (ויש מנועי טורבו עם צליל טוב ד"א). אמינות? לפחות במנוע שמותקן ברכב שלנו לא ידוע על בעיות ידועות. מגדש הטורבו עצמו כמובן אמין כמו בלוק.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אאודי מוציאים בקרוב טורבו חשמלי, אולי זה יעשה את השינוי.

הדודג' הזאת שאל תשכחו שהיא איטלקית והמשרדים עוברים ללונדון בקרוב.

יש לה צריכת דלק כמו של 5 פיאט 500 ביחד, אם לא יותר.

תמיד אומרים שיפסיקו לעשות כאלה מכוניות אבל זה לא קורה.

אייל

פורסם

תמיד אומרים שיפסיקו לעשות כאלה מכוניות אבל זה לא קורה.

כשיש ביקוש אין סיבה להפסיק. ויש הרבה מאוד ביקוש לרכבים הללו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
יש לה צריכת דלק כמו של 5 פיאט 500 ביחד, אם לא יותר.

או של פיקנטו אוטומטית אחת.

הדודג' צ'ארג'ר הספציפית הזאת היא אמנם רכב נישה, אבל מנוע ה-V8 שמותקן בה (בגרסתו הבסיסית) דווקא הולך חזק בארה"ב ונמכר בכמויות בתוך מגוון דגמי המותג (300, צ'רג'ר, צ'לנג'ר, גראנד צ'ירוקי, דודג' ראם).

כי אם הקוריאנים ממשיכים לייצר מכוניות קטנות אוטומטיות מטרטרות וקופצניות שמסוגלות לעשות רק 9-10 ק"מ לליטר, אז למה שקרייזלר יפסיקו לייצר מכוניות V8 מפנקות שעושות 8-9 ק"מ לליטר?

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
אני לא לגמרי מסכים, בארץ אנחנו מחזיקים מכונית טורבו בלחץ נמוך (1.4 טורבו 120 כ"ס) ובטיול האחרון שכרנו מכונית עם מנוע בטכנולוגיה דומה (1.8 טורבו 180 כ"ס).

הטורבו מתחיל לפעול מאוד מוקדם ויש המון דחיפה כבר מ-2000 סל"ד. זה אומר שבנהיגה נינוחה יש לך הרבה דחף בלי להוריד הילוך ובלי להתחרע על המצערת. זה אומר לטפס עליות בהילוך גבוה בלי שהמנוע מתאמץ.

טורבו לאג? לא מורגש ברוב המוחלט של המצבים. צליל מחרמן? לא מעניין את רוב הנהגים (ויש מנועי טורבו עם צליל טוב ד"א). אמינות? לפחות במנוע שמותקן ברכב שלנו לא ידוע על בעיות ידועות. מגדש הטורבו עצמו כמובן אמין כמו בלוק.

גם לי יש מנוע טורבו 1.6L ב-3008.

וגם בו כמעט ואין השהיית טורבו.

וגם במקרה זה יש כוח זמין בסל"ד נמוך וזה מאוד נחמד.

ואין ספק שזה עדיף על מנוע 1.6-2L אטמוספרי.

אבל, אין מה להשוות אותו למנוע V6-V8 עתיר נפח, הם תמיד יהיו יותר כיפים (וגם את זה אני קובע מניסיון אישי שלי).

ומבחינת אמינות, זה לא מחזה נדיר לראות מנועי V8 אמריקאים שעברו מעל חצי מליון ק"מ ועשורים של התעללות ולא שופצו מעולם.

כמה דוגמאות כאלו יש למנועים המודרניים?

אין לי שום צל של ספק שמנוע ה-THP 1.6L שיש לי ב-3008 לא יראה את אותה האמינות.

פורסם
או של פיקנטו אוטומטית אחת. חחחח

הדודג' צ'ארג'ר הספציפית הזאת היא אמנם רכב נישה, אבל מנוע ה-V8 שמותקן בה (בגרסתו הבסיסית) דווקא הולך חזק בארה"ב ונמכר בכמויות בתוך מגוון דגמי המותג (300, צ'רג'ר, צ'לנג'ר, גראנד צ'ירוקי, דודג' ראם).

כי אם הקוריאנים ממשיכים לייצר מכוניות קטנות אוטומטיות מטרטרות וקופצניות שמסוגלות לעשות רק 9-10 ק"מ לליטר, אז למה שקרייזלר יפסיקו לייצר מכוניות V8 מפנקות שעושות 8-9 ק"מ לליטר?

8-9 זה באמת כמו פיקנטו.

לא מדובר באותו מנוע המי.

מנוע המי הוא 6.4 ולטענת דודג' אין כמעט קשר בין המנועים

אייל

פורסם
גם לי יש מנוע טורבו 1.6L ב-3008.

וגם בו כמעט ואין השהיית טורבו.

וגם במקרה זה יש כוח זמין בסל"ד נמוך וזה מאוד נחמד.

ואין ספק שזה עדיף על מנוע 1.6-2L אטמוספרי.

אבל, אין מה להשוות אותו למנוע V6-V8 עתיר נפח, הם תמיד יהיו יותר כיפים (וגם את זה אני קובע מניסיון אישי שלי).

ומבחינת אמינות, זה לא מחזה נדיר לראות מנועי V8 אמריקאים שעברו מעל חצי מליון ק"מ ועשורים של התעללות ולא שופצו מעולם.

כמה דוגמאות כאלו יש למנועים המודרניים?

אין לי שום צל של ספק שמנוע ה-THP 1.6L שיש לי ב-3008 לא יראה את אותה האמינות.

רוב הקונים לא עוברים חצי מיליון ק"מ נסועה עם רכב, התחרות בין יצרני המכוניות ההשתכללות הבלתי פוסקת ומחזור החיים הקצר של

רכבים הביאו לתחלופה של כל 4-5 שנים לרכב חדש (במדינות בהן המחירים שפויים ) גם העובדה שבכל זאת מנועי TSI מחזיקים יפה בנסועה כזו אצל בעלי מוניות, תוסיף את העובדה שלמרות הכיף של V8 הוא יצרוך בשיוט יותר דלק ממנוע טורבו מקביל, הוצאות תחזוקה גבוהות יותר,

ומבחינה ספורטיבית הוא משפיע לרעה על ההתנהגות עם אף כבד במכוניות עם מנוע קדמי, ושחיקה גבוהה יותר של בולמי זעזועים ותושבות שונות,

השאלה אם הכיף שווה את כל זה ?

פורסם
(לראיה האירופאים מקטינים תמיד, הM5 החדשה עם מנוע 4 ליטר V8 ולא 5 ליטר V10 ומוציאה 560כ"ס)

.

תשאל כל בעל M5 חדשה, הוא יגיד לך שהיה מוותר על תוספת הסוסים אם רק היה ניתן לקבל עדיין את ה-V10.

איזה מנוע מטריף זה, אין בכלל מה להשוות לדור הנוכחי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
8-9 זה באמת כמו פיקנטו.

לא מדובר באותו מנוע המי.

מנוע המי הוא 6.4 ולטענת דודג' אין כמעט קשר בין המנועים

5.7 הוא גם מנוע "המי"

אישית, מאוד אוהב את הפרונט הישן. הוא נראה יותר קרבי לטעמי . לא אהבתי. אולי עניין של הרגל.

אבל 707 ... זה באמת כייף לא נורמלי!

עריכה אחרונה על ידי Bersi
פורסם
מצחיק לקרוא לבהמה המטורפת הזאת ״חמודה״. אני בעד שיהיו גם כאלה. זה מגניב, למרות שמוגזם לטעמי.

אמרתי נחמד, לא חמוד.

תראה איזה ריפוד אדום לכוסיות

interior-front.jpg

אייל

• תוכן חדש...