רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
ראיתי שהוצגה גרסא חדשה למכונית על פניו אוטו מרשים עם גג קשיח, מוזר שהיא הוצגה לראשונה ב 2006 ואף פעם לא ראיתי אחת כזאת, אפילו לא באירופה (צרפת,לונדון..). מישהו אי פעם נתקל בה ? מקור לכתבה http://www.topspeed.com/cars/volkswagen/2015-volkswagen-eos-final-edition-ar164555.html
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
(שוב) הגיע הזמן להעביר את הרכב טסט. אני חדש במרכז, אז אשמח לשמוע המלצות על מכוני רישוי אמינים באזור ת"א. עדיפות לכאלה שלא מכשילים על שטויות וגם לכאלה שלא מחכים אצלם שעות בתור. תודה מראש ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת zvir, -
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לילה טוב, מישהו שם לב שבשבועות האחרונים העמודים של ynet ושל עוד אתרים רבים אחרים מלאים בפרסומות של הסוכנות שבכותרת...? מישהו מכיר אותם? יש לו ניסיון איתם?
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב, זה קרה לפני כשבועיים, רק עכשיו אני מוצא זמן לרשום, יום שישי אחד הלכתי לאכול במרכז קניות, חניתי רחוק ובמקום הכי פינתי שיש כדי שלא יפתחו עליי דלתות - אבל זה לא הענין. הלכתי לכיוון המסעדה, לפתע שמעתי רעש חזק של מכה, ראיתי אוקטביה לבנה חדשה מזדעזעת ומתנדנדת במקום, וראיתי שמגאן אחת נכנסה לחנייה ברייס ושיפשפה לאוקטביה מהטמבון האחורי, דלת אחורית ודלת קדמית, שיפשוף של קילוף הצבע ממש. מהמגאן יצא אישה, שאיפלו לא הסתכלה על הנזק שהיא גרמה, פשוט המשיכה ליעד אליו היא הגיע, אני לא החזקתי את עצמי ורצתי ישר לגברת, שאלתי אותה "איך את בכלל חושבת ללכת בלי להשאיר פרטים?!" היא שאלה אותי על מה? אמרתי לה על הנזק שעשית לאוקטביה, מיד היא לקחה פתק ורשמה את הפרטים…
הודעה אחרונה מאת UniqueZ, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים רציתי לעלות את הנושא שאני בטוח שיש רבים כמוני באזור הדרום, מדובר על שלטי ביפר שמפסיקים לעבוד כאשר יש לחימה בעזה . אני גר בב"ש ויש אזורים בהם פשוט השלט של הביפר הופך לאבן , מדובר גם בביפרים של חברים אחרים . גם בעמוד ענן+ עמוד ענן התופעה התרחשה . יש למישהו דעה לגבי הבעיה הזאת ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 4 תגובות
- 968 צפיות
הודעה אחרונה מאת gabbaydot, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה שחששתי שיקרה בסופו של דבר קרה. לפני כשנה רכשתי את הבראבו שברשותי מהטרייד אין של פיאט. באותו יום של הרכישה ביצעו לי ולעוד בראבו שנמכרה טסט. הבעיה היא שהרכבים נלקחו ביחד למכון הטסטים, והבוחן ציין את הקילומטרז' של הרכב שלי שעמד בזמנו על 30000, לרכב השני ואת הקילומטרז של הרכב השני אני קיבלתי עכשיו בחידוש הטסט. ז"א שמופיע לי 51000 ק"מ שבפועל היום אני עומד על 49000 ק"מ. מה ניתן לעשות? כיצד אפשר להסדיר את זה בלי האשמות על זיוף?
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים . הבוקר התקלקלה לי הנעילה המרכזית ברכב ומסתבר שנעילה עם מפתח לא נועלת את כל הרכב בתקלה זו . עבר כחודש וחצי מתום האחריות ומסתבר שהבעיה היא בממסר .רק ממסר. אלא מה ?! שהממסר מובנה בלוח תיבת הפיוזים (מולחם) והדבר היחיד לפתרון הבעיה : החלפת כל תיבת הנתיכים . עלות של דבר כזה עפ"י מחירון מוסך מורשה קיה לרכב פרטי : כ-2000 ש"ח. למונית אחרי הנחה : רק 1300 ש"ח. ואם חשבתם שמדובר בתקלה שהופיעה רק אצלי , אז טעיתם . אין לי שום טענה למוסך ואני אפילו לא מתכוון לפנות ליבואן אחרי השיחה שלי עם מנהל שירות ארצי בנוגע לסולר בשמן שכתבתי בפוסט קודם . רק רציתי שתדעו. ואל תשאלו אותי למה לא חיפשתי בפירוקייה או ניסיתי קומבינה אחרת . אני רותח מזעם על עצמי שרכשתי את הרכ…
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
- 2 תגובות
- 557 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני מוכרת את הדייטסו סיריון שלי בימים אלה. לקוח פוטנציאלי לקח את הרכב לבדיקה לפני קניה, ושם הסתבר שיש נזק לשלדה בחלק הקדמי (כנראה מעלייה על מדרכה אי שם בהיסטוריה). הבודק עצמו לא יודע להעריך את מידת הנזק ואמר לפנות לשמאי. מכיוון שלא מדובר בתאונה, האם עליי לעשות זאת באופן פרטי? (ואם כן איך?) לפנות בכל זאת לחברת הביטוח? (יש ביטוח מקיף) אשמח לכל עצה ממביני עניין. תודה והמשך יום טוב ושקט. ענת
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
האם המגבים כלולים באחריות ברכב חדש? ואם כן לכמה זמן? הרכב בן 10 חודשים, והגומי של צד ימין פשוט נתלש ממנו לגמרי. זה קרה כשנגעתי בידית בטעות, והמגבים הופעלו. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
היי! לא מזמן קראתי את הכתבה של וואלה על הi10 החדשה, הם נסעו איתה לאילת וכתוצאה מכך המזגן לא עבד להם, הם לקחו אותה למוסך ושם נאמר להם שהמסנן נסתם מהחול כנראה, אז החליפו להם אחד הקטע הוא שאני מחנה לפעמים בכורכר חול כזה ויש שם רוחות עם חול לפעמים זה באמת יכול להרוס את המסנן? אגב אין לי i 10
הודעה אחרונה מאת rotem1322, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום עברתי מול שוטר עם אקדח לייזר 25+ מעל המותר, אך השוטר נשאר ברכב ולא יצא לעצור אותי. חיפשתי בפורום ולא מצאתי מישהו שקיבל דוח מהירות מאקדח לייזר בדואר, וגם באינטרנט היו כמה כתבות שדיברו על הוספת האפשרות הזאת אבל עדיין לא מצאתי שזה נכנס לפעולה. מה ההימור?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
את הרכב רכשתי כמעין הגשמת חלום (ב 2004 מאוד אהבתי את ה 3 וה6 החדשה) בגיל 16 וחצי חבר גנב את הרכב לאמא שלו ונסענו איתו, בתור ילד מתלהב נורא התלהבתי והחלטתי שיבוא יום וארכוש לי אחת כזאת. לאחר שחרורי עבדתי ואמרתי עד שתתחיל שנת הלימודים ארכוש לי אחת ( התכנון הייתה לישנה יותר אבי התעקש לקנות כמה שיותר חדש). התחלתי לחפש ספיריט האמת החיפוש מתיש! רוב הכלים שחוטים! ואלה שבמצב טוב דורשים מחירים לא ריאליים. לבסוף הגעתי לרופא שיניים בירושלים שרכש ספיריט חדשה(בדיוק כשהן הגיעו) וקיבל הצעה מעליבה במוסכי הטרייד, כשראיתי את הרכב הוא היה מאוד מוזנח ( לא שטף אותה לעולם) אבל מבפנים שמור מאוד הכל במקום טיפולים רק במורשה ובלי תקלות מיותרות ב 4 שנים שהיה על הכביש. העסקה נסגרה 15 אלף ש"ח מתחת …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם אני יכול להוציא מידע על הרכב דרף המספר של הרכב ? היצרן של הרכב: טויוטה. מספר הרכב הוא 52-***-64 (זה לא הרכב שלי, לכן אני לא רוצה לכתוב את המספר כולו). אין לי את ה VIN (מספר שילדה) עכשיו, רציתי לדעת איך אני יכול לדעת איזה שנה האותו,וכו.... אם יש למישהוא גישה למשטרה/מוסך טיוטה שיכול למסור לי את הפרטים (כוללים איזור/כתובת של בעל הרכב דרך אגב, יש לי את שם בעל הרכב) בהודעה פרטית, זה יהיה מעולה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ברשותי עגלה של סירה באורך של 5.3M, על רוחב של 1.9M לא כולל סרנים העגלה עומדת ריקה והייתי רוצה לבנות עלייה קרוואן נגרר. העגלה היא עם רשיון נגרר לסירה. הייתי רוצה לבצע שינוי לגבי העגלה מבלי לגעת בשלדת העגלה, מדובר בבניית קונסטרוציה על העגלה. הייתי רוצה לדעת מה עליי לעשות כדי לאשר אותו לנסיעה ועד כמה העלויות האלה יכולים להגיע (עלויות לגבי אישורים והיתרים-חומרים כמובן שזה סיפור אחר) רב תודות.
הודעה אחרונה מאת Daniel_s, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
המלצה לגבי סובארו אימפרזה שנת 1999 עם בעיית ראש מנוע עקב צינור מים שהתפוצץ והתחממות יתר וקילומטראג גבוה. איך שאני רואה את זה, אני יכול לתקן ואז לנסות למכור או למכור ללא תיקון, מן הסתם לפירוק. יש למישהו המלצה מה כדאי לעשות? הפניה למישהו שעשוי להיות מעונין? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם. ובכן יש לי עסק להסעות שעוסק בעיקר בהסעת תיירים, עסק יחסית קטן עם מספר מיניבוסים. לאחרונה לאחר סקר שוק הזמנו אני ושותפי מיניבוס 16 מקומות מחברת צמפיון מדגם היי קראפטר החדשה. הרכב מגיע, ומאובזר בארץ אצל אחד המאבזרים המורשים,שאנו בחרנו. הרכב הגיע, נשלח למאבזר, שלמנו את כל הכסף( לפני זה לא משחררים אותו לרשוי) ונמסר לנו בתחילת החודש ביום ה׳. החניתי את הרכב על יד הבית והנהג השכיר הגיע ביום א׳ והחל לעבוד עליו. כבר באותו יום,אמר הנהג שהוא מרגיש שיש בעיית סחיבה ברכב,המורגשת בעיקר בעליות. הוריתי לו להכניס את הרכב למוסך החברה ביום ב׳. הרכב נכנס למוסך אחרי שעשה 380 ק׳מ. ממש חדש! לא אלאה אתכם, כבר שבועיים שהרכב נמצא במוסך מבלי שהם מוצאים את התקלה…
הודעה אחרונה מאת mosheh344, -
-
למי שלא קרא: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3634939,00.html כנראה שהיבוא המקביל לא הצליח להתרומם.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פעם הבאה שאתם תוהים מדוע דורשים מכם מיגון מוגזם לVW/Skoda/SEAT תחשבו על המקרה הבא; מתוך YNET: מצד אחד אני סבור שמגיע לו bitchslap על זה שהשאיר את הקוד על השלט, מצד שני אני יודע שגם בלי הקוד הרכב היה נגנב ואף אחד לא היה עוצר את הגנבים, בנוסף אני תוהה איך ידוע הגנבים על רכב שיצא ממש היום מהסוכנות ואיפה למצוא אותו.. יש פה גם תקדים די מעניין - ממתי סוכנויות רכב משתתפות בפיצויים על רכב שנגנב?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 1 תגובות
- 731 צפיות
מדובר בכל כלי הרכב שנמכרים בארץ ובייחוד ההיברידיים שבהם האם משרד התחבורה מפרסם כזו רשימה?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-ac05fa9a5f67741006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1758979194
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אבי רכש סובארו xv חדשה. התברר לנו לאחרונה כי הרכב מגיע ללא גלגל חלופי, אלא סובארו מספקים ערכת ניפוח. ( הרכב מגיע השבוע ) נזכרתי שה-xv הגיעה ארצה, הרבה התלוננו על כך וחשבתי שהבעיה נפתרה, ובפועל נוכחנו לדעת שלא. מה הפתרונות? כמובן שאבי רוצה לקבל תשובות וכמובן לתבוע אם וכאשר לא יקבל תשובה לעניין.
הודעה אחרונה מאת אייל מסובארו, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
סיכום 3 שנים עם ניסן ג'וק סיבת רכישה: כרווק ש90 אחוז מהזמן נוסע לבד חיפשתי סופר מיני מאובזרת וחסכונית, הג'וק ענה לי על הצרכים – לדעתי הוא נראה טוב (למרות שיש מחלוקות בנושא) הוא מאובזר (בקרת שיוט מההגה, טלפון מההגה, סטריאו מההגה, מזגן אלקטרוני, מסךשליטה, מגנזיום ועוד). לא חיפשתי רכב מרווח. חווית רכישה: אני די פדנט אז עשיתי מספר נסיעות מבחן (הגיר הרציף זרלי) המוכר בסוכנות היה מאוד אינפורמטיבי ונחמד והיה סובלני לשאלות שלי ולביקוריםהרבים בסוכנות. הרכב נרכש עם תוספות של חיישני רוורס , מרימי שמשות וקודן. ביטוח: לא רלוונטי – יש לי הסדר דרך העבודה היסטוריה: מסירת הרכב: ביום מסירת הרכב לפני שאני בכלל נכנס לרכב אני מבחין בחוט שיוצא מתקרת הרכב – בבדי…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- 1 תגובות
- 533 צפיות
על הפרק, שימוש ב-GPS הנמצא בסלולרי של הנהג לצורך מדידת מהירות נסיעתו. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3636938,00.html משרד תחבורה יקר, תפסיקו בבקשה להתייחס לנהג הממוצע כמקור לגביית מיסים ותנו לנו לנשום, תודה.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שבת שלום. לפני כ 3 חודשים קניתי רכב מטרייד אין. קניתי אותו ב 24 אלף שקל . לאחר כשבוע התחילו הבעיות. ממיר קטליתי שהלך , משאבת דלק וכו . לקחתי אותו לבדיקה והסתבר גם שהרכב בעבר עבר תאונה קשה . לפני יומיים גם גיליתי שהרכב בעברו מליסינג. מוכר הרכב לא ציין זאת בפני. כשביקשתי לבטל עסקה נאמר לי שזה לא אפשרי. וכמובן שאמרתי לסוחר שאגיע לבית משפט שאלתי היא האם יש עילה לתביעה עקב החוסר פרטים שקיבלתי שקניתי את הרככב ? הרכב שהובטח לי לא עומד בדרישות ושילמתי מכספי על רכב שאי אפשר למכור ובקושי שאפשר לנסוע עליו . תודה רבה ושיעבור עלינו שבוע שקט
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חברים וחברות, אחרי הרבה תכנונים וחלומות רכשתי לעצמי e30. לאוטו מנוע 1800 עם קרבורטור . אשמח להצטרף למפגשים, להכיר אנשים חדשים ובכלל לתמיכה מהפורום שאני קורא קבוע שלו כבר כמה שנים.
הודעה אחרונה מאת MoshE86, -
-
לאחרונה שמתי לב שהרבה לא מבינים איזה שמן שמים להם או איזה הם קונים. להוסיף חטא על פשע גם המוסכים בעצמם לא סגורים מה הם שמים. אז כחלק משירות לציבור בואו נרשום בשרשור מרוכז איזה שמנים מה הם: א."שמן מתקדם" בצמיגות של 10/40 או 10/30 בדרך כלל הוא מינראלי גם המילה, "MULTIGRADE" מתכוונת ברובה למינראלי. ב."בסיס סינטטי" הכוונה היא ברובה לחצי סינטטי ולא סינטטי מלא יש לציין שקטגוריה זו צמיגיות נעות בין 10/40 עד 5/30 לכן יש לבדוק בדף המוצר את תכונותיו. אתם מוזמנים להרחיב את שרשור או לתקן את מילותיי אם טעיתי
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
אורות ברכב
מאת ec276-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 23.7 אלף צפיות
שלום לכולם. מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא של אורות ברכב? לאבא שלי יש פיאט פונטו, האור מתכבה עם הסוויץ ואני אף פעם לא נוגע בזה, כל השנה. אני יודע שמנובמבר ועד מרץ חייב ליסוע עם אורות. סיבוב הידית השמאלית פעם אחת נקרא אורות חניה? מה זה בעצם ומתי משאירים אורות כשחונים? שני סיבובים הם אורות החזית את זה אני יודע. לדוגמא, שני סיבובים מדליקים גם את האור האחורי, האדום לא של הברקס ? או שהאור האחורי נדלק אוטומטית וכל השנה נוסעים איתו ? אורות גבוהים מגדילים את הטווח ומסנוורים אז משתמשים בהם רק שאין מישהו מלפנינו שמאיר לנו את הדרך עם האור האחורי שלו, אם בכביש דו נתיבי אני מדליק אורות גבוהים כאשר רכב אחר נוסע בנתיב הנגדי, אני מסנוור אותו ? מה זה אורות ערפל? האם יש את זה בכל…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
שלום חברים,אבקש בבקשה את העזרה שלכם,רכשתי יונדאי I30CW 2010 ויש שם USB. כאשר אני מכניס USB אל המערכת אני נתקל בתגובה של ארור!... האם מישהו יודע איך לפתור את הבעיה(שדרך אגב נתקלתי בהרבה אנשים מתוסכלים מהבעיה). בתודה לירון
הודעה אחרונה מאת carom, -
- 2 תגובות
- 848 צפיות
ערב טוב , קיבלתי מכונית על שלט שחסרים לה כמה חלקים. אני לא יודע בדיוק איזה דגם זה או איך מזהים. מבקש מבעלי הניסיון , אם יש כאלה לעזור לי להזות את המכונית ולייעץ מאיפה אפשר להשיג חלקים.
הודעה אחרונה מאת bravh,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 303 אורחים (הצג רשימה מלאה)