רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני חצי שנה ככה עברתי טסט. ביום יום הרכב של אבא שלי ידני (פיאט פונטו). יש בדרך הביתה אלינו, מקום מסוים שלא תמיד יוצא לעבור בו תלוי מאיזה כיוון אני בא. בקיצור זה רמזור כזה בעליה יחסית תלולה. שלמדתי נהיגה למדתי שיטה אחת לזינוק בעלייה להחזיק ברקס להרים קלאץ ל"רעידות" ולעבור מהברקס לגז וכו'. בקיצור לפני איזה חודש ואתמול הרמזור שדיברתי עליו היה אדום ונאלצתי לעצור. ניוטרל אני תמיד שם ברמזור ועכשיו החלטתי להרים גם ארמברקס. בקיצור הייתי ברמזור ושהתחלף לירוק באתי להעביר לראשון העברתי ופתאום נזכרתי שאני עם ארמבקס משוך, העברתי לראשון עד החצי בערך ונתתי קצת גז ושחררתי את האמברקס. שמעתי שיש שיטה כזאת לזינוק בעליה אבל היא באה לי טבעי ואני לא יודע אם עושה אותה נכון. אתמול ע…
הודעה אחרונה מאת ec276, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תראו, אני הבנתי כבר שבפורום הזה אין הרבה אנשים שמוכנים ככל הנראה להודות בריש גלי שזו תופעה גזלנית ולא ראלית לחיי היומיום. שבן-אדם צריך 'טולרנס' מסוים על מנת לחיות את חייו כבן-אדם ולא כרובוט מתוכנת. אז לפני שהצדיק את העירייה שוב פעם, נראה את הכתבה הבאה, מכיוון שהמהלך עולה הילוך ומתפשט בכל רחבי הארץ בצורה מאוד לא רחמנית, מאוד קרה ומאוד לא אנושית, לא רק בתל אביב. ולא, אין דרך להילחם בזה. נראה מי מאיתנו לא מצליחים לעצור את רכבו מעכשיו ולנצח בדיוק לשנייה, כי זה הרי כל מה שצריך בשביל הדו"ח הזה. למעשה, אפילו אם לא נעצור, איך נוכיח שנסענו לאט בימני צמוד לשפת הכביש ולא חנינו ב-0 קמ"ש? (אחרי הפתיח של בערך 40 שניות הכתבה הרלוונטית מתחילה) כאן בקישור: http://www.glob…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, יש לי I2O החדשה ומידי פעם כשעולים על מסכה ביוב או פס האטה (בארץ שלנו זה רוב הפעמים) וכו' אני שומע רעש של טיקטוק מוזר כזה, לאחר בדיקה מסתבר שמעל הדוושות , בצד שמאל של הרכב ישנו איזה חלק מפלסטיק שככל הנראה תפקידו הוא להגן על הלמעלה שם או משהו כזה, הוא לא מחוזק עם כלום, ומודבק ספוג בינו ולבין הפלסטיק ככה שאם הוא נוגע בפלסטיק אז לא יהיה מכה או משהו כזה... בכל אופן מכיוון שזה מין לוח כזה מפלסטיק כל זעזוע קל מרקיד אותו והחלק שתלוי באוויר עושה טיקטוק מעצבן... 1) האם גם לכם יש כזה דבר? 2) למה שהחברה תעשה כזה דבר וכאילו תשפצר את הפגיעה עם ספוג?? 3) אולי זה בעצם משהו שצריך להוציא אחרי קבלת הרכב? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Yuval1234, -
שלום לכולם, לא מעוניין שהשרשור יגיע לפוליטיקה, יש מספיק באתרי החדשות . יוצא לי לפעמים לנהוג בכבישים שבימים האחרונים היה בהם ידויי אבנים על רכבים (אזור צומת שוקת, עומר וכו') כיצד על הנהג להתנהג במקרה כזה כדי למזער נזקים? האם לבלום? לנסוע בזיג-זג? להאיץ?. תודה רבה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 679 צפיות
רציתי לדעת, האם מישהו יודע על פי מה מחשב מד הטיפולים את הזמן הק"מ שהרכב זקוק לטיפול. אצלי ברכב תמיד נדלק הרבה לפני הזמן האמיתי שהרכב צריך להיכנס לטיפול. בכלל לעשות טיפולים לפי המד או לפי הגדרות יצרן.במקרה שלי סיאט לאון כל 15 אלף .
הודעה אחרונה מאת motya, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום לקוראים ראשית כל , תודות לחברי הפורום , גם על המידע המפורסם וגם על ההמלצה על גזפרו לאשתי הייתה שברולט קפטיבה ספורט שנת 2012, רכב נהדר שהיה כיף לנסוע בו , כיוון שאשתי נוסעת כ- 30KKM בשנה החלטנו להסב אותה לגז, לאחר בקשת המלצה למתקין גז כאן בפורום פניתי לגזפרו , אולם נאמר לי שלא ניתן ( לפחות לא עם המערכת שלהם ) להתקין מערכת גז. הייתה עוד מחשבה ביי לבין אשתי שנחליף בין הרכבים שלנו , ונתקין מערכת גז על המאליבו שלי , או היאכטה כפי שאשתי קוראת לה , אך אפשרות זו ירדה מן הפרק ( אשתי לא אוהבת לשוט ) והחלטנו לחפש רכב באותו סגנון שניתן יהיה להרכיב עליו מערכת גז. בשלב זה ראוי לציין לשבח את העזרה שקיבלתי מיניב ( גזפרו בעין המפרץ ) על הסובלנות והעזרה , כל רכב ש…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, יש לי מאזדה 3 האצ'בק שנת 2006, אני מחפש חצאיות צד לרכב, חיפשתי באייבי וכל מה שמצאתי לא שולח לישראל, מישהו אולי מכיר מקום בארץ לקנות או באייבי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי בעיה שחוזרת על עצמה עם הרכב שלי, מסוג סוזוקי אלטו 2011 אוטומט'. ההתנעה אורכת זמן רב יחסית, בדרך כלל מצריכה שאלחץ על דוושת הגז תוך כדי ולפעמים יש צורך להכניס קוד מחדש ורק אז הוא מתניע. יש לכם מושג מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש קרן
הודעה אחרונה מאת קרן1985, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, רכשתי רכב מסוג סוזוקי ספלאש חדש מהיבואן לפני פחות משבועיים, נסעתי בנתיב הימיני כהרגלי על 80 קמ"ש לערך בכביש 4, פתאום הרגשתי חבטה חזקה מאחורה, מתברר שבחור שיכור נכנס בי מאחור כל כך חזק שאפילו הגלגל האחורי התפוצץ והתעקם יחד עם הטמבון, למזלי מאחורינו הייתה ניידת תנועה שטיפלה בעניין, ואותי פינו באמבולנס עם 2 חוליות שזזו בצוואר וכאבים לא נעימים, להגיד את האמת אני כבר מתוסכל, זה פעם שנייה בתוך שנה וחצי שקורה לי המקרה הזה עם רכב אחר שהיה לי. השאלה שלי, מה עושים אם אני לא מוכן שיסדרו את האוטו, לא קניתי רכב חדש ממיטב כספי בשביל שאני ידע שאני נוסע עם רכב שעבר תאונה ויש לו ירידת ערך, המשטרה בנוסף גררה לי את האוטו למרגש שלהם בזמן שפינו אותי ואני צריך לש…
הודעה אחרונה מאת shiran.cohen100, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
קודם כל אתחיל בהבהרה לכל חובבי הפאביה המושבעים בפורום: הרכב המצולם הוא לא שלי, אלא של קרובי משפחה - קרובים מאוד. הכל התחיל ביום בהיר אחד - "הגיע הזמן להחליף את הרכב", אמר. חיש קל הרכב הונע, ואל הסוכנות נסענו במהירות לא רגילה. כאשר יש פוטנציאל לברר פרטים עדכניים גם על ה- 208GTI היפה, לא אסע?! לקרובי המשפחה היתה פיג'ו 207 שנת 2011, שעברה מעל ל- 70K ק"מ. החלפת הרכב היתה הכרחית, משום שלא רצו לספוג יותר מידי את ירידת הערך, לצד השקעה אפשרית בו בעקבות הק"מ הגבוה באופן יחסי. הרעיון היה פשוט - לבצע עסקת טרייד אין, ולהישאר בחיים מבלי לקבל את ההרגשה שדפקו אותך על המחיר. שירות וחווית קניה: כאיש שירות ומכירה לשעבר בתחום התקשורת, מבחינתי דבר ראשון מתייחס לחווית הקנ…
הודעה אחרונה מאת fr0sty, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
"ימי כיף" מטעם העבודה הם לרוב משעממים למדי. אוכל גרוע, אנשים חצי ערומים יוצאים שיכורים מהסאונה, פעילויות מטופשות ומזג אוויר לא משהו. אתמול היה היוצא מהכלל, והכל בזכות גרוטאה רוסית בשם UAZ469 (בצעו חיפוש). משהו כחול לפני האוואזים: ההיילייט של היום היה "ספארי" של שלוש שעות, במרדף אחר נקודות הפזורות באיזור של עשרות קילומטרים רבועים. כל רביעיית משתתפים קיבלה UAZ אחד, מפה ומכשיר GPS והחלה בחיפוש אחד קודים המודבקים לעצים ביער הצפוף שסביב המתחם. מוכנים ליציאה לדרך: התחלנו, כרגיל אצל האסטונים, בתדריך מהיר במיוחד. אף אחד לא ביקש מהנהגים רישיון נהיגה או הוכחה כלשהי שהם יודעים לתפעל את הכלים הפרהיסטוריים האלה. המדריך הראשי רק ביקש באנגלית קלוקלת שאף אחד מאי…
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני פונה לפורום כי אני די אבוד לגבי מה אני עושה עם הרכב שלי. יש לי אופל טיגרה שנת 97 שעומדת כבר 3 שנים בחניה בלי טסט, הפעם האחרונה שנסעתי בא הכל היה תקין פיקס, למיטב ידיעתי כל מה שצריך לעשות זה להחליף מצבר ואפשר להתניע.. כמובן שצריך לעשות לו החלפת שמנים, לבדוק גלגלים וכו' אבל ברמת העיקרון רק להחליף מצבר ואפשר להניע. הסיבה העיקרית שלא נסעתי ברכב זה ביגלל הצבא, אני עוד ימים ספורים משתחרר ואני לא יודע מה לעשות עם הרכב.. להעביר אותו טסטים של כל השנים ואז למכור את הרכב ? לא להעביר את הרכב טסט ולמכור חלקים ? אין לי שמץ מה כדי או מה לעשות עם הרכב... יש מצב שאם אלך למשרד הרישוי ואגיד להם שהייתי בצבא כל הזמן הזה ופשוט לא היה לי כסף הם יעשו לי…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עד שנגיע לתערוכת פריז, מאזדה חושפת תמונה של השלדה וסרטון קצר. השלדה וניתוח של מגזין Road&Track האמריקאי - ההגה יהיה חשמלי. - מתלה אחורי רב חיבורי בתכנון חדש. - הפחתת משקל כללית. סרטון קצר שמאזדה פרסמה. אזהרת צפייה: נשמע כאילו המנוע מוגדש והגיר אוט'. האם כך היא תראה? (איור נחמד אך כנראה שלא. סביר להניח שלקחו את זה והלבישו עליו פרונט של מאזדה) ------------------------------------------------------------------------ לסיום, על בסיס הרכב הזה צפויה להופיע גרסת פיאט/אבארט (כזכור, תחילה דובר על אלפא רומאו אך כיום נראה כי אפשרות זו פחות סבירה). יש למה לצפות.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 3 תגובות
- 836 צפיות
ערב טוב. ברשותי גולף 4, שעברה איך לומר בעדינות, חיים לא קלים. כל כיסוי אוטודיפו ודומיהם נמאסו סופית. כרגע על הרכב מורכב H&R דמוי עור שגם הוא כבר לקראת סוף ימי חייו. כיסוי הגה כנ"ל, אפילו הריפוד על הדלת בשלבי גסיסה מתקדמים. האם יש מקום בארץ, אחד אמין ומסודר עם העדפה רצינית לעשות הכל במקום אחד. ריפודיי דלתות, מושבים והגה. את כל אלה אני מעוניין לרפד מחדש. הערכת מחיר לפרוייקט כזה? מקומות מומלצים? טיפים שכדאי לדעת? רב תודות.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 7 אלף צפיות
http://www.netcarshow.com/volkswagen/2015-scirocco/ http://www.netcarshow.com/volkswagen/2015-scirocco_r/
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הבוחן מכתיר אותה כקופקטית הטובה ביותר ועם התנהגות הכביש הטובה ביותר מביניהן המאזדה נמכרת בארה"ב בגרסה המאובזרת והיקרה ב- 30,000$
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 179 תגובות
- 18.3 אלף צפיות
אלפא רומאו ביצעו עדכון קל לג'ולייטה וזו הוצגה לראשונה בתערוכת פרנקפורט 2013. שם פגשתי אותה פנים מול פנים לראשונה. ניגש ישירות לעניין, מה נשתנה? רשמית, הודעת העיתונות התמקדה במספר שינויים: - עדכון חיצוני קל מאוד אשר כולל גריל קדמי שונה, מסגרות כרום לפנסי הערפל, מגוון צבעים חדשים וכמה חישוקים חדשים (כמו כן, חלק מהצבעים והחישוקים עד העדכון הוצאו מן המגוון). - עדכון המנוע לתקן יורו 6 (או 5 פלוס כפי שזה מכונה במקומות מסויימים). - מושבים חדשים בעלי תמיכת צד משופרת. - מערכת Uconnect הכוללת דיבורית שן כחולה, כניסות AUX ו-USB ומסך מגע בשני גדלים: 5'' או 6.5''. הגדול יותר מקבל גם מערכת ניווט תלת מימדית (לא בדקתי בעצמי) וחריץ SD. - חומרים משופרים באיזורים שונים בסלו…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחרונה שוטף טרנד של קראוונים את ישראל. זה אולי נחמד אבל כרגיל במדינת העולם השלישי שלנו, הכל חפיף. אתמול אני נוסע בערב בכביש 6 בנתיב האמצעי מתוך שלושה באותו הקטע ופתאום די-מקס שגורר קראון כפול ממנו בגודל וברוחב חותך לי את הנתיב ומאלץ אותי לברוח לנתיב השמאלי כדי שלא יכנס בי. הרמתי אורות וצפצפתי והנהג הוציא יד מתנצלת מהחלון ושנסעתי מקביל אליו הוא צועק לי שהוא מצטער ובגלל הרוחב של הקראון הוא לא ראה אותי. נפרדנו כידידים. כל מי שנוסע באירופה בעיקר בגרמניה אוסטריה נתקל באלפי קראוונים בדרכים וכולם בלי יוצא מהכלל, הרכבים שגוררים אותם מצוידים בהארכה למראות משני צדי הרכב כך שיתגברו על הבדלי הרוחב של הקראוונים. למה משרד התחבורה שאישר מן הסתם את הכלים האלה לא התקין תקנות מתאימות ואם …
הודעה אחרונה מאת הספגטי המעופף, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 962 צפיות
שלום, יש ברשותי לאון קופרה והייתי רוצה לעשות הדרכה מקצועית על הרכב שלי, אפשר בבקשה המלצות למדריך/בית ספר מקצועיים? אני רוצה ללמוד להכיר את הרכב במצבים קיצוניים עם מדריך. תודה רבה רבה, שגיא
הודעה אחרונה מאת blorb, -
- 0 תגובות
- 520 צפיות
שלום לכולם, מישהו מכיר חנות שמוכרת אביזרים לרכב (לא חלקי חילוף), כמו משענות יד, מדבקות חוץ, ידיות הילוכים וכדומה בגרמניה/אוסטריה באיזור שבין דיסלדורף למינכן? רצוי חנויות של אביזרים לסיאט לאון, לא חובה מקורי של סיאט. תודה
הודעה אחרונה מאת royfroi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
לפני שלושה וחצי שבועות הלכה לעולמה הB4 2008 האהובה שלי בתאונת טוטאלוסט. ככה הסתיימו שנתיים וחצי עם הרכב שהתאים לי כמו כפפה וענה על כל הצרכים שלי בצורה המיטבית. החסרון כמובן הגיע בצריכת הדלק הגבוהה (1 ל7 בעיר), אבל נהנתי מכל לגימה ולגימה. לאחר התאונה חיפשתי עוד רכבים שיכולים לענות לי על כל הצרכים. בכל זאת, הזדמנות לשנות. אחרי בחינות וחיפושים באינטרנט הגעתי למועמד אחד בלבד - האאודי A6 2006 3.2 קוואטרו. מבירור והתייעצות בפורום הבנתי שעלויות האחזקה כפולות ואף משולשות מהסובי, וירדתי מהעץ. לבסוף אף שקלתי רכב אצ'בק קטן ויפה שעם קיפול מושבים אוכל למלא אותו בציוד, ומכל המבחר האיביזה 2013~ היחידה שקרצה לי. ב21 יום האחרונים התניידתי בניסן מיקרה צורה חדשה, מנוע 1.2 גיר…
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- 5 תגובות
- 774 צפיות
שלום, אני זקוק לעזרה! , החיישנים אותם חיפשתי הם לרכב פולקסווגן טרנספורטר T5 : 1) V 03L 906 088 FF 2) V 03L 906 088 DC 3) V 03K 906 088 B עד כה מצאתי אותם רק בחנות אחת בארץ והם עולים שם פשוט מעל ומעבר למחירים שראיתי בחו"ל . האם יש לכם המצלה לחנות אליה אוכל לפנות ? אם כן האם תוכלו לפרסם את מספר הטלפון שלהם ? תודה לכל העונים!!!
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
http://www.bloomberg.com/news/2014-07-03/vw-adds-fighter-pilot-display-to-passat-to-challenge-bmw.html http://www.whatcar.com/car-news/volkswagen-reveals-all-new-2015-passat/1302014
הודעה אחרונה מאת Applez, -
-
שלום לכולם, ֿ רציתי לשתף אותכם בחוויה של הסופ"שׁ האחרון שהיה לי.... אני יושב במסעדה עם האישה ביום שישי בערב לחגיגת יום אהבה ואז מקבל הודעה מחבר שהוא סגר רכבת לחצות את התעלה בין אנגליה לצרפת, אחרי כמה שניות הוא שולח 3:20. אני לא בדיוק מבין מה הוא רוצה ממני ואז אחרי דקה נוספת מגיעה הודעה "אני נוסע לרינג היום בלילה ברכבת של 3:20, לא הולך לרדת שלג אבל הולך להיות רטוב! אם אתה בא איתי היום אני בטוח מגיע איתך במרץ, אישתי מאשרת את זה". אני מתחיל לחשוב איך אני עושה את זה ואם יש לי כוח לנהוג 6 שעות לרינג היום בלילה במזג אויר זועתי שאנגליה לא ראתה המון זמן (100-120 מהירות רוח וגשם ללא הפסקה). אחרי עוד דקה אישתי מסתכלת עלי ושאולת אותי על מה אני חושב.... אמרתי לה שס…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 757 צפיות
בימים אלו FCA (קונצרן פיאט-קרייזלר) עובדים על הדור הבא של מערכת ה-Uconnect אשר תתבסס על Car Play של Apple. מרבית דגמי הקונצרן העתידיים צפויים לעשות שימוש במערכת זו וכתבה למטה מוזכר כי תהיה התאמה למערכת ios כמו גם ל-android - נקווה שאכן כך יהיה. Apple CarPlay soon in FCA-products http://www.autoedizione.com/apple-carplay-soon-fca-products FCA working on next generation Uconnect http://www.autoedizione.com/fca-working-next-generation-uconnect בינתיים מסתמן שהמאבק בין גוגל לאפל מחריף בחזית חדשה: עולם הרכב. איך זה צפוי לעבוד? מה מביא עמו כל אחד משני הצדדים לקרב ועוד: Google vs Apple http://www.techradar.com/new…
הודעה אחרונה מאת mohen, -
חברים, אתמול יצא לי לשבת במרצדס c class החדשה (רמת גימור vision). ואני חייב לשתף אתכם בתחושות שלי. מעולם לא הייתי בתא נוסעים שעורר בי כל כך הרבה השראה. עד עכשיו לא יוצא לי מהראש. הכל שם איכותי ויוקרתי ברמה הכי גבוהה שראיתי. אפילו דגמים יקרים של ריינג'רובר, bmw או אאודי לא מתקרבים למה שהולך שם. לדעתי. תמונה להמחשה בלבד. מסקרן אותי לשמוע מה אתם חושבים? האם יש משהו שמתעלה על זה (וכמובן נמצא ברמת מחיר דומה)? רק מה רבה האכזבה. מנוע 1.6 תמורת מעל 300,000 ₪.
הודעה אחרונה מאת MaoRЯ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 781 צפיות
" המידע המתגלגל מדו"ח המסירות החצי שנתי מלמד שבעוד האירופיות במגמת ירידה, היפניות במגמת עלייה. ועוד איזו עלייה. הקוריאניות? די דומה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. יונדאי עדיין מובילה (ירידה במסירות הפרטיות ועלייה במסירות ברכבי הפנאי) עם 18,261 מסירות. קיה לעומתה עם צמיחה בכל סגמנט, 13,870 מסירות בכללי, 3,540 מסירות יותר מבתקופה המקבילה. למרות זאת, בתקופה המקבילה אשתקד קיה הייתה במקום השני, ואילו כעת היא ניצבת במקום השלישי כאשר טויוטה מצליחה למסור יותר. " ~ מתוך אתר "אוטו" מה משמעות המספרים? תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 46 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
זה אולי יישמע כמו עניין שולי ואני לא יודע אם הוא כבר עלה פה פעם, אבל זה בטוח קורה לרבים. אני גר ברחוב מרכזי בעיר גדולה וחווה לא מעט מקרים בהם אני מבחין בחוצפנים שיושבים על מכסה המנוע של הרכב שלי, לפעמים גם קבוצה של אנשים ולא תמיד הם רזים. כשאני מקים אותם אני שומע רעש של כיפוף פח. בקיצר, מעצבן! האם זה יכול לגרום לנזק לפח לאורך זמן? והאם למישהו יש דרך יצירתית למנוע מהטפילים האלה להפוך את הרכב שלי לכיסא נוח (מדובר בעיקר בערסים באופן מפתיע)?
הודעה אחרונה מאת corolla 08, -
-
התחרות על מותג רכב ספיציפי ולא בין כל מותג ומותג, סוף כל סוף מגיעה לשוק הרכב הישראלי. אלבר היבואנית המקבילה הנוספת לאיילון מוטורס, תמכור טויוטה קאמרי היברידית חדשה, במחיר של 180 אלף ש״ח בלבד. יוניון מוטרוס מוכרת את אותו הדגם במחיר של 240 אלף ש״ח. חזירות לשמה. כבר כתבתי לא אחת, שהתמחור של הקאמרי בישראל גבוה באופן מוגזם וזאת לאור כך שבישראל, בניגוד לשאר העולם, נמכרת גם הטויוטה אוונסיס. למעשה הקאמרי ממוצבת באותה קטגוריה בדיוק כמו האוונסיס, רק שהקאמרי מיועדת לשוק האמריקאי והאוונסיס לשוק האירופאי. היבואן יוניון מוטורס ניצל את המצב הייחודי שקיים בישראל ואת הבורות של הישראלי ההדיוט המצוי, על מנת ליצור היררכיה מלאכותית ביניהם ולגזור קופון שמן במיוחד על ה…
הודעה אחרונה מאת carmonle, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 833 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4536270,00.html רחוב אלנבי בשנת 1978. האחת, האהובה עלי במיוחד 190SL (משנות ה50). מי יודע איפה היא היום.. והשניה, אני לא בטוח. יש רעיונות?
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 413 אורחים (הצג רשימה מלאה)