Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא מעוניין שהשרשור יגיע לפוליטיקה, יש מספיק באתרי החדשות :).

יוצא לי לפעמים לנהוג בכבישים שבימים האחרונים היה בהם ידויי אבנים על רכבים (אזור צומת שוקת, עומר וכו')

כיצד על הנהג להתנהג במקרה כזה כדי למזער נזקים? האם לבלום? לנסוע בזיג-זג? להאיץ?.

תודה רבה,

איתמר.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי דעתי לסגור חלונות במידה והיו פתוחים, כמובן לא לבלום, לנסות לצאת מ"שטח האש" כמה שיותר מהר.

העיקר להשאר בקור רוח עד כמה שאפשר, אחרת יכול להסתיים באסון.

ספק אם זיגזגים יעזרו :)

עצוב שבישראל זה מה שמדברים עליו בפורומים..

יום טוב.

🤔

פורסם

בגדול, אם האבנים מגיעות מצד הכביש (אם המחבלים עומדים לדוגמה על איזו גבעה וזורקים אבנים על הכביש) אז לפי דעתי הפתרון הכי טוב הוא לתפוס את ההגה בחוזקה ביד אחת, עם יד שנייה להגן על אזור הפנים (עדיף שהאבן תשבור לך את היד מאשר שהיא או הזכוכית המתנפצת יפגעו לך בפנים/עיניים באמצע נהיגה) ולהאיץ על מנת להתרחק במהרה מאזור האירוע. אחרי שיצאת מכלל סכנה כדאי להזהיר את אלו שמגיעים לכיוונך בנתיב הנגדי.

אם לעומת זאת אתה רואה מישהו שעומד על הכביש, כלומר מולך, האופציה הכי טובה היא פשוט לבלום ולחזור על עקבותיך. אם הדבר לא אפשרי אז אני הייתי פשוט מאיץ לכיוונו של זה שמשליך את האבנים, גם במחיר של דריסה של החרא. כשאתה מנסה להתחמק ממנו אתה למעשה נותן לו עוד זמן לכוון ולזרוק אבנים כשאתה חולף על פניו. לעומת זאת, כשאתה מאיץ לכיוונו אתה אומנם מסתכן באבן לפנים, אבל מצד שני אתה מערער אותו קצת, ולכן יהיו לו פחות זמן לכוון "בנוחות".

פורסם

תן גז ואל תעז לעצור.

אם ניראה לך שפגעת במשהו/מישהו - תן עוד גז כדי שהרכב לא יתקע.

לאחר כמה מאות מטרים תתקשר למשטרה ודווח על מה שקרה.

אם נפגעת ,סע ישירות לבית חולים.

אם לא , סע לתחנת המשטרה הקרובה.

נשמע אכזרי אני יודע, אבל שעומד מולך המון עם רצח בעיניים אסור להסס ויש לברוח בכל מחיר, מי שעומד מולך כדי לחסום אותך דמו בראשו.

פורסם

T_A - לא אכזרי בכלל, על אלימות יש להגיב באלימות אין ברירה.

כמו הסרטון המפורסם שהסובארו נוגח בכלב הקטן שזורק עליו אבנים, אני ב100 אחוז ובפה מלא אומר שבמקרה שלו הייתי נוהג באותה הצורה בדיוק.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

מחזק את התשובה של זה מעליי, לא חושב שיש פתרון אחר, במצב שלנו כיום לא הייתה רוצה להתפס על ידי המון זועם.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

לא לדרוס בשום פנים ואופן.

תתחמק מהצד אפילו ברגע האחרון אבל אם תפגע בו תכלס לכלא ויהיה חבל.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אני דווקא חשבתי על עוד רעיון עבור אנשים הנוסעים באופן קבוע בכבישים המועדים לפורענות, שהרי אין באמת לדעת מתי אם במידה ו... חס וחלילה תהיה הקורבן הבא.

אפשרי בהחלט לקחת חולצה ישנה מבד נורמלי או לחלופין משהו דמוי רשת עם ריבועים יחסית צפופים ופשוט לקשור אותה לידית האחיזה מעל הראש בחלון שלידך ולמתוח או לקשור בצורה כלשהי לכסא או לסגור עליה את הדלת.

במקרה כזה, גם אם האבן תחדור ( והיא ועוד איך תחדור ידידי... ) את החלון, היא תבלם ע"י החולצה/רשת/מה שזה לא יהיה.

כמו כן, בצד הנהג, בהחלט ניתן למתוח בד חצי שקוף כלשהו, רק למען אותו הכביש, או לרכוש ממש בד כלשהו דמוי ריבועים צפוף יחסית ולעשות את אותו הדבר!

האבן תחדור את החלונות אבל אתה תשאר מוגן בצורה כלשהי איכשהו.

מתיחה חזקה = הגנה טובה יותר בפני האבנים הכבדות באמת. לאחר אותו קטע ניתן בהחלט להסיר את זה הרי קשירה בסה"כ או פשוט ללפף סביב הידית למעלה במידה וזה נתיב יומי עד שיירגע המצב.

לגבי אם עומדים מולך או מה לעשות? תן גז החזק את ההגה ופשוט עבור את הסיוט הזה במהרה.

פורסם

זה קורה בשניות, זה קורה אפילו בשברירי שניות - לפעמים האבן עפה עליכם בעזרת מקלע או שהם זורקים המון אבנים ועומדים רחוק מכם - לא תמיד אפילו יש זמן להגיב. זו המציאות

אם יש ילדים ברכב - להותיר אותם ממושבם ולתת למבוגר הקרוב אליהם לכסות אותם בגופו - במידה ויש הורה שיושב עם הילד מאחורה.

אם מישהו זורק עליי אבנים והוא עומד בחזית אני ממש לא אחשוב עכשיו על מה ההשלכות של זה - הוא מת אם הוא לא זז לי מהדרך!

אבל הבעיה היא שהם כמעט תמיד משליכים בחבורות ולא מדובר באבן אחת מדובר במטר שלם של אבנים - גז ולברוח הכי מהר לכוון הראשון שפנוי על הכביש - אם אפשר לקחת אחורה - אחורה - אם לא גז כמו מטורפים ולברוח.

פתרון אפשרי זה אולי להתקין צופר נוסף ברכב שמשמיע רעש של יריית אקדח - יכול אולי להבריח אותם אבל במציאות - לברוח כמה שיותר מהר.

למי שגר באזורים כאלה - אם אני זוכר נכון צריך תעודת תושב של לפחות שישה חודשים לפני שמקבלים רשות להתקין שמשמות מוגנות אבל לא מדובר על אזורים של פורענות רגעית אלא על השטחים והתנחלויות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה דעתכם, יכול להיות שמשקפי שמש\ראייה יכולים להגן על הנהג בצורה מסוימת נגד זכוכיות שיעופו לכיוון העיניים במידה וינופץ חלון? ברור שנגד אבן זה לא יעזור, אבל זה יכול להיות שכבת הגנה נוספת ואחרונה לפני פגיעת שברי זכוכית באזור העיניים. אם זה נכון, אז בכניסה לאזור מועד לפורענות יש לשים משקפיים. אולי אפילו משקפי מגן כמו של רתכים :)

עזבו שטוית, תנהגו בקסדת אופנוע אם כבר! אתם חושבים שאני ציני? קו 176 של אגד (ירושלים-מעלה אדומים) לאחר פיגוע זריקת אבנים על אוטובוס של אותו קו יום לפני. הפיגוע נגמר כמעט בתאונה לאחר שהנהג שנפצע הספיק לעצור את האוטובוס לפני שאיבד הכרה. 10479752_10152287984687615_2999849920160397173_n.jpg

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

מה עם הבד השחור שאני רואה שמולבש על החלונות מבחוץ ושנועד להגנה מהשמש? אפשר לפתח את זה להגנה מפני אבנים.

פורסם
בגדול, אם האבנים מגיעות מצד הכביש (אם המחבלים עומדים לדוגמה על איזו גבעה וזורקים אבנים על הכביש) אז לפי דעתי הפתרון הכי טוב הוא לתפוס את ההגה בחוזקה ביד אחת, עם יד שנייה להגן על אזור הפנים (עדיף שהאבן תשבור לך את היד מאשר שהיא או הזכוכית המתנפצת יפגעו לך בפנים/עיניים באמצע נהיגה) ולהאיץ על מנת להתרחק במהרה מאזור האירוע. אחרי שיצאת מכלל סכנה כדאי להזהיר את אלו שמגיעים לכיוונך בנתיב הנגדי.

אם לעומת זאת אתה רואה מישהו שעומד על הכביש, כלומר מולך, האופציה הכי טובה היא פשוט לבלום ולחזור על עקבותיך. אם הדבר לא אפשרי אז אני הייתי פשוט מאיץ לכיוונו של זה שמשליך את האבנים, גם במחיר של דריסה של החרא. כשאתה מנסה להתחמק ממנו אתה למעשה נותן לו עוד זמן לכוון ולזרוק אבנים כשאתה חולף על פניו. לעומת זאת, כשאתה מאיץ לכיוונו אתה אומנם מסתכן באבן לפנים, אבל מצד שני אתה מערער אותו קצת, ולכן יהיו לו פחות זמן לכוון "בנוחות".

+1.

הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא להבהיל את הצד השני. אם תדרוס מישהו זה רק יסבך אותך, ועם כמה שזה לא הוגן עדיף לך להימנע מזה.

הפיתרון הכי יעיל הוא להאיץ לכיוון הזורקים בפול גז כך שיחשבו שאתה באמת עומד לפגוע בהם וברגע האחרון לחזור לכביש.

פורסם (נערך)

אופציית הדריסה עובדת יפה:

"לחצתי על הגז עד הסוף, דרסתי כמה ערבים וניצלתי"

....

....

....

...

...

האירוע התרחש בשעה 13:45, כאשר המשפחה, יחד עם י' שנהג ברכב, יצאה לכיוון הכותל המערבי. הדרכים המובילות אל הכותל היו חסומות, ונהג הרכב החליט לנסוע דרך שכונת ואדי ג׳וז במזרח ירושלים. השינוי במסלול, כך התברר מאוחר יותר, כמעט עלה בחיי הנוסעים.

בהגיעם אל השכונה הקיפו את רכב המשפחה עשרות רעולי פנים ערבים - תושבי השכונה, והחלו ליידות לעברם אבנים גדולות ומכל הבא ליד. כשהנהג הבין כי הוא והנוסעים נמצאים באמצעו של לינץ' אכזרי, הוא החל לנסוע במהירות בניסיון להימלט, תוך שהוא דורס כמה מרעולי הפנים שיידו אבנים לעבר הרכב ופוגע בהם.

בצאתם מהשכונה, ובהגיעם למחסום המשטרתי הקרוב, הבינו כי ניצלו ממוות אכזרי. בשיחה עם "כיכר השבת" משחזר י', נהג הרכב, את שאירע: "רציתי לנסוע לכותל וכל הדרכים היו חסומות, אמרתי לעצמי 'בוא ננסה להיכנס דרך וואדי ג׳וז'. היו שם שם שוטרים שעמדו, ראו אותי נכנס ופשוט לא הזהירו אותי. אחרי שנכנסתי ראיתי ערבים יוצאים מהמסגדים, נעלתי את הדלתות ושמעתי בום ברכב. הסתובבתי וראיתי שניפצו לי את השמשה האחורית".

י' המשיך לשחזר את שאירע: "אמרתי לנוסעים תורידו את הראש למטה ותתכופפו כמה שאתם יכולים. לחצתי על הגז כמה שיכולתי, דרסתי כמה ערבים, פגעתי ברכב שהפריע לי, ויצאתי ממש בניסים. היו שם אבנים ענקיות. מכל הכיוונים היו ערבים שזרקו עלי אבנים".

י' מסכם את האירוע ואומר כי חשב שהוא והמשפחה לא יצאו מזה בחיים: "לא האמנתי שאני יוצא מזה, לא האמנתי. השוטרים לא האמינו שיצאתי בחיים. אחד השוטרים שאל אותי אם דרסתי ערבים. עניתי שכן והוא שיבח אותי ואמר לי שעשיתי את הדבר הנכון. לאחר מכן הגשתי תלונה במשטרה וגם שם כולם שיבחו אותי ואמרו לי שעשיתי את הדבר הנכון".

לדבריו, השוטרים הוציאו מהרכב בקבוק זכוכית שנזרק אל הרכב ואמרו כי ינסו לחלץ ממנו טביעת אצבעות.

...

קרדיט, צביקה גרוניך, כיכר השבת

dn1c45ux__w988h741q80.jpgkt8dlst4__w988h741q80.jpgszz6l4io__w988h741q80.jpgwf5o16oj__w988h576q80.jpg

ולדעתי, האשכול הזה לא לגיטימי כלל.

עריכה אחרונה על ידי Barney

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

במצב חירום מזהים את נקודת המילוט. ברגע שזיהינו את נקודת המילוט מישירים מבט לשם ומאיצים לכיוון עד שיוצאים מכלל סכנה. אין סיבה לדרוס כל עוד יש לך דרך מילוט (שוליים , נתיב נגדי , פניה, רוורס וכו...)

אסף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...