Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אה נכון. שכחתי שאחרי שאתה שורד אתה ניצחת, ואין יותר דאגות בחיים.

ברור שאני לא חושב על כמה יעלה לי לדרוס אותם! מבחינתי באותו הרגע, על כל דרוס אני מקבל 1000 שקל.

אבל מה לעשות, שאחרי ששרדתי, אני לא מקבל עכשיו מענק השרדות מהאגודה להוקרת שורדי פעולות הסלמה בע"מ.

אני רוצה לדעות :roll: מה לעשות אחרי​ ששרדתי!

אני לא יודע איך זה היום, אבל לפני כמה שנים שברתי גיר מצמיג שזרקו לפניי בנסיעה בכביש הבקעה, שוטרי מג"ב שנכחו במקום לקחו את הפרטים שלי והביאו לי דף שרשום בו כמה פרטים, לאחר מכן ערבתי את הביטוח, הביטוח התנהל מולם ואת הכסף קיבלתי ממס רכוש.

בשורה התחתונה, באירוע פח"ע שדווח ונרשם תיעוד, אתה אמור לקבל את הפיצוי ממס רכוש ולא מהביטוח! יש חברות ביטוח שיסייעו לך בתהליך, בהתאם לפוליסה שלך.

עריכה אחרונה על ידי Barney

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם (נערך)
אתה סוטה מהנושא ונכנס לוויכוח סתם. זה כמו להאשים את 3 הנערים ז"ל שנחטפו ונרצחו בזה שהם עלו על טרמפ. יידוי אבנים מתרחשים בכל רחבי הארץ, על צירים מרכזיים, לכן "לא להכנס לצרות" זה כנראה לסגור את האוטו בחניון תת-קרקעי בתוך מכולה ממוגנת עם אבטחה.

ידויי אבנים לא מתרחשים "בכל הארץ" אלא במספר מקומות ספציפיים ואני רציני לחלוטין וממש לא סוטה מהנושא.

בדיוק כמו כל סיטואציה מסוכנת על הכביש, קודם כל לא להכנס אליה. אם אתה לא חייב להיות בכותל המערבי באותו הרגע והדרכים חסומות, תעשה אחורה פנה.

אם אתה לא חייב להכנס לואדי ערה כרגע - כנ"ל.

זה בדיוק כמו שנהג ערס חותך אותך בפראות, עוצר לפניך ויוצא כולו אדום, תלחץ על הגז ותתחמק מהסיטואציה. אל תכנס לזה אם יש לך אפשרות!

את שמירת הריבונות תשאיר לגורמים הממונים על כך ואשר מצוידים ברכבים ממוגנים ובציוד לחימה בהתאם. בשביל זה המציאו את מג"ב...

אפילו במצבים שיש לי נשק ורכב ממוגן בהתאם (כמו שיוצא לי פעם בשנתיים), אני לא נכנס עם הצוות שלי למקומות שעלולים להיות בעייתיים אם אני לא חייב.

לגבי נזק שנגרם עקב פעילות לחימה או טרור - מס רכוש הוא אכן הכתובת.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

חברים.

השרשור הזה הוא על הגבול המאוד מאוד דק של דיון ענייני לשרשור פוליטי בו אנשים רומזים על מנטרות מסויימות.

אני מבקש להשאיר אותו באזור הענייני.

פורסם
ידויי אבנים לא מתרחשים "בכל הארץ" אלא במספר מקומות ספציפיים ואני רציני לחלוטין וממש לא סוטה מהנושא.

בדיוק כמו כל סיטואציה מסוכנת על הכביש, קודם כל לא להכנס אליה. אם אתה לא חייב להיות בכותל המערבי באותו הרגע והדרכים חסומות, תעשה אחורה פנה.

בתחילת השרשור כתבתי שאני לא מעוניין שהשרשור יהיה פוליטי אלא טכני- מה לעשות במצב כזה וזה לא משנה מי זורק את האבנים, אלא מבחינת נהג, מה ההתנהגות הכי טובה.

אני לא דיברתי על יהודה ושומרון, אני דיברתי על באר שבע והסביבה. אני נולדתי בבאר שבע וגר בדרום כמעט 30 שנה, אף פעם לא נתקלתי בסיטואציה שזרקו עלי אבן בזמן נסיעה ובימים האחרונים הדיווחים באתרי החדשות על זריקות אבנים באזור באר שבע מדאיגים ומפחידים.

לסיום, אני מאחל לכולנו שהשקט יחזור במהרה ושהלוואי ואף אחד לא ייתקל במצב כזה (בלי יוצא מן הכלל) - זו סיטואציה לא נעימה בכלל!.

פורסם

אם אתה לא חייב להכנס לואדי ערה כרגע - כנ"ל.

זה בדיוק כמו שנהג ערס חותך אותך בפראות, עוצר לפניך ויוצא כולו אדום, תלחץ על הגז ותתחמק מהסיטואציה. אל תכנס לזה אם יש לך אפשרות!

את שמירת הריבונות תשאיר לגורמים הממונים על כך ואשר מצוידים ברכבים ממוגנים ובציוד לחימה בהתאם. בשביל זה המציאו את מג"ב...

אפילו במצבים שיש לי נשק ורכב ממוגן בהתאם (כמו שיוצא לי פעם בשנתיים), אני לא נכנס עם הצוות שלי למקומות שעלולים להיות בעייתיים אם אני לא חייב.

לגבי נזק שנגרם עקב פעילות לחימה או טרור - מס רכוש הוא אכן הכתובת.

אתה טועה, יידויי אבנים מתרחשים בכל הארץ. לא ניתן להמנע מהם ע"י המנעות מהגעה לאזורים מועדים לפורענות. היום כל כביש שעובר ליד אוכלוסיה ערבית הוא מועד לפורענות, לרבות צירים מרכזיים כגון כביש 2 ליד ג'אסר אזארקה, כביש 65, כביש 70, כמובן אזור ירושלים ויו"ש. ברור שלהכנס היום לתוך כפר ערבי לקנות שידה בראבק היא סיכון, אבל גם לנסוע בכביש מרכזי בארץ היא סיכון ליידוי אבנים, וכידוע, הם לא מזהירים מראש איפה הם הולכים ליידות אבנים. הנהג מיודע שהוא מותקף רק כשהאבן הראשונה פוגעת בו.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם (נערך)

ההתייחסות המקורית שלי הייתה לגבי התיאור על משפחה שנסעה לכותל וחתכה דרך ואדי ג'וז במקום לעשות אחורה-פנה.

ותאמין לי שאני מכיר את ירושלים היטב, גרתי בה הרבה שנים וגם עבדתי בהר הצופים כך שאני מכיר הן את הגאוגרפיה והן את הדמוגרפיה... ציונים גדולים לא תמצא שם...

כמובן שאם אתה בדרך הביתה ופגשת חבורת חוליגנים בדואים (לדוגמא), הווה אומר - הסיטואציה נכפתה עליך. במקרה כזה כפי שנכתב כאן - להוריד ראשים*, להגן על ילדים וללחוץ על הגז.

שמע - הייתי לפני מספר שנים במצב שהייתי צריך לנהוג לבית החולים ביום כיפור. המסלול הקצר יותר עבר באיזור שהיה ידוע שרוגמים בו באבנים רכבים של רופאים ורכבי חירום, אז פשוט עשיתי עיקוף גדול.

במקרים בהם אפשר להמנע מלהכנס לצרה - זאת המדיניות הממולצת. בכל סיטואציה על הכביש (זה בכל זאת פורום רכב). זהו כלל אוניברסלי של בטיחות בדרכים ואני לא מבין מה העצבים על כך.

* פגיעות אבן קטלניות הן כמעט תמיד כאלו שפגעו בראש. לכן אם יש התראה מוקדמת (לא תמיד יש) חשוב להוריד את הראשים מתחת לקו השמשות.

פורסם

ברגע שזיהית שתוקפים אותך אתה צריך להכנס למוד של נהיגה מבצעית, קרי- נהיגה פשוטה ומהירה ככל הניתן במגבלות הבטיחות.

לא זיגזגים, לא לנסות לדרוס, לא לנסות לחפש ו\או לזהות מיקום התוקפים, המטרה שלכם פשוטה- להעלם מהזירה כמה שיותר מהר ובזהירות.

חשוב- באמת אל תנסו לדרוס את התוקפים גם אם בדרככם, נסו לעקוף אותם במידת הצורך, לא מתוך רחמים, סיבה פשוטה- דריסה עלולה בסבירות די גבוהה לפגוע בתקינות הרכב, אתם לא רוצים לדרוס את אחד התוקפים ולגלות שהרכב נפגע כתוצאה מכך ועכשיו מתחיל להעצר, זה מתכון בטוח לסיבוב תקיפה שני.

מהזיגזגים אתם רוצים להמנע כי זה לא באמת מה שימנע מכם לקבל את האבן הבאה וזה עלול לגרום לכם לאבד שליטה על הרכב, פשוט להמלט כמה מהמקום כמה שיותר מהר.

לא להלחץ אם זרקו עליכם בקבוק תבערה, פשוט להמשיך לנסוע ובמרחק ביטחון לבדוק במראות מה הנזקים ואם ישנה אש, ברוב המקרים המשך הנסיעה תכבה את האש וגם אם לא אין צורך להלחץ, בקבוק תבערה לרוב יותר מפחיד מאשר מזיק באמת וכל עוד אין אש בתא הנוסעים אפשר להתרחק ולעקוב אחר הנזקים.

זה לא מובן מאליו וסביר להניח שלא מעט אנשים ילחצו בסיטואציה כזאת אבל נסו לשמור על קור רוח בתפעול המצב, לא צריך להאיץ ל-200 קמ"ש, כן צריך להמלט מהר ככל הניתן אבל במהירות שמאפשרת לכם שליטה טובה ברכב, בקבוק תבערה או אבן לא ירדפו אחריכם לאורך מאות מטרים, יש להם טווח יעילות קטן כך שכל עוד אתם 50 מ' מרוחקים מאיזור ה"התקלות" אתם כבר בטוחים הרבה יותר וניתן להרגיע קצת את הפאניקה (אבל לא לעצור, כן?).

כל עוד תנהגו כך אתם בסבירות גבוהה תעברו את החוויה מפחידה בנזקים מינימליים (נזקי גוף, לא מעניין הרכב), מהנסיון שלי ותחקור של לא מעט אירועים דומים בודדים האירועים שהסתיימו בפציעות רציניות כאשר הנהגים פעלו בצורה דומה למה שתיארתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה לא תמיד פשוט, היו מקרים בירושליים של טמינת מלכודת,

אחרי שנכנס ישראלי עם אוטו לאחד הרחובות הוא נתקל במחסום מאולתר, כשניסה

לחזור על עקבותיו גילה שבינתיים הוקם מחסום מהצד השני.

פורסם

סיטואציות כאלו כבר באמת לא קשורות לפורום הזה. באותה מידה ניתן גם לשאול על טכניקות נהיגה במקרה של ירי חם או עליה על מטען צד.

אני מקווה שכוחות הביטחון ידאגו לשלום הנהגים וכלל האזרחים והשקט ישוב לשכון במקומותינו בהקדם. ערב טוב.

פורסם
במצב חירום מזהים את נקודת המילוט. ברגע שזיהינו את נקודת המילוט מישירים מבט לשם ומאיצים לכיוון עד שיוצאים מכלל סכנה. אין סיבה לדרוס כל עוד יש לך דרך מילוט (שוליים , נתיב נגדי , פניה, רוורס וכו...)

אסף

++100

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חבל לפתוח שרשורים כאלו, אתה תוציא מיד את כל האגרסיות שיש. אני רק הייתי אומר לך שצריך להמשיך ללחוץ על הגז ולהסיט את ההגה למקום שממנו נזרקו האבנים והמבין יבין והטיפש ינחש.

במחשבה שנייה, אל תעשה את זה, חבל על האוטו.:-)

פורסם
סיטואציות כאלו כבר באמת לא קשורות לפורום הזה. באותה מידה ניתן גם לשאול על טכניקות נהיגה במקרה של ירי חם או עליה על מטען צד.

אני בעד שרשור כזה. זה נשמע כמו משהו שיהיה כיף לדבר עליו.

פורסם (נערך)

זה כיף שאתה מתרגל את זה בבאלי"ש עם החבר'ה. אחד הולך לשוחה לביים אויב, האחרים עם הג'יפ או הטנדר מתחרעים קצת, שוברים הצידה, פורקים, מזהים מטרה ומסתערים. אחרי כמה תרגולות כאלו פותחים פק"ל קפה ומדברים על בחורות.

האמת שהקפה והשיחה על הבחורות זה החלק היותר כיפי בכל הסיפור.

אני רק הייתי אומר לך שצריך להמשיך ללחוץ על הגז ולהסיט את ההגה למקום שממנו נזרקו האבנים והמבין יבין והטיפש ינחש.

יש תרגולת צבאית כזאת. פעם קראו לה "תרגולת בזוקה", היום אין לי מושג מה שם התרגולת. אם עומד מולך מישהו חמוש ב-RPG (לדוגמא) אתה נוסע ישר אליו תוך כדי ירי ואז דורס אותו.

זה עובד מצוין בטנק או נגמ"ש. זה עשוי לעבוד גם עם רכב ממוגן כבד כמו זאב או האמר ממוגן.

זה לא יעבוד לך עם טויוטה קורולה. תקרא את התגובה של הבחור עם המרצדס, הוא יודע מה הוא כותב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...