רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
לכל עד לתאונה! שהתרחשה בירושלים בין שתי רכבים(יסוזו דימקס לבן ופולקסווגן פולו כסוף) ב-06.06.14 בשעה 11:30 בתחילת רחוב אליהו גולומב אנא מכם, דווחו על מה שראיתם בטלפון – 054-571-3894 יבגני עזורו להקים את האמת!!!
הודעה אחרונה מאת stalker20012, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
סיכום 10 חודשים עם סיאט טולדו 1.2 TSI החדשה 2013 אחרי שנים רבות עם מכוניות ספורטיביות בעיקר מקונצרן VAG האחרונה לאון קופרה 2008 שהייתה אצלי במשך4 שנים . לא הצלחתי למצוא תחליף ראוי אז הוחלט על חזרה רצינית לענף ה דו גלגלי . לכן חיפשתי רכב משפחתי חדש שיענה על הצרכים האישיים שלי. ידני , חסכוני ,יעיל עם בגאז' גדול ושרכישת הרכב תהיה זולה. בהתחלה התעקשתי על רכבי דיזל אך לא מצאתי רכב שבאמת התאם לי ושהצדיק את ההשקעה הכספית הנוספת. כשהגיע הטולדו לארץ חשבתי שיגיע גם דגם הדיזל שיהיה זול מין המתחרים , אך דגם זה לא הגיע. היה את החשש מרכב קשיח וגימור לא משהו , בעיקר ממוצר לא מוגמר ופשוט מאוד! בסוף נפלה הבחירה על 1200 TSI . הרכב היה במבצע השקה מחירו היה 10100…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש תכנון לקנות סיאט טולדו חדשה 1.6 דיזל והיא באה עם תיבת DSG 7 הילוכים רובוטי וראיתי הרבה שאומרים שזה חרא. מישהו מוכן להסביר לי מה חרא בתיבת ההילוכים הזאת?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם הבוקר 23.06.14 בערך בשעה 08:00 אישתי נסעה מצומת גהה לכייון בורסה. היא נעצרה ברמזור אדום ברח' זבוטינסקי צומת הרב שח. היו מספר רכבים לפניה ברמזור. לפתע הגיעה אופנוע מהצד ימין הוריד לה את מראה המשיך הלאה הרמזור התחלף לירוק והוא המשיך מבלי לעצור. לשאלתי אולי מישהוא היה עד לאירוע אולי מישהוא מכיר עם יש מצלמות באזור אומנם מדובר ברכב ליסיניג. עדיין לא הייתי רוצה לשלם השתתפות עצמית בתודה אלכס
הודעה אחרונה מאת Liron97, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 705 צפיות
יש לי רכב מאזדה 3 האצ'בק שנת 2006, אני רוצה להחליף את הפנסים מקדימה לאור לבן, רק אין לי מושג איזה סוג הפנסים שלי, איך אפשר לבדוק את זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3634199,00.html "לדברי מספר גורמים בענף, במגרשי המכירה יודעים היטב שהצרכן שירכוש את המכונית ויהיה יד שלישית אינו מתייחס להתחייבויות: "מבחינתו, אחרי שכבר היתה יד ראשונה אפס קילומטר, אפשר לעשות מההתחייבויות עפיפון. ברור שיש מכתבי התחייבות והוכחות שהרכב הוא ‘יד ראשונה אפס קילומטר’, אך הישראלי מחפש להתמקח. בשוק הפרטי אין למכתבים האלה שום משמעות ולקוח שרוצה למכור מכונית כזאת נתקל בבעיה: הוא רוצה מחיר נמוך ב־10% ממחיר המחירון אבל מכונית מליסינג נמכרת ב־20% מתחת למחירון", מסביר בכיר באחת מרשתות הטרייד אין. " יהודה
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קרה לי כבר פעמיים, פעם אחת לפני כשנה, פעם שנייה לפני שבוע. אני פונה במהירות מקסימום 30 ק״מ, ובפנייה(לקראת סוף הפנייה) דרך רטובה, אם זה מי מים לעצי מדרכה, שהפעם הגזימו בכמות, אם זה מזליגה של מי ביוב הסמוך וכדומה. הרכב מורגש שמאבד שליטה, אני מתחיל לסובב את ההגה לכל הצדדים, לפי הרגשה, ויוצאה מי זה מהר, כי עדיין כביש רטוב רק באיזור קטן. אבל המצב מפחיד. זה משהו ברכב או בי? כי לא ראיתי משהו אחר מעבד שליטה במצבים דומים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 627 צפיות
אני מדבר על משהו בסגנון של זה עד כמה נחוץ ומועיל? לא רק לנהגים חדשים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1683/אספנות-/סיטרואן-AX--סקירה-היסטורית.
הודעה אחרונה מאת bditai, -
- 14 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
נתקלתי במספר פרסומים בנושא, הנה דוגמה: http://wheel.co.il/%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-m-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99-%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%94-1-%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%94-3-%D7%9C%D7%9C%D7%90/ מדובר במשהו חדש חדש? אם אני מבין נכון זה בסה״כ בהקשחת המתלים, קצת מדבקות ונגיעות עיצוב קלות. בכל מקרה נראה סוג של זילות המותג.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
השאלה שלי היא האם אפשר לייבוא טורבו לאופל ויוארו 2003 DTI דרך EBAY. בדקתי את הנושא ומצאתי טורבו מקורי של GARRETT במכיר ריצפה בEBAY השאלה היא האם אני יוכל להכניס אותו לארץ בלי בעיות במכס כלומר לשלם מכס+מע"מ ומשלוח מהיר והכניס אותו בלי בעיות. הנושא עלה בגלל ששמעתי שיש בעיה רצינית בהכנסת רכיבים של רכבים לארץ. זה נכון או רק שמועות? תודה על העזרה מראש.
-
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
מישהו שמע או מכיר את המוסך
הודעה אחרונה מאת accept, -
יבוא צמיגים
מאת גיא_מ- 0 תגובות
- 838 צפיות
שלום לכולם. חושב על יבוא צמיגים לרכב שלי, מ- Tirerack בארה״ב. יש לי מידה בעייתית - 225/50/18, ומעוניין לשדרג את ה OEM שלי. מישהו התנסה בזה? בעיות במכס? EU Labeling? תודה על העזרה! גיא
הודעה אחרונה מאת גיא_מ, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 960 צפיות
צהריים טובים, לפני כחצי שנה קניתי רכב. לבחור ממנו קניתי את הרכב יש הטבה של טיפול ראשון חינם, וזמנו של הטיפול מתקרב. יש לי מסמך שמאשר את ההטבה, עם מס' הרכב, אך ע"ש הבעלים הקודם של הרכב. רציתי לדעת האם יכולים לעשות לי בעיות על כך או שאני זכאי לטיפול הזה בכל מקרה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת SHAKED286, -
-
- 4 תגובות
- 703 צפיות
למשל זה האם מערכות כאלה אמינות? יש למישהו המלצה למוצר שהתנסה איתו ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, התחדשתי לאחרונה בסיאט לאון fr ידנית, שנת 2012 אחרי זמן לא מבוטל של חיפושים, ואני חייב לציין שהרכב עלה על הציפיות שלי בהרבה מאוד מובנים. בתור אחד שעבר מהונדה סיוויק ספורט, קצת חסר לי אבזור. למשל, אין משענת יד, או מקומות אחסון נורמליים, ובאופן כללי ראיתי אתרים שמוכרים כל מיני שדרוגים וגאג'טים מקוריים של סיאט (ידיות הילוכים, ספוילרים, גרילים וכדומה) לכן, כמה שאלות: האם יש דרך לקבל את השדרוגים בארץ? כמה גובים מכס על דברים כאלה? האם יש מקומות בארץ במוכרים? נקודה נוספת שמאוד חשובה לי, האם יש למישהו כאן סיאט לאון ידנית (2009-2013) עם משענת יד מקורית ויכול להעיד על הנוחות/אי-נוחות שמשענת היד יוצרת בהעברת ההילוכים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת royfroi, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ברור שכל רכב שם זה ליסינג מנהג יחיד, אבל בכל זאת, המגרשים מוצפים ואף אחד לא רוצה לתת הנחה מעבר ל 8-10 אחוז (שלמעשה במקרה הטוב מביאים את הרכב למחירון לוי יצחק)
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סוג הרכב : הונדה סיוויק 4 דלתות LS נפח מנוע 1800 סמ"ק יד: 1 תאריך קניה 12/5/11 קילומטר התחלתי:58000 קילומטר סיום :76000 טיפולים 60000: שמן מנוע סינטטי מלא ,מסנן שמן מנוע ,מסנן אויר סיויק 6-11 ,טבעת אטימה לפקק שמן. מחיר הטיפול שולם על ידי אוטוסנטר. 75000: שמן מנוע סינטטי מלא ,שייבה ,מסנן דלק סיויק 1.8/4 ,תפס ,שמן גיר 1WD ,מסנן שמן מנוע ,טבעת אטימה לפקק שמן מחיר 1800 שקל (מוסך מורשה יבואן). 90000: מסנן שמן מנוע ,מסנן אויר סיויק 6-11 ,מצת סיוויק 06-11 ,טבעת אטימה לפקק שמן ,שמן מנוע סינטטי מלא ,נוזל בלמים 52.0 ליטר. הצעה שקבלתי במורשה 1800 שקל,מכוון שהסתיימה לה האחריות לקחתי את הרכב למוסך אורן שירותי רכב…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
גבר כבן 50 נחבל בראשו ככל הנראה בזמן שתיקן תקלה ברכב ברחוב ארבע עונות בלוד. פרמדיקים של מד"א הגיעו למקום ונאלצו לקבוע את מותו.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
היום בשעת בוקר מוקדמת פקד הצוות של רנו ספורט את המסלול ומדדו זמן באופן רשמי לגרסה החמה האחרונה של המגאן. אגלה לכם שהשעון נעצר על 7:54, זמן המהווה שיא לרכב הנעה קדמית בייצור סידרתי. תהנו:
הודעה אחרונה מאת Dani.E, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מאחר וזוגתנו הפסיקה לעבוד בחצי שנה האחרונה הרי שהשבתנו את הרכב המשפחתי הנחמד שלה, רנו סניק 2001 2 ליטר, (גם ככה הגיר שלו גמור) ובפעמים הספורות שהיא נזקקה לרכב, היא נכנסה באומץ רב ל 505GTI מודל 85, ידנית, מנוע 2200 מוזרק ונסעה עימה. בינתיים תפסה הסניק חנייה ברחוב התל אביבי בו אנו גרים. אמנו הורתנו של משה והרפורמים, החליטה כי די והודיעה כי תעניק לנו כ 5000 ש"ח על מנת שנתקן את הטעון תיקון בסניק ונחזיר אותה לכביש, היות והמזגן ב 505 מקרר בעיקר את עצמו. הלכנו למוסך ושאלנו לדעתו - האם כדאי לתקן את הגיר האוטומטי בסניק או אולי יש לו רעיון אחר. חיש קל הציע המוסכניק וולבו 740 מודל 91 שעומדת אצלו כתשלום מלקוח. "היא תקינה, טובה, טסט, מזגן זוגתך תהנה. תביא אותה מחר שתראה את האוטו." אכן…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
ושוב בעקבות הטיול בגרמניה אוסטריה שוויץ והאזור, חזרתי לאחר 1700 ק"מ שביצעתי, ללא שום צפירה אחת שאני צפרתי או שמישהו בכלל צפר (זוגתי לא האמינה למשמע אוזניה), ללא שום עימעום או הבהוב לי או ממני באורות גבוהים למשתמשי הדרך. שום כלום - פשוט תענוג של תרבות נהיגה. מס' דוגמאות: בעת נהיגה איטית, אף אחד לא מעז לצפור או להדחף או להדבק, נוסעים רק עפ"י חוקי התנועה, כולל זחילה של 30 קמ"ש באזור עירוני. אם עומדים בטור, גם אופנועים, כן גם אופנועים, עומדים אחריך משל היו רכב לכל דבר ועניין ולא נדחפים או עוקפים בין הרכבים. כולם עם אורות, כולם תמיד חוזרים לימני ביותר (אלא אם עוקפים כמובן). בכבישים מהירים משאיות אך ורק בנתיב הימני ביותר , נוסעים בטור, אף משאית לא …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כתבה שנערכה באתר http://www.egmcartech.com לגבי הM4 קופה החדשה. או כמה זמן הקפה בנורבוגרינג. זמן הקפה: just seven minutes and 52 seconds, which is a whole 13 seconds faster than the outgoing V8-powered E92 M3. מדברים על כמה היא מהירה ביחס לקודמתה ומכוניות כגון: According to NurburgringLapTimes.com, that’s faster than a Ferrari F430, the last generation BMW M5, and is just as fast as a Lamborghini Gallardo LP560-4 and the Ford GT. [TABLE=width: 775] [TR] [TD]77.[/TD] [TD]Mercedes CLK DTM[/TD] [TD]7:54.00[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]78.[/TD] [TD]Porsche 911 GT3[/TD] [TD]7:54.00[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעונין להשכיר רכב סופר מיני .פיאט 500 או סמארט לסופש מיום שישי עד יום ראשון מי משכיר ומה המחירים? מדובר בנהג יחיד מעל גיל 35 איסוף הרכב מהקריות או חיפה
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
(אזהרה מראש לשונאי קריאה: הסיפור לא מרגש, לא מלהיב, ולא אירוע מיוחד, אולי קצת יותר טוב מערימת הקללות הספונטנית שבאמצעותה מתפרקים מדי פעם נהגים מתוסכלים במקרים כאלה) כמובן. זה היה כל כך צפוי וברור מראש, רק האופן המדוייק לא היה ידוע. שלושה שבועות נטשתי את האוטו המסכן בודד בחניון תת קרקעי, שם לא ראה אור שמש, היה תחום במקום צר בין שלושה קירות ללא יכולת לזוז מילימטר, ונשם רק פיח מהמכוניות ברות המזל שהיו עוברות אותו בדרך לנסיעות חופש בכבישי ישראל. שלושה שבועות השארתי אותו ככה להתייבש בעוד אני נוסע להנאתי (?) בכבישי דנמרק ונורבגיה במאזדה 6, אפורה גם בצבע וגם מכל הבחינות האחרות, שנפח המנוע שלה לא ידוע לי עד עצם היום הזה, אבל העובדה שהיא עגלה ברורה כשמש. אחרי 22 י…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, שווי הרכב מעט מעל 30 אלף ₪ (במחירון. לא באמת). באופן הזוי הפרמיה השנה גבוהה בכ-200 ₪ משנה שעברה, ולא ידוע לי שהמחירון עלה. אני ממש מתלבט אם לעשות מקיף או להסתפק בצד ג' בלבד. יש לי חניה מתחת לבית והסיכון של פגיעות אנונימיות קלוש. מה דעתכם? פוקוס בכלל וגיאה בפרט נחשב לרכב גניב?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
שלום לכולם אני מחפש גלאי רדאר שלא מבוסס GPS כדוגמת וולנטיין,אב גם במחיר שפוי,לא חשובה התראה בקול אנושי אך חשוב לי שהוא יהיה בעל טווח קליטה ארוך. אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 3 תגובות
- 756 צפיות
שלום , אם בבעלותי רישיון לרכב פרטי עד 8 אנשים פרט לנהג ואני עדיין נמצא במלווה. האם אני יכול לנהוג בטרקטור (תומקר) של חבר בלי מלווה ?
הודעה אחרונה מאת הספגטי המעופף, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
נהג חדש, מעל 26, שרוצה לעשות נסיעת מבחן על מנת לבדוק רכב מסוים, האם הדבר אפשרי? מה לגבי זה שאני עם רישיון שהוא עדיין על נייר? עדיין לא קיבלתי פלסטיק. אם זה משנה, אני מדבר על סוכנות שברולט. תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 728 צפיות
שלום לכולם. מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים לגבי העלאה של מהירות הנסיעה המותרת בכבישים מהירים- כיום כביש 6 120 קמ"ש, 431 ו471 נדמה לי היחידים שהם 110 קמ"ש. האתם אתם תומכים בכך או לא? יש סטטיסטיקה שמראה שמאז שהעלו לפני כמה שנים את מהירות הנסיעה בכבישים 431 ו6 יש ירידה סטטיסטית בכמות תאונות הדרכים באותם הכבישים. באופן כללי הנתונים מצביעים על כך שיש פחות תאונות בכבישים מהירים. האם העלאה של מהירות הנסיעה היא העלאה לצורך עלייה? כלומר אנשים ימשיכו ליסוע מעל המותר בחוק גם אם יעלו את מהירות הנסיעה.
הודעה אחרונה מאת ec276, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 319 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- shay76s
- flytomars
- Avia
- chilcom
- פינדר
- גולדן191
- סולל הדרך
- Aviady001
- IsraCar
- נירו72
- אליה
- BoazB11