רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני מעוניין ללמוד כיול ספידומטרים או טכוגרפים רציתי לשאול איפה אני יכול ללמוד את זה ומה התנאי קבלה תודה רבה אדיר כהן
הודעה אחרונה מאת sizo, -
- 5 תגובות
- 992 צפיות
התחלתי לשים לב שמאמריקה יבוא רכבים הוא יותר זול מאירופה, האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי. החליפו לי מהעבודה לאיביזה 2013 דגם reference. אני לא מצליח לכבות את האורות כדי לא לסוע איתם ביום. גם כשהבורר נמצא על 0 אורות הדרך עדיין דלוקים. קראתי איזשהו הסבר על איתות שמאלה ומשיכת המוט כלפי הנהג אבל זה לא פתר את הבעיה. מישהו נתקל בזה ?
הודעה אחרונה מאת liav.h, -
-
- 0 תגובות
- 436 צפיות
שלום קוראים לי אוהד ואני מחפש עבודה בתחום הרכב עם עדיפות לעסק שמשלב פאנצ׳ריה וכיוון פרונט עדיפות לעסק בת״א או באיזור הקרוב. אודה לכם מאוד אם אתם מכירים, שמעתם או שידוע לכם על עסק שמחפש עובד לטווח הארוך.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 31 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בקצרה - הקליאו לא עוברת 100 קמ"ש, אינה מסוגלת לבלום, וככל הנראה אינה מסוגלת לפנות. (כלומר יכול להיות שהיא כן, אבל נציג קרסו שהתעקש להצטרף לנסיעה לא אפשר נסיעה מהירה, התעקש שאפשר לזהות את יכולות השלדה גם במהירות הליכה, וגם בקטע הכביש הישר, הארוך והריק ביותר של הסופרלנד - ללא נפש חיה מקצה עד קצה - סירב לאפשר לבחון את תגובות הבלמים) שאלתי אותו אם הוא זוכר שהוא מוכר *RS* הוא טען שכן, נפרדנו לשלום בשתיקה כמו אחרי דייט גרוע במיוחד. יצויין כי לאור תיבת ההילוכים האוטומטית הסטנדרטית הבינונית לחלוטין (סטנדרטית במונחי משפחתומטית, הרבה מתחת לסטנדרט במונחי רכב בעל יומרות FUN כלשהן), לא מרגיש שהפסדתי משהו. תגידו "מה חשוב עכשיו הנציג המעפן, העיקר האוטו" אבל לא - כבר …
הודעה אחרונה מאת luckies, -
-
ושוב הדלק עלה
מאת ArikC- 3 תגובות
- 622 צפיות
הדלק עלה בחצות ב10 אגורות, בדרך כלל נכתבת סיבה( עליית מחיר הנפט, עליית הדולר ) אך הפעם לא מצאתי אזכור לסיבת העליה, למיטב ידיעתי הנפט לא עלה וגם אם כן אז במעט, והדולר ירד, המחיר אמור להתקזז? יש לי הרגשה שדחפו לנו את האלמנט. עריכה: לפי ynet העליה מיוחסת למשבר הפוליטי בעיראק. אז כן דחפו לנו את האלמנט.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 954 צפיות
האם יש צפי השנה לגריטה ? או שאולי אין ?
הודעה אחרונה מאת סאונד בראש, -
-
שלום לכולם, פשוט חשבתי לפתוח שרשור, מה היא מכונית החלום של כך אחד , אבל אני לא מדבר על למבורגיני, או פגאני זונדה , אלא הרכב שאתם רוצים לקנות ויכולים לקנות בשנה שנתיים הקרובות. הלוואי ויתגשמו כל חלומותיכם . אז אני אתחיל , כרגע אני נוסע על אודי A3 , ידנית , 180 כ"ס. החלום שלי , זה TT , שנת 2002 או 2003 , קואטרו רודסטר .
הודעה אחרונה מאת pronella, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בהמשך לשרשור הזה... קבעתי תור למוסך מרכזי UMI בראשל"צ לרביעי שעבר (וזה אחרי שמוסך UMI ברמלה לא הסכימו לקבוע לי תור בכלל, וטענו שיש עומס גם לשבוע קדימה בגלל "תקלות מסובכות ברכבים שאצלהם כרגע". בסוף התרככו ואמרו שרק אגיע שהמוסכניק יעיף מבט וזהו! אבל מילא, לא התעקשתי! השיחה מתועדת אגב). הרכב הוא שברולט ספארק שעלה בפרואר השנה לכביש, דרך עסקת אוויס אקספרסס. אוויס אחראיים על טיפולים שגרתיים, ביטוחים, טסט שנתי, ועלי מוטלת האחריות לטיפול בתקלות כלשהן שעלולות לצוץ במהלך השנתיים הקרובות שהרכב יהיה אצלי (אחריהן יוחזר לאוויס בלי התחייבות נוספת). אז מכאן מסקנה מאוד פשוטה, אם יש תקלה כלשהי אני אחראי לקחת את הרכב למוסך UMI כלשהו לביצוע התיקון, בלי שיהיה מעורב נציג כלשהו מאוויס! …
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה לעשות? מה העלות של תיקון כזה? בעיקרון אני מחפש עכשיו רכב חדש, שווה בכלל לתקן או למכור ככה? או שיורידו לי במחיר? האוטו פונטו ספייס 2004 אם זה משנה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, העניין הוא כזה, אני כרגע גר ועובד ביוון, ואני טס לארץ מחר ואשהה שם למשך שבוע וחצי לסידורים שאחריהם אשוב ליוון. יש לי רשיון לרכב פרטי כבר 7 שנים ואני מעוניין להוציא רשיון לדרגה הבסיסית של דו-גלגלי שכמדומני היא מאפשרת רכיבה על כלים עד 125 סמ"ק. אני בגדול יודע איך לרכב על קטנוע, ולפי הבנתי יש צורך אך ורק במבחן שליטה על מנת לקבל את הרשיון, אבל יש לי כמה שאלות חשובות מבחינה פרקטית לגבי הביצוע: 1) האם זה הגיוני לעשות את זה בשבוע וחצי? 2) האם הגישה למבחן שליטה היא דרך מורה ממש כמו שניגשים לטסט לרכב פרטי? או האם אני יכול להרישם\לגשת בעצמי? 3) איזו רמת שליטה צריך למבחן הזה? נהגתי לפני כמה ימים על קטנוע במשך יום שלם, אמנם אני לא ספץ אבל אני חושב שהשליטה שלי סביר…
הודעה אחרונה מאת emanuel8757, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 684 צפיות
היי יש לי יונדאי I30 2008 הגומייה של הסאן רוף מקורי קרועה וחודר לי מים, בדקתי בחברה ואין להם חלפים לגומייה. אני יודע שאפשר לפרק את הגומייה מהזכוכית השאלה איפה ניתן לקנות אחד חדש? אשמח לכל עצה. תודה
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
חניתי מתחת לעץ ועכשיו על השימשה הקדמי יש שני כתמים שנאים כמו שרף של עץ. החומר דיי דביק. מה השיטה המומלצת להסרה (בינתיים ניסיתי סמרטוטים שונים, ג'ילדה, מגבונים, ריסוס של נוזל חלונות וניגוב וכו')?
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 1 תגובות
- 620 צפיות
שלום לכל המומחים, בוודאות לא חסרים לי מים ברדיאטור, אך הבוקר הוא התחמם לי וירד בטמפרטורה רק לאחר שכיביתי את המזגן, זה יכול להיות קשור?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 0 תגובות
- 579 צפיות
עם רישיון מוגבל לאוטמוט ? לא ראיתי שזה מופיע בדרישות רישיון ידני . אבל אולי זה ברור מידי.
הודעה אחרונה מאת Ora33, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הלך לי הראש מנוע ואני לא מעוניין לתקן את האוטו אלא להשבית אותו ולמכור אותו לחלקים. לרכב יש טסט עד מרץ 2015. האם כשאשבית את הרכב במשרד הרישוי אהיה זכאי להחזר יחסי של הטסט ששולם? לאחר שאשבית את האוטו כיצד אני אמור להתנהל מול זה שאני מוכר לו את האוטו לצורך פירוק? איך אני יכול להיות בטוח שהרכב הזה לא חוזר לכביש? האם אני אמור לעשות זכרון דברים?
הודעה אחרונה מאת eyalmkl, -
- 0 תגובות
- 529 צפיות
בעזרת הבלוק של "נושאים דומים" מצאתי את השרשור הנ"ל: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?261525-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93-%D7%A2%D7%9C-%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%92-quot-%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%A7-quot אשר ענה לי על כל התשובות. תודה לכולם, ניתן לנעול או למחוק את השרשור הזה. אין בו צורך יותר.
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 28.7 אלף צפיות
נניח.., באופן היפוטתי, שנסעתי בדרך נמיר וחשבתי שאני אספיק את הירוק המהבהב ב5 בבוקר, והוא הפך לכתום, וכשסיימתי לעבור את כל הצומת אולי אפילו התחיל טיפה אדום (עשיריות שניה), ונניח שעכשיו אני סתם לחוץ אם יש צילום או לא כי נניח שיש שם מצלמה שהבחנתי בה... קיצר יש מצב שצילמו אותי? ניסיתי לחפש בפורום וראיתי רק תגובה אחת שאומרת שהמצלמה מתחילה לתפקד רק שניה לאחר האור האדום. ובכלל בכללי, איך המצלמה הזו עובדת ויודעת מי עובר, ועובר איזה קו?
הודעה אחרונה מאת shlomiik, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 65 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
הזבל המוטורי הזה אפילו ברוסיה עצמה לא חביב על חלק לא מבוטל של האוכלוסיה,אך חבל שיהיו אנשים שירכשו את הרכבים הלא בטיחותיים האלה בעליל...עדיף כבר אירופאית או יפנית משומשת.. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3193624,00.html
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כזכור לכם, מתיחת הפנים של פורד פוקוס(המכונה דגם 2015) הוצגה בתערוכת ז'נבה האחרונה. את ה-ST, הדובדבן שבקצפת, שמרו אנשי פורד לאירוע מיוחד, שבוע המהירות של גודווד, אנגליה - ותאריך החשיפה נקבע למחר. אלא שהאינטרנט הפך את כולנו לחסרי סבלנות ומחפשי מידע בלתי נלאים... אז קבלו את תמונות ה-ST המחודשת, לרבות בגוון חדש ומשגע של אפור; http://www.car-revs-daily.com/2014/06/26/updated-12-new-photos-2015-ford-focus-st-make-dynamic-debut-goodwood-fos/ שימו לב גם לתמונות הפנים; זו גרסת הדיזל החדשה, עם קו אדום ב-5000 סל"ד. מידע ומפרטים מלאים יפורסמו מחר.
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
הושבת ילדים מקדימה 1 2
מאת אסף88- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם! רכשתי סיטרואן ג'מפי ויש ליד הנהג אפשרות לשני אנשים לשבת. האם מותר להושיב מקדימה ילדים, ומאיזה גיל? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
נו, לפחות בשטח... היפיוף הקוריאני שיקרא להלן "פטריק" (ע"ש פטריק קים הזכור למי שבגיל המספיק) ממוגן מלמטה כולו בלוח פלדה עבה, נעול מאחורה בנעילת בולסטר פנאומטית, מוגבה קצת ויושב על בולמי בילשטיין + קפיצי קינג מאחור ובולמי רנצ'ו מתכוונים מלפנים. מזגן יותר טוב מב 5008
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לכבוד חגיגות ה 30 ל GTI של פג'ו - הושקה 208 שנהנית מ 208 כ"ס, שינויי מתלה אבל הפרט המעניין הוא הוספת דיפרנציאל טורסן מוגבל החלקה. http://www.evo.co.uk/news/evonews/292747/peugeot_208_gti_30th_anniversary_model_released.html מעניין!
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 1 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום אני מנסה להשיג פנימית של משאית ללא הצלחה , מישהו יכול לכוון אותי למקום במרכז שמוכר פנימיות למשאית ? זה למטרת פרוייקט לים
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
תוך שנה וחצי בלבד(!) פתרון תחבורה מהפכני או פיקציה? לפנטז זה תמיד כיף.
הודעה אחרונה מאת raiden, -
לרוע מזלך, מספר הרישוי שלך דומה מאוד למספר אחר שאני זוכר, כך שגם המספר שלך נצרב לי חזק בזכרון. אתה ואני נוסעים כמעט מידי בוקר באותו פקק על כביש 57 מכפר יונה לכיוון נתניה. בפעם הראשונה שראיתי אותך בצומת בית ליד, אני זוכר ששמתי לב שנסעת בנתיב שפונה ימינה לכיוון רופין, וברגע האחרון לפני הרמזור חתכת בחזרה לנתיב שממשיך ישר. למרות שיש לך פרצוף של אחד שמחרבן על כל מי שמסביבו, דנתי אותך לזכות ורציתי להאמין שבסה"כ טעית. זה קורה לכולנו פה ושם. בפעמים הבאות שנפגשנו בפקק כבר נוכחתי לדעת שהפרצוף המכוער שלך לא אכזב - אתה באמת מחרבן על כולם ומשתמש בתכסיס העלוב הזה בכל פעם שבה אתה מתקרב לצומת הזה. כנראה שזמנך יקר יותר מזמנם של כל אלה שעומדים בטור וממתינים בסבלנות לתורם. היום, לשם ש…
הודעה אחרונה מאת Yuval.k, -
כל החיים נסעתי ברנו, אז בד"כ הייתי היחידי בחניון, היחידי בכביש, היחידי בעבודה וכו'...הרי כמויות של רנו על הכביש, זה לא כמו יפניות על הכביש. קניתי סקודה יטי, ועכשיו כל מטר אני רואה את הרכב הזה, בכל חניון, בעבודה, בכביש...בכל מקום. בכל מקום אנשים אומרים לי שהאוטו יפה. בכל מקום אנשים אומרים לי שהיו מתים לקנות אוטו כזה. 3 אנשים הציעו לרכוש ממני את הרכב. לא רגיל לכזו תשומת לב.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לא יודע אם אולי מקומו של השרשור הזה בפורום ייעוץ בקניה או בפורום המשפטי, מתנצל מראש אם כאן זה לא המקום המתאים. אני מתכוון להעמיד את הרכב שלי (בחתימה) למכירה בחודשים הקרובים. לרכב אין ביטוח מקיף (יש חובה וצד ג') - בעיקר כי חברות הביטוח כבר לא מוכנות לבטח אותו במקיף. כשיגיע קונה רציני בוודאי ירצה לעשות סיבוב על הרכב - מה עושים במצב כזה? האם יש חברה שיכולה לספק ביטוח מקיף (בלבד) לתקופה קצרה ללא קשר לגיל ומצב הרכב? האם לדרוש פיקדון כלשהו, או חתימה על חוזה שבו הבודק לוקח אחריות לכל נזג שייגרם (כמו שעושים בסוכנות לפני נסיעת מבחן)? האם פשוט לא להסכים לנסיעת מבחן ולקחת את הקונה לסיבוב כשאני נוהג (מן הסתם, יפריע לקונים מסוימים)? חוץ מזה, מאחר וזה הרכב הראשון שאני …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
היום במקרה ראיתי תמונות בפייסבוק על בעלים של מרצדס s קלאס שהוא כנראה לא מרוצה מהרכב. לפי התמונות הרכב חונה ליד סוכנות מרצדס בבאר שבע וכול האוטו מלא בשלטים שמזהירים לקוחות פוטנציאליים מלרכוש מרצדס.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, לפני שבוע החברה לקחה את הרכב (פוקוס 2012) לעדכון תוכנה שמטרתו "שיפור חווית הנהיגה". מאז הרכב רועש הרבה יותר, מרגישים שלרכב יש פחות כוח, והגיר פועל בצורה מוזרה ומקרטעת.. עוד מישהו חווה את הבעיות האלו? מישהו יודע מה המטרה האמיתית של העדכון הזה? כי לשפר את חווית הנהיגה הוא בטוח לא שיפר.
הודעה אחרונה מאת לאון,