Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאוד פשוט.

מדובר ב6 שקלים במונחים של היום.

עד שהדבר הזה יהיה מבצעי זה יהיה 17 שקלים.

בקצב אינפלציה של 3% לשנה מדובר בכ-35 שנה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נראה לי שהם יצליחו לבנות את זה כל כך מהר ^

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

צחוק, צחוק אבל הפספוס הגדול של כולם פה, זה לא אם כן או לא יקימו כזו,

אלא הסאבטקסט, הנושא עליו לא מדברים, הפיל שבחדר הוא הרכבת התחתית, לפני כמה שנים

דיברנו רק על זה, אח"כ השיח השתנה לרכבת קלה, עכשיו גם זה מתחלף בקשקוש האמריקאי שהלוואי ולא יקום,

ומאומץ בהתלהבות תמימה, אז אני לא תמים כל-כך ורואה בדאגה איך הצליחו במשך שנים לגמד וכמעט להעלים לגמרי את השיח

על רכבת תחתית (בכל גוש דן, עם קוים עיליים בין הערים ותחתיים בתוכן) עד שהציבור התייאש ונכנע למיני תחליפים עלובים,

יש כתבה נהדרת בבלוג של יונתן ובר על לוס-אנג'לס העיר, ציטוט מתוכו מזכיר לי מאוד את גוש-דן

http://blogs.haaretz.co.il/jonathanweber/

"הדבר הראשון שדופק את לוס אנג'לס, ומבחינים בו מהרגע שיורדים לחוש אותה מהבלטות שברחוב, הוא שמדובר במיזם אורבני מופרך מהיסוד. העיר הזו פשוט גדולה מכדי שתוכל לשמור על אינטגרציה. היא מזכירה לי את אותם שחקני כדורסל בגובה 2.25-2.30 שצצים מפעם לפעם ב-NBA ונעים בגמלוניות נוראית על המגרש. קחו את ניו יורק לשם השוואה: גם היא עיר ענקית, אבל בניגוד לאל.איי היא מצליחה לתפקד כחטיבה חברתית ותרבותית אחת, מכיוון ש-"איבריה" השונים מנהלים מדי יום דו שיח אחד עם השני. הם עושים זאת בעיקר בזכות מערכת ההסעה ההמונית שגם אם יש מוצלחות ממנה (נניח באירופה), עדיין עושה את עבודתה ביעילות. בלוס אנג'לס התחבורה הציבורית היא בדיחה, וכשמוסיפים לכך את המרחקים הגאוגרפיים העצומים, רובעיה נשארים תלושים ומנותקים אחד מהשני. זה ההיפך מדינמיות עירונית, אלו הן מכלאות תושבים."

נשמע מוכר ?

פורסם (נערך)

אני רק אגיד שלא משנה כמה תחבורה ציבורית תיהיה פה, תת קרקעית, מרחפת, טלפורט, בחינם, עו מנוי... כל עוד כל זה לא יעבוד בשישי-שבת זה לא נותן כלום.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

ריידן זה בפירוש לא נכון.

אם היתה רכבת תחתית יעילה בגוש דן אז כולם היו נוסעים בה לעבודה וחזרה.

זה חלק מאוד ניכר מכלל הנסועה בכבישים וזה היה משחרר את הפקקים לחלוטין.

זה גם אומר שכל מי שמחזיק היום 2 מכוניות במשפחה כדי להגיע ביעילות ל2 מקומות עבודה - יוכל לוותר על המכונית השניה בלי בעיה ולחסוך הרבה אלפי שקלים בשנה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
זה גם אומר שכל מי שמחזיק היום 2 מכוניות במשפחה כדי להגיע ביעילות ל2 מקומות עבודה - יוכל לוותר על המכונית השניה בלי בעיה ולחסוך הרבה אלפי שקלים בשנה.

וזאת בדיוק הבעיה - פקידי האוצר ישכיבו את גופותיהם בערימות על מנת לחסום כל יוזמה שעלולה לגרום לעם ישראל לצמצם את השימוש במכוניות פרטיות ובדלק.

החלום הרטוב של משרד האוצר בישראל - לדחוף את רוב האוכלוסיה לדימונה שם יקנו דירות בשני מיליון ויסעו כל יום במכוניות פרטיות עם מנועי בנזין בפקקים שלוש שעות לעבודה ואז עוד שלוש בחזרה.

פורסם

שמע, תראה מה עשו בחיפה עם המטרונית המפגרת הזו. זה צעד הזוי אבל בכיוון הנכון.

לתחבורה הציבורית נתיב ייעודי ברוב הדרך, שעליו הנהגים הרגילים ממש פוחדים לעלות- יותר מסתם נת"מ, מספר אוטובוסים היברידיים, והפרעה לתחבורה הפרטית. יש מקומות שבאמת עדיף לעלות על מטרונית כדי להגיע אליהם. יותר מהיר ויותר נוח.

אבל כמו שציינו למעלה, בעוד 35 שנה זה אולי יהיה מבצעי, כשלכולם תהיה מכונית מעופפת או ג'טפק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
זה לא עולה 0.99 $ ?

עם מערכת הפעלה נכונה, זה חינם.

לגבי הפרוייקט, שי אגסי במקרה לא מעורב בזה? זה נראה כמו הסגנון שלו (פרוייקט הזוי שנראה טוב על הנייר, אבל בפועל נועד לרפד את הכיסים של המעורבים בעניין).

ההתנהלות במדינה הזאת מזכירה יותר ויותר את רוסיה (מינוס השטח, הנפט/גז, והקור).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ריידן זה בפירוש לא נכון.

אם היתה רכבת תחתית יעילה בגוש דן אז כולם היו נוסעים בה לעבודה וחזרה.

זה חלק מאוד ניכר מכלל הנסועה בכבישים וזה היה משחרר את הפקקים לחלוטין.

נכון, אני מסכים. השאלה היא מה זה יעיל. אני גר במרחק של 2.5 קילומטר מהעבודה, מה שאומר בערך חצי שעה ברגל. אם יצא לך להיות בחוץ היום או אתמול, לפרק זמן העולה על 5 דקות, אתה כנראה תסכים איתי שזה בילתי ניסבל, ואם ניקח בחשבון את העובדה שאסור לי להיות בשמש זמן רב, אני בבעיה.

עכשיו הגיוני לחשוב שיש אוטובוס שמגיעה מהבית לעבודה, בכל זאת אני גר במרכז - אבל זו כמובן טעות. יש לי אפשרות לנסוע 7 דקות באוטבוס, ואז ללכת 16 דקות, עוד אפשרות זה ללכת 20 דקות, ולנסוע 3 דקות באוטובוס, אפשרות שלישית זה ללכת 13 דקות ולנסוע 5 דקות באוטובוס וכדומה (הבנת את הרעיון). אם היית שואל אותי, הייתי אומר לך שמשהוא דפוק בתיכנון של האוטבוסים, לא רואה סיבה שזה יהיה אחרת ברכבת תחתית.

דבר שני, אני מחזיק רכב בעיקר לסופי שבוע, ככה שבפועל אני בכל מקרה משלם ביטוח\טסט\טיפולים בלי קשר לכמה אני נוסע ברכב (טוב לא בדיוק נכון, אבל הסכום המהותי יוצא מכיסי בין אם אני נוסע פעם בשבוע, לבין אם אני נוסע 5 פעמים). אז במצב שלי אני כבר מעדיף גם לנסוע לעבודה, אפילו שבחזור אני עומד בפפק ומגיעה תוך 25-30 דקות - אבל לפחות יש מזגן ומוזיקה.

אז כן אם הייתה תחבורה ציבורית כלשהיא בשבת, אולי הייתי אוכל את הגלולה ולא מחזיק ברכב. עד אז לא משנה כמה פתורונות SCI-FI יבנו פה, כל עוד זה לא עובד בשישישבת, אנשים כמוני יחזיקו רכב כי: אני גר בעיר א' וההורים בעיר ב' ואני רוצה לאכול אצלם ארוחת ערב בשישי\אני רוצה לבלות עם חברים שגרים בעיר ג'\אני רוצה לטייל בטיילת בעיר ד'\לשבת על חוף הים בעיר ה'\או לנסוע לספארי בעיר ו' וכו וכדומה ועוד אלף באחת סיבות.

שבוע טוב.

• תוכן חדש...