רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום , ברצוני לדעת מה דעתכם על הזנחה חיצונית ? וקצת פנימית כמו פלסטיקה . הרכב ישן, גילו בערך 12 וזה מובן, אבל האם זה מגדיל סיכויים שהבעלים גם לא שמר מבחינה מכאנית ? מניסיונכם כמובן . אומר שהמנוע נשמע תקין אולם יש קצת שמן מלמעלה . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 21.6 אלף צפיות
אני חייב לציין לשבח את הזמינות והנוחות של עמדות הרישויומט שמוצבות בחלק מסניפי הסופרפארם. עד עכשיו תמיד הייתי משלם באינטרנט, בכרטיס אשראי, ומקבל את הרישוי המשולם בדואר אחרי כמה ימים. עכשיו ניגשתי לעמדה בסופרפארם, בשעה 22:30, בשביל לקחת את האוטו למוסך מחר בבוקר, וכבר להעביר טסט, ואחרי 10 דקות כבר הייתי בבית עם הטסט משולם. כמובן, אפשר לפרוס את התשלום בתשלומים. נוח, יעיל, זמין. אמריקה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 684 צפיות
סקירה באמת מקיפה ומצויינת על הנושא של רכב ליסינג. האם כדאי לקחת רכב חברה בליסינג - סקירה מקיפה
הודעה אחרונה מאת martines, -
שלום , היום סיימתי 3 שנים עם קיה סיד 2011 . רוצה לשתף אותכם בכמה מילים לגבי הרכב המדהים הזה. קודם כל הרכב התקבל עם 5 ק"מ , נמסר לחברה עם 180.000 ק"מ תקלות - 1 הלך כוהל ב 175.000 ק"מ צמיגים - 2 סטים (חוץ ממקורי ) אחד מהם לפני חודש מצבר - 1 הוחלף בגלל שנשאר אור דולק ברכב . טיפולים - כל 15.000 במוסך מורשה . צריכת דלק - ממוצע 1:12 חייב לציין שמאוד נהנתי מהרכב , רכב מאוד אמין ,חזק (125 כ"ס) יחסית חסכוני , גדול , מאובזר כראוי , תא מטען ענק, מקומות ישיבה מקדימה ומאחורה עם מרווח ראוי לבני אדם . שום פלסטיק לא נשבר / נסדק מזגן עובד כמו חדש ריפודים ללא סימני הזדקנות מרימי שמשות טיפה עייפים - בוא נגיד שהם ב 80 % מתוך 100 נעילה מרכז…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לדעת מה הפרטים שצריך להזין לרישוימט על מנת לקבל פירוט בעלויות קודמות של רכב? מספר רכב ותעודת זהות של בעל הרכב מספיק או שצריך עוד משהו?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני מסתכל באתרים השונים של השכרת הרכב ורואה דברים שונים לחלוטין. בהרץ יש Loss Damage Waiver ו- Liability Insurance Supplement. למיטב הבנתי הראשון הוא ביטוח לרכב שלי והשני הוא ביטוח לרכב צד ג'. ב-Alamo אני רואה Collision Damage Waiver ו-Extended protection. למיטב הבנתי גם כאן CDW מכסה את הנזק לרכב וה-EP את הנזק לרכב צד ג'. ב-AVIS יש Loss Damage Waiver ו- Additional Liability Insurance יש לציין שעד שאני מכניס אשראי לא מוצע לי לרכוש עוד ביטוחים. ואת 2 אלה אני מקבל "בחינם" בכל חברות הביטוח ולא יכול להוסיף עוד. האם ב-3 החברות, אני מכוסה או שצריך לקנות עוד ביטוח בחברת ביטוח פרטית? משהו יכול לעשות סדר בבלאגן?
הודעה אחרונה מאת alexk, -
יונדאי גטס מנייר? 1 2
מאת לירוי1- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
תאונה בתל אביב .תראו מה קרה ליונדאי.לא רוצה לחשוב מה היה קורה עם היו יושבים מאחורה
הודעה אחרונה מאת dmkz1111, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 948 צפיות
לרגל יום ההולדת 30 שלי שמתקרב ובא, אישתי החליטה לצ'פר אותי בחווית נהיגה שכזו לבחירתי. התחלתי בחיפושים ונתקלתי במגוון הצעות כאלו ואחרות. אשמח לשמוע מכאלה שעברו והתנסו בטיולים שכאלו. (אשמח לדעת גם מחירים)
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלמה שמלצר נפטר במפתיע הלילה (ג') בבית החולים תל השומר כתוצאה משטף דם במוח, והוא בן 68 במותו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4539713,00.html
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפני זמן קצר אופל פרסמה בפייסבוק תמונה רשמית לקורסה החדשה שתוצג מחר בבוקר. אז הנה היא:
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הייתי מעורב בתאונת דרכים. לאחריה הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בת"א כנגד בעל הרכב. כעת קיבלתי בדואר הודעה (מצורפת בתמונה) בה חברת הביטוח של הנתבע מנסה להצטרף כנתבעת נוספת. אני מעוניין לדעת כיצד עליי לפעול, מהם הסיכויים שלי למנוע מהמהלך? עד כה הצלחתי לנסח רק את התגובה הבאה - 1. התובע הוא זה שבוחר את הנתבעים ונבחר שלא לתבוע את "הפניקס חברה לביטוח". 2. התביעה הוגשה במכוון כנגד הנתבע, שכן מעשיו של הנהג מטעמו היו אלה שגרמו לתובעת נזקים. 3. העובדה ש"הפניקס חברה לביטוח" הינה הכלי דרכו מבוטח הנתבע, אינה הופכת את "הפניקס חברה לביטוח" לצד נחוץ בהליך. 4. צירוף נתבעים שלא על דעת התובע, יעשה רק במקרים נדירים וככל שבית הדין סבור שנוכחות הנתבע הנוסף, דרושה על מנת ל…
הודעה אחרונה מאת naftali, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 483 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_363.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 50 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
איך שהזמן טס! הריו שלי בת שנתיים והגיע הזמן לכתוב משהו מועיל.. אין לי הרבה מה לחדש מהסיכום הקודם, מכיוון שלא היו דברים חריגים בשנה החולפת. ובכל זאת אעשה את זה קצר. גם אין צורך לרדת לפרטים היות והרכב כבר מוכר לציבור. עיצוב : בעיניי, הרכב יפה. גם בצבע לבן. מכל זווית נראית טוב והגיל לא עושה את שלו למרות אלפי יחדיות שמסתובבות בכבישי הארץ. איכות : לאחר 30 א' ק"מ הריו מרגישה מהודקת ושקטה, ומצליחה להתמודד עם האספלט הישראלי המצולק והמשובח! חלקי הפלסטיק החיצוניים נראים טוב ולא דהו כתוצאה מהשמש הישראלית, ופנים הרכב נראה כמו חדש - בלי קילופים/כתמים/ וחלקים רופפים. למעשה חוץ מזמזום מזדמן מכיוון הקורה האחורית אין קרקושים מיותרים - בתודה למתקין חיישיני הרוורס כמובן.…
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
לא מצאתי מקום אחר לפרסם אז אפרסם פה. מגיעות אליי שמועות איך לתדלק, שצריך לפתוח את המכסה לחכות כמה שניות שהגז שלכוד בפנים יצא ? בתהליך התדלוק יש להפסיק לפעמים כדי לתת לדלק להתפזר נכון ? אני לא יודע, אני מתדלק רגיל אבל השאלה עומדת. איך מתדלקים נכון ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
טיול בסקנדינביה 1 2 3
מאת ec276-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום. קבענו עם המשפחה טיול של כ10 ימים בסקנדינביה. הנחיתה וההמראה מקופנהאגן והשכרנו רכב מדרגת משפחתית סטיישן משלמה סיקסט. היה מבצע די טוב מבחינת מחיר כ2000 שקל ללא הגבלת קילומטר. למישהו יש רעיון איזה רכב אפשר לקבל ? כמובן שלא מבטיחים כלום אבל בדרך כלל במדינות מסוימות יש חברות מסוימות וכן הלאה.. 90 אחוז שהרכב יהיה ידני דיזל. יש למישהו טיפים כללים למדינות האלה ? בנושאים של משטרה חוקים מגבלת מהירות וכדומה ? מדובר על דנמרק שוודיה ונורווגיה.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך היא? מה צריכת הדלק שלה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, האם למי מכם שהזדמן לו להשתמש בכרטיסי תדלוק - לא דלקן ולא כרטיסים נטענים למיניהם, אלא ממש מעין כרטיסי אשראי יעודיים לתדלוק בלבד שבסוף החודש מקבלים גבייה וחשבונית מרוכזת - יודע להגיד לי אם מקובל שהכרטיסים האלה "מכריחים" אותך להקליד את הקילומטראז' של הרכב בכל תדלוק ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
ואני שואל עד מתי, האם עם ישראבלוף באמת ייתן למהלך כזה לקרות? בממשלה מבינים שהתחבורה החשמלית היא הדבר הבא, רוב תושבי מדינת ישראל לא נוסעים לטווחים ארוכים מה שבעתיד לדעתי יתבטא בשימוש מסיבי באופניים חשמליים, מה גם שהיום בהמון מקומות עבודה ניתן להתקלח ולהתרענן לאחר פעילות הכוללת הזעה. האם אנחנו עד כדי כך פאטתיים שניתן למהלך כזה לקרות? למרות שרובנו העצום אינו משתמש בכלי תחבורה זה אך מי שקצת מבין עניין, יבין שזה הולך להיות הדבר הבא.
הודעה אחרונה מאת Mjko, -
- 4 תגובות
- 982 צפיות
אהלן, יש לאחי את הרכב peugeot 206 cc, ויש מאחורי שני המושבים מאחורה שתי עיגולים הינה תמונה: http://i.imgur.com/OM6RkSn.png אני רוצה להזמין כיסוי ניקלים לזה, ואין לי מושג מה לרשום באייבי. לדוגמא בתמונה הזאת יש לו ניקלים: http://prntscr.com/40bibx תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- 0 תגובות
- 647 צפיות
שלום לכולם לפני כ8 חודשים לערך פניתי לסניף משרד הרישוי שנמצא באיזור שלי (פ"ת) לטובת תחילת הליכים של הוצאת הרישיון . כמובן שהצטיידתי בכל המסמכים הדרושים , ונאמר לי ע"י הפקידה שזה לוקח משהו כמו 3-4 חודשים עד שיתקבל האישור להתחיל בלימוד "תאכלס" פניתי אליהם לפני כחודשיים לברר את פשר התמהמהות שלהם בעניין , ושוב אותם סיפורים על "לחץ" ושוב אאילץ להמתין פרק זמן נוסף . תירצה ראת זה בכך שכל הניירת עברה לחולון והם למעשה מטפלים בזה . מישהו נתקל כבר בסיפור כזה ? האם יש אפשרות לפנות לנציב פניות הציבור לטובת זירוז העניין ? פשוט חוצפה ותסתכול .
הודעה אחרונה מאת olympiakos, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 668 צפיות
האם נדרש אישור בלמים לרכב בן 15 גם כשלא נדרש פרט זה בהזמנה לטסט? ואם כן, מה זה כולל?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, משתף אתכם בתמונות מאחד מאולמות התצוגה של פרארי שהציג לכמה ימים דגמי פרארי קלאסיים ועוד אחד של מזראטי. ה-458 ספציאלה שבתמונות האחרונות הינה רכב ההדגמה של היבואן אז על הדרך ניצלתי את ההזדמנות והזמנתי נהיגת מבחן.
הודעה אחרונה מאת Mleder, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום שלום, ראשית כל אני רוצה להדגיש שאני לא מומחה למכונאות רכב ואין לי שום צד בעניין. ברשותי מאזדה 2008 מנוע 1600, שנה לאחר הטיפול האחרון (105,000) הגיעה זמן לטיפול 120,000 וכאן החלטתי להתנהג כמו צרכן נבון, ולקחת הצעות מחיר ממספר מוסכים מורשים של יבואן דלק מוטורס. להלן מוסכים שבהם ביקרתי היום: שילובים מוטורס המרכבה 36, חולון (מוסך מרכזי) עמל ישראל ב"ק 26, תל אביב רכב דוד נירים 8 יד אליהו, תל אביב חן שמוטקין 8, ראשל"צ מעוז טברסקי 13, תל אביב בכל המוסכים הנ"ל ביקשתי דבר אחד : "הצעת מחיר לטיפול 120,000 למאזדה 3, מנוע 1600 שנת 2008" אף מכונאי לא בדק את הרכב פיזית טרם מתן הצעת מחיר. בחלק מהמוסכים כן נעשתה בדיקה של היסטוריית הטיפולים במחשב - את הטי…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 55 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אופל משיקה בישראל את המריבה. מדובר במיניוואן קומפקטי סטייל רנו סניק 5 מושבים (להבדיל מהגרנד-סניק 7 מושבים) עם מושב אחורי הכולל 3 מושבים נפרדים ודלתות שנפתחות הפוך. אלינו הוא יגיע בגרסת ה-1.4 ליטר טורבו-בנזין שתצויד בגיר אוטומטי (6 הילוכים). המחיר דווקא מפתיע לטובה - 112 אלף ש"ח. זול יותר ממכוניות משפחתיות קטנות כמו הראפיד והטולדו, זול יותר מקיה סול החדשה וכמובן זול יותר מהמתחרה הישיר - רנו סניק. קישור: אופל מריבה בישראל
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 0 תגובות
- 524 צפיות
בכמה אני יכול למכור דייהו לנוס 99 הצ'בק נוסעת אין לה בעיות חוץ משריפת שמן קצת ובבדיקה רואים שהיא מזהמת. כמה אני יכול להעיף אותה? מאיזה מחיר לא לרדת? תודה
הודעה אחרונה מאת bati357, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
החודש אני מתעתד לעשות לגיפ ניסן טרנו שברשותי טסט מס' 17 (מודל 1998). זוכר שראיתי בשנה שעברה מודעה במכון הטסטים שרכב משנת 1998 צריך לעשות בדיקת ברקסים במכון מורשה לפני הגעה לטסט. אמר לי מישהו אחר שרכב מעל 15 שנה צריך לעשות בדיקה כזו, כשממני לא דרשו זאת לפני שנה ושנתיים. מה נכון בעניין? תודה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
כולנו מכירים את הדעה הרווחת, כל בעל B4 או רכב אחר בעל הנעה קבועה לכל הגלגלים יודע לספר בגאווה איך הרכב שלו 'נדבק' לכביש בסיבובים, ואין על האחיזה של ה-4X4. אז זהו - שלא. היתרון של ההנעה הכפולה בא לידי ביטוי רק במצב של האצה, וכשיש בעיה להעביר את הכוח לקרקע דרך שני גלגלים בלבד. זה קורה או ברכבים מאד מאד חזקים, או בתנאי אחיזה מאד ירודים (כמו בגשם, בשבילי עפר, שלג וכו'). וגם אז - השיפור יהיה רק בשלב היציאה מהסיבוב, בזמן ההאצה, המהירות המירבית שבה הרכב יצליח לקחת את הסיבוב (או ה-G הצידי שהוא יחזיק), תלוי בעיקר בצמיגים ובמתלים שיצמידו אותם לקרקע. ברכב פרטי רגיל, במדינת ישראל בפרט, אין להנעה כפולה כמעט שום יתרון, אבל יש לה חסרונות כמו רעש, משקל, מחיר, הפסדי כוח,צריכת דלק…
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
אז ייתכן והוולוסטר היא זן דיי נדיר, במידה ולא יהיה דור המשך. אגב, מעניין אותי לדעת כמה שירוקו 122 נמכרו בשנתיים האחרונות, או מגאן קופה 2 ליטר/1.2 טורבו - סתם לצורך השוואה.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, בשיחה טלפונית עם נציג אלבר לגבי הרכבים ההיברידיים שהם מוכרים נמסר לי כי הטיפול והאחריות ניתנים ברשת המוסכים שלהםשהוכשרה והוסמכה לנושא ולא ניתן לממש את האחריות במוסכי טויוטה. אני בוחן את הרכישה של הדגם ההיברדי של הטויוטה ספיס וורסו - פריוס C שנמסר לי שעדיין אין בארץ וגם שקלתי את הפריוס שלא כלכלית עבורי בק"מ נהיגה שלי כ-15000 לשנה ואולי קצת יותר אני כלקוח פרטי מאוד חושש מהראשוניות של היבוא המקבל ובמיוחד מהטיפול ברשת מוסכים שאין לה ניסיון רב בנושא גם באם הוכשרה לכך. מה דעתכם? ביבוא המקביל של פורד הטיפול ומימוש האחריות ניתן במוסכי היבואן הראשי ולא כך הדבר ביבוא המקביל של אלבר דרך אגב הרבה מסוכנויות טויוטה נותנת שנה רביעית אחראיות כאשר מ…
הודעה אחרונה מאת splesh, -
- 2 תגובות
- 947 צפיות
מטורף לראות איך הם התפתחו מתחרויות לא חוקיות על כבישים מהירים לדבר כזה גדול!
הודעה אחרונה מאת Ahbarony,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 310 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- andor
- sperial
- נירו72
- Night Driver
- RedLabel
- urich
- Pavlik
- shugiflex
- SlowRide
- IsraCar
- iEminem
- alex321