Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן - התכוונתי שככל שיש יותר ידיים צריך לבדוק מה עבר בכל יד אם אפשרי, כאילו שיש יותר סיכון שהרכב לא טופל כמו שצריך

אז אם כמו שאמרת הרכב עבר 6 ידיים ו ב 5 הראשונות היו פדנטיות והאחרון זלזל..?

אצלי למשל, הרכב היה בבעלות מוסכניק ואין לך מושג כמה הוא זלזל ברכב :p

החלפתי בו הכל כמעט.

Opel Adam S 2017

פורסם

אין שום קשר בין המראה החיצוני למצב המכני.

אני מכירה אישית בעלים של אימפרזה בת 17 שמבחוץ נראית כמו הצרות שלי אבל מכנית היא מתוקתקת, ראיתי כבר רכבים בני 15 שנראים מעולה מבחוץ (אפילו עברו צביעה מחדש במהלך השנים) אבל מכנית היו נבלות.

מקרים קיצוניים יש בכל מקום, כל מקרה לגופו. לפעמים באמת מבאס לקנות רכב חבוט במיוחד, אבל כמובן שלכל דבר יש מחיר והקונה צריך לקבל את ההחלטה לפי סדר העדיפויות שלו.

Yanlin,

אני לא ממש מבינה למה נפלת על משפט אחד של עידן, אם קוראים את כל התגובה מבינים בדיוק מה הייתה כוונת המשורר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

צריך לדעתי גבול למצב החיצוני שהרכב יראה חבוט בו, פנסים שלא יושבים במקום יכולים להכשיל אותך על טסט ואז יש צורך בלהחליף פגושים וכו וכו.

שריטות ותיקוני צבע זה פחות קריטי ואפשר לתקן, אבל תאונות קטנות ומכות זה מתכון גם אולי למכות שילדה..

צריך לקחת בחשבון את הדברים האלו..

*חוץ מזה שרכב בן 12 או 18 אפשר להבין שהוא לא רכב חדש ויש להתחשב במצב..

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
פורסם
אני חושב שאנשי הפורום קצת שכחו מה זה רכב מוזנח. זה לא רכב שלא נשטף שבועיים, עם כמה פגיעות קטנות ותאונות חנייה.

מדובר על משהו כזה:

39-rusty_lada.jpg

אם בקובה מישהו הגיע למצב, שהוא משבית את הרכב, אז כנראה הרכב במצב באמת סופני, ועדיף למכור אותו לברזל, ויפה שעה אחת קוד, לפני שיתפורר לגמרי.

אצלם בד"כ מנצלים דברים עד תום, ואז משפצים מה שאפשר ואי אפשר, ומנצלים שוב. חפש סרט YANK TANKS.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הקשר במצב החיצוני של הרכב בין אם זה פנים או החיצוני אינו קשור למצב המכני שלו.

הרכב שלי סוזוקי בלנו משנת 97 עם קילופי צבע במכסה מנוע ובצדדים ופגוש קידמי שלא יושב הכי סימטרי ,אבל יש לו 4 בולמי מונרו חדשים 2 צמיגי פירלי ו2 צמיגי גודייר (2 הדגמים מיוצרים בטורקיה) החלפות שמן מנוע לא מגיעות ל10 אלף בדר"כ קרוב ל7500 החלפות חלקיות של שמן גיר פעם בשנה.

ועדיין השכן שלי מציק לי למה אני לא צובע את הרכב.

פורסם

מצד שני יש גם רכבים שנראים מלוקקים, אבל מבחינה מכנית המצב קטסטרופה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

היתה ברשותי כמעט שמונה שנים קורולה 96 שהיתה חבוטה לחלוטין כאשר קניתי אותה בגלל שהבעלים שלה (כן, אשה) לא היתה עם תפיסה מרחבית טובה במיוחד, הרכב היה מלוקק מכאנית!

קניתי אותה ועשיתי לה פחחות וצבע מלא כעבור זמן מסויים הרכב היה נראה חדש - הזנחתי שלושה חודשים את האחזקה וכל הצבע התפורר - הרכב היה נראה זוועה וגם פעם אחת בחניון מישהו הוריד לי טמבון וברח.

הרכב תמיד היה מלוקק מכאנית - אפס תקלות.

מכרתי את הרכב כמה חודשים לאחר פחחות וצבע קומפלט נוספים.

אבל בין מצבו המכאני לבין מצבו החיצוני לא היה כל קשר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

צריך לבדוק כל מקרה לגופו, במחשבה מה המטרה שלך ברכישת הרכב.

אני מכיר מספיק מקרים של רכבים שטופלו היטב מכאנית והוזנחו חיצונית.

אם המצב החיצוני כמו שהוא היום מספק אותך ואתה יכול לחיות עם זה, לא הייתי פוסל.

יחד עם זאת, ככל שהרכב יותר ישן ובמיוחד כשרוצים רכב אספנות, מצב הגוף הוא מדד יותר חשוב מהמצב המכאני למידת ההשקעה הנדרשת ברכב.

יחסית פשוט לתקן ולהחליף מכלולים מכאניים בעיתיים, במקרה הצורך בחדשים וניתן גם ללמוד לעשות זאת בעצמך בחניה. כנ"ל עבודות חשמל ניתן לעשות תמיד.

לעומת זאת כאשר הגוף חלוד, רקוב ומעוות, קשה מאוד לתקן ללא עזרת אנשי מקצוע והשקעה כספית ניכרת. בדרך כלל זה גם מה שיסמן את סוף חייו של הרכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קשה להאמין שרכב בן 12 יגיע למצב של חלודה וריקבון מתקדם. יכול בהחלט להיות שהבעלים מתחזק כמו שצריך אבל מזניח את המראה ובגלל זה עושים בדיקה במוסך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...