Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתש" שאל עם בעלי סובארו B4 נהנים מאחיזה עדיפה בסיבובים בכביש יבש . אני לא חושב אבל יש משהוא אחר, ב סובארו עם הנעה כפולה הם מכוילות להיות תזזיתיות !מהדור השני של הלגסי הם נתנו פידבק גבוה מהשילדה למרות שלא היה כוח לשחק איתו והדור הקודם היה כבר סוג של רכב מישפחתי ספורטיבי בכיול שלו .עם זה ביכולת להוציא את הזנב בכיכרות ללא פרובקציה של העברת משקל וכלה ביכולת להוציא את הזנב תחת עומס עם הרפיה ריגעת מהדוושה כן יש יכולת יותר לענות בסובארו עם הנעה כפולה .מאשר שאר משתתפות הסגמנט !

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני התייחסתי לעד כמה מהר ניתן להכנס לסיבוב תוך כדי האצה ולקחת את הסיבוב תוך כדי האצה - לפחות על פי תחושה שמתקבלת - במצב כזה מורגש הבדל - האם זה פסיאודו? לא יודע כי עדיין, אני לא מנסה באמת כל פעם על אותו הסיבוב לבדוק מתי אני אעוף החוצה דרך הקיר החיצוני או יותר גרוע, אמעך עליו.

ברגע שעוזבים את הדוושה זה לא רלוונטי בכלל אבל ההיגוי קל יותר, הרכב נשלט יותר וגם ככה, מאט אבל זו כבר טכניקת נהיגה שקשורה להיגוי ואיך לקחת פניה מהר יותר - זה לא קשור לAWD.

עוד אחת מהסיבות שמערכת שכזו יכולה לקסום לאנשים - אמנם זה מאוד נדיר בארץ שלנו אבל בסופת שלגים האחרונה שהיתה - שמתם לב מאיזה רכב צוות החדשות דיווח כל הזמן? כמובן - לא רלוונטי כמעט לארץ שלנו.

בכל מקרה הנה משהו נחמד לגבי איך מערכות AWD של יצרנים מתנהגות ושוב - ידה של סובארו כאן באופן מובהק - במקום הכי גבוה:

אז - כשאתם אומרים AWD אתם עלולים לדבר על 10 דברים שונים בין היתר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
מה עם העובדה שלסבארו B4 המצויידת במנוע בוקסר בעל מרכז כובד נמוך יותר - יש השפעה חיובית על התנהגות השלדה?

לרשת הסנדוויצ'ים אין מנוע, אתה מתכוון כנראה לסובארו,

המרכז כובד ברכב עם בוקסר אכן נמוך יותר, אבל היתרון יותר ממתבטל לעומת מנוע בשורה, מהסיבה שבמנוע בוקסר הצילינדרים מסודרים ב 2 שורות ואילו במנוע במבנה רגיל יש שורה אחת.

כלומר מנוע צר וגבוה עדיף על מנוע רחב ונמוך (או ביתר דיוק מרכז כובד גבוה (מעט) וממורכז עדיף על מ.כ נמוך וקדמי)

מאחר והשורה השניה שבבוקסר מסיטה את מרכז הכובד קדימה בד"כ אל מעבר לסרן הקידמי ויוצרת סרח עודף הגורע מהתנהגות הרכב.

להערכתי מ.כ של מנוע בשורה גבוה יותר בכמה ס"מ בודדים כשבמילא החלק הגבוה (הראש) עשוי מאלומיניום קל.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

כבעלים של B4 2007 לא ESP, אני יכול להעיד שהרכב אכן מהנה \ כיפי לנהיגה ודווקא בגלל שאין לו את ה ESP, ברשותי גם ספיריט 2006 ואני נהנה ממנה פחות בגלל ה ESP,(גם כשהוא מבוטל) וכשאני שומע בעלי B4 אחרים מדברים על האחיזה המטורפת אני לא כ"כ מבין מה הם רוצים, אולי שילוב עם ESP ישנה את דעתי.

אף פעם לא עשיתי בדיקה באחיזה בין שני המכוניות אבל הרושם שקבלתי שהסובארו אוחזת יותר, ואפשר לקחת איתה פניות במהירות גבוה יותר. הצמיגים בספיריט קצת צרים יותר 205 לאומת 215 של הספיריט, אולי זה גם משחק תפקיד.

בכללי אני מסכים עם פות"ח השרשור שבמדינה כמו שלנו אין באמת צורך ל 4X4, (ד"א בסובארו החלוקת כח הקבוע הינה 90% קדימה ורק במקרה הצורך יש שינוי).

ובמיוחד במדינה כמו שלנו שמשום מה היבואן שוחט בעלות החלפים וכתוצאה מכך הטיפולים מאוד יקרים גם במוסך לא מורשה יבואן ומערכת ההנעה הכפולה מביא לייקור בעלויות.

אנחנו מאוד מרוצים מהרכב ואתמול נהגתי על מאזדה 6 מאותה השנה ולדעתי אין מה להשוות בחווית הנהיגה \ האופן שבו הרכב מזדקן, הסובארו עשה זאת טוב יותר באופן מוחץ, ולמרות כל זאת אני לא אקנה שוב פעם את הרכב הנ"ל בעיקר בגלל עלות החלפים היקרה להחריד וחוסר הסחירות כמשומשת. פשוט לא שווה את זה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
כבעלים של B4 2007 לא ESP, אני יכול להעיד שהרכב אכן מהנה \ כיפי לנהיגה ודווקא בגלל שאין לו את ה ESP, ברשותי גם ספיריט 2006 ואני נהנה ממנה פחות בגלל ה ESP,(גם כשהוא מבוטל)

Say what?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לי חבר שאוהב "לתקוף" פניות עם הB4 שלו, יש לו בעיה בדריישפט והוא ניתק את האחורי והוא נוסע כרגע על הנעה קידמית.

אני ישאל אותו אם הוא מרגיש שינוי באחיזה.

פורסם

המרכז כובד ברכב עם בוקסר אכן נמוך יותר, אבל היתרון יותר ממתבטל לעומת מנוע בשורה, מהסיבה שבמנוע בוקסר הצילינדרים מסודרים ב 2 שורות ואילו במנוע במבנה רגיל יש שורה אחת.

כלומר מנוע צר וגבוה עדיף על מנוע רחב ונמוך (או ביתר דיוק מרכז כובד גבוה (מעט) וממורכז עדיף על מ.כ נמוך וקדמי)

מאחר והשורה השניה שבבוקסר מסיטה את מרכז הכובד קדימה בד"כ אל מעבר לסרן הקידמי ויוצרת סרח עודף הגורע מהתנהגות הרכב...

זה רק צד אחד של המשוואה.

פורסם

זאת בדיוק הנקודה שהדגשתי. היתרון של ה-4X4 רלוונטי כשיש מגבלת אחיזה, כלומר שלא מצליחים להעביר את הכוח לקרקע. במקרה הזה - זה קורה בגלל שמדובר ברכבים מאד חזקים. רואים את זה יפה מאד בצילום - באותם סיבובים שהמרצדס מושכת החוצה בלי החלקה, הBMW מסחררת גלגלים אחוריים, ומאבדת זמן יקר.

ל-B4 או כל רכב 4X4 'נורמלי' אחר - אין בעיה להעביר את הכוח לקרקע, בטח לא בתנאים יבשים, וגם ברטוב - היתרון הוא רק בהאצה החוצה כמו שאמרנו, לא בכמה אחיזה יש לרכב בשיא הסיבוב, או כמה G צידי הוא מסוגל להחזיק. זה תלוי רק בשילדה, במתלים ובצמיגים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...