Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

.

משמח שאנשים מתעניינים בסוגי מערכות הנעה (והנאה).

מערכת ההנעה של סובארו נקראית AWD.

All Wheel Drive.

מערכת זו מעבירה את הכח מהמנוע אל הכביש דרך הגלגלים הקדמיים או דרך כל ארבעת הגלגלים , לפי הצורך.

השילוב של ההנעה לגלגלים האחוריים נעשה בתוך הגיר ומפורד על ידי מחשב הגיר.

בעת הצורך המערכת משלבת את הגלגלים האחוריים לשיפור אחיזה ומתוך כך משפרת את היציבות, האחיזה, כיח צידי (g) מקסימלי וכד׳.

החסרונות אותם אנו מכירים מרכבים בעלי מערכת הנעה 4X4 רגילה שהוזכרו כאן בדיון כגון: רעש , צריכת דלק גבוהה ובלאי גדול יותר לצמיגים, לא קיימים במערכת ה-AWD.

מערכת ההנעה AWD הסימטרית של סובארו נחשבת לאחת הטובות בעולם הרכב (אם לא הכי טובה).

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעת הצורך המערכת משלבת את הגלגלים האחוריים לשיפור אחיזה ומתוך כך משפרת את היציבות, האחיזה, כיח צידי (g) מקסימלי וכד׳.

שוב - הAWD לא משפר כוח G צידי, ולא 'יציבות' (מושג מאד ערטילאי). כן משפר יכולת האצה בתנאי אחיזה ירודים, ברכבי סובארו שהם לא STI וכו', בכביש יבש זה חסר משמעות. בכביש רטוב זה משפר את היכולת להאיץ החוצה מהסיבוב, אבל רק מי שלוקח את הרכב לגבול האחיזה ירגיש את זה, וזה לא רוב האנשים.

אז לדבריך אין למערכת שום חסרונות ? מעניין.. מה לגבי תוספת משקל, תחזוקה (עוד מערכת מכנית יקרה שיכולה להתקלקל, ודורשת טיפול שוטף כמו שמן דיפרנציאל), עלות ייצור נוספת שמגולגלת למחיר הרכב ברכישה, דרישה לצמיגים זהים בכל הגלגלים. לא חסרונות ?

מול היתרון השולי - לדעתי מדובר במערכת מיותרת בארצנו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
(ד"א בסובארו החלוקת כח הקבוע הינה 90% קדימה ורק במקרה הצורך יש שינוי).

יש לי אימפרזה סטיישן 2006 ועל החלון האחורי שלי מצוין שהמערכת symetrical AWD.

לא בדקתי, אבל נשמע לי הגיוני שסימטרי משמעו 50%.

אגב, יש הרבה דברים שאנחנו קונים בחיים שאנחנו לא צריכים באמת, אנחנו קונים אותם כי אנחנו רוצים אותם.

אופנוען

פורסם
יש לי אימפרזה סטיישן 2006 ועל החלון האחורי שלי מצוין שהמערכת symetrical AWD.

לא בדקתי, אבל נשמע לי הגיוני שסימטרי משמעו 50%.

אגב, יש הרבה דברים שאנחנו קונים בחיים שאנחנו לא צריכים באמת, אנחנו קונים אותם כי אנחנו רוצים אותם.

החלוקה מתייחסת לחלוקת משקל, לא להעברת כוח.

סובארו מתגאים במערכת הנעה כפולה שחלוקת המשקל שלה מאוזנת וסימטרית, להבדיל ממכוניות עם מערכות הנעה אחרות שאינן כאלו.

פורסם

הא? חלוקת המשקל של המערכת בתוך עצמה? לא ידוע לי שחלוקת המשקל הכללית של כל סובארו היא 50/50, ואני ממש לא חושב שאפילו הם מצהירים על זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא רוצה לבאס את הדיון, אבל הסימטריה שעליה מדברים בסובארו היא בין ימין לשמאל ולא בין אחורה לקדימה.

אבל תמשיכו להתווכח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אני לא רוצה לבאס את הדיון, אבל הסימטריה שעליה מדברים בסובארו היא בין ימין לשמאל ולא בין אחורה לקדימה.

אבל תמשיכו להתווכח.

אתה צודק. לזה התכוונתי. לא ביאסת.

פורסם

למדתי קצת מאז שקניתי סובארו עם AWD...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)
הא? חלוקת המשקל של המערכת בתוך עצמה? לא ידוע לי שחלוקת המשקל הכללית של כל סובארו היא 50/50, ואני ממש לא חושב שאפילו הם מצהירים על זה.
לא אמרתי שהם הצהירו את זה, אני לא מדבר בשמם, אמרתי מה נשמע לי הגיוני.

בכל אופן, כאן רשום את זה:

"Symmetrical All-Wheel Drive sends power to all wheels simultaneously for maximum traction and acceleration.

In slippery conditions, that power is actively distributed to the wheels with the best traction."

זה לא ממש פוסל את האופציה של ה-50% עדיין, וממש לא מחזק את הטענה כפי שציטטי את הבחור קודם שטען ש-90% מהכוח הולך לחזית ו-10% לאחור.

אבל תמשיכו להתווכח.

יש מצב שאתה צודק על פי זה אבל אולי זה צדק חלקי על פי מה שראינו בציטוט הקודם?

"Symmetrical All-Wheel Drive has the engine mounted in-line with the drivetrain, helping provide a seamless transfer of power to all four wheels. "

עריכה אחרונה על ידי Giladben.zaken

אופנוען

פורסם

גלעד, הגבתי ל-GoRide.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גלעד, מבחינה טכנית יש בסובארו מערכות שיודעות להעביר כוח בחלוקה של 50-50.

אבל זו אינה הכוונה באמירה "מע' סימטרית".

המערכות בסובארו תלויות בתיבת ההיולוכים ובאופי המכונית.

פורסם

שברתם אותי. כנסו. ס'תכלו.

למי שפיספס, תחזרו לדקה 1:10 ותצפו שוב.

לשעבר:

פורסם
זאת בדיוק הנקודה שהדגשתי. היתרון של ה-4X4 רלוונטי כשיש מגבלת אחיזה, כלומר שלא מצליחים להעביר את הכוח לקרקע. במקרה הזה - זה קורה בגלל שמדובר ברכבים מאד חזקים. רואים את זה יפה מאד בצילום - באותם סיבובים שהמרצדס מושכת החוצה בלי החלקה, הBMW מסחררת גלגלים אחוריים, ומאבדת זמן יקר.

ל-B4 או כל רכב 4X4 'נורמלי' אחר - אין בעיה להעביר את הכוח לקרקע, בטח לא בתנאים יבשים, וגם ברטוב - היתרון הוא רק בהאצה החוצה כמו שאמרנו, לא בכמה אחיזה יש לרכב בשיא הסיבוב, או כמה G צידי הוא מסוגל להחזיק. זה תלוי רק בשילדה, במתלים ובצמיגים.

מה זה משנה ? בסה"כ אתה תהיה איטי יותר בהנעה יחידה ותשחוק את הצמיגים מהר יותר כשעיקר השחיקה תהיה בגלגלים המניעים,

גם אם נניח שיהיה יתרון להפרשי המשקל, הוא יתבטל לאחר שחיקת הצמיגים, ואז תהיה איטי יותר באופן אבסולוטי

פורסם
שברתם אותי. כנסו. ס'תכלו.

למי שפיספס, תחזרו לדקה 1:10 ותצפו שוב.

סבבה דיסקו, אז זה סופי פוסל את האופציה שאמרו לגבי ה-90/10.

למעשה מבנה הרכב הוא סימטרי, וכמו כן כל גלגל מקבל את אותו הכוח כל הזמן, אלא באיבוד אחיזה שאז הגלגל עם אובדן האחיזה מקבל פחות כוח בלי קשר לחלוקה של קדימה ואחורה.

אופנוען

• תוכן חדש...