Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך באמת לתדלק נכון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שפיץ,

איכשהו נראה שהשאלה שלך היא לצורך השאלה ולא יותר מזה.

לתת לגזים לצאת? אולי תחזיק את האוטו על הכתף ותטפח לו קלות על הגג, עש שיעשה גרעפס?

פתחת את מכסה פתח התדלוק - כמה שניות לוקח לגז לצאת? (או להיכנס אם יש אטימה טובה).

בזמן הזה אתה כבר שם את פיית התדלוק, ותתדלק.

השאלה הבאה היא איך נכון למלא מים כחולים במיכל של השפריצרים?

למען האמת, גם אני לא מבין למה להתעמר בפות"ש.

העובדה שלא כולם כאן מסכימים לגבי עוצמת הזרם, כמות הדלק והאם להוסיף אחרי שהמשאבה "קופצת" או לא, מוכיחה שיש מקום לדיון בנושא.

ראוי שהפורום ייתן מענה גם לשאלות שנראות אפילו בסיסיות יותר מזו הנוכחית, וכן - אני משוכנע שאפילו לגבי הנושא שהתבדחת לגביו (המים הכחולים) יהיו חילוקי דעות.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין שיטה מיוחדת לתדלק, פשוט תתדלק רגיל וכשאתה מוציא את הפיה תנער אותה קצת כדי לא יפלו טיפות דלק על הצבע של הרכב.

יש שמועות, שרק גברים עושים את זה. תחשבו לבד למה :roll:

בנושא השירשור,

מכניס פיה, מעביר אשראי, מקליד מספר רכב, מספר ת.ז., שם את הפיה על אוטומט ובזמן שהכסף בורח, קורא מיילים בטלפון, כשפיה קופצת, מנער קצת, מחזיר את הפיה למקומה, מדפיס פתקית, סוגר את פתח התידלוק, וסע לשלום.

פורסם
מי שמתדלק את המיכל אחרי הקפיצה של הידית בעצם משלם את הסכום שהוא עיגל כבונוס לתחנת הדלק (כמו רוב הנהגים בישראל). הדלק הזה ברוב הרכבים לא יגיע למנוע שלכם ואחרי זה מתפלאים למה הצריכת דלק גבוהה יותר ויש סימני דלק בתוך פתח המיכל ומתחת לדלת המילוי.

הסיבה לכך היא שהיצרן התקין לאורך צינור המילוי של המיכל מיכלי הצפה שנועדו למנוע שפיכת דלק החוצה ממנו בזמן תנועת הרכב. הידית קופצת לפני שמיכלי ההצפה מתמלאים וככה נשאר מקום לדלק לנוע בחופשיות בזמן הנסיעה מבלי להישפך. כשמוסיפים למלא אחרי הקפיצה של הידית בעצם מציפים את החללים הללו ובנסיעה הראשונה אחרי המילוי - פנייה שמאלה, פנייה ימינה והופ נשפך הדלק.

אבל פסיכולוגית זה עושה תחושה טובה מאוד לנהג: "הנה, הצלחתי לדחוף יותר דלק ממה שאומרים לי שאפשר, דפקתי את המערכת". בעצם אתם דופקים רק את עצמכם.

העודפים לא יוצאים מאיפה שאמרת ולא יכולים לצאת משם אלא אם הסוגר גמור... התכוונת שהם יוצאים מהצינורית עודפים שיוצאת מהמיכל ? יש לך איזה מקור לזה ? אם אתה צודק צריך להפיץ את זה כי אשכרה כולם עושים את זה.

אישית תמיד נהגתי לא להכניס את הפיה עד הסוף כי ככה שמעתי, אבל שמתי לב שיש ידיות עם מעין גומי בקצה כאילו זה מתוכנן שתכניס עד הסוף וזה יאטום?

פורסם
מעניין אם מוזכר משהו לגבי הכפתור בספר הרכב שלך.

אם זה מעניין אותך אני אוכל לבדוק בערב (או לפני אם אני אמצא את הספר רכב באינטרנט)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מאמין שהדיון ההזוי הזה הגיע ל3 עמודים. השיטה הנכונה לתדלק היא גם השיטה היחידה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ומה תפקידו של הכפתור ברכב שלך ?

מרק גם בסיאט איביזה החדשה יש כפתור כזה.

מופיע בספר הרכב, ולמעשה לחלק ניכר מהקונצורן יש, ולרכבים רבים.

קוראים "כפתור ניקוז אויר" נתקלתי בעוד כמה רכבים עם הכפתור.

בפועל אחרי שממלאים מיכל, לוחצים עליו ונכנסים 6-7 ליטרים נוספים.

לפי הבנתי זה פותח שסתום אל חזור כלשהו של אויר במיכל(השערה!!!).

פורסם

אוקיי נמצא ספר הרכב באינטרנט (בעברית אפילו), אין התייחסות בכלל לכפתור

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יש שמועות, שרק גברים עושים את זה. תחשבו לבד למה :roll:

בשני המקרים הטיפות האחרונות הן הכי כיפיות.

בנושא השירשור,

מכניס פיה, מעביר אשראי, מקליד מספר רכב, מספר ת.ז., שם את הפיה על אוטומט ובזמן שהכסף בורח, קורא מיילים בטלפון, כשפיה קופצת, מנער קצת, מחזיר את הפיה למקומה, מדפיס פתקית, סוגר את פתח התידלוק, וסע לשלום. אישית אני לא אוהב להשתמש בפלאפון בכלל בזמן התדלוק, גם לא מיילים או וואטסאפ.

פות"ש, אין לך זכות להשתיק פה אף אחד, למרות שהתנהגותם לא הייתה מכבדת.

נראה לי שהשרשור הזה מיצה את עצמו והסוגייה נפתרה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
בספר הרכב שלי (פוקוס שנת 2000 ) רשום שיש למלא עד קפיצת הידית, פעמיים.

כלומר למלא עד שהידית קופצת, להמתין מספר שניות ואז להמשיך למלא עד קפיצת הידית הבאה.

...

תבדוק טוב אם זה באמת מה שרשום. אמנם אני עם אופל אסטרה, אך שם כתוב משהו דומה, אבל בכל זאת שונה; "לא להוסיף דלק יותר משתי קפיצות של הידית". *

כלומר, אתה לא אמור להמשיך לתדלק אחרי הקפיצה הראשונה, אבל אם אתה חייב- לא יותר מפעמיים.

* זה תרגום שלי, הספר באנגלית (וכן, תרגמתי נכון).

פורסם

יש דברים שרצוי להשאיר פשוטים, תדלוק למשל.

אין צורך להמתין, לנער, לשפשף, לטלטל ועוד שאר פעולות מיותרות.

בשורה התחתונה תדלוק רכב זוהי פעולה שטומנת בחובה סיכון- אתה מתעסק עם נוזל דליק שפולט אדים שגם הם דליקים וכל זה בסביבה שאינה סטרילית- לרכב לפנייך עלול להיות פנס שבור שהנורה בו למעשה חשופה, אחר מחבר את הרכב למשאבה ומתרחק 2 מ׳ לעשן כי זה מסוכן ליד המשאבה אבל הוא לא שם לב שהמכסה עליו הוא עומד אינו פתח ביוב אלא המכסה של בורות הדלק, אחר מדבר בנייד ליד המשאבה וכן הלאה.

זה לא שצריך להכנס לחרדות תדלוק אבל לעניות דעתי בתחנת דלק מבזבזים את הזמן המינימלי הדרוש וגם אם רוצים להכנס ליילו וכו׳- מזיזים את הרכב מהמשאבה כך שמתרחקים מהאיזור המסוכן ועל הדרך מפגינים תרבותיות בכך שלא תופסים משאבה רבע שעה (דקה וחצי תדלוק ועוד 13.5 לילו ושירותים).

דבר אחרון, במיכל הדלק נוצרים אדי דלק כתוצאה מתנועת הנוזל והתחממותו במיכל האטום.

כדי לשחרר את האדים האלה וכך למנוע לחץ מסוכן במיכל לכל רכב בדרך כלל יש שסתום חד כיווני שמשחרר את הלחץ הזה ופולט את אדי הדלק שנוצרו, לרוב השסתום ממוקם בסמוך לפתח התדלוק ולכן לעיתים עלולים להריח ריח של דלק- בהנחה ומערכת הדלק תקינה ואין נזילות זה כנראה השסתום החד כיווני שעושה עבודתו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אז איך תסביר את הכפתור ?

זה אמנם לא חד משמעי, אבל בגלל המיקום שלו אני נוטה לחשוב שזה שיחרור אוויר או אדי דלק

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...