Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לציין שאני מופתע מהתגובות שהן בעד הנושא של להמציא מיסוי חדש על האופניים.

מפה הדרך למיסוי על אופניים רגילות יהיה קצר מאוד.

מי פה שמע על פציעות שנגרמו עקב אופניים חשמליות,ואם היה משהו זה ככל הנראה משהו באמת נדיר,אחד ל...

אני בשוק לאיזו מדינה הפכנו,כל מס שיגזרו עליכם אתם תגידו אמן,פשוט הזוי.

אני באופן אישי הייתי מוכן לשמוע על הגבלות כמו: נסיעה באופניים חשמליות מעל גיל 18(גם נשמע לי מופרך אבל אם בגיל 18 אני יכול לקבל נשק ליד אז ללא ספק אני יכול לנסוע על אופניים חשמליות),בנוסף הייתי מבין וממליץ על הגבלה של הכלי הזה עד ל25-30 קמ"ש, מה שהיה מאוד הגיוני לדעתי כי ניתן להגיע למהירויות האלה עם אופניים רגילות ללא שום בעיה. רוצים מס? תנחילו חובת הוראה של לימוד סיכונים בדרכים או כל דבר מונפץ כזה או אחר בתיכונים בעלות של 50שקלים לתלמיד למשך שנה שלמה, תעשו לבד את החשבון כמה כתות יש בבתי ספר תיכונים, כמה תלמידים יש ותבינו שהדבר יכול להכניס הרבה יותר כסף בצורה קיצונית מאשר למסות כמה אלפי זוגות אופניים בישראל,כך לפחות תהיה הצדקה למחיר המגוכך שישולם והתלמידים (מקווה שהרוב) עוד ישכיל מזה,וכמובן לציין שהיעדרות מכל שיעור כרוכה בקנס של 50 שקלים שיתגלגל על ההורים.

דברים כאלה ניתן לקבל ולהבין, אבל להנחיל מיסוי חדש של מאות (בתקווה) שקלים בשנה שיפלו ככל הנראה על ההורים שגם ככה משלמים מיסים על רכבים,דלק,ביטוח ,אגרות וכו'.

בכל אופן בקצב הזה אתם תשלמו מיסים על נשימה וראייה.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היו כתבות על פציעות, לא אחת.

אבל אותן פציעות יכולות להיגרם גם ע"י אופניים רגילים.

במקום לבזבז את הכסף בחקיקת חוקים, גיוס משרדים,גיוס כ"א לאכיפה ציוד ושאר הדברים.

אפשר באותה מידה להשקיע בתוך הערים, בסלילת מסלולים לרוכבי אופניים.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

רבותי, הבעיה המרכזית עם הדברים הללו היא שהם בשום אופן לא צריכים לחלוק מדרכות עם הולכי רגל. נא בבקשה לא להמעיט בנזק שהתנגשות עם חשלמנוע ורוכבו אשר נוסעים רק ב20 קמ''ש עלולה לגרום - על חוקי ניוטון כבר שמעתם? לצערי זה בדיוק מה שמתחולל בארץ וכרגע ההתגוננות היחידה היא לפתוח עיניים ולגרום לילדים המופרעים להיות מודעים לכך שקלטת אותם, אתה מוכן לעימות והם לא ייצאו מזה בלי לשלם בצורה כזו או אחרת. אני לא אמשיך והמבין יבין...

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

ציטוט מכמה מהמגיבים לעייל-

"מי פה שמע על פציעות שנגרמו עקב אופניים חשמליות,ואם היה משהו זה ככל הנראה משהו באמת נדיר,אחד ל..."

או - "אופניים חשמליים שוקלים בערך כמו אופניים רגילים"

לתשומת ליבכם

ראשית אופניים חשמליים שוקלים כ 25 ק"ג בממוצע שזה בערך פי 2 מאופניים רגילים ששוקלים כ 13 ק"ג

המשמעות היא נזק גדול פי כמה במקרה של התנגשות. פיזיקה פשוטה

לגבי "מי שמע על פציעות שנגרמו מאופניים חשמליות". בתור בן זוג של אחות שעובדת במיון בבית חולים גדול במרכז הארץ, אני מזמין אותך לביקור. אין יום שלא מגיע רוכב אופניים פצוע, או הולך רגל שנפגע מאופניים, כאשר חלקם של האופניים החשמליים מבחינת חומרת הפציעה הוא לעין ערוך גדול מאופניים רגילים:-(

פורסם

יש לי חבר ששבר את הכתף כשהלך באבן גבירול, ורוכב אופניים חשמליים נכנס בו במהירות והעיף אותו בעוצמה.

ההבדל בין אופניים חשמליים לאופניים לא ממונעים הוא גדול, ומי שחושב אחרת פשוט מפספס כמה דברים.

בתקופה האחרונה שבה הסתובבתי ברגל בת"א, לא מעט פעמים הופתעתי מאופניים חשמליים שחולפים במהירות גבוהה ס"מ בודדים ממני.

המנוע שקט, וגם בגלל שהרוכב לא מדווש, אני כהולך רגל לא מודע שהם מתקרבים אלי מאחור.

מספיק שאני אניף את היד ובטעות אכניס לרוכב בומבה לפנים.

אמנם, עם אופניים רגילים מסוגלים להגיע ל-30 - 40 קמ"ש במישור, אבל קשה להתמיד במהירות שכזו, אלא אם אתה לאנס ארמסטרונג.

וזה מסביר למה בד"כ אופניים רגילים חולפים לידי במהירות נמוכה בהרבה.

באופניים חשמליים, למנוע לא איכפת לעבוד שעות נוספות...

פורסם

נכון, קרו מקרים של תאונות בין רוכבי אופניים חשמליים להולכי רגל - אך קרו גם בין רוכבי אופניים רגילים להולכי רגל. המצב לא שונה.

לעניין המהירות - הרוב המוחלט של האופניים המשווקים היום לא מסוגלים לסוע במהירות הגבוהה מ-25 קמ"ש. לא מוגבלות - אלא לא יכולות. ראיתם פעם מה הגודל של המנוע הזה? V8 אמרתם? דומה יותר למכונת תספורת, אולי.

ליאב, באבן גבירול יש שביל לאופניים - יכול להיות שחבר שלך או אתה הולכים על שביל האופניים? אם כן, זה משנה את כל התמונה.

הפתרון צריך לבוא בצורה של שבילי אופניים בערים וביטוח יעודי לרוכבים. גם חינוך טוב יותר יכול לעזור, אבל זה כבר עניין של ההורים.

פורסם (נערך)
ראיתם פעם מה הגודל של המנוע הזה? V8 אמרתם? דומה יותר למכונת תספורת, אולי.

אתה בוודאי יודע שמנועים חשמליים מודרניים הם בעלי יחס משקל/הספק פנומינלי. מנועים מסוימים שמיוצרים לרובוטים או לרכבים על שלט מפיקים 10 כ"ס לקילוגרם.

הם אולי נראים לך קטנים, אבל ברשת לא חסרים חכמולוגים שמסבירים איך להוציא למעלה מ-1500 ואט ממנועי "מכונת תספורת" כזאת. מדובר בהספק גדול פי 3 משל רוכב אופניים מקצועי וכזה שמאפשר פיתוח מהירות מעל 50 קמ"ש. זאת מבלי להתאמץ ולהתרכז עם הדיווש, עם הרגליים על הכידון והעיניים על הווטסאפ.

אתה גם בוודאי מכיר את נוסחת האנרגיה הקינטית שגורסת שהאנרגיה היא בריבוע למהירות. ז"א שאותו ערס שעסוק בסמרטפון הוא בעל אנרגיה גדולה פי 4 מהרוכב שמדווש במרץ (ב-25 קמ"ש).

כמה אנרגיה? 80 ק"ג ערס על 20 ק"ג אופניים ב-50 קמ"ש (13.6 מ/ש) זה 9600 ג'אול. אותה אנרגיה שיש למכונית משפחתית שנוסעת ב-10 קמ"ש - מספיק בשביל לשבור כתף או ירך או אפילו לפצוע באופן אנוש קשיש או פעוט.

מכונת תספורת קטלנית למדי.

וזה עוד לפני שהתייחסתי למרחקי התגובה, מרחקי הבלימה ופוטנציאל הפגיעה העצמית המכובדים שיש במהירויות כאלו.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
נכון, קרו מקרים של תאונות בין רוכבי אופניים חשמליים להולכי רגל - אך קרו גם בין רוכבי אופניים רגילים להולכי רגל. המצב לא שונה.

לעניין המהירות - הרוב המוחלט של האופניים המשווקים היום לא מסוגלים לסוע במהירות הגבוהה מ-25 קמ"ש. לא מוגבלות - אלא לא יכולות. ראיתם פעם מה הגודל של המנוע הזה? V8 אמרתם? דומה יותר למכונת תספורת, אולי.

ליאב, באבן גבירול יש שביל לאופניים - יכול להיות שחבר שלך או אתה הולכים על שביל האופניים? אם כן, זה משנה את כל התמונה.

הפתרון צריך לבוא בצורה של שבילי אופניים בערים וביטוח יעודי לרוכבים. גם חינוך טוב יותר יכול לעזור, אבל זה כבר עניין של ההורים.

הוא הלך לא על שביל האופניים.

והיות ובאמת הרבה הולכי רגל הולכים על השביל (מכיר טוב מנסיון רב בנסיעה על השבילים באבן גבירול), נוצר מצב שהרבה רוכבים מזגזגים בין הולכי הרגל, מחוץ לשביל ובחזרה. ככה הוא נפגע.

אבל, סוגיית שבילי האופניים זה כבר נושא נפרד.

שלא נדבר על החינוך...

פעם אחת שחלפתי ליד תיירים, ראיתי איך הם בשוק שכל אחד נוסע באופניים איך ולאן שבא לו (נגד הכיוון), לא על השביל וכו'.

כשהייתי בטיול בוויטנאם, הייתי בשוק באופן דומה, כשראיתי איך רכבים ואופנועים נוהגים כך בכביש (למשל, חלק לוקחים שמאלה בכיכר וחלק ימינה).

אז נכון, יש גם תאונות עם רוכבי אופניים רגילים, אבל כמו שכבר אמרו מעלי, רוב המוחלט של התאונות, והעליה בכמות לאחרונה היא של תאונות עם אופניים חשמליים.

אם תשבית את כל המנועים, תראה שכמות התאונות תפחת מאוד.

הפוטנציאל לנזק גדול בהרבה עם מנוע, וזה לא רק בגלל החינוך והשבילים.

פורסם (נערך)
כאשר אתה או מישהו מבני משפחתך תעשו תאונה באופניים ותצטרכו לשלם כמה עשרות אלפי ש"ח תמורת טיפול רפואי, נניח באיזה רגל שבורה, תדבר אחרת. ואם הפגיעה תהיה במישהו שבגלל זה מפסיד ימי עבודה זה יכול להגיע לעוד כמה עשרות אלפי ש"ח לחודש. זה יכול לרושש משפחות. וד"א - אותו הדבר בביטוח דירה, או ביטוח של נזקי חיות בית (אם אתה מחזיק בכלב והוא ינשוך מישהו אתה עלול להתבע בסכומים גדולים מאד), או עוד כמה ביטוים נגד קטסטרופות של נזקים לך או לצד ג'.

אולי משהו יותר פשוט. תתקל עם האופניים באחוריה של מרצדס ותשבור לה את הפנס האחורי. אני מניח שהתביעה תגיע לכמה אלפי ש"ח. לי קרה דבור דומה - כילד פגעתי עם הקורקינט שלי באיזה רכב ושברתי לו פנס. ההורים שלי שילמו תמורת התיקון.

אז צודק. בוא נבטח את עצמנו גם מאסונות טבע, שמא יבוא צונאמי ויוריד את כולנו, בוא נבטח את הבית שלנו שעל כל דבר קטן נוכל ללכת לביטוח איתו, בוא נבטח את הדוד חימום בבית למקרה שהוא יפסיק לעבוד יום אחד וחברת הביטוח תהיה מחוייבת להחליף לנו אותו במחיר נמוך יותר(כן בטח..), בוא נבטח את הכלב שלנו ביטוח צד שלישי למקרה שהוא יינשך מישהו, יודע מה? בוא נבטח אותו גם בביטוח חובה רק בשביל שנהיה רגועים, בוא נבטח את כ-ל החתולים הביתיים שלנו שמא ישרטו את אחד האורחים ונהיה מוגנים מתביעות, בוא נבטח את הקוקרינט של הילד הרי גם הוא עלול לעשות תאונה ואפשר גם לבטח את האוגר, התוכי והסוסים ביטוח צד שלישי - רק בשביל שנהיה מוגנים מתביעות.

בוא נבטח את עצמנו על כל דבר אפשרי.. הרי ביטוח סיעודי וקופת חולים כבר לא מספיק.. למרות שאם תפצע מתאונה כזאת ויש לך ביטוח תאונות אישיות הוא יכסה לך חצי מהנזק לפחות(במידה ותוכיח כמובן). ושכחתי שיש גם את ביטוח לאומי שאמור(בדרך כלשהי) לבטח אותך במקרה של אובדן פרנסה מאירוע מסויים(כמו שבירת רגל)

ואם נהיה ממוקדים לרגע אז אם יש מה שכן מרושש משפחות זה ביטוחים שונים ומשונים על כלום ושום דבר, קרי ביטוח אופניים. אלא אם יש לך כיסים עמוקים מאוד..

די לעושק הציבורי!

נ.ב

לפני כמה שנים "נשך" אחד הכלבים שלנו סטודנט למשפטים שהלך לבית משפט לתביעות קטנות וקיבל 6000 ש"ח על מסמך מרופט ועל נשיכה שלא הייתה(מזל שיש בתי משפט "הגונים" במדינת ישראל). לאור זאת אני בהחלט אשמח לביטוח נגד החלטות שגויות של בתי המשפט.

עריכה אחרונה על ידי yochay_s

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

די לחרטטנים.

את הרכב אתה מבטח? כן.

אופנוע כבד? כן.

טוסטוס פיצה? כן.

אותו דבר אופניים חשמליות שנעות כל יום בדרכים ונמצאות בסיכון לפגוע במישהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אז צודק. בוא נבטח את עצמנו גם מאסונות טבע, ... למרות שאם תפצע מתאונה כזאת ויש לך ביטוח תאונות אישיות הוא יכסה לך חצי מהנזק לפחות(במידה ותוכיח כמובן). ושכחתי שיש גם את ביטוח לאומי שאמור(בדרך כלשהי) לבטח אותך במקרה של אובדן פרנסה מאירוע מסויים(כמו שבירת רגל)

ואם נהיה ממוקדים לרגע אז אם יש מה שכן מרושש משפחות זה ביטוחים שונים ומשונים על כלום ושום דבר, קרי ביטוח אופניים. אלא אם יש לך כיסים עמוקים מאוד..

די לעושק הציבורי!

נ.ב

לפני כמה שנים "נשך" אחד הכלבים שלנו סטודנט למשפטים שהלך לבית משפט לתביעות קטנות וקיבל 6000 ש"ח על מסמך מרופט ועל נשיכה שלא הייתה(מזל שיש בתי משפט "הגונים" במדינת ישראל). לאור זאת אני בהחלט אשמח לביטוח נגד החלטות שגויות של בתי המשפט.

אני את הלקח שלי למדתי לפני שנתיים כאשר צינור ביוב בבניין שבו גרתי נסדק וגרם נזק של 500,000 ש"ח. אילו היית דייר באותו בניין ולא היית מבוטח היית משלם את חלקך בסך כמה עשרות אלפי ש"ח. הגישה שלך היא של "לי זה לא יקרה", גישה בעייתית מאד. אילו אותו סטודנט היה יותר חכם יתכן מאד שהפיצויים היו גם פי 10. ואם תנהג באופניים חשמליים (אין אופניים חשמלות זה מושג שלא קיים בעברית) ותפגע במישהו צפה לתביעה על כמה עשרות אלפי ש"ח, וזאת בהנחה שהפציעה תהיה קלה וחולפת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה עובדות

מהירות אופניים רגילים =מגיעות ל 40 קמ"ש בקלות,

מהירות ריצה של אדם = 30 קמ"ש (בולט הגיע ל 40 קמ"ש)

מהירות אופניים חשמליים = מוגבלות ל 25 קמ"ש

אז מה זה משנה אם יש מנוע או אין מנוע, הכל מסוכן, צריך להזהר, ואי אפשר לבטח את עצמנו למוות.

ולמי שחושב שביטוח יציל אותו מאסון כלכלי אני יכול לשלוח אותו לקרוא שורת כתבות של עו"ד חיים קליר שמראה באיזו קלות מתנערות ממך חברות הביטוח ברגע האמת.

פורסם

בוקר טוב לכולם.קודם כול לדעתי בתור משתמש באופניים חשמליים...א. ילד עד גיל 14 אסור לו בשום אופן לנסוע על אופניים חשמליים ואם כן אז הקנס או המשפט שהוא צריך לעמוד בפניו יוטל על ההורים שלו. ב. מעל גיל 14 ועד גיל 18 יכלו לנהוג רק לאחר עמידה במבחן שמסביר את החוקים הבסיסים של התנועה. ג. רוצים ביטוח, אגרת רישוי אין בעיה אז קודם כול שיהיו שבילים מיוחדים לאופניים חשמליים כמו שיש כבישים, שיהיו חניונים מיוחדים כמו מכוניות ושיעלו לרכבת אז יהיה יותר מקרון אחד מסכן ששם יכולים לנסוע עם ההאופנים ולא להדחס כמו סרדינים קודם לעשות בשביל הרוכבים ואחרי זה לדרוש כסף.... רק כסף אוהבים במדינה הזאת.

פורסם

לא, זה לא.

שבילי האופניים באבן גבירול הם בגדר המלצה בלבד.

הולכי רגל צריכים לעשות בהם שימוש תכוף, אם זה לחצות את הכביש, לחכות לאוטובוס וכו'. רוכב אופניים חייב להביא זאת בחשבון.

אופניים חשמליים, בטח המחוזקים ביניהם, הם כלים הרבה יותר מהירים מאופניים רגילים. כדי להשיג אותם צריך רוכב שהוא ממש בכושר.הקלות שבא הכלים הללו מפתחים מהירות גורמת לרוכבים לרכב מהר, וזו לרב מהירות שלגמרי לא מתאימה לתנאי הדרך.

אין לי רעיונות מובנים מה צריך לעשות, אבל המצב הקיים לא סביר.

מהירות אופניים רגילים =מגיעות ל 40 קמ"ש בקלות,

לא נכון. בעבודה קשה עם הרבה זעה. לא משהו שהמתנייד הנורמלי בכלל מתקרב אליו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מהירות אופניים חשמליים = מוגבלות ל 25 קמ"ש

איפה אתה חיי בדיוק? התחום הזה פרוץ ואין שום הגבלות מהירות תקפות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...