Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קראתי את כל השירשור, אבל אני בהחלט בעד להכניס חוקים ויבטוח על אופניים חשמליים. לא יתכן שבני 14 יסעו על הכביש מתי שבא להם איך שבא להם, ויסכנו אותי ואת הסובבים אותם. זה קטנוע לכל דבר, ולכן צריך לאכוף את זה.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין שום הגדרה שונה לאופניים האלה מאשר "קטנוע ללא חוקים".

אפשר לנסוע עליו בכל גיל, על מדרכה או על כביש, בלי חוקי תנועה, בלי ביטוח במקרה ופצעת מישהו, עניין של זמן עד שיקרה מקרה של איזה נער שמת בגלל השטות הזאת וסוף סוף יכניסו חוקים בהילוך גבוה על האופניים השטוטיות האלה.

.

מסכים איתך 100%

צריך להסדיר את השימוש בכלים האלה. אנשים עושים מה שבראש שלהם, טסים על מדרכות, מזגזגים בכבישים. נוסעים נגד הכיוון על כביש.

אין דין ואין דיין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא נכון. בעבודה קשה עם הרבה זעה. לא משהו שהמתנייד הנורמלי בכלל מתקרב אליו.

מתי נסעת לאחרונה על אופניים ? אולי אתה לא בכושר ?

כשהייתי בתיכון היו לי אופני הרים עם מד מהירות, ואת ה 40 קמ"ש הייתי עובר הרבה פעמים בלי בעייה ובקלות. קצת משחק עם ההילוכים, ותוך זמן קצר אני טס על 40. בלי שום בעייה.

פורסם

אני רוכב שטח בעיקר, עד 30 ק"מ סינגלים.

אני בכושר ואני יודע מה המהירות שלי כשאני רוכב בעיר (ממוצעת).

זה הזיכרון שלך שמשבח את הביצועים רטרואקטיבית...

40 קמ"ש זה מאמץ לטווח קצר. זו מהירות קבועה של רוכב כביש על אופני כביש, כשהוא בכושר. זו לא מהירות לקומיוטינג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבעיה היא לא רק עם התנגשות אפשרית עם הולך רגל. כמעט בכל פעם שאני פונה באחד מהרמזורים ברחובותיה הראשיים של תל אביב, חותך אותי איזה רוכב אופניים (לא רק חשמליים), שמנצל את האור הירוק להולכי הרגל, כדי לחצות את הצומת במהירות שהיא גבוהה פי כמה ממהירות של הולכי הרגל.

המדהים הוא שכמו בויכוחים עם נהגים אחרים או רוכבים דו"ג אחרים, תמיד עולה טענת ה"זה לא אני, זה הם".

יש סטנדרט של התנהלות בכבישים בארץ והסטנדרט הזה נמוך מאוד. מה עושים? אני לא יודע. המקום היחיד שבו ממש פתרו טוב את נושא הרכיבה שיצא לי להיות בו זו קופנהגן, שם כל מרכז העיר מרושתת בנתיבים נפרדים לחלוטין וכן גם רמזורים נפרדים לרוכבי האופניים. בארץ אני חושב שראיתי רק רמזור אחד כזה בינתיים (בטיילת בתל אביב). אני מרשה לעצמי להניח שגם אם היו מקימים תשתית כזו, כל רוכב ממוצע היה עדיין משתמש ברמזורים של הולכי הרגל, כי אפשר, בדיוק כמו שעושה חלק די גדול מרוכבי הדו"ג האחרים.

לא יודע אם מיסוי זה פתרון, בעיקר כשגם לא מנסים ליצור תרבות אחרת במקום. מעבר לרצון להרוויח כסף, כנראה שהמדינה פשוט לא יודעת להציע אכיפה אחרת, ואני גם לא ממש יודע איך אמורים לשנות הרגלים של מיליוני אנשים, שבאים לידי ביטוי בכל דבר שהם עושים בכביש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אנשים בארץ התלוננו שהאופניים מסוכנים אז המדינה החכמה שלנו עלו על הרעיון שאפשר לעשות פה כסף.

https://www.gov.uk/electric-bike-rules

זה החוק באנגליה:

if you’re 14 or over you don’t need a licence

and they don’t need to be registered, taxed or insured.

the bike must have pedals

מקסימום 15mph

200 watts

בארץ ילדים מקבלים אותם מתנה לבר מצווה ורוכבים על 40 קמ"ש.

אייל

פורסם

באנגליה יודעים איך להתנהג לאוכלוסייה

פה הכי קל להציב חוק אידיוטי חדש, העיקר שאפשר להוציא מזה עוד מיסים

Opel Adam S 2017

פורסם

באנגליה יש הגבלה על 25 קמ"ש 200W אז זה מהשמוכרים.

פה יש חוק אז כולם עוברים על החוק ומתעצבנים שמחרימים להם אופניים.

אייל

פורסם
אני רוכב שטח בעיקר, עד 30 ק"מ סינגלים.

אני בכושר ואני יודע מה המהירות שלי כשאני רוכב בעיר (ממוצעת).

זה הזיכרון שלך שמשבח את הביצועים רטרואקטיבית...

40 קמ"ש זה מאמץ לטווח קצר. זו מהירות קבועה של רוכב כביש על אופני כביש, כשהוא בכושר. זו לא מהירות לקומיוטינג.

יכול להיות, ועדיין גם אם מגיעים בקלות ל 35 קמ"ש ואפילו אם זה רק 30 קמ"ש זה עדיין אותם מהירויות שמפתחים עם האופניים החשמליים אין הבדל.

אופניים רגילים קיימים כבר עשרות שנים, מספר הפצועים וההרוגים מהם זניח בכל קנה מידה, ובטח אם משווים לרכב או לאופנועים.

לי זה נראה הזוי לנסות לבדל את האופניים החשמליים מהאופניים הרגילים. זה אותו הכלי.

פורסם

בלב כבד אני אומר את זה שאין לאופניים פה מקום. למקומות מרכזיים תמיד יהיו חלקי מדרכה בנק' ראשיות שכ''כ צפוף שם שאתה מתקדם בקצב של הולכי הרגל במקרה הטוב. יום אחד אתה חוטף כבר תיסכול כי כל הולכי הרגל עושים לך מבט עקום וגם אם ממש תרצה אין איך לדווש ולעבור אז אתה אומר לעצמך "בוא נרד לכביש כי אי אפשר פה נצמד לימין סה"כ" אף על פי שזה מפריע לרוכבי המכוניות כי צריך להיזהר שבעתיים מנהג אופניים שרוכב על הכביש.

יחי האבסורד

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

גם שם לא חסר בבונים

לגבי ההצעת חוק, לדעתי חוק מבורך. צריך להשוות מבחינת החוק אופניים חשמליות לטוסטוס 50 סמ"ק, שמחייב רישוי, רישיון נהיגה וביטוח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יכול להיות, ועדיין גם אם מגיעים בקלות ל 35 קמ"ש ואפילו אם זה רק 30 קמ"ש זה עדיין אותם מהירויות שמפתחים עם האופניים החשמליים אין הבדל.

מישהו שלא רוכב ספורטיבית רחוק גם מ-30 קמ"ש. 20 קמ"ש זו מהירות גבוהה בשבילו.

כנראה אתה לא מבלה אפילו שעה אחת על שבילי אופניים בתל אביב, אחרת היית רואה את הבדלי המהירויות בין כלים חשמליים לאופניים רגילים.

הכלים החשמליים מאיצים הרבה יותר מהר מאופניים רגילים, כשהם לא בנויים לבלום במהירויות הללו. והכי גרוע, אין לרוכב איתם שום עקומת לימוד. הוא ישר עובר למהירויות הללו, בלי לפתח שום מיומנות בדרך.

פורסם

באנגליה רוכבים על הכביש בלבד.

פורסם

באנגליה יש גם שטח מיוחד על הכביש שמיועד לדו"ג למיניהם, נתיב צהוב קטן (רוחב של אולי 15 ס"מ, משהו כזה) שצמוד למדרכה השמאלית.

התנועה לדו"ג מותרת אך ורק שם, זה לא סתם על הכביש, זה במקום מאוד מאוד ספציפי בכביש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפעמים יש, לפעמים אין.

בכל מקרה, על המדרכה אסור.

• תוכן חדש...