רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
פורסם השבוע במגזין ממון של ידיעות אחרונות. גילוי נאות: הממציא בני כהנא הנזכר בכתבה הוא חבר ילדות שלי.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
הכותרת קצת מטעה אין לי כלום נגד הפלו אנס. האישו שלי הוא כזה, מגיע אדם לסוכנות רנו ומציעים לו פלו אנס 1600 בנזין. לידה עומד רכב זהה חיצונית, במחיר דומה, אבל בכמה רמות מעליו, פלואנס דיזל. רכב שחוסך עד 40 אחוז בצריכת הדלק, רכב שחוסך 30000 שקל בגלל ירידת ערך נמוכה. רכב שעמיד יותר בנסועה מוגברת ובקילומטראז גבוה. רכב בעל ביקוש עצום כיד שנייה. רכב שנהגי מוניות חוטפים. אז למה לעזאזל הפלואנס בנזין נמכר באלפים והפלואנס דיזל בכמות אפסית? וכן, השאלה שלי באה גם לחברות הליסינג, מה להם לא חשובה ירידת הערך ? ללקוחות שלהם לא חשובה צריכת הדלק? התהיות שלי באות ממקום שבמודל 2010 השוק מוצף בפלואנס בנזין ואילו דיזל כמעט ואין.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
פשוט גועל נפש הנוכלות של האנשים האלה משקרים במצח נחושה. מי שלא ראה את הפרק הנה קישור : http://www.mako.co.il/mako-vod-keshet/yetzata_tzadik#/mako-vod-keshet/yetzata_tzadik-s4/VOD-3245cf1684dc641006.htm?sCh=96d05c09390e2410&pId=957463908 חייבים להגביר את המודעות לתקלה הזאת ושאנשים ידעו כמה שזה פשוט לסדר ולא להוציא מאות שקלים לשווא. פתחתי את השרשור הזה כדי לדון על הפרק שהיה, אם לא שייך לכאן אבקש להעביר לאוף טופיק.
הודעה אחרונה מאת Liron97, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
פורסם דוח מסירות ינואר-יוני 2014. רוב המותגים עלו כולל כמה מותגים שביצעו עליה מטאורית - שברולט, טויוטה, מיצובישי ועוד. מזל שיש גם (קצת) ירידות לאיזון - רנו, ניסאן, סיטרואן וגם אופל. תבלו. Mesi-2014.pdf
הודעה אחרונה מאת khalil, -
-
- 0 תגובות
- 448 צפיות
למי שיש ויכול לעזור אשמח לשמוע . 0524795757
הודעה אחרונה מאת Eliav08, -
- 1 תגובות
- 744 צפיות
ראית עכשיו בטלויזיה פרסומת של שברולט, וכעט הם מתחילים לתמחר את הטראקס ב ₪ 119,900 גרסת הליסינג כמובן (LS) . מצד שני UMI קיבלו שכל כדי ליישר מחירים עם המתחרות. http://www.chevrolet.co.il/Trax/
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
אודי S1 תווצג בז'נבה. 231 כוחות סוס , 37 קג"מ, תיבה ידנית, הנעת קאטרו וכל זה באוטו בגודל של נעל. מה דעתכם ? http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1509/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99-S1--%D7%94%D7%A6%D7%A6%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94 http://www.topgear.com/uk/car-news/audi-s1-revealed-s1-sportback-2014-02-11
הודעה אחרונה מאת SHAY820, -
- 2 תגובות
- 822 צפיות
שלום, יש לי מאזדה 3 האצ'בק שנת 2006, חיפשתי באייבי ולא מצאתי פנסי ערפל, אם מישהו יכול לעזור לי ולהביא לי לינק מאייבי, או להמליץ על איזה מקום בארץ שאפשר לקנות . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 89 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
אז אחרי שהיינו במרצדס, בוולוו, במשאיות של מרצדס ואפילו בערוץ אגו - היום התארחנו בחטיבת הרכב הפרטי של כלמוביל שהיא גם יונדאי-ישראל. כרגיל התחלנו את היום בשיחה עם נירית, מנהלת השיווק של חטיבת הרכב הפרטי. שיחה פתוחה, עם לא מעט שאלות קשות והרבה מידע מעניין על המותג בישראל ("אנחנו מאוד רוצים לראות פה את הג'נסיס. אנחנו עובדים על עניין המחיר..."). לאחר מכן עברנו להרצאה קצרה על כמה מהטכנולוגיות של יונדאי - מערכת בקרת ותיקון סטיה מנתיב (קיימת ב-i40), מערכת סיוע לזינוק בעליה HAC (סטנדרט בדגמים עם התיבה כפולת המצמדים), מנועי GDI ובטח עוד כמה דברים ששכחתי. משם התחלקנו לשתי קבוצות ויצאנו לקצת "אקשן". קבוצה אחת יצאה עם שני ix-35 (בנזין ודיזל) ושני סנטה פה (רגיל ו"ארוך", …
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
חלפים לבד . סתם מחשבה שעלתה לי בראש , למה מוסך שכביכול תפקידו לבצע לי את הטיפול או התיקון על הדרך גם גוזר קופון שמן על חלפים שהוא מביא. והכל בכפיה כי אין אלטרנטיבה ברוב המוסכים להביא חלפים לבד. הוא לא מייצר אותם , הוא לא מייבא אותם , הוא אפילו לא מביא אותם כי החנויות שולחות הכל עם שליח עד פתח המוסך אז על מה ולמה ? לדעתי זה פשוט גנבה אלה אם הוא היבואן או רוכש ישירות מהיבואן ואז הוא כמו חנות אבל מוסך זה לא חנות כי החלק לא מוצג אין עליו מחיר ואין ללקוח שום אפשרות להשוות מחיר החלק לחנויות אחרות כי בכל מקרה המוסך לא נותן להביא חלפים מבחוץ . ויגידו שזה פרנסתו של המוסך ואני טוען שלא המוסך תפקידו לעשות עבודה ולא רווחים קלים על לקוחות במצוקה. שעת עבודה גם כך יקרה ועם …
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. אשתי נכנסה לתדלק שהמיכל ריק. לאחר 6 ליטר של תדלוק היא שמה לב שהמתדלק שם 95 במקום סולר. לאחר מכן הוא מילא עוד 55 ליטר של סולר. תקין/לא תקין? להחתים את התחנה על התקלה?
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום ותודה למי שיעזור לי, אני בעוד כחודשיים מתחיל מסלול רוב הסיכויים של הנדסאי רכב בכפר הירוק לאחר 3 שנים של מגמת מכונאות. כמה שאלות? אם אני עושה הנדסאי כמה זמן ולימודים למהנדס והאם כדאי? האם יש טיפים ללימודים של מכונאות? ואם אני מתכנן לעבוד בעתיד במוסך האם הנסאי יעזור לי מאוד?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
שמי לאון , משכבר הימים חובב רכב מושבע . החלום רכב גודש , אבל עם התאספות השנים התאספו המיתוסים . של החוסר אמינות , נזילות נמוכה , מחירים מטורפים ... וכו'. וכל פעם מחדש כשכבר כמעט עמדתי לרכוש רכב טורבו , צעדתי אחורנית וויתרתי , פעם אחר פעם מחדש , ובכל פעם ניתקפתי חרדה ובלבול , ושאלתי למה הכל צריך להיות כל כך מסובך ?!. לפני ככמה חודשים , קיבלתי טלפון , חבר שלי קרא לי להגיע למפגש של רכבי סאאב הדלים בארצנו . כתגובה מיידית אמרתי לו , סע חביבי תהנה תעשה תמונות נדבר בערב . התהפכתי שוב במיטה לצד השני וחשבתי לעצמי אין מה להפסיד ... גלגלתי את המונך סאאב , כמובן שצצו אתרים שונים ומשונים , רכבים יפים ומכוערים . והחלטתי להצטרף לנסיעה. לאחר נסיעה של בת שעה אני וחברי דנים בס…
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
הסבר על רב מודד
מאת יענקו- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הזמנתי דרך ebay וקיבלתי הוראות הפעלה בסינית. אפשר לקבל הסבר קצר וכן מתי משתמשים בשלושת השקעים.
הודעה אחרונה מאת יענקו, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4535806,00.html האיש עם הויניאלה גאמין, מר צוקרמן, בחן את הקיה והעניק לה ציון 7/10 סביר. בדרך הוא מדווח על צריכת דלק "גבוהה מאוד ביחס לביצועים ולמסלול מבחן ארוך מאוד ורגוע בעיקרו - 8.9 ק"מ לליטר." חזרתי שוב פעם לכתבה. אולי התבלבלתי בקריאה ומדובר ב-8.9 ליטר ל-100 ק"מ. גם לא משהו, אבל הרבה יותר סביר. ואז ניקיתי את המשקפיים וקראתי שוב פעם. עשיתי RESET למחשב, אולי מדובר באיזה בעיה טכנית אצלי. אבל המספר הזה נשאר עומד בעינו - 8.9 קילומטרים לליטר. שהם 11.2 ליטר לכל 100 ק"מ. זה בנסיעה שמתוארת כבין-עירונית כרובה ולא ברכב ספורטיבי אשר מעודד "לחיצות". המספר הזה נראה לי מאוד מוכר ואז נזכרתי שזאת הייתה בערך צריכת הדלק של ה…
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 450 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_362.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
זיהוי שנתון רכב מרצדס ע"י לוחית רישוי 1 2
מאת Guest car4fun-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלומות רבות חברים. סוגייה חדשה עלתה בקרב חבריי כאשר חבר נסע לראות במרכז רכב מסוג מרצדס ML אם אני לא טועה מדובר ב 3.5 ל' בעל הרכב טען כי מדובר על רכב שנת 2011, ורשיונות הרכב לא היו עליו. מכיוון שזה לא הז'אנר שלי, אני לא בקיא בדגמים הללו אז החלטתי לעשות חיפוש ביד 2 לצערי לא מצאתי לוחית רישוי זהה שיכולה להסגיר את השנתון (גם כי הרבה מטשטשים) ולי יש הרגשה כי מדובר על שנתון נמוך יותר. אני יודע שניתן לדעת שנתון גם ע"פ לוחית רישוי, ומחיפוש בגוגל עלה כי הספרות האחרונות- 61 מציינות שנת 07-08 ואולי גם 09. אז יש כאן יותר מידי שנתונים וצריך גם את 2 הספרות הראשונות כי כל יבואן משתמש במיספור שונה על מנת לדעת בוודאות. אז הנה המספר (ללא אמצע) ואשמח אם מישהו שיודע ב…
-
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי חברים, קיבלתי השבוע מהעבודה רכב יונדאי I35 שנת 2014 עם מערכת מולטימדיה (כולל GPS ו-BT). אמנם לא נסעתי בה הרבה, אך בפעמים שנסעתי אני מרגיש חום בצד שמאל של הראש (לא, זה לא מהשמש. זה קורה גם בערב), שלוקח לו זמן לעבור גם אחרי הנסיעה. גם כשישבתי ברכב של חבר שלי, פורד פוקוס חדשה עם מערכת מולטימדיה, הרגשתי את אותו חום בראש שמזכיר חום של קרינה סלולרית, אם כי החום הזה דווקא יותר מורגש אצלי מאשר של קרינה סלולרית. האם זה דבר ידוע שמערכות מולטימדיה פולטות קרינה? ואם כן, יש דרך כלשהי לנטרל את ה-BT או ה-GPS? תודה מראש, נהג מודאג
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה התעמקתי בקבוצת הסופר מיני וערכתי מספר מבחני נסיעה על הרכבים השונים בקטגוריה (ספייס סטאר\אטאראג'\פיקנטו\מיקרה\ועוד..) אז ככה, האטאראג' - רועדת ומתפרקת. ספייס סטאר - כמו ליסוע בתוך ג'וק בעל דימוי עצמי נמוך, הפיקנטו זריזה ונחמדה אך העיצוב מותאם לזקנות ברוח צעיר כנ"ל המיקרה) ואז הגעתי לרנו קליאו (1.2 טורבו 120 כ"ס, אוטומאטית). ובכן, אני מודע לביקורות על רכבי רנו ואמינותם - אך הנני שוקל עסקת ליסינג לשנתיים וחצי על הרנו ככה שמה ייקרה לה אחרי זה - לא מעניין אותי. לגבי הנסיעה בה - המהנה ביותר, רכב מאד זריז בעל תאוצה טובה ותחושת מיני ספורטיבית בהשוואה לשאר הרכבים בקטגוריה. עיצוב מרשים מבחוץ לדעת רבים וגם לטעמי. רציתי לקבל על סמך ני…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 48 תגובות
- 6 אלף צפיות
דגם הרטרו של קונצרן הרכב הגרמני, עם השם ההיסטורי והמחייב, חוזר לישראל. רק גרסה אחת תשווק כאן בינתיים, ותעלה על הכביש בעוד חודשיים צ'מפיון תשווק בארץ את החיפושית עם מנוע מוגדש בנפח 1.2 ליטר (105 כ"ס) ותיבת DSG (מצמד כפול) עם שבעה הילוכים, במרכב שלוש דלתות. ברמת הגימור הבסיסית כוללת החיפושית ציפוי עור לבורר ההילוכים, ההגה ובלם היד, מערכת בקרת שיוט, בקרת אקלים מפוצלת ומערכת שמע עם שליטה מההגה. רמת הגימור הגבוהה יותר, שתעלה 170 אלף שקלים, תכלול גם כניסה והנעה ללא שימוש במפתח, תאורת קסנון מלפנים, חלון גג, מראות מתקפלות חשמלית ומושבים שונים. קרדיט ל-Ynet קישור לכתבה http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1582/%D7%97%D7…
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
בגלל שהרכבים נחשבים אמינים? כי נפוצים בליסינג? לא מזמן יצא לי להתיישב במזדה 3, קבלתי טראומה. ובכלל, למה לרכוש את הרכבים האלה כמשומשים, כאפשר לרכוש רכב צרפתי שיהיה חדש יותר, מרווח יותר, נוח יותר, בטיחותי יותר, במקרים מסויימים גם חזק יותר במחיר זול משמעותית?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 584 צפיות
שלומות, ההורים קנו סיאט איביזה סטיישן (FLOW) חדשה מהסוכנות. בזמן בדיקת הרכב באולם התצוגה ראינו שהרכב מתאים לנו לדרישותנו (כיסאות, גובה, גודל). אך לא חשבנו על נושא החגורות הבטיחות ואפשרות הכוונון שלהן שכן, פשוט לא ידענו שצריך לשים לב לעניין- אולי מפני שמאז ומתמיד הרכבים במשפחתנו הגיעו עם אפשרות כיוון גובה החגורה כך שמבחינתנו זה היה מובן מאליו וצריך להיות סטנדרט מוחלט בכל רכב שהוא. היום הוצאנו את הרכב מהחברה, אבי ואני לא שמנו לב לעניין עדיין שכן אנחנו גבוהים מספיק. רק לאחר שהגענו הביתה, ואימי לקחה את הרכב לסיבוב, נתגלתה הבעייה הזו. גובהה של אימי, לצורך העניין, הוא 1.50 מ' בערך, והחגורה ממש עוברת מעל לצוואר ולא על הכתף. האם יש פתרון לעניין? מתאם כלשהו שלא…
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
שלום לכולם, פנו אלי כמה אנשים בשאלות ראויות על הרכב שבכותרת והחלטתי להקדים ולכתוב את ההתרשמות הראשונית שלי. אצין כבר עכשיו שזוהי התרשמות אישית ! , אני לא עושה כאן כתבה על הרכב. הרכב נמצא אצלי כחודש, גרסת ה-1.2 TSI ברמת גימור בסיסית (אמבינט) של ציי הליסינג. אקדים ואספר כי עניין בחירת הרכב שישמש אותי ל-3 השנים הבאות העסיק אותי בחודשיים שקדמו לבחירת הסקודה וזאת לאחר נסיעות מבחן בחלק מהמתחרות אשר נמצאות אצלנו בצי הרכבים. נסעתי במתחרות- I35, I30, קורולה החדשה, פוקוס והאסטרה ובין נסיעה ברכב כזה או אחר, התניידתי הרבה גם באוקטביה 1.2 מהדור היוצא. בכל סיום נסיעה התחושה שלי הייתה אותה תחושה- האוקטביה, בכל הקשור לחבילה "איכות נסיעה", הרגישה רמה אחת מעל כולם. אני …
הודעה אחרונה מאת Itsik, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים אני מתעניין בלימוד נהיגה, כשהמטרה המרכזית היא (מאילוצי זמן) להשתדל להגיע לידיעת הנהיגה היטב ולעבור טסט, בהקדם האפשרי. השאלה שלי היא אם באמת לימוד על אוטומט וטסט עליו הם קורים יותר מהר, ויותר קלים ללמידה? והאם בעידן של היום עדיין שווה להתאמץ בשביל ידני. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מברר לגבי מערכת מהסגנון של הנ"ל עבור אבא שלי. אחד הפרמטרים שחשובים לי הם התמודדות המערכת עם חושך (נהיגת לילה). משיחה עם נציגה של איווקס נאמר מצד אחד שמערכת הרדאר מחפה על המצלמה בתנאי חושך בין השאר. מצד שני כששאלתי איך מזהה סטייה מנתיב, ענתה שהמצלמה מזהה את קו ההפרדה (לא יודע אם הקו בין הנתיבים או של השול), כך או כך זה כמובן לא הרדאר. אז מהי איכות זיהוי סטייה מנתיב בלילה אם בכלל? עם המשווקים של מובילאיי עוד לא דיברתי. מהשוואות בדה מארקר מלפני 4-5 שנים המסקנות היו שאין הבדלים מהותיים בין איווקס למובילאיי. עוד נכתב שם או במקום אחר (לפני כך וכך שנים) שנקודת תורפה של איווקס היא התעלמות מחפצים סטטיים כגון רכב חונה (האם גם גדר הפרדה?). מצד שני עברו מאז…
הודעה אחרונה מאת naftali, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 869 צפיות
ובדרך הביתה היא החליקה ונהרגה: Texas girl, 12, dies from head injuries after woman made her ride on car roof because of wet swimsuit http://www.nydailynews.com/news/crime/girl-dies-woman-forced-ride-car-roof-article-1.1846521
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני שואל את זה כי היום נכנס לי מהצד חתיכת ברזל בצמיג ורזרבי הוא מלפנה 5 שנים (אני יודע שהוא ישן אבל זה רק עד למחר בבוקר). שאני מחליף מחר בבוקר מה הם יעשו עם הישן?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
פתאום אני מקבל טלפון: ״שלום, זה השליח מסמל״ת. אתה באותה כתובת שהבאתי לך פעם קודמת חבילה״? תוך חצי שעה, נחתו אצלי בבית שוקולדים עטופים בכדורגל - והילד שלי ביקש למסור תודה - אז הנה אני מוסר בנוסף קיבלתי הזמנה לארוחת ערב במסעדה + הקרנה של חצי גמר. וואלה, מגישת ״אני ואפסי״ של צמפיון - הגעתי למקום שממש מכבד אותי כלקוח. כיף ומעודד להישאר אצל היבואן הזה. סחטין! אל תפסיקו
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדוע המושב ברכב שמנקה רחובות בצד ימין?
הודעה אחרונה מאת גיא ב, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1223 מייל (1968 ק"מ) על מיכל דלק אחד...
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 215 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- Zanzik
- nglancer
- nisim91
- מאזדה 20
- גולדן191
- locus
- asix
- urich
- הרקוליטו
- Night Driver
- David32