Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצאת צדיק - הפרק של המצברים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל חשמלאי המכבד את עצמו יש בודק מצברים וטעינה.

לרוב זהו מכשיר ישן עם מחוג אנאלוגי שמראה אם המצבר פרוק או שיש בו "תא מת".

מצבר שיש בו תא מת, שום טעינה לא תעזור לו, וחייבים להחליפו גם אם הוא בן חודשיים.

מצבר פרוק אין שום בעייה להטעין, ובמכוניות החדשות אלטרנטור תקין יטעין אותו תוך כמה דקות.

הפיתוי כאן גדול במיוחד, מאחר ומרוויחים פעמיים - פעם ממכירת מצבר חדש במחיר מופקע, ובפעם השנייה מלקיחת מצבר תקין ומכירתו בכמה מאות שקלים.

למעט הצדיקים, כל שאר "בעלי המקצוע" היו פשוט נוכלים, אין מילה אחרת.

אכן המכשיר שאתה מדבר עליו הוא בודק מצברים תחת עומס אבל יש כמה בעיות עם הבדיקה הזו.

במידה ומתח הקטבים שנמדד עם מד מתח הוא נמוך מ-12.3-12.2 וולט יש לבצע תחילה טעינה איטית של המצבר עד שמתח הקטבים מגיע ל-12.6 וולט ורק לאחר מכן יש לבצע בדיקה תחת עומס.

במידה ויש צורך לבצע טעינה של כמה שעות של המצבר טרם הבדיקה של המצבר תחת עומס זה לא ממש פרקטי בתנאי שטח.

איזה כייף לי :)

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמו שנאמר בתוכנית, בעל מקצוע בודק זרם, מסתקל על תאריך יצור - בעייה נפתרת בעזרת טעינה.

אין מה להצדיק גנבים\לא מקצועים.

מה הכוונה שלך "בעל מקצוע בודק זרם" ?

פורסם

איך בודקים תאריך של מצבר?.

מעבר לעובדה שהכיתוב שם, לא תמיד ברור.

לא הצלחתי להבין איך רואים את התאריך.

פעם הסבירו לי, שכחתי.

אשמח להסבר.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
חובה לקחת את המצבר הישן,כי המוכר משלם עליו פיקדון. לא משנה עם הוא בן יום או בין 5 שנים.

תוכל בבקשה להרחיב בנושא הזה? האם לחשמלאי רכב יש "פקדון" על מצברים?

פורסם (נערך)
חובה לקחת את המצבר הישן,כי המוכר משלם עליו פיקדון. לא משנה עם הוא בן יום או בין 5 שנים.

(ההדגשה באדום שלי ולא הופיעה בהודעה המקורית)

אם כתבת כך, למה לא לוקחים מחיר שונה כאשר מחזירים מצבר וכאשר לא מחזירים מצבר?

ז"א שבאים שני לקוחות לחשמלאי/חנות.

1. אחד בא אם הרכב ואומר תחליפו לי.

2. השני בא עם מריצה ואומר שימו את המצבר במריצה, הרכב בבית.

איזה מחיר יישלם כל אחד על המצבר (עזוב את העבודה בצד)?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

בדיוק כמו בבקבוקי בירה לדוגמה, החברה מחייבת בפיקדון והחנות מעבירה את הפיקדון ללקוח.

למצברים יש מחירון( אני מכיר איך זה עובד בשנפ) שהחברה קובעת אותו. המחיר לא כולל פיקדון. המוכר מוכר ללקוח את המצבר ולוקח את הישן וכך הכסף היחידי שהלקוח משלם הוא על המצבר שבמקום שעבדתי בו זה גם כולל עבודה..

על מצברי שנפ מוטבע מספר בתוך עיגול. המספר הזה הוא תאריך תחילת האחריות . לדוגמה 0614 שזה אומר שבחודש 6 שנת 2014 מתחילה האחריות.

פורסם
רק לי מפריע שבזמן ההמתנה לצדיקים/שודדים, השחקניות ישבו על מכוניות שחנו בסמוך/נשענו עליהן ושמו עליהן רגליים? חוצפה וחוסר חינוך בפריים טיים. כל המדינה רואה את זה.

+1

אם במקרה הרכב שלי היה חונה שם הייתי מגיע עם ההפקה עד לבית המשפט. אנשים רואים את הזלזול ברכוש הזולת בטלוויזיה ואז שאתה מעיר להם לרדת מהרכוש שלך אתה מקבל תשובות כמו: "זה כולה פח". (זאת התשובה הכי מרגיזה בעולם לחובב רכב)

פורסם
מד המתח שבו השתמשו החשמלאים לבדיקת מתח הקטבים של המצבר לא יכול לתת תשובה חד-משמעית לגבי מצבו של המצבר, גם הבדיקה בעזרת מד-מתח כפי שבוצעה בתוכנית היא לא מקצועית, לכן כתבתי שיש להשתמש בציוד נכון לבדיקת מצברים במיוחד לחשמלאים אשר נתונים שירות דרכים.

מד-מתח יכול לתת רק אינדקציה האם המצבר פרוק במידה ועושים זאת נכונה.

אני לא דיברתי על מד מתח, יש טסטר מיוחד למצברים( אינני יודע את שמו) שמכניסים את הנתונים של המצבר, כוח התנעה ואמפר והוא אומר לך את מצבו של המצבר באחוזים.

עם מד מתח בהחלט אי אפשר לדעת מה מצבו של המצבר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אכן המכשיר שאתה מדבר עליו הוא בודק מצברים תחת עומס אבל יש כמה בעיות עם הבדיקה הזו.

במידה ומתח הקטבים שנמדד עם מד מתח הוא נמוך מ-12.3-12.2 וולט יש לבצע תחילה טעינה איטית של המצבר עד שמתח הקטבים מגיע ל-12.6 וולט ורק לאחר מכן יש לבצע בדיקה תחת עומס.

במידה ויש צורך לבצע טעינה של כמה שעות של המצבר טרם הבדיקה של המצבר תחת עומס זה לא ממש פרקטי בתנאי שטח.

המכשיר אמור להראות לבודק אם המצבר סתם פרוק או שיש במצבר תא מת, ואז אפשר להטעין אותו עד מחרתיים, כלום לא יעזור.

לאחר ההנעה אפשר לבצע בו בדיקת טעינה בסיסית, על מנת לוודא שאין בעייה באלטרנטור.

בכל מקרה, מתקין המצבר חייב להניע קודם את המכונית עם כבלים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בדיוק כמו בבקבוקי בירה לדוגמה, החברה מחייבת בפיקדון והחנות מעבירה את הפיקדון ללקוח.

למצברים יש מחירון( אני מכיר איך זה עובד בשנפ) שהחברה קובעת אותו. המחיר לא כולל פיקדון. המוכר מוכר ללקוח את המצבר ולוקח את הישן וכך הכסף היחידי שהלקוח משלם הוא על המצבר שבמקום שעבדתי בו זה גם כולל עבודה..

על מצברי שנפ מוטבע מספר בתוך עיגול. המספר הזה הוא תאריך תחילת האחריות . לדוגמה 0614 שזה אומר שבחודש 6 שנת 2014 מתחילה האחריות.

זה לא ענה על השאלה שלי.

אם זה חובה וכמו פקדון על בקבוק בירה, אזי כל אחד משלם מחיר שונה בתלות של החזרת/אי החזרת מצבר ישן.

אם לוקחים מחיר זהה, אזי זה לא חובה לתת את המצבר הישן שלי.

לי נראה שפשוט מראש מתומחר מחיר כאילו לא החזרתי את הישן, אם החזרתי אז הרווח הוא כולו של המוכר במקום שהוא ייתן לי את החזר הפקדון.

חוץ מזה שכאן המנ*** לקחו את המצבר בגלל שהוא לא היה ישן אלה חדש.

פורסם
אני לא דיברתי על מד מתח, יש טסטר מיוחד למצברים( אינני יודע את שמו) שמכניסים את הנתונים של המצבר, כוח התנעה ואמפר והוא אומר לך את מצבו של המצבר באחוזים.

עם מד מתח בהחלט אי אפשר לדעת מה מצבו של המצבר.

המכשירים האלקטרונים לבדיקת מצברים אשר נפוצים במוסכים המורשים של הייבואן הם תוצרת חברת Midtronics.

ייצרן הרכב לא ייקבל תביעה מהייבואן הרכב בארץ להחלפת מצבר באחריות ללא בדיקה בעזרת מכשיר מסוג זה ובצירוף תדפיס תוצאות הבדיקה.

• תוכן חדש...