Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצאת צדיק - הפרק של המצברים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שנפ ממליצים להחליף מצבר לפני שהוא הולך סופית. הם משוחדים ואני לא נהג אמבולנס ששם זה קריטי, אבל עדיין זה לוקח חצי יום עד שמתגברים על העסק ביש (ותמיד זה קורה אצל האישה).

הטיעון שלהם הוא גם שאפשר לסגור מצבר ב400-600 שח כאשר עושים סקר שוק בנחת, והמחיר קופץ כאשר אתה תקוע עם רכב לא מניע.

אז כל מה שחסכת כשהחלפת מצבר אחרי 4 שנים כשהוא מת, במקום 3 שנים שאז היית מחליף החלפה יזומה בזול, הלך על המצבר היקר יותר בשל הדחיפות.

פורסם

להחליף יזום זה לא פתרון 100%, הרי מצבר זה משהו שמת מהיום למחר, בדרך כלל אין אינדיקציה לפי זה.

יש מצברים (מדבר על הפשוטים, לא אלה שעולים ₪1000+) שחיים שנה וחצי ויש כאלה ששורדים 4 בלי למצמץ.

סתם תחליף כל שלוש שנים מצבר שעובד? לא חארם?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

טוב שהמציאו דבר כזה שקוראים לו כבלים, שמאפשרים להניע גם רכב שהמצבר שלו סיים את חייו. נהג עירני גם יזהה סימנים מקדימים לגסיסת המצבר ויחליף אותו עוד לפני ההתקעות. אין שום הגיון בהחלפה יזומה. מצבר יכול למות אחרי יום, חודש, שנה או יותר מ-5 שנים.

אין שום סיבה שהחלפת מצבר תקח חצי יום, ואין סיבה לקנות מצברים במחיר מופקע מאלו המנצלים את הסיטואציה. צריך להיות צרכן נבון.

ולאלו שמגנים על הרמאים: טכנאי הגון צריך להניח שהמצבר תקין ולוודא שהוא אכן מקולקל לפני שיחליף אותו. אם המתח נמוך, יתכן שהמצבר פרוק, אך תקין, ויש להתניע עם כבלים, לבדוק טעינה, ואחרי שהמצבר נטען לבדוק תקינות תחת עומס. אם תקין, יש גם לחפש את הסיבה לפריקה - למשל אורות שנשכחו דולקים, או תקלה שגורמת לזליגה, כמו מפסק אור בגז' שלא מנתק, ריליי תקוע, או אחר.

:turn-l:
פורסם
לא, כי ה-70 זה הקיבול של המצבר באמפר/שעה, וה-500 זה זרם מירבי רגעי (כגון בהתנעה). אין קשר ישיר בין השניים.

דני

נ.ב. גם לי קרה - פעמיים - שמצבר התקלקל ברכב בן פחות משלוש שנים. אז כנראה שזה לא עד כדי כך נדיר.

דני, קיים קשר בין קיבולת המצבר לכושר ההתנעה.

ככול שקיבולת המצבר גדולה יותר גם כושר ההתנעה של המצבר גבוה יותר בתנאי שאתה משווה מצברים המיוצרים באותה טכנולוגיה של אותו ייצרן קרי מצבר חומצת עופרת+CA.

CA/CA.

CA/SILVER.

איזה כייף לי :)

פורסם
איך המכשיר הזה לבדיקת מצברים? הוא יכול לאבחן אם המצבר פרוק או מת (גם ללא טעינה)?

http://www.ebay.com/itm/180998984536?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

כול המכשירים אשר בודקים בעזרתם מצברים תחת עומס חובה לבדוק שהמצבר טעון למתח קטבים של 12.2-12.4 וולט לפחות לפני בדיקת המצבר תחת עומס.

גם המכשיר בקישור שצירפת הוא מסוג המכשירים שיש להטעין את המצבר לפני בדיקה תחת עומס.

המכשירים האלקטרונים תוצרת חברת Midtronics מבצעים בדיקה חכמה למצבר ובהתאם לתוצאות הבדיקה המכשיר מנחה את המשתמש האם יש צורך להטעין את המצבר בכדי לקבל תוצאה יותר מדוייקת לגבי מצב המצבר.

http://www.ebay.co.uk/itm/Midtronics-Advanced-Battery-Starter-Charging-Tester-/111274847939?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item19e87f6ec3

פורסם

המידה שאני מצרף הינו פרי עבודת מחקר שביצעתי על רכב מסוג גולף דור 4 מנוע 1.6L. מתח התנעה מינימלי עשוי להשתנות מרכב לרכב.

בקייץ מתח מינימום נדרש הוא 11.95 וולט.

בחורף מתח מינימום נדרש הוא 12.41 וולט.

בדיקת מתח הקטבים של המצבר בוצעה כאשר כבל המינוס מנותק מהמצבר ולא היה תחת פריקה או טעינה של שעה אחת לפחות.

פורסם

אגב.

מצבר מסוג אופטימה צהוב. החזיק אצלי ברכב דיזל + מערכת 6 שנים. ואצל חבר + מערכת 3 שנים. ומת בגלל שנשבר הקוטב של המצבר.

ועכשיו שוב אופטימה צהוב. עובד בלי תקלות אצלי כבר שנתיים וחודשיים. (לפי שרשור שפתחתי בנושא בזמנו)

אבל המחיר. שם קבור (עמוק) הכלב. כ 1800 שקל. וזה לא חריג למצבר כזה להגיע לגיל 7-10 שנים. בשימוש נכון (ללא פריקות מלאות, ולשמור על הקטבים מלחץ שעלול לשבור אותם)

אז למה להחליף מצבר כל 3 / 4 שנים ???

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אשמח אם מישהו ישפוך יותר אור לעיניי לגביי שימוש נכון למצבר?!

אחרי שנה וחצי אם מצבר של שנפ, ללא שום סימני גסיסה, הייתי בטוח שיש לי עדיין מצבר חצי חדש וישרוד עוד לפחות שנה/שנה וחצי נוספים, אך הרכב הפסיק להניע ממש לפתע, וזה עוד מיד אחרי נסיעה של כ-15 דקות בבין עירוני.

והשימוש שלי במצבר רגיל ככל האפשר, ללא השארת אורות דולקים אף פעם, ללא מערכת סאונד, וללא שום דבר חריג שלא אמור להיות לרכב.

ואני אכן נהג עירני ומודע לכל מה שהרכב שלי עובר.

פורסם

אני לא יודע מה יותר עצוב, שיש כל כך הרבה רמאים במדינה, או שעד שיש בנאדם ישר אנחנו מאבדים אותו למוות טרגי בגיל צעיר.

אני זוכר שלי הייתה בעיה חשמל של קפיצות מתח, נגשתי לכמה חשמלאי רכב וכולם אמרו לי שיש לי "נזילת מתח" בגלל בעיה בחיווט של הרכב ומדובר בעבודה של 1000-2000 ש"ח!

התקשרתי לחבר שלי שהיה חשמלאי בצבא, הוא אמר לי לפרק את המצבר, לנקות את הטבעות חיבור של המצבר לרכב, ולחבר אותן חזרה שהן מהודקות יותר והבעיה ניפתרה, תקלה שבגינה אפילו לא גובים שקל.

פורסם

סתם תחליף כל שלוש שנים מצבר שעובד? לא חארם?

כשרכשתי את ההונדה סיויק שלי לפני כשמנ וחצי + , בבדיקה נאמר לי שהמצבר ישן.

לפני מספר חודשים ההנעה התחילה להיות קשה, חשבתי להחליף מצבר באופן יזום אבל ויתרתי, עד שנתקעתי בזמן הכי לא נכון.

אני חושב שאם גיל המצבר מתקדם, כדאי לבדוק מה מצבו ובמקרה הצורך להחליף, כדי לא להיתקע עם הרכב דווקא בזמן הלא מתאים.

בנוגע לתוכנית- ניקרע לי הלב כשראיתי את החלק על דני יופר. יהי זיכרו ברוך.

פורסם

תקנו זוג כבלים להתנעה. איכות סינית יעלו 150-300 שקל.

איכותיים (כבל רתכת + תנינים איכותיים). יצא כ 300-500 שקל. לכבל של 6 מטר איכותי כפול.

ואז במקרה הכי גרוע מתניעים עם כבלים.

אגב כבלים. מחזיקים 50 שנה.

הכבלים שלי בני 30.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
המידה שאני מצרף הינו פרי עבודת מחקר שביצעתי על רכב מסוג גולף דור 4 מנוע 1.6L. מתח התנעה מינימלי עשוי להשתנות מרכב לרכב.

בקייץ מתח מינימום נדרש הוא 11.95 וולט.

בחורף מתח מינימום נדרש הוא 12.41 וולט.

בדיקת מתח הקטבים של המצבר בוצעה כאשר כבל המינוס מנותק מהמצבר ולא היה תחת פריקה או טעינה של שעה אחת לפחות.

הבדיקה שעשית רלוונטית אך ורק לרכב שלך ולדגם המצבר הספציפי ומצבו.

מה שבאמת חשוב הוא מה המתח תחת עומס (בזמן ההתנעה), וכמה זרם מסוגל המצבר לספק במצב זה.

את זה לא הראית בבדיקות.

עשיתי פעם בדיקה שכזו בקורולה שלי על מצבר זקן (בן 4), עם פלוק מקליט.

המתח היה בהתחלה מעט מעל ה-12 וולט, ובזמן ההתנעה היתה נפילה רגעית ל-9 וולט.

המצבר היה כבר חלש, ושמעו זאת בהתנעה. כמה ימים מאוחר יותר הוחלף המצבר, וההתנעה נשמעה טוב בהרבה.

במצבר החדש המתח לפני ההנעה זהה, אך נפילת המתח בזמן ההתנעה ככל הנראה פחותה (ל-10 וולט למשל - לא מדדתי), ולכן מתח המצבר לפני ההנעה לא אומר הרבה.

יש גם חשיבות לקיבול המצבר הנבדק.

פורסם
נסו לקרוא את התאריך שמוטבע על המצבר .

ממש לא ברור ולא תמיד מובן .

בנוסף , כשהמצבר ריק , איך בודקים את תקינותו ?

יש לנו את האופי המחורבן להרוג אנשים ללא משפט .

אני חוזר שוב , אם בעל הרכב היה מספר את האמת ומספר שהושארו אורות יומיים שלושה רצוף ,

אז היה אפשר לגשת לבעייה בצורה אחרת .

היתה פה הטעייה מכוונת העיקר שיהיה רייטינג לתוכנית .

סליחה, חשמלאי לא צריך לקחת בחשבון אופציה של התרוקנות המצבר גם כשהוא חדש? ההגנה שלך מאולצת ולא הגיונית

• תוכן חדש...