Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצאת צדיק - הפרק של המצברים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן. בעל מקצוע, גם אם כשל מבחינה מקצועית, עדיין יכול להתבונן בתאריך ייצור המצבר, ליידע את בעל הרכב שהוא עדיין באחריות ושניתן להחליפו ללא עלות ולכל הפחות לצאת אדם ישר. העניין הוא שכמעט כל החאפרים שהוצגו בתוכנית ראו לנגד עיניהם טרף קל ולא חשבו פעמיים לפני שגרמו לגברת לשלש לכיסם מחיר מופקע בכל קנה מידה אפשרי. בשפה שלי דבר כזה נקרא גניבה, והאיש הוא אינו בעל מקצוע כי אם שודד דרכים.

That being said, נהג שאינו יודע לתפעל באופן ראשוני תקלות פשוטות שעלולות להתגלות מפעם לפעם ברכב פשוט מזמין שודדי דרכים כאלה לבוא ולטרוף אותו. התנעת המנוע והעברת בורר ההילוכים ל-D זה רק נדבך אחד בנהיגת רכב. מי שמשלה את עצמו שדי לדעת את שני הדברים הללו כדי לתפעל מכונית בהצלחה, שלא יתלונן כאשר שודד דרכים כזה מבצע בו שחיטה לא כשרה כמו שראינו בתוכנית. התנעת רכב באמצעות כבלים, כמו גם החלפת גלגל ובדיקת מפלס שמן מנוע ונוזל קירור, זה חלק בלתי נפרד מנהיגת רכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נסו לקרוא את התאריך שמוטבע על המצבר .

ממש לא ברור ולא תמיד מובן .

בנוסף , כשהמצבר ריק , איך בודקים את תקינותו ?

יש לנו את האופי המחורבן להרוג אנשים ללא משפט .

אני חוזר שוב , אם בעל הרכב היה מספר את האמת ומספר שהושארו אורות יומיים שלושה רצוף ,

אז היה אפשר לגשת לבעייה בצורה אחרת .

היתה פה הטעייה מכוונת העיקר שיהיה רייטינג לתוכנית .

עריכה אחרונה על ידי איילצבי
פורסם

אייל, יש מכשיר אלקטרוני שיכול לאבחן את מצבו של המצבר גם כאשר הוא ריק. יש כזה במוסך שבו אני מבצע טיפולים, וכל חשמלאי רכב ו/או מוכר מצברים שמכבד את עצמו מחזיק אחד כזה. גם בתחילת הפרק צילמו את נמרי בודק את המצברים באמצעות המכשיר הזה.

גם אם החאפרים לא רוצים להוציא הרבה כסף על מכשיר מתוחכם כזה, יש מכשיר לואו טק שבודק את המים המזוקקים של המצבר, שגם באמצעותו נמרי צולם בודק את המצברים. עלותו של מכשיר כזה היא כמה עשרות שקלים, וזה כלי עבודה די בסיסי עבור מי שמתעסק במצברים על בסיס קבוע.

קריאת התאריך שמוטבע על המצבר היא משימה קשה עבור מי שאינו בא מהתחום. במקרה שלנו, מעבר לכך שהגנבים שצולמו בתוכנית ועוד איך באים מהתחום, המצברים היו חדשים לגמרי ואני יודע שניתן היה לקרוא בנקל את ההטבעה עליהם, גם למי שלא ניחן בעין מקצועית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

מה שלי לא מובן, מדוע לא הוצגו כל אותם אלה, אשר לא יצאו צדיקים. בתוכנית רואים רק 3 לא צדיקים ועל כל השאר דילגו.

פורסם

בתוכנית הוצגו שלושה שודדים ושני צדיקים. בתחילת הפרק היו להפקה עשרה מצברים, כלומר: חמישה חאפרים לא הוצגו.

אני רק יכול לשער שהסיבה לכך היא שמפאת קוצר זמן השידור שמוקצב לפרק, הוצגו רק הכוכבים האמיתיים. יתכן ששאר החאפרים לא נפלו בכל שלושת הסעיפים ולכן ההפקה החליטה להתמקד בשודדים הכבדים.

פורסם

התייחסות לקטע שנוסף לאחר שפרסמתי את תגובתי:

אני חוזר שוב , אם בעל הרכב היה מספר את האמת ומספר שהושארו אורות יומיים שלושה רצוף ,

אז היה אפשר לגשת לבעייה בצורה אחרת .

היתה פה הטעייה מכוונת העיקר שיהיה רייטינג לתוכנית .

בעל מקצוע שרואה נהגת הדיוטה מולו מבין שעליו לבדוק לבד את הדבר הזה. למיטב זכרוני, אחד הצדיקים אכן עשה זאת.

למרות שמאוד היינו רוצים, לדאבוננו חלק לא קטן מהנהגים בכביש אינם יודעים לעשות את הקישור בין מצבר שנפרק לבין מחדל כלשהו בהתנהלותם, וזה בדיוק הפער שאותו בעל מקצוע הגון וישר אמור למלא. בשביל זה הוא גובה את שכרו.

אני מסכים שלא פעם הפקת התוכנית יוצרת בכוונה תקלות מקוממות שיכולות להפיל בפח גם את אחרון הצדיקים על לא עוול בכפו, אבל זה לא מה שקרה הפעם.

פורסם (נערך)
חביבי, זה לא רלוונטי מה קרה למצבר, ברגע שמחברים אותו לטסטר יודעים הכול.

כל אדיוט יכול להשתמש בטסטר כזה ולהבין לבד מה קרה.

בנוסף מה אתה אומר על העובדה שהם לקחו מצבר באחריות(!) והם פשוט מחזירים אותו ומקבלים חדש?

מד המתח שבו השתמשו החשמלאים לבדיקת מתח הקטבים של המצבר לא יכול לתת תשובה חד-משמעית לגבי מצבו של המצבר, גם הבדיקה בעזרת מד-מתח כפי שבוצעה בתוכנית היא לא מקצועית, לכן כתבתי שיש להשתמש בציוד נכון לבדיקת מצברים במיוחד לחשמלאים אשר נתונים שירות דרכים.

מד-מתח יכול לתת רק אינדקציה האם המצבר פרוק במידה ועושים זאת נכונה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
התוכנית הזו היא - מכשול בפני עיוור .

מה שאדון הכט עושה זה להפיל בעלי מקצוע בפח ולקחת להם את הפרנסה .

גם מר הכט וגם אדון נמרי צריכים להתבייש במעשיהם .

אם היו אומרים לחשמלאי את האמת שהמצבר נפרק בגלל שהשאירו אורות דולקים

הטיפול בתקלה היה שונה אבל לא , מר הכט מנסה להפיל אנשים ולגזול מהם את פרנסתם .

אני לא אומר שכולם צדיקים אבל כך לא בודקים מי רמאי ומי לא .

לכל אורך הדרך אתה מנסה לשכנע שהחשמלאים לא אשמים.

אך האמת היא שהם באבו אבוא אשמים:

1. רואים על המצבר שהוא חדש לגמרי, ובנוסף אפשר גם לבדוק תאריך. במקרה כזה צריך לספר ללקוח שיש לו אחריות.

2. למה לקחת את המצבר "הישן". ברור שרק בשביל לנצל אותו להרכבה נוספת, גם אם ימכרו אותו כמחודש עדיין מרווחים עליו פעם נוספת.

3. הלקוח לא אמור לדעת ו/או לזכור שהושארו אורות דלוקים.

לא הפילו אף אחד בפח, רואים גם שרוב החשמלאים באים עם אופנוע שבו הפלא ופלא יש מצבר חדש מוכן.

ואם רוצים להתניע עם כבלים, איך יעשו זאת?

אפילו הרי בוסטר בטח אין להם באופנוע.

תירוצים היו להם כמו חול על הים, דרך אגב הטכנאים שהיו בשטח קרוב לוודאי לא אשמים, כנראה שנותנים להם משכורת רעב והם מוכרים מצברים כדי לקבל אחוזי גביה.

(האמור לעיל השערה שלי בלבד, על סמך ניסיון כטכנאי מתחום אחר)

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

דווקא יש סיבה טובה לקחת את המצבר הישן מהלקוח. אפילו שתיים -

1. המצבר שווה למתקין כסף, אפילו אם הוא ריק.

2. במצבר הישן יש עופרת, שהיא מתכת רעילה. לכמה מההדיוטיות יש את המודעות שאסור לזרוק את המצבר הישן סתם ככה לפח?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רק לי מפריע שבזמן ההמתנה לצדיקים/שודדים, השחקניות ישבו על מכוניות שחנו בסמוך/נשענו עליהן ושמו עליהן רגליים? חוצפה וחוסר חינוך בפריים טיים. כל המדינה רואה את זה.

פורסם

לכל חשמלאי המכבד את עצמו יש בודק מצברים וטעינה.

לרוב זהו מכשיר ישן עם מחוג אנאלוגי שמראה אם המצבר פרוק או שיש בו "תא מת".

מצבר שיש בו תא מת, שום טעינה לא תעזור לו, וחייבים להחליפו גם אם הוא בן חודשיים.

מצבר פרוק אין שום בעייה להטעין, ובמכוניות החדשות אלטרנטור תקין יטעין אותו תוך כמה דקות.

הפיתוי כאן גדול במיוחד, מאחר ומרוויחים פעמיים - פעם ממכירת מצבר חדש במחיר מופקע, ובפעם השנייה מלקיחת מצבר תקין ומכירתו בכמה מאות שקלים.

למעט הצדיקים, כל שאר "בעלי המקצוע" היו פשוט נוכלים, אין מילה אחרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יפה שנפתח שרשור,ואף מוזכר שמו של דני הצדיק,

ז''ל כואב לי הלב על אדם ישר וטוב לב כזה.:oops:

אני כבר עשרות שנים מבוטח באחת מחב' הביטוח הישיר,

שלחו לי פעם רכב תיקון ובהגינותו אמר לי שיכול להטעין את המצבר,

ואני העדפתי להחליף,לדעתי גם שמזמינים איש שרות צריך לדעת את

מקורו,וגם,להיות עירנים,לא יתכן שרכב בן שנה שנתיים יאבד מצבר,זה נדיר.

פורסם
רק לי מפריע שבזמן ההמתנה לצדיקים/שודדים, השחקניות ישבו על מכוניות שחנו בסמוך/נשענו עליהן ושמו עליהן רגליים? חוצפה וחוסר חינוך בפריים טיים. כל המדינה רואה את זה.

לא רק לך.

• תוכן חדש...