Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצאת צדיק - הפרק של המצברים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא ענה על השאלה שלי.

אם זה חובה וכמו פקדון על בקבוק בירה, אזי כל אחד משלם מחיר שונה בתלות של החזרת/אי החזרת מצבר ישן.

אם לוקחים מחיר זהה, אזי זה לא חובה לתת את המצבר הישן שלי.

לי נראה שפשוט מראש מתומחר מחיר כאילו לא החזרתי את הישן, אם החזרתי אז הרווח הוא כולו של המוכר במקום שהוא ייתן לי את החזר הפקדון.

חוץ מזה שכאן המנ*** לקחו את המצבר בגלל שהוא לא היה ישן אלה חדש.

אתה טועה. רק השבוע רכשתי מצבר ללא התקנה ברכב (התקנתי אותו בעצמי). המחיר שסוכם עליו כלל החזרת מצבר, ואם לא הייתי מחזיר המחיר היה גבוה יותר.

כך זה נהוג ומקובל בענף.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחזק את דברי אלעד.

רכשתי לפני זמן לא רב מצבר (ללא התקנה) והובהר לי שהמחיר כולל החזרת המצבר הישן (וללא החזרה - יש תוספת "פקדון").

alfa 156 2.5.

פורסם
המכשיר אמור להראות לבודק אם המצבר סתם פרוק או שיש במצבר תא מת, ואז אפשר להטעין אותו עד מחרתיים, כלום לא יעזור.

לאחר ההנעה אפשר לבצע בו בדיקת טעינה בסיסית, על מנת לוודא שאין בעייה באלטרנטור.

בכל מקרה, מתקין המצבר חייב להניע קודם את המכונית עם כבלים.

על איזה מכשיר אתה מדבר ?

אפשר לינק ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני כותב מהאייפד, לא מצליח להכניס לינקים.

בדוק באתר של ל.כ תחת הקטגוריה ״בודק מצברים״, מכשיר אנאלוגי עם 2 מחוגים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
אני כותב מהאייפד, לא מצליח להכניס לינקים.

בדוק באתר של ל.כ תחת הקטגוריה ״בודק מצברים״, מכשיר אנאלוגי עם 2 מחוגים.

אוקי אז אנחנו מדברים על אותו בודק.

בעזרת מד-מתח דיגיטאלי ניתן לבדוק אם המצבר פרוק או תא במצבר לא תקין בדיוק כמו בעזרת המכשיר.

תאכל'ס המכשיר לא יודע לבדוק האם תא מסויים במצבר לא תקין כלומר מקוצר או מנותק בדיוק כמו מד-מתח. ניתן להסיק לפי המתח שנמדד אם תא דפוק במצבר.

בכדי לבדוק אם תא במצבר דפוק בצורה נכונה יש לבדוק בעזרת מכשיר מיוחד שכבר לא משתמשים איתו או מכשיר אלקטרוני

כמו של חברת Midtronics.

למה אני חותר ?

לפי דעתי אם חשמלאי רכב מגיע ללקוח בכדי לבדוק את תקינות המצבר בעזרת המכשיר שציינת לבדיקת מצברים תחת עומס הוא חייב גם לטעון את המצבר לפני בדיקתו תחת עומס אחרת כול הבדיקה לא שווה כלום לכן המכשיר לא פרקטי לאנשי שירות בדרכים חוץ מאשר האפשרות לבדוק פרמטרים שגם מד-מתח דיגטאלי מסוגל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

ברגע שתא במצבר אינו תקין, המצבר יטען אבל לא יספק עוצמת התנעה, ולכן נקרא המכשיר ״בודק מצברים בעומס״.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

גם אם המצבר יישן שכבר התחיל בו תהליך גיפור בצורה מתקדמת כפי שחשמלאים קוראים לזה לפעמים 'המצבר לא מחזיק טעינה' המכשיר עשוי להציג ירידת מתח מתחת ל-9.5 וולט בזמן הבדיקה תחת עומס לכן קצת קשה להסיק האם קיים תא דפוק במצבר או פשוט המצבר כבר 'זקן'.

ייתכן שאם ירידת המתח היא הרבה מתחת ל-9.5 וולט אז בסקלה של המכשיר מודפס 'תא דפוק'. באותה מידה ניתן לחבר מד-מתח דיגיטאלי שקיימת בו אפשרות 'הקלטה' של ערכי מינימום ומכסימום למצבר ולתת סטרטר ולראות מהו המתח הנמדד

בזמן ההתנעה (זו השיטה שאני משתמש איתה בעזרת פלוק 87).

כמו שכתבתי קודם לכן לעניות דעתי המכשיר האנלוגי לא מתאים לאנשי שטח.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
אתה טועה. רק השבוע רכשתי מצבר ללא התקנה ברכב (התקנתי אותו בעצמי). המחיר שסוכם עליו כלל החזרת מצבר, ואם לא הייתי מחזיר המחיר היה גבוה יותר.

כך זה נהוג ומקובל בענף.

איך אני יכול לטעות, אם שאלתי שאלה?

פורסם
יתכן ועוד איך יתכן. קרה לי פעמיים במכוניות שגילן היה נמוך משנתיים. מצבר יכול למות בלי קשר, בשביל זה ניתנת האחריות.

נכון אבל נדיר.

פורסם
רק לי מפריע שבזמן ההמתנה לצדיקים/שודדים, השחקניות ישבו על מכוניות שחנו בסמוך/נשענו עליהן ושמו עליהן רגליים? חוצפה וחוסר חינוך בפריים טיים. כל המדינה רואה את זה.

גם לי מאוד הפריע.

בקשר ל10 המצברים, אם אני זוכר נכון - לפני הקייס האחרון אמר הכט שנותר מצבר אחרון ו7 או 8 מתוך ה9 היו "לא צדיקים".

לדעתי זיכוי על מצבר ישן מתומחר בד"כ בכ100 ש"ח ללקוח.

לדעתי צריך להזמין שרות כזה אך ורק אם בוודאות יודעים שהמצבר מחוץ לאחריות וצריך לברר ולסכם את המחיר בטלפון במידה ומדובר במצבר חדש.

שלחתי אחד מאלה לסייע לאחותי שברכב מודל 2010 היה המצבר המקורי שבא מהחברה. מאחר ובוודאות לא נשכחו אורות וכו והיו לה כמה התנעות קשות לאחרונה , סיכמתי איתו מחיר בטלפון ואיזה דגם מצבר יורכב והוא הגיע וטיפל לפי המתוכנן.

אני כבר לא זוכר מי זה היה, פתחתי אינטרנט והתקשרתי לראשון שראיתי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא קצת מוגזם 500A בשביל מצברים של גג 70A?

לא, כי ה-70 זה הקיבול של המצבר באמפר/שעה, וה-500 זה זרם מירבי רגעי (כגון בהתנעה). אין קשר ישיר בין השניים.

דני

נ.ב. גם לי קרה - פעמיים - שמצבר התקלקל ברכב בן פחות משלוש שנים. אז כנראה שזה לא עד כדי כך נדיר.

פורסם

ביום ראשון שעבר לא הצלחתי להניע את הרכב, המצבר "שנפ" מתאריך: 11/2012 פשוט הלך לעולמו.

האחריות הייתה ל18 חודשים, והמצבר מת ממש חודש אחרי תום תקופת האחריות.

הנעתי בעזרת כבלים, וקניתי מצבר בחנות חלקי חילוף, פירקתי והרכבתי בעצמי, ואחרי זיכוי (אינני יודע בדיוק כמה) רכשתי מצבר של VARTA במחיר של 580 ש"ח כולל מע"מ וכולל אחריות ל-20 חודשים.

לפני שהחלפתי, חשמלאי בדק בעזרת המכשירי מדידה שיש לו שאכן המצבר גמור, וגם בדק שהאלטרנטור אכן תקין.

כך גם עשיתי בעבר על כל המצברים שיצא לי להחליף אצלי ברכבים.

לצערי רוב בעלי העסקים במשק הישראלי הם נוכלים, ואסור להסתמך על דעתם בלבד.

הפתרון הוא ללכת רק לבעל עסק שאתה מכיר, או שמישהו אמין המליץ עליו, או לבוא אם אדם מבין, לכולנו יש אבא/אח/שכן/חבר/דוד שיוכל לעזור.

ועוד אומרים שישראלי לא פראייר, מי שלא מבין בחצי דבר במשהו שהוא עומד לרכוש ולא דואג לבקש עזרה הוא פראייר שימשיך להאכיל את חלאות האדם והגנבים שאמורים לספק לנו שרות כלשהו.

:evil:

• תוכן חדש...