Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת קצת מטעה אין לי כלום נגד הפלו אנס.

האישו שלי הוא כזה, מגיע אדם לסוכנות רנו ומציעים לו פלו אנס 1600 בנזין.

לידה עומד רכב זהה חיצונית, במחיר דומה, אבל בכמה רמות מעליו, פלואנס דיזל.

רכב שחוסך עד 40 אחוז בצריכת הדלק,

רכב שחוסך 30000 שקל בגלל ירידת ערך נמוכה.

רכב שעמיד יותר בנסועה מוגברת ובקילומטראז גבוה.

רכב בעל ביקוש עצום כיד שנייה.

רכב שנהגי מוניות חוטפים.

אז למה לעזאזל הפלואנס בנזין נמכר באלפים והפלואנס דיזל בכמות אפסית?

וכן, השאלה שלי באה גם לחברות הליסינג, מה להם לא חשובה ירידת הערך ? ללקוחות שלהם לא חשובה צריכת הדלק?

התהיות שלי באות ממקום שבמודל 2010 השוק מוצף בפלואנס בנזין ואילו דיזל כמעט ואין.

נוסע בפריוס 2008

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחד השיקולים הוא מחיר הביטוח, איני יודע למה הביטוח יקר יותר במנועי דיזל מאחר והם בדר"כ מאריכים חיים.

משער שחברות הביטוח לוקחות בחשבון שמי שלוקח דיזל כנראה בתוכניות שלו לנסוע הרבה ולכן המחיר היקר.

הנה ציטוט מכתבה על מנועי דיזל:

"בדיקה שערכנו עם שתי חברות ביטוח ישירות מעלה כי עלות הביטוח המקיף לסיטרואן C5 בנזין משנת ייצור 2003 עומדת על כ- 2,600 שקלים לשנה בממוצע, בעוד שעבור גרסת הדיזל הן דורשות כ- 4,300 שקלים."

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

בדרך כלל ירידת הערך (הרשמית: דהיינו מחיר מחירון כמשומשת להבדיל מביקוש בפועל) של רכבים בעלי מנועי דיזל גבוהה משמעותית משל רכבים מקבילים עם מנועי בנזין.

דבר שני, בין שתי החלופות שהצגת תתפלא אבל אני גם הייתי בוחר בבנזין, מסיבה אחת פשוטה, רעש המנוע החזק של הדיזל, אולי כאשר החלונות סגורים זה עוד בסדר, אבל אני נוסע רוב הזמן עם חלונות פתוחים ולכן זה כבר בלתי נסבל עבורי. כשהדיזלים מתיישנים הרעש עוד גובר (ואז גם העשן השחור מתעורר...)

אם כבר הייתי בוחר רכב היברידי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

היברידי זה טוב למי שמבלה בעיקר בתוך העיר, מחוץ לעיר הן נותנות צריכה טובה אך לא כמו מכוניות דיזל, בנוסף אין להן את המומנט וזמינות הכוח שיש במנוע טורבו דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל אתה צריך להשוות את הדיזל לבנזין 2 ליטר ולא ל 1.6 בגלל המחיר והאבזור שלהן.

ה 2 ליטר הרבה יותר נעימה וחלקה לנסיעה מהדיזל (וזה לא שהזידל רעה). תוסיף לזה את התנהגות השוק (לך תמכור דיזל בת 6), הפחת מהוצאות תיקונים גבוהות והמחירון הרשמי של הסולר שהוא גבוה.

עכשיו אדם שעושה קילומטרז' ממוצע משקלל את כל אלה עם מחיר הביטוח וקונה בנזין כי זה יותר כדאי לו כלכלית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לאמנון ונייטדריבר- ספציפית למקרה הזה, ירידת ערך של דיזל נמוכה מאוד מאוד, הבנזין 2010 נמכרת ב 40000 והדיזל ב 70000. המחירון ממש לא מעניין.

הביקוש לפלואנס דיזל הוא עצום, נסה למצוא אחת סבירה ביד שתיים.

המחיר הרישמי הגבוה של הסולר? בתחנות הוא נמכר במחיר נמוך מהבנזין, רק צריך לתדלק במקום המתאים.

השוואה להיברידיות? הפריוס נמכרת בקרוב ל 160000 זה כבר רמת מחירים אחרת.

רעש? מנסיעות מעטות בפלואנס דיזל היא מפתיעה לטובה, ממש לא הדיזלים של פעם (ראו חתימה שלי).

תחזוקה גבוהה? למה? הדיזלים עמידים יותר בתנאי נסועה קשים, בטח ובטח כשהם חדשים.

משהו אמר כאן, נסה למכור דיזל בן 6? עם כמה קמ 300000? תשווה דיזל ובנזין בני 6 עם קמ זהה ותראה מה יימכר מהר יותר.

הטיעון הכי הגיוני כאן, לטובת הבנזין, הוא מחיר הביטוח, לדעתי אין בו מספיק כדי להטות את הכף לבחירת הבנזין.

מה שכן לא בדקתי את מחירי הביטוח והאם אפשר למצוא פוליסות זולות יותר לדיזל בחברות מסויימות.

הדעות כאן והנימוקים לטובת הבנזין שגויים לדעתי, ואולי קיבלתי את התשובה, אנשים בוחרים בפלואנס בנזין ולא בדיזל בגלל דעות קדומות וחוסר הבנה. אנשים נרתעים מדיזל בגלל שהם לא מודעים להתקדמות בטכנולוגיית הדיזל בעשור האחרון.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ה1.6 עגלה, אבל בליסינג זה לא מעניין.

נכון שהדיזל עפות , אפילו בחברות הליסינג מוכרים אותן בסוף השירות בקלות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא מצוי במספרים, יותר ענין של תחושה, אבל נדמה לי שעיקר מכירות הבנזין הם לליסינג, אולי ההנחה לחברות הליסינג על מנועי הבנזין גבוהה יותר ( הגיוני בהתחשב בהנחה שמכוניות דיזל נמכרות יופי באירופה ורנו לא מוכרת בארה"ב ). בכלל לא בטוח שלקוחות פרטיים יעדיפו מנועי בנזין, במיוחד באוטו הזה שמחיר גירסת הדיזל שלו סביר.

פורסם

מכיוןן שרוב הישראלים נטועים עמוק בשנות ה90 , דיזל זה למונית , הוא לא סוחב, הוא מרעיש, ובכלל מה אני טרקטור?

אולי עוד כמה שנים יתחילו להבין פה בארץ את יתרונות הדיזל.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני מאמין שלאור היתרונות של המנוע הזה בדוגמה של הפלואנס הסיבה העיקרית היא הסטיגמה הישראלית הטיפוסית.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

אתם תתפלאו לשמוע, כמה אנשים עדיין בטוחים שהטסט לדיזל יותר יקר באלפי שקלים, שמחיר הטיפולים כפול, מסתכלים על המחיר הרשמי של סולר בתחנות דלק, בטוחים שהרעש בתוך הרכב ממנוע דיזל כמו שהיה פעם, ירידת ערך נוראית וההפרש בצריכת סולר מול בנזין זניחה.

לכן בתודעה שלהם נשאר "מי שלא נוסע מעל 30 אלף ק"מ, הדיזל לא משתלם ".

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

יש לא מעט פלואנס דיזל בליסינג עכשיו - למה החלטת שהם לא הולכים שם.

שנית כבעל פלואנס-ליסינג, שעושה הרבה מאוד נסיעות בין עירוניות אני בעדו (אמינות כמעט מוחלטת, חוץ מטיפולים כל 20

אבל לא הייתי לוקח אותו כרכב פקקים עירוני: הגיר לא רהוט במהירות פקקים (בלשון המעטה) ויש תלונות על מסנן חלקיקים שנשרף בעלות גבוהה, אם הרכב לא יוצא מהעיר.

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם
ה1.6 עגלה, אבל בליסינג זה לא מעניין.

נכון שהדיזל עפות , אפילו בחברות הליסינג מוכרים אותן בסוף השירות בקלות.

ה-1600 החדשה בכלל לא עגלה כמו הקודמת.

מנוע ניסן 115 כח סוס וגיר רציף חסכוני בדלק.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
מכיוןן שרוב הישראלים נטועים עמוק בשנות ה90 , דיזל זה למונית , הוא לא סוחב, הוא מרעיש, ובכלל מה אני טרקטור?

אולי עוד כמה שנים יתחילו להבין פה בארץ את יתרונות הדיזל.

אני חושב שזה באמת העניין.

לאבא שלי היתה פלואנס בנזין והוא ממש התרגז כשהחליפו לו אותה לפלואנס דיזל, אבל אחרי שהוא נסע בא קצת הוא בא אלי ושאל אותי למה אין יותר דיזלים על הכביש, אם דיזל הוא הרבה יותר טוב מבנזין, והסכים שאין מה להשוות והדיזל הרבה יותר טוב. הוא ידע (כי אמרתי לו) לפני זה שהדיזל טוב יותר על הנייר, אבל כנראה הבין שמה שחשב שהם חסכונות (רעש וכו') הם לא נוראיים בכלל.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...