Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טסט לא עוברים סטיסטית או תיאורטית, טסט זה מבחן נהיגה מעשי. אם אתה יודע לשלוט ברכב ובדרך אתה תעבור טסט, אין ולא אמור להיות פה שיקול של "אם אני אלמד על ידני הסיכוי שאני אכשל בטסט יהיה גבוהה יותר כי אני יסתבך עם ההילוכים", זאת נקודת ההנחה של מרבית התלמידים. גם אם בחיים לא נהגת על רכב ידני לפני שהתחלת שיעורי נהיגה תוך מספר שיעורים בודדים אתה תקלוט את העיקרון וכל העלאה או הורדה של הילוך תיעשה באופן אוטומטי מצדך. הכל עניין של תרגול ולקראת הטסט אתה תראה שכל נגיעה בידית ההילוכים לא תצריך ממך יותר מידי מחשבה.

פורסם
עוד שאלה שקשורה בקודמות: אם בכל אופן אני מוציא רשיון על אוטומט ואח"כ רוצה להוציא לידני, מה הפרוצדורה?

לקחת מספר שיעורי נהיגה + טסט מחדש. אבל יש פטור מתאוריה.

כך שאתה מבין שזה תהליך לא זול ולא פשוט בכלל, לחזור ללמוד על ידני מההתחלה ולעשות טסט מחדש ומי יודע? אולי תכשל? פעם אחת? פעם שנייה...? לכן מלכתחילה עדיף ידני.

כמו כן יהיו לך מקרים בחיים, בצבא ( לא יודע מה גילך אבל בכל זאת ) ומקרים אישיים/דחופים חס וחלילה שבמידת הצורך, תהיה מוגבל.

פורסם

אפשר ללמוד על אוטומט ולקוות ששר התחבורה הבא יאפשר לכל אלו לנהוג גם על ידני לאחר שהתאמנו X שעות עם אדם במגרש ריק (יחויבו בהחתמת טופס שקר כלשהו טרם קבלת ההיתר).

פורסם

מה זה ההנפצה הזאת? אין ולא יהיה דבר כזה בחיים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

לא כזו הנפצה.

באשר "ללא יהיה כזה דבר בחיים", כנראה שאתה צודק, הרי שהאינטרס לגבות עוד אגרות ולהעשיר את כיסם של המורים/טסטרים בשוק שגם ככה די פרוץ.

זו לא תורה מסיני לנהוג על ידני ותרגול של מספר שעות (אפילו פחות) יכול להכשיר אותך. לא צריך להעשיר טסטר ו/או את משרד התחבורה בשנית בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
חד משמעית כן,יש ערך מוסף בלמידה על ידני.

אתה מרגיש את הרכב,לומד להיעזר במנוע כדי לבלום,זה פשוט לא משתווה לאוטומט.

בן כמה אתה אם אפשר לשאול?

האם יש לגיל משמעות?

אני קרוב ל34, ועד היום מסיבות שונות לא למדתי אפי' שיעור אחד.

נראה לי שכאן בפורום מסתובבים בעיקר חובבי נהיגה, כי בחוץ אני שומע מחברים שלמדו ידני, ובגיל צעיר יותר, וזה זכור להם כסיוט מיותר, ומאז לא יצא להם לנסוע על גיר רגיל.

פורסם

שאלתי לגבי הגיל שלך כי חשבתי אולי אתה בן 17-18 שפשוט מתעצל ללמוד על ידני,רציתי להסביר לך שכנער לנהוג על ידני זה כיף.

אבל כמישהו שעבר את ה30 וכבר יודע מה הוא עושה בחיים ההחלטה בידך.

בכל מקרה אין קשר בין סוג התיבה לבין הסיכוי שלך לסיים עם הרישיון כמה שיותר מהר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני קרוב ל34, ועד היום מסיבות שונות לא למדתי אפי' שיעור אחד.

זה אומר שיש סיכוי טוב שתנהג עוד 50-60 שנה. סיבה טובה ללמוד על ידני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ידני.

התפעול של תיבה ידנית לא מסובך והופך להיות אוטומטי באיזשהו שלב

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

שרשור כזה מדויק יש בערך פעם בחודשיים.

התשובה הסופית היא כך: אם אתה יכול ללמוד על ידני, תלמד על ידני.

חסכון, קואורדינציה, ידע מכני, הרגשת הרכב, בטחון עצמי, עוזר למנוע הרדמות על ההגה, מגוון ענק של רכבים ידניים בשוק (חדש או יד 2), ובשורה התחתונה מייצר נהגים יותר טובים.

הDOWNSIDE בשבילך הוא אולי (ואני מדגיש אולי) עוד 2 שיעורים אבל אז יהיה לך רשיון מלא (ידני + אוטומט) לכל החיים, לא תתחרט.

פורסם
אנהג כל חיי על אוטומט

אין סיכוי.

נניח שתרצה לקנות לעצמך רכב זול. אוטומט מייקר את העניינים מאוד.

בנוסף כל מה שאמרו פה על חו"ל

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...